Brugte penge fra humanitær pris til Facebook-annoncer

Partiet Frie Grønne har brugt pengene som formanden fik fra en humanitær fond til at annoncere efter vælgererklæringer.
Frie Grønnes formand, folketingsmedlem Sikandar Siddique fik i foråret en pris, kaldet Human Act Award.

Med prisen fulgte et stort pengebeløb, som partiet "stor set" udelukkende har brændt af på Facebook-annoncer.

Det skriver B.T.

Avisen har lavet en opgørelse af partiernes forbrug på Facebook-annoncer, og den viser at kun Socialdemokratiet har brugt flere penge end Frie Grønne.

Socialdemokratiet bruger i gennemsnit 85.000 kroner om måneden på Facebook-annoncer, Frie Grønne 76.000 kroner og Venstre er nummer tre med et forbrug på 55.000 kroner om måneden.

I alt har Frie Grønne brugt næsten en million kroner på Facebook-annoncer.

Og her har pengene fra Human Act-prisen været med til at booste Frie Grønnes annoncebudget.

Prisen på 100.000 dollars, 630.000 kroner, blev givet til Sikandar Siddique sammen med prisen Human Act Award, som gives til personer, der har gjort en særlig indsats mod ulighed og klimaforandringer.

Sikandar Siddique fik prisen fordi han er et "forbillede for et mangfoldigt Danmark og en stærk stemme i debatten om ulighed, klima og det danske demokrati," lød det i forbindelse med prisuddelingen.

Ejendomsmatador bag pris

Frie Grønnes sekretariatschef, Laust Gregersen, oplyser til B.T. at stort set alle pengene fra prisen er gået til annnoncer. Og det er på trods af at partiets stifter i flere omgange har harceleret mod Facebook.

Prisen og organisationen bag prisen, Human Act Foundation, er stiftet af Djaffar Shalchi, en dansk-iransk ejendomsudvikler, som i den offentlige debat især har markeret sig som milliardæren, der gerne vil betale mere i skat.

Prisen er kun uddelt en gang før. Den første modtager var Greta Thunberg, der brugte pengene på en kampagne for børneorganisationen Unicef, der samlede otte millioner kroner ind til sårbare børn ramt af corona-krisens konsekvenser.

Tæt på målet

Frie Grønnes Facebook-indsats har ifølge B.T.s opgørelse nærmet udelukkende om at samle underskrifter sammen, så partiet kan blive opstillingsberettiget.

Frie Grønne har i skrivende stund samlet 17.566 underskrifter sammen. Det kræver 20.182 at blive opstillingsberettiget.

Frie Grønne blev stiftet sidste år af en række udbrydere fra Alternativet. Det skete efter at Josephine Fock havde vundet formandsvalget i Alternativet over blandt andet Rasmus Nordqvist, der siden er skiftet til SF og Therese Scavenius, der siden har stiftet partiet Momentum, som lader til at have alt andet end det.

Momentum har i skrivende stund samlet 1.459 vælgererklæringer sammen.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Magen til plattenslager skal man lede længe efter.
"... forbillede for et mangfoldigt Danmark ..." når jeg hører Sikandar Siddique så får jeg ikke indtryk af at han vil Danmark og de etniske danskere noget godt.
Og hvad er Djaffar Shalchi egentlig for en?

Du lyder så overrasket. Læs Koranen. Det er ikke noget nyt værk.

Ændrer ikke på at Kurt har ret. Om Sik-manden har læst koranen eller ej, ved vi ikke noget om, men jeg får også myrekryb når han åbner munden.

Annonce