SF-profil tager orlov for at blive færddiguddannet

SF's Signe Munk skifter de kommende tre måneder lovtekster og udvalgsarbejde ud med kittel og termometer.
Dårlig nok er blækket tørt på den nye aftale om landbrugets grønne omstilling, før SF's klima-, energi- og forsyningsordfører, Signe Munk, nu tager orlov fra Folketinget. Det sker for at færdiggøre uddannelsen som sygeplejerske.

"Det har været en svær beslutning for mig, og det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har været splittet," skriver Signe Munk på Facebook.

Jeg kan ikke være to steder på en gang

"Der er så mange vigtige politiske kampe for klimaet, miljøet og vores velfærdssamfund, som jeg brænder for. Men jeg kan ikke være to steder på en gang, og det er jo heldigvis kun en pause. Og jeg er så stolt af de mange store klimaresultater, som jeg allerede har nået på kun to år." 

Når Signe Munk de kommende tre måneder skifter lovtekster og udvalgsarbejde ud med kittel og termometer, skyldes det, at hun manglede den sidste, praktiske, del af sin uddannelse, da hun blev valgt til Folketinget i 2019. Og den kan man ikke læse sig til.

Derfor skal Signe Munk ud og arbejde i hjemmesygeplejen og på sygehuset.

placeholder

Det senere folketingsmedlem blev stemt ind i byrådet i Viborg allerede i 2009, da hun var 19 år. Signe Munk stoppede i byrådet efter en valgperiode i 2013, og seks år senere blev hun så valgt ind i Folketinget i andet forsøg, efter det ikke lykkedes i 2015.

Frem til januar overtager suppleanten fra Vestjyllands Storkreds, Karsten Filsø, der i øjeblikket sidder i byrådet i Holstebro Kommune, pladsen i Folketinget.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Glimrende, der er jo også et liv efter folketinget.

Annonce