Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti: Vi kan ikke stole på evakuerede afghanere

Forsvarsminister og soldaternes fagforening afviser, at evakuerede afghanere har været meddelere for Taleban. “Selvfølgelig kan vi da stole på dem," lyder det.
“Lad os høre sandheden om afghanerne!”

Sådan lød det i sidste måned fra Nye Borgerliges næstformand og forsvarsordfører, Peter Seier Christensen, efter at et flertal af Folketingets partier havde aftalt at evakuere afghanske tolke og lokalt ansatte, der har hjulpet Danmark under krigen i landet. Kun Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti står uden for aftalen.

Stod skulder ved skulder med danskerne

“Mens alle taler henført om alle de afghanere, som stod skulder ved skulder med danskerne, har jeg rent faktisk talt med de soldater, som arbejdede sammen med dem,” skrev Peter Seier Christensen på Facebook.

“Og de giver et noget andet billede, end det vi hører i medierne.”

I stedet havde der blandt tolkene og andre civilt ansatte angiveligt været mistanke om - eller bekræftede tilfælde af - meddelere til Taleban. Hvilket forsvarsordføren bad forsvarsminister Trine Bramsen (S) bekræfte.

placeholder

Ingen FE-undersøgelser

Problemet er bare, at det billede kan hverken forsvarsministeren eller soldaternes fagforening bekræfte.

Trine Bramsen understreger ganske vist i en række svar til Folketingets forsvarsudvalg, at Forsvaret har været bevidst om, at “der potentielt kunne opstå en sikkerhedsrisiko i missionsområdet i arbejdet med lokale samarbejdspartnere”, og at der har været to rapporteringer gennem årene vedrørende tolkes mistænkelige adfærd - en i 2012 og en i 2019.

Men det er det.

Efterforskning af tolke tilknyttet de danske styrker

“Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) har ikke været involveret i efterforskning af tolke tilknyttet de danske styrker i Afghanistan,” skriver forsvarsministeren.   

FE har imidlertid i 2020 rapporteret om, at der ved koalitionspartnere har været eksempler på lokalt ansatte, som har videregivet informationer til Taleban.

Soldater: Selvfølgelig kan vi stole på dem

Soldaternes fagforening, Hærens Konstabel- Og Korporalforening (HKKF), afviser også, at tolkene og andre civilt ansatte skulle have været meddelere for Taleban.

HKKF's formand, Tom Block, har i hvert fald aldrig hørt, at der skulle have været “nogen udbredt mistillid” blandt soldaterne, som arbejdede sammen med dem.

“Selvfølgelig kan vi da stole på dem, og de har jo også hjulpet os dernede,” siger formanden for HKKF til Netavisen Pio.  

“Hvilket ikke har været uden konsekvenser for dem. Man vil jo blive antaget som en, der har hjulpet fjenden - i hvert fald ud fra Talebans opfattelse.” 

Så kan det blive en udfordring fremover

“For HKKF er det vigtigt, at vi hjælper dem, som har hjulpet os. Hvilket også har betydning for fremtiden. Hvis vi lige pludselig er ligeglade, så kan det blive en udfordring fremover at skaffe folk, som vil hjælpe os i andre områder, hvor vi eventuelt bliver indsat i.”

Smagsdommere

Den 15. september  var i alt 1038 personer omfattet af den danske evakueringsoperation fra Afghanistan. Af de 1038 personer var de 954 kommet til Danmark, mens 35 var hjulpet ud over landjorden til et nærliggende land og 49 var kommet ud på anden vis og opholdt sig i forskellige andre lande.

“Evakueringerne og tolkene skal ikke underlægges sådan en gang højreorienteret smagsdommeri,” siger Enhedslistens forsvarsordfører, Eva Flyvholm, til Netavisen Pio.

Kan være i fare for Taleban

“Det er mennesker, som har løst arbejdsopgaver for Danmark, og derfor kan være i fare for Taleban. Vi har et åbenlyst ansvar for at hjælpe i den situation. Og de er i øvrigt blevet sikkerhedstjekket godt og grundigt igennem af flere omgange.” 

Gik over hals over hoved

Peter Seier Christensen har ikke ønsket at kommentere forsvarsministerens oplysninger over for Netavisen Pio.

I en skriftlig kommentar forklarer forsvarsordføren kun, at Trine Bramsens svar ikke “afklarer den bekymring, der ligger bag mine spørgsmål”, og han vil nu stille en række opfølgende spørgsmål til hende.

Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Søren Espersen, afviser imidlertid, at tolkene og andre civilt ansatte skulle være uden for mistanke.

“Der kommer lige pludselig nogle til landet, som vi ikke rigtig ved noget om, fordi det pludselig gik over hals og hoved,” siger Søren Espersen til Netavisen Pio og understreger, at alle tolke og civilt ansatte selvfølgelig ikke er under mistanke.

