Annonce

Politiken: “Sofie Carsten Nielsen bliver selv en del af løgnen”

Stærkt kritisk leder om den nyvalgte radikale partileder: “Og det er netop problemet: Hun lyttede, men løste ikke problemet”
“Sofie Carsten Nielsen bliver selv en del af løgnen.”

Sådan konkluderer det uafhængigt radikale dagblad Politiken i dagens leder.

“(...) Sofie Carsten Nielsens hidtidige håndtering af sagen for længst har gjort hende til en del af problemet snarere end af løsningen,” hedder det i lederen, der er forfattet af ansvarshavende chefredaktør Christian Jensen.

Hans pointe er, at Sofie Carsten i fortrolighed lyttede til krænkede kvinder, men uden at løse problemet:

Ingen mistænker Sofie Carsten Nielsen for at have gjort noget som helst

“Ingen mistænker Sofie Carsten Nielsen for at have gjort noget som helst. Andet end at have lyttet til nogle af de foreløbig fire kvinder, der har følt sig forulempet af Morten Østergaard. Og det er netop problemet: Hun lyttede, men løste ikke problemet.”

Gør det helt forkerte

Politikens lederskribent nævner, at Sofie Carsten måske har gjort det rigtige i forhold til de krænkede kvinder, hvis hun alene var en privat person:

Men hvis man derimod betragter Sofie Carsten som en professionel person med ledelsesansvar i et parti, har hun gjort alt det forkerte. Som leder er det ikke en mulighed bare at lytte, mener chefredaktør Christian Jensen:

Har svigtet i dobbelt forstand

Politiken-lederen konkluderer, at Sofie Carsten Nielsen selv bliver en del af løgnen, fordi hun mod bedre vidende afviser eksistensen af flere krænkelsessager.

Chefredaktør Christian Jensen mener, at Sofie Carsten har svigtet i dobbelt forstand. Hvor Morten Østergaard har svigtet "ved sine skamløse handlinger", så har Sofie Carsten Nielsen svigtet ved at lytte uden at handle. Og dermed har den radikale ledelse sviget i dobbelt forstand.

Opdateret 11.01.2022 som led i undersøgelse af citatpraksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Sofie Carsten Nielsen er da helt ustyrlig. Mon hun ikke er klar over at hele DK.s befolkning holder med Viktor Orban vedr et stort stakit rundt om Polen. Og jer journalister - I ser også at det er en løsning, ligesom resten af DK.s befolkning- DET ER DA HELT FINT, Sofie.