Thulesen Dahl og Støjberg med fælles forslag: Vil udvise 50.000 indvandrere

Samarbejdet mellem DF og Støjberg bliver endnu tættere: Nu fremsætter de sammen en udvisningslov
Foto: Hasse Ferrold/Venstre/Flickr, Netavisen Pio/Jan Kjærgaard - Fotografik: Anders Bredsdorff
Inger Støjberg, løsgænger, Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti
Tidligere næstformand i Venstre, løsgænger Inger Støjberg, er gået sammen med Dansk Folkeparti om et lovforslag, der skal sikre udvisning af tusindvis af indvandrere inden 2030.

Konkret foreslår Støjberg og DF, at  70 procent af de personer, som er kommet til Danmark som flygtninge eller familiesammenførte siden 1983, udvises, hvis de lever op til et eller flere af disse kriterier:

  • Ikke har gennemført bestemte integrationsprogrammer

  • Ikke har bestået en danskprøve på et vist niveau

  • Ikke har været i ordinær beskæftigelse i 7 af de seneste 10 år

  • Har været på kontanthjælp i mere end 12 sammenhængende måneder

  • Har fået en fængselsstraf på mere end tre måneder

  • Har været på offentlig forsørgelse i mere end 8 af de sidste 10 år

Det skriver Jyllands-Posten.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl og Inger Støjberg vurderer, at det drejer sig om omkring 50.000 indvandrere, der skal udvises.

“Det her sætter ind over for alle de mennesker, der er kommet til Danmark, som ikke har opført sig, som vi kunne forvente. Alle dem – vi kan lige så godt sige det, som det er – som vi er møghamrende trætte af,” forklarer Støjberg over for Jyllands-Posten.

“Tingene har flyttet sig” 

Inger Støjberg bliver spurgt, hvorfor hun ikke fremsatte forslaget dengang hun var udlændinge- og integrationsminister (Frem til juni 2019, red.).

Hendes svar lyder, at forslaget dengang næppe havde mange chancer for at blive gennemført:

Det tror jeg ikke, at der var opbakning til

“Hvis jeg skal være helt realistisk: Det tror jeg ikke, at der var opbakning til. Men tingene har flyttet sig siden. Vi har en regering, der til tider forsøger at føre en relativt stram udlændingepolitik. Det er forhåbentligt med til at flytte dansk politik,” siger Inger Støjberg til Jyllands-Posten.

I strid med konventioner

Både Inger Støjberg og Kristian Thulesen Dahl erkender, at lovforslaget højst sandsynligt vil kollidere med internationale konventioner, som Danmark har tilsluttet sig:

Folketinget må med 90 mandater vedtage, hvad vi vil

“Vi har lært af historien, at man kan mere inden for konventionerne, end man normalt starter med at få at vide. Folketinget må med 90 mandater vedtage, hvad vi vil. Så kan vi enten vælge at tage kampen, hvis nogen mener, det er konventionsstridigt – eller rette ind,” siger Kristian Thulesen Dahl til avisen.

“Decideret perverst”

Kristendemokraternes mand på tinge, Jens Rohde, betegner forslaget fra Støjberg og DF som “decideret perverst”.

I kan simpelthen ikke være det bekendt

“Perverst. Decideret perverst. Der skal bare været et mål for udvisning. Så må retsbeskyttelsen tilpasses målet. Forslaget tilmed ledsaget af foto fra montren med Grundloven - på demokratiets festdag. I kan simpelthen ikke være det bekendt,” skriver Rohde således på Twitter.

placeholder

 

Inger Støjberg afviser, at hun med samarbejdet om lovforslaget er på vej ind i Dansk Folkeparti.

Hun har dog, siden hun forlod Venstre, været i kontorfællesskab med Dansk Folkeparti på Christiansborg, og i september var hun gæstetaler på partiets årsmøde i Herning.

Inger Støjberg står anklaget i Rigsretten for brud på ministeransvarlighedsloven. Sagen forventes afgjort inden jul.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Trods Tesfayes megen snak mangler Socialdemokratiet stadig at levere på kerneopgaven - at få uintegrerede indvandrere til at rejse tilbage til hvor de kom fra. Hvorfor danske arbejdere skal brødføde velfærdsmigranter fra Langbortistan, har jeg aldrig fattet.
Nu har S så chancen, men ovennævnte forslag bliver med garanti og masser af hovedrysten hældt ned af brædtet, men der kunne være et flertal: S+DF+NB+K. Der er bare en masse kameler der skal sluges først.

Ja ja Gunnar.

Vi er klar over, at du er en del af NB-segmentet, der har den laveste intelligens niveau.

Så hvorfor skal vi høre på dit øf øf endnu en gang.?

