Justitsminister fastholder tiggeri-forbud og Jes Dorph bliver vært på podcast

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til vores nyhedsoverblik, hvor vi hver dag samler en lille håndfuld af de vigtigste nyheder.

Denne dag byder på en ny undersøgelse fra Region Syddanmark, der afslører udeblivelser af kræftundersøgelser i regionen. Tal fra Dansk Arbejdsgiverforening kan berette om et faldende sygefravær blandt brancher, hvor hjemmearbejde har været særligt prominent under corona-krisen.

Justitsministeren fastholder forbud om tiggeri i Danmark, efter ny dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, og understreger vigtigheden af tryghed i landet.  

Vi skal også forbi DanBred, der de seneste dage har fyldt i mediebilledet, efter anklager om krænkelser på medarbejdere, er kommet frem mod topchefen. Han har efter den øgede opmærksomhed omkring hans person, valgt at fratræde som topchef i milliardvirksomheden.

Endelig indtager Jes Dorph-Petersen rollen som vært - denne gang på hans egen samtale-podcast, efter hans afsked på TV2 grundet Me-Too anklager.

Tak fordi du læser med.

 

Justitsminster fastholder tiggeri-forbud: Det har jeg intet ønske om at lave om på 

Det er både nødvendigt og “rimeligt”, at man i Danmark bliver straffet for “utryghedsskabende tiggeri”, mener justitsminister Nick Hækkerup.

Torsdag fastslår justitsministeren på et samråd i Folketingets retsudvalg, at en ny dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol altså ikke kommer til at ændre på regler om tiggeri i Danmark.

Det skriver Berlingske.

Vi skal kunne føle os trygge, når vi går tur i gaderne eller tager vores børn med i den nærliggende park, mener justitsministeren. Og derfor skal der ikke laves om på forbuddet om tiggeri i Danmark: 

“Den slags hører ikke hjemme i Danmark. Derfor har vi et forbud mod tiggeri. Og det forbud har jeg intet som helst ønske om at lave om på,” siger Nick Hækkerup til Berlingske.

Læs hele historien her
 

Sygefraværet er faldet markant i brancher med hjemmearbejde 

Corona har budt på en hel del hjemmearbejde for befolkningen. I de brancher, hvor hjemmearbejde i løbet af krisen har været særligt udbredt, er sygefraværet faldet markant.

Det viser nye tal fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

Til efteråret går forhandlingerne i gang med arbejdsmarkedets parter og regeringen, der skal diskutere nye regler for hjemmearbejde.

Faldet i sygefraværet hos en række brancher, indeholder en række potentialer, mener Christina Sode Haslund, der er arbejdsmiljøchef i DA.

Blandt andet fordi produktiviteten øges, når sygefraværet er lavt.

“Hvis det er repræsentativt for hele arbejdsmarkedet, vil det potentielt øge arbejdsudbuddet i Danmark med 2.500 fuldtidsstillinger, siger Christina Sode Haslund,” siger hun til TV2.

Læs hele historien her 

 

Topchef i landbrugs-koncern trækker sig efter krænkelsesanklgaer 

Efter sager om krænkelser, træder den administrerende direktør for DanBred tilbage.

Det skriver Finans.

Tidligere på ugen kunne Finans berette om en række kvindelige ansattes krænkelseanklager mod topchefen i milliardvirksomheden, der er specialiseret i grisegenetik, og som sælger avlssvin og sæd til lande i store dele af verden.

Virksomheden er delvist ejet af Landbrug & Fødevare, og omsatte sidste år for 1,2 milliarder kroner.

I pressemeddelelsen understreger den nu tidligere topchef, at hans fejltagelser ikke må komme til at “skygge” for virksomheden, og at han grundet den store opmærksomhed, har valgt at trække sig fra posten.

Læs hele historien her 
 

Et stigende antal kvinder udebliver fra kræft-undersøgelse 

Et stigende antal kvinder dukker ikke op til mammografiscreening på Region Syddanmark, - på trods af der er afsat til det.

Det skriver DR.

Selvom undersøgelsen kan afsløre tegn på brystkræft, udeblev 16 procent af kvinderne i 2021 - svarende til hver sjette kvinde.

Det viser tal fra regionen.

Antallet af udeblivelser er steget fra 2018, hvor tallet lå på godt ni procent. Det er enormt vigtigt, at kvinder dukker op, når de har en tid til mammografiscreening, mener Bjarne Dahler Eriksen, der er lægefaglig direktør på Odense Universitetshospital: 

“Man kan opdage forstadier til kræft, som man måske ikke selv kan mærke. Når man bliver screenet hver andet år, har man mulighed for at opdage selv ganske små forandringer. Og jo hurtigere man opdager kræft, jo bedre chancer for helbredelse er der,” siger han til DR.

Læs hele historien her 


Jes Dorph-Petersen vender tilbage 

Efter Jes Dorph-Petersen i januar blev afskediget på TV2 efter metoo anklager, har den folkekære tv-vært gået stille med dørene.

Men det bliver der lavet om på nu, hvor han igen indtager værtsrollen og hans tilhængere kan høre ham i podcasten “Dorph”.

Det skriver Altinget.

I den nye podcast kan seere følge med, når Dorph taler med mennesker, han har mødt gennem sin karriere i mediebranchen.

Læs hele historien her 


 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Victoria Gratløv er studentermedarbejder på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Et stigende antal kvinder udebliver fra kræft-undersøgelse".
Forstå det hvem der kan. Er det igen en bestemt del af den kvidelige befolkning, som også fravælger at blive vaccineret mod corona?

Kvinderne må jo selv om, om de vil deltage i en kræft-undersøgelse, men det "uforskammet" at de pågældende ikke melder afbud, så en anden kunne blive undersøgt på det tidspunkt de har fået tildelt. Der burde indføres en "bod" for ikke at melde afbud eller udeblive fra en fra en tildelt tid for en undersøgelse på et hospital.

Annonce