Meningsmåling giver rygstød til Løkke

“Målingerne vil stige, og med stigende målinger kommer flere vælgere og mere begejstring,” lyder Anders Samuelsens spådom om Moderaterne.
Han er først lige blevet opstillingsberettiget.

Men noget tyder på, at vælgerne allerede har taget godt imod tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussens nye parti, Moderaterne.

I hvert fald svarer 4,7 procent af danskerne, at de ville stemme på “øvrige”, hvis der var folketingsvalg i morgen, viser en meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

I den forrige meningsmåling var tallet kun 2,3 procent.

Moderaterne passerede onsdag de nødvendige 20.581 vælgererklæringer, som gør, at partiet vil være på stemmesedlen ved det kommende folketingsvalg.

placeholder

Moderaterne bliver målt

Når et parti bliver godkendt og opstillingsberettiget, begynder det samtidig også at optræde i diverse meningsmålinger. Her har Moderaterne hidtil kunnet gemme sig i den anonyme kolonne med “andre” og “øvrige”.

Så om kort vil Moderaterne indgå i meningsmålingerne.

placeholder

Udover Moderaterne har to andre partier allerede indsamlet det nødvendige antal vælgererklæringer, nemlig Kristendemokraterne og Veganerpartiet, mens Frie Grønne nærmer sig den magiske grænse.

Mandag havde udbryderne fra Alternativet 17.182 vælgererklæringer.

Samuelsen kender det selv

Liberal Alliances tidligere formand, Anders Samuelsen, advarer mandag mod at undervurdere Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge Anders Samuelsen vil Lars Løkke Rasmussen stille og roligt kunne stille sit hold, inklusiv et par overraskelser, som giver ham mulighed for at få i et “helt nyt publikum.” 

“Det (kan, sic.) de gamle partier ikke,” skriver den tidligere formand og udenrigsminister på Facebook: 

“Alene det sus, det vil give, vil give ham endnu mere vind i sejlene. Målingerne vil stige, og med stigende målinger kommer flere vælgere og mere begejstring.”

“Dermed vil vejen blive banet frem mod selve valgkampen, hvor han med lidt held i målingerne vil fremstå som kongemager -eller endnu bedre for Løkke: som det reelle tredje dybt erfarne alternativ mellem statsministeren på den ene side og -ja, gad vide hvem, på den anden side. Og så kan det pludselig stikke helt af. Jeg har prøvet det selv.”

placeholder

Stadig en stemme

Lars Løkke Rasmussen tabte regeringsmagten ved folketingsvalget i 2019 og derpå også formandsposten i Venstre, hvorefter han meldte sig ud af partiet den 1. januar i år.

I foråret kom Lars Løkke Rasmussen, under optagelsen af realityprogrammet ”Over Atlanten”, frem til en afklaring af, om han stadig skulle være en stemme i dansk politik. Hvilket Lars Løkke Rasmussen skulle.

Altså være en stemme.

Da Lars Løkke Rasmussen navngav Moderaterne på grundlovsdag, beskrev han det således:

Fryse stillingskrigen mellem rød og blå blok op

"Et moderat parti, der kan fryse stillingskrigen mellem rød og blå blok op. Et moderat parti, der forstår sådan for alvor, at stilstand i en verden, der bevæger sig fremad, er lig med tilbagegang. Et moderat parti, der tør tage de svære diskussioner og ikke lader sig styre af den øjeblikkelige folkestemning."

Ved samme lejlighed fortalte den tidligere statsminister, at Moderaterne ikke stiller op til kommunalvalget i november, og at den egentlige stiftelse af partiet først sker efter dette valg, men i god tid inden folketingsvalget, som skal komme senest i forsommeren 2023.

Støtten siver til S

Hvis statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev folketingsvalget i dag, ville hun - og rød blok - dog bevare regeringsmagten.

Rød blok ville således få 51,9 procent af stemmerne mod blå bloks 43,4 procent. Hvilket i mandater ville give 96 til rød blok og 79 til blå - eller det samme som ved folketingsvalget i 2019.