Bl.a. fordi jeg til forskel fra dig kan stave korrekt. Det hedder "et intelligensniveau", ikke "en intelligens niveau".
Jeg tror nu ikke at stavekompetencen definerer ens intelligensniveau, men jeg konkurrerer gerne. Du har travlt med at sortsværte mig; jeg har bare lyttet til S's nye toner. Jeg har ingen ide om hvad eller hvem du lytter til.

Selv hvis man udviste 50.000 i morgen, så er der stadig over 1.150.000 fra mellemøsten og efterkommere tilbage i Danmark.

Kære Jan
Hvor er det dog dumt, at du giver Pernille Vermund patent på, at være imod dovne og kriminelle velfærdsmigranter fra mellemøsten i Danmark. Hvis du virkelig er socialdemokrat, så er det godt nok et selvmål. Jeg tror Pernille Vermund er helt enig med dig.

Jeg synes du kommer vel tæt på at være selve definitionen af typen, som er på alles læber for tiden. Du bliver personlig, uden at udvise så meget som skyggen af reel argumentation. Hvem andre end dig selv gavner det?

Jeg synes du kommer vel tæt på at være selve definitionen af typen, som er på alles læber for tiden. Du bliver personlig, uden at udvise så meget som skyggen af reel argumentation. Hvem andre end dig selv gavner det?

Jeg synes du kommer vel tæt på at være selve definitionen af typen, som er på alles læber for tiden. Du bliver personlig, uden at udvise så meget som skyggen af reel argumentation. Hvem andre end dig selv gavner det?

Ok Jan, jeg tror jeg fik sagt det jeg skulle. Mere end en gang 😏

Inger Støjberg kæmper vel også, om de samme småracistiske vælgere som DF og NB?

Når religion nu er defineret som en race, så bør alle danskere være racister. Ikke småracister, men storracister. Islam bør ikke have nogen gang på dansk jord.

Kære Gunnar Johansen
Det er dem eller os. Det bliver Glistrup ofte fejlciteret for, men han citerede blot Koranen. Glistrup var nok den første og muligvis eneste danske politiker, der læste Koranen. Derfor troede folk at han var skør, når han fortalte om, hvad han havde læst. I dag er terrorsager blevet hverdag. Ny dag, ny terrorsag.

Kære Jan
Er man "småracist", hvis man ikke mener at folk fra hele verden skal kunne tilvandre sig til passive borgerlønsydelser og kriminalitet imod ens land? I givet fald har du lige legitimeret "småracisme" fuldstændigt.

Det har intet med en fast og fair udlændingepolitik at gøre, det er gak og på tværs af konventionerne. De kunne næsten ikke få luft de to , Tulle, og Støjberg, da statsministeren talte om kommitee' skal se på kvinders rettigheder, adgang til abort, og mod social kontrol, noget som er for alle kvinder. Men det blev fluks udlagt som kun at gælde sku indvandrerkvinder af Støjberg og NB. Men de har vel samme rettigheder hvad det angår som danske, svenske, tyske ect. kvinder.

Støjberg kom ikke for en rigsret fordi hun var på unge kvinders side, men fordi hun handlede mod loven, og rettede ikke ind trods advarsler.

Jeg minder lige om Socialdemokratiets holdning:
"Det er vores medmenneskelige og solidariske forpligtelse at hjælpe mennesker på flugt. Samtidig er det dog vigtigt, at vores samfund kan følge med, og det kræver blandt andet:
- Stram kontrol med tilstrømningen til Danmark. Vi skal ikke tage imod flere, end vi evner at integrere
- Et nyt asylsystem, som letter asylpresset på Danmark og resten af Europa
- Blandede boligområder, skoler og dagtilbud
- En pligt til at bidrage 37 timer ugentligt for indvandrere på integrationsydelse og kontanthjælp
- At udlændinge uden lovligt ophold og udlændinge, der aldrig er faldet til i Danmark, i højere grad vender hjem til deres oprindelseslande"
Så du kan jo overveje, Helle, om du stadig er socialdemokrat, eller om du bare var - engang - socialdemokrat.

Jooo, men så kan Socialdemokratiet så bare sige de vil udvise 75.000. Så skulle den jo være i vinkel og Dansk Folkeparti & Co banket på plads igen.

- Ingen højere overbud?

Hvorfor kom i ikke med det forslag da i sad på magten i 17 år så det er kun mundsvær og øregas da i tror når i kommer med sådan et forslag vil i få masse af stemmer.Nej i glemmer at fortælle hvordan i vil få dem sendt ud af landet,hvis det er så let havde regeringen nok prøvet det ik Tulle og Inger hånd i hånd i kom med et gammelt forslag som er prøvet de sidste 30 år uden held,Tulle er meget sulten efter flere stemmer da det jo ikke går så godt for Tulles parti

Annonce