Mangel på HK'ere svækker velfærdssamfundet

Halvdelen af de kommunalt ansatte indenfor administration og IT er over 50 år og der uddannes færre elever end nogensinde før. Hvem skal overtage efter dem?
Vi står overfor et massivt generationsskifte i kommunernes administration. Over halvdelen af de kommunalt ansatte på administration/IT er over 50 år og kan altså skimte pensionsalderens gyldne målstreg i horisonten.

Samtidig er antallet af kontorelever faldet med 44 procent siden 2012.

Det er et kæmpe problem. Ikke om fem-ti år, når de når målstregen, men nu. For hvem skal bære den massive erfaring og visdom videre, som kun kommer af mange års arbejde?

Hvem skal i fremtiden udføre de vitale, administrative funktioner, der er helt afgørende for at kunne drive et godt velfærdssamfund og få dagligdagen til at glide for borgerne og de, der driver velfærden på skoler, i børnehaver og på vejene?

Jeg er selv nyudlært kontorelev fra Aabenraa kommune. Jeg var på skoleophold flere gange om året og fik løbende nye opgaver og ansvarsområder.

Uvurderlige kolleger

Det gav mig gode faglige kompetencer og viden. Men intet af dette gav mig nær den erfaring, som kun mine dygtige og erfarne kollegaer har og deler ud af hver dag.

Tag for eksempel Irene. Hun er økonomikonsulent og har arbejdet i kommunen på den gode side af 20 år.

Hun er mit alvidende orakel. Hun kender enhver aftale, der er indgået og har en uforlignelig hukommelse, når det kommer til vigtige nøglepersoner i kommunen. Hun kan svare på spørgsmål lige så nemt, som jeg kan stille dem.

Det er uvurderligt for mig, ikke som elev, men som ny i den kommunale administration.

Det kræver ikke de store matematiske evner at kunne forudse, at behovet for faglært arbejdskraft i administrationen vil blive kæmpe stort inden længe.

Det er nu den gamle garde skal give deres visdom og erfaring videre. Det kan de kun, hvis de får chancen til at arbejde sammen med fremtidens kontorassistenter. Sådan nogle som mig.

Det glæder mig derfor at se min fagforeningsformand, Lene Roed fra HK Kommunal, italesætte generationsgabet i den offentlige administration.

Mit håb er, at alle landets kommunalpolitikere vil have behovet for fremtidig administrativ arbejdskraft med i de budgetaftaler, der i øjeblikket bliver landet rundt omkring. For hvis ikke vi investerer nu, koster det dyrt i den sidste ende.

Morten Müller er nyudlært kommunal kontorelev og medlem af HK Kommunal.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Har du nogensinde forsøgt at søge en HK stilling hos det offentlige som 50+ årig? Det kan du godt glemme. For du kommer slet ikke i betragtning grundet din alder. Det gælder i øvrigt generelt på arbejdsmarkedet. Ledig som 50+ årig er no go på det danske arbejdsmarkede.

Så meget til mangel på arbejdskraft.

Enig...

Hallo min hustru har lige fået job som HKer i det offentlige, hun er 61 år. For lige at få den med. Giv ikke op der er masser af jobs.

Annonce