Ifølge Søren Espersen kan den manglende efterforskning skyldes, at denne har været overladt til briterne. I Afghanistan blev tolkene hyret gennem Storbritannien og et privat amerikansk selskab.

Så er det for dårligt

“Hvis det er rigtigt, at FE ikke har undersøgt dem en eneste gang igennem årene, så er det for dårligt,” siger forsvarsordføren.

“Det overrasker mig, når de har været så tæt på os. Og det er lige meget om der har været en mistanke eller ej. Jeg er selv blevet sikkerhedsgodkendt flere gange i forbindelse med opgaver, hvilket - forhåbentlig - ikke skyldes nogen mistanke. Sådan er proceduren bare.” 

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det fremgår af UUI alm. del - svar på spm. 675 af 22. september 2021, at 20 procent af de evakuerede irakisk tolke i 2008 siden er dømt for kriminalitet. 21 procent er på kontanthjælp eller førtidspension. 33 pct. af mændene arbejder, 22 pct. af kvinderne. Det er resultatet efter 13 års "integration" i Danmark. Konklusionen er klar: De passer ikke ind hos os og vi passer ikke ind hos dem. Vores kulturer er uforenelige og vi står over for et civilisationernes sammenstød i Europa den kommende genneration.

Hvornår stopper det?

Kilde:
https://www.ft.dk/samling/20201/almdel/UUI/spm/675/svar/1810056/index.htm

Nogen er så paranoide, at de ser spøgelser alle vegne. Særligt Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti synes at være hårdt ramt af denne tilstand - Men der er selvfølgelig også stemmer i sådan en tilgang til politik.

Min stemme får det setup aldrig.

Får Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti stemmer når de ser spøgelser alle steder, eller når Socialdemokraterne stikker hovedet i jorden som en struds? Masseimporteringen af mellemøsten og Afrika til Danmark var den primære årsag til 10 års VKO-regime. Det var ikke skattelettelser, der valgte Anders Fogh. Det var desperate socialdemokrater, der stemte på Pia K.

Og hvorfor så lige den desperation? Fordi der var borgerlige politikere og medier, som talte sagen op. Ikke oplevelser fra den virkelige verden. I dag er der omkring 500.000 mennesker med ikke vestlig baggrund i Danmark. Og langt langt langt den største del af de mennesker lever et ganske normalt liv uden problemer. Og da slet ikke desperation, som er en fiktiv stemning skabt af blå blok for at skaffe sig parlamentarisk mandat til at skærer ned på velfærdsstaten af udelukkende ideologiske grunde. For med rationelle argumenter er det en umulighed, da velfærdsstaten Danmark ganske enkelt er så effektiv og billig for befolkningen, at det private udbud og priser på samme ydelser slet slet ikke kan følge med.

Derfor den fiktive og opreklamerede blå udlændinge desperation. Den er kun skabt for at bane vej til ødelæggelse af velfærdsstaten Danmark. Meget simpelt.

Du er langt ude, Jeppe, prøv at dokumentere bare nogle af dine påstande med lidt statistik. Please.

Det kommer an på hvordan du tæller. Hvis du tæller alle efterkommere af de der har fået indfødsret på lovforslag med, så er antallet rundt regnet 1.200.000 MENAPT-migranter og efterkommere. Hvis du tæller Omar El-Hussein med dansk indfødsret med som dansker, så er tallet givetvis kun 500.000.

Jeppe, kom ud af osteklokken og se til Sverige.
https://samnytt.se/attentatet-i-goteborg-var-formodligen-bomb-i-kallaren/
https://samnytt.se/video-lofven-svarslos-nar-han-far-fraga-om-svenskarna...

Hvad er det for et samfund du gerne vil have? Er Sverige dit forbillede?

De to partier på den yderste højrefløj leverer ikke den fjerneste dokumentation for de fremkomne beskyldninger, og det forekommer bizart, at man for at begrunde sine synspunkter om ikke at ville modtage dem opdigter påstande om at de nok alle sammen er kriminelle. Først og sidst er der tale om personer, der har hjulpet vore udsendte soldater medens de var i Afghanistan med livet som indsats, og som vi har lovet beskyttelse. Det er håbløs fejhed og moralsk forkvaklet så bagefter bare at lade dem i stikken.

"Flygtninge sulter og dør – nu har regeringen sendt pigtrådshegn, der lemlæster og koster liv til Europas ydre grænse for at holde dem ude"

Her lige en typisk overskrift fra det blå medie Berlingske Tidende - De er sande mestre i overdrivelsens propaganda kunst i at sætte den Socialdemokratiske regering i et dårligt lys.

Sædvanen tro, helt udokumenteret.

Den blå løgn fortsætter.

Annonce