Annonce

Ny måling: 100 mandater til rød blok

Der er fremgang til Socialdemokratiet og SF i ny meningsmåling, mens Nye Borgerlige ryger helt ud af Folketinget
Hvis der var folketingsvalg i dag, så ville rød blok få 100 mandater og en fremgang på fire mandater i forhold til folketingsvalget  i juni.

Det viser den seneste meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzaus Bureau, som er blevet offentliggjort mandag.

Ifølge målingen står Socialdemokratiet til 27,2 procent - svarende til 50 mandater. En fremgang på to mandater i forhold til valget i juni, hvor S fik 25,9 pct. af stemmerne og 48 mandater.

Ifølge målingen står Socialdemokratiet til 27,2 procent - svarende til 50 mandater

27,2 procent til S er også en fremgang i forhold til de to seneste Voxmeter-målinger 12. januar og 15. december, hvor Socialdemokratiet stod til henholdsvis 27,0 procent og 26,3 procent af stemmerne.

Fremgang er der også til SF, der står til 8,6 procent af stemmerne - svarende til 16 mandater. En fremgang på to mandater i forhold til valget i juni.

De radikale fastholder de 16 mandater partiet fik ved valget i juni. I procent giver dagens Voxmeter-måling de radikale en minimal fremgang fra 8,6 procent ved valget til nu 8,7 procent.

Enhedslisten fastholder i dagens Voxmeter-måling også de 13 mandater partiet fik ved valget i juni. I procent er der tale om en lille fremgang til Enhedslisten: Fra 6,9 procent i forhold til valget til nu 7,1 procent.

I procent giver Voxmeter-målingen således fremgang til alle fire partier i rød blok - i forhold til valgresultatet 5. juni.

Hos Alternativet fastholder partiet sine fem mandater fra valget i juni. Målt i procent fortsætter partiet dog nedturen og går tilbage med 0,4 procent. Fra 3,0 ved valget til nu 2,6 procent. Dermed er Alternativet faretruende tæt på spærregrænsen på de to procent.

Nye Borgerlige mister alle mandater

I blå blok bliver Nye Borgerlige fuldstændig udraderet og mister samtlige sine nuværende fire mandater. I procent går Nye Borgerlige tilbage fra 2,4 procent ved valget til nu kun 1,8 procent - og dermed under spærregrænsen på kun to procent.

I blå blok bliver Nye Borgerlige fuldstændig udraderet og mister samtlige sine nuværende fire mandater

Samtidig står Rasmus Paludans parti, Stram Kurs, ikke til at komme i Folketinget. Partiet står i dagens Voxmeter-måling til kun 1,8 procent. Samme resultat som ved valget i juni.

Stram Kurs stod ved sidste Voxmeter-måling 12. januar til at komme ind i Folketinget med 2,2, procent, men på blot en uge er tilslutningen faldet til 1,8 procent.

I den blå lejr går Venstre også tilbage: Fra 23,4 procent ved valget i juni til nu 22,3 procent. I mandater taber Venstre to mandater, og stå nu til 41 mandater mod 43 ved valget i juni.

I mandater taber Venstre to mandater

Dansk Folkeparti fortsætter nedgangen. Ved valget tabte partiet 21 mandater - og landede på 16 mandater mod de hidtidige 37. Voxmeter giver mandag partiet 15 mandater. En nedgang på et mandat i forhold til valget.

I procent står Dansk Folkeparti til at tabe 0,6 procent - fra 8,7 ved valget til nu kun 8,1 procent.

Liberal Alliance klarer lige skærerne og fastholder sine fire mandater fra valget i juni. Partiet befinder sig dog med dagens måling skræmmende tæt på spærregrænsen med en vælger-tilslutning på kun 2,2 procent. Mod 2,3 procent ved valget.

Eneste lyspunkt hos de blå: De konservative

I mandater består taberholdet i blå blok dermed af Nye Borgerlige (Minus fire mandater), Venstre (Minus to mandater) og Dansk Folkeparti (Minus et mandat).

Til gengæld er der markant fremgang til de konservative, der med dagens meningsmåling kan notere sig en fremgang på hele tre mandater. Fra 12 ved valget i juni til nu 15 mandater.

Til gengæld er der markant fremgang til de konservative

I procent er fremgangen til de konservative 1,4 procent: Fra 6,6 procent ved valget til nu 8,0 procent.

Samlet ligger tilslutningen til blå blok på 75 mandater - mod 79 mandater ved valget.

Voxmeter-målingen er baseret på telefoninterviews med 1.037 repræsentativt udvalgte personer og er gennemført i perioden 13. januar - 19. januar. Den statistiske usikkerhed er på op til 2,7 procent.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja 103/76 er jo noget af en forskel. Ellemann har et stort arbejde forude. Men Mette F skal også balancere mellem røde og blå partier og spille sine kort klogt. En avis som Berlingske hugger løs og finder huller i osten konstant, de er virkelig ensidige, mere end andre aviser, de kan kort og godt ikke fordrage regeringen. Ingen kan gå på vandet. Men Mette F håber jeg, ved hvad hun gør. For pludselig vender bøtten og jeg vil ikke have V tilbage foreløbig, gerne ti år i opposition.

Ja så længe de kun har visioner, er det jo svært at skuffe;-)
Der er virkelig nogle vælger som bliver svært skuffet de kommende år!
Skrigeskinken får maximalt fire år!

Så er den venstresocialistiske propaganda maskine sat i gang.
Hvor er sagligheden blevet af i det offentlige rum ?
Joseph Goebbels har ikke levet forgæves.

Det var da en værre skidtspand af kommentarer. Men undersøgelsen viser, at Socialdemokratiets - delvise? - overtagelse af Dansk Folkepartis politik, i vælgernes øjne, har båret frugt. Det har længe ligget i kortene, at DFs tidligere store vælgertilslutning var et udsagn fra socialdemokrater om, at den førte flygtning/indvandrerpolitik var et fejlgreb. Jeg er ganske overbevist om, at Poul Nyrup Rasmussen ikke har ændret sig en millimeter i holdning, men gudskelov er der kommet andre til, som er mere tilbøjelige til at annamme realiteterne som de er, og at handle derefter. Jeg mener, at diskussionen må dreje sig om, hvilket ansvar man som medborger har, og de kredse, der omfatter samfundet med mange hadefulde følelser, er et samfundsproblem, der ikke nødvendigvis løses ved at smide penge efter vedkommende. Snarere er den offentlige samtale en mulighed. Özlem Cekic har givet udtryk for, at det var et besøg hos en imam, der for hende ændrede hele billedet, idet hun gik til imamen fyldt med antidanske følelser. Det er interessant at konstatere, hvor ladet hele området omkring udlændingespørgsmålet er med psykologi - også hvad der ligger bag mange danskeres totale afvisning af alt udenlandsk. Et samtalområde som næppe nogensinde bliver uaktuelt, er den forståelsesramme, samtalen føres på baggrund af, og det kan jo ikke overraske, at de fleste af dansk herkomst finder den muslimske, mellemøstlige forståelsesramme ganske uspiselig. Vi lidt ældre danskere har et langt livs erfaringer med, hvordan man vægter tankers værdi, set i lyset af viden om helt generelle psykologiske mekanismer, og folk fra Mellemøsten er helt uden denne form for dannelse. Altså en uenighed om samtalegrundlaget.