Tallene dækker dog over, at Socialdemokratiets tilslutning fortsætter med at falde efter afslutningen på coronakrisen.

Hvis der var folketingsvalg i morgen ville 27,7 procent af vælgerne sætte krydset ved Liste A, hvilket stadig er 1,8 procent flere end ved folketingsvalget juni 2019. Men langt fra de over 35 procent af stemmerne Socialdemokratiet i enkelte tilfælde stod til under coronakrisen - og den laveste opbakning siden marts 2020.

V bliver taberen

Hvis der var folketingsvalg i morgen ville den store taber blive Venstre.

Lars Løkke Rasmussens efterfølger som formand, Jakob Ellemann-Jensen, kan se frem til at få 13,6 procent af stemmerne mod Lars Løkke Rasmussens 23,4 procent. Eller 9,8 procent færre end Venstre fik ved folketingsvalget.

Den store vinder vil til gengæld blive De Konservative, som står til at gå frem fra 6,6 procent af stemmerne til 13,5.

Meningsmålingen fra Voxmeter baserer sig på telefoninterview med 1.001 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover, og den er gennemført i perioden fra den 13. september og til den 19. september 2021.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/- 2,8.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvis man skal pege på noget positivt i dette, må det vel være, at Løkke stjæler fra både de Radikale, hvor krisen kun forstærkes yderligere, og fra Kristendemokraterne, som nu er sparket et godt stykke ned under spærregrænsen.

Men hvad der får folk til at ville stemme på et parti uden nogen konkret politik, må guderne vide.

For at lave ballade i den blå lejr. Glæder mig til at se Jacob Ellemann Jensen Fjæs.

Ole Kloster Simonsen

Ja og kandidater, hvis han ikke var i medierne konstant, og blev løftet der, så ville ingen skænke ham en tanke. Hvor mange snakker eller taler om Tommy Ahlers,(V) nej vel.

De som vil sætte kryds ved Moderaterne, stemmer på personen. Noget som er ret almindeligt i det politiske.

Det ideelle ville jo være, hvis Den-Lille-Svindler lige napper lidt fra Kristendemokraterne så de lige får 1,9%, Liberal Alliance så de også lige får 1,9%, lidt Venstre måske og så lige selv for samlet 1,9%.

- Så vil 5,7% blå stemmer smidt i skraldespanden. Og det er jo kun godt for Danmark.

Ønske tænkning? Måske. Men absolut inden for mulighedernes rammer.

Ja nu skal man jo have fanget og skudt bjørnen ,før man kan sælge skindet, eller noget i den retning er et gammelt ordsprog. Det kunne jo også være de grønne partier der var øvrige, de er vist også ved at være på de 20.189 underskrifter. Nu gik det jo ikke så godt for Samuelsen, da han ikke blev genvalgt til FT. trods han var partileder. V ligger i dag på 13,6% og Pape på 13,5%, altså er V største parti i dag i blå blok, NB på 5,3, og DF på 6,1, S 27,7% Og de to andre røde partier på næsten 10%, og R på 4,3 %. Rød stue 99 mandater og de blå 80. Løkkes 4-8 vil hverken gøre fra eller til. Han har ingen politik endnu og ej heller kandidater. Han ville ikke genere kommunalvalget, sagde han. hahaha Jeg må le, det er da noget af en overvurdering af sig selv. Løkke har ingen magt mere. Ingen. Han er løsgænger- intet andet p.t. Udskriver MF valg i november, så står han med håret i postkassen. Det gør hun nok ikke, men hvis landbrugsaftalen ikke kommer på plads snart, kunne hun nok finde på det. Hun har jo masser af politik at gå til valg på. Boligudspil kommer næste uge. Nærhedsreform, Velfærdsreform, Sundhedsreform. Forstår ikke Løkke får al den medie dækning og DF også. De er jo alt det politik ikke skal være.

Det vil formodentlig fuse ud ad aare som andre personlige partiprojekter:Erhard Jacobsens CD og Anders SamuelsensLA

Spørgsmålet er hvad Bergur vil. Tror han på sin fars projekt, eller bliver han i venstre? Det skal blive interessant at se.

Kommentar:

Man skal, efter min mening, være glad for, at der overhovedet er borgerer, som interesserer sig for politik, da omkring kun 2.5% af danskerne; er medlem af en politisk forening, hvor man opstiller/vælger de repræsentanter, som skal varetage ens politiske holdning...

Så når der er nogen, som ønsker at komme ind på Christiansborg/eller er der, er det efter min mening helt fair, at give sit samtykke med en vælgererklærig, da man som borger jo ikke behøver at stemme på partiet ved et valg...

Men ret interessant at følge de personer/parti, der gerne vil opstarte et politisk parti, jo flere jo bedre, da det repræsenterer flere borgere i vores samfund, som jo er i demokratiets interesse, vil jeg mene...

Vedrørende Demokrati, så finder jeg det umoralsk, når en folkevalgt forlader sin post, og starter op som Løsgænger, eller overgår til et andet politisk parti, man burde selvfølgelig, hvis man er træt af røgen i sit parti, forlade Christiansborg, så ens første suppleant; kan overtage stolen i Folketingssalen...

Men alt i alt, så bliver det kommende valg ret interessant, især med helt nye vælgerer på banen, og vel nok også, en del politiske forflytninger, er mit gæt så...

God Aften,
Erling Drews...

Jeg er bange for at Lars Løkke kan overbevise nok i vores ignorante og hukommelsesangrebne befolkning, så denne mand, der burde holdes langt fra det eneste han kan: politik, forsvandt fra både medier og Folketinget.
Hans synderegister er abnormt omfattende - ikke kun bagateller som noget med fadøl og underbukser.

August, glem nu ikke at LLR er en fin mand, så det er SILKEUNDERBUKSER!!!

LLR er s.... ligeglad med om han får stemmer nok til at komme i folketinget. Husk nu partistøtten på 33,50kr. pr. afgivet stemme på moderaterne. Dem skal han nok få kanaliseret over i privat forbrug. FX til et konsulent bureau som han selv ejer.

LLR er og bliver en usympatisk levebrødspolitiker.

Ja, forstå det hvem der kan, har han ikke lavet "lort" nok sidst han sad i Folketinget som medlem af Venstre ???????
Ja jeg spørger bare 👺👺👺

Ja, forstå det hvem der kan, har han ikke lavet "lort" nok sidst han sad i Folketinget som medlem af Venstre ???????
Ja jeg spørger bare 👺👺👺

Ja, forstå det hvem der kan, har han ikke lavet "lort" nok sidst han sad i Folketinget som medlem af Venstre ???????
Ja jeg spørger bare 👺👺👺

Ja, forstå det hvem der kan, har han ikke lavet "lort" nok sidst han sad i Folketinget som medlem af Venstre ???????
Ja jeg spørger bare 👺👺👺

Lars Løkke Rasmussens styrke er at han taler ind i tiden. Den tid vi alle lever i lige nu. Den tid hvor alt det vi kendte kommer til at forsvinde i løbet af kort tid.

Hvordan overlever man det? Og hvordan laves overgangen så flest muligt kan følge med på den anden side af tidsgrænsen.

Om nogen kender Lars Løkke Rasmussen fornemmelsen af, at alt det han stod for, arbejdede for og havde været en del af et helt liv, forsvandt over natten!

Det klarer kun de færreste! Og er en lærestreg som tusinder af andre kan få støtte igennem!

Her kommer Lars Løkke Rasmussen på banen med sin personlige styrke, sin overlevelsesevne og forståelse for hvordan man kommer videre.

På trods af fejl og mangler, som den nuværende statsminister plejer at sige. Og hun har endda et solidt flertal bag sig!

Heri ligger Lars Løkke Rasmussens styrke. At i undertal kunne han skabe et flertal!

Og hvem er det så der stemmer på Moderaterne?

Ja, se til Arbeiterpartiet i Norge. Og se til SPD i Tyskland!

De er de samme vælgere der kan få glæde af Lars Løkke Rasmussens politisk tæft og indsigt!

I Norge ville de røde og grønne partier partout nedlægge olieproduktionen.
I Tyskland vil de røde og grønne partier på en og samme gang stoppe kulproduktion og lave al industri om til el-fremstillingmetoder på trods af el-mangel.

Og hvordan er situationen så i Danmark?

Ja, det vi grundlæggende forsyner velfærdssamfundet med er overskuddet fra dansk landbrugseksport! Den vil Socialdemokratiet og de røde og grønne partier nu sætte en kraftig stopper for.

Her er Lars Løkke Rasmussens vigtigste mission.

Efter 65 møder er der endnu ikke landet en landbrugsaftale med fremtidsperspektiv for bønder, landarbejdere, fødevareindustri-ansatte, gartnere, mejerister, kontorfolk, osv.

Det vigtigste spørgsmål som statsminister Mette Frederiksen på landsmødet kun kunne besvare med et “ikke flere penge til dansk landbrug”. Og det på trods af at en minister er sat til at løse opgaven. En løsning lig sygeplejerskekonflikten.

Lars Løkke Rasmussen havde altid penge med i kassen, således at løsninger kunne findes!

Det gjorde ham upopulær hos sine egne! Men viste mandens statsmandsevner!

Danske bønder og industriarbejdere i fødevareindustrien er parate til at løfte Lars Løkke Rasmussen til en nøgleposition imellem Socialdemokratiet og de moderate blå partier, således at Danmark og dansk landbrug også har en førende position på verdensmarkedet, når klimakrisen skal løses globalt!

Mette Frederiksen magter det ikke! Lars Løkke Rasmussen er løsningen!

Mette Frederiksen har trådt på for mange ømme tæer under coronaen til at tilliden til hende stadig eksisterer!

65 møder uden en nødvendig bred aftale!

Meningsmålinger vil hurtigt vise, at landbrugsaftalen først kommer bredt i hus efter et folketingsvalg!

Det kræver befolkningen! Præcist som Venstres bagland krævede Lars Løkke Rasmussens afgang.

Verden har forandret sig! Lars Løkke har forandret sig! Mette Frederiksen har forandret sig!

Befolkningen har forandret sig! Brede løsninger på landbrugsområdet er Danmarks fremtid!

Velfærden mangler hele tiden 10%. Dansk eksport tjener samlet 20% af Danmarks samlede eksport!

Uden denne vigtige bestanddel bliver ældreplejen konstant dårligere.

Sygeplejen konstant dårligere! Sundhedsvæsenet konstant dårligere. Lærere og pædagoger en mangelvare på grund af dårligere løn. Sosuer en mangelvare.

I det hele taget bliver den offentlige sektor besat med udenlandsk arbejdskraft der knap nok taler dansk!

Det er det landbrugsforhandlingerne i øjeblikket handler om!

Danmarks grundlæggende fremtid!

I Norge holdt Arbeiterpartiet fast i olien med moderate forandringer.
I Tyskland holder SPD fast i storindustrien med moderate forandringer.

I Danmark vil Lars Løkke Rasmussen holde fast i landbruget med moderate forandringer!

Moderaterne vil hurtigt opnå 10% af stemmerne!

Det er den vej danskerne vil!

Den mentale sundhed er den afgørende!

Danmark har ikke råd til at sende et helt erhverv på overlevelsestur over Atlanten for at finde sig selv i en ny verden.

Den mentale sundhed bevares ved små men nødvendige forandringer.

De vejsidebomber som de røde planlægger for dansk landbrug fører kun til PTSD-patienter en mass.

Danmark har syge nok i forvejen. Nedslidte Arner!

I landbruget! Inden for sygehussektoren! I ældreplejen! I vuggestuer! På fødegange! I børnehaver!

Engang var fru Mette Frederiksen beskæftigelsesminister?

Forsvarsministeren kommer ud i virkeligheden.

Måske Mette Frederiksen skulle tage orlov og besøge virkeligheden.

Lars Løkke har været der! Og er i arbejdstøjet igen! Tak for det!

En moderat fremtid venter Danmark!

Et Danmark der ikke altid skal være førende i klimakampen, have verdens dygtigste skoleelever, og flest el-biler i hele verden.

Et moderat Danmark hvor der er plads til gode og fornuftige forhold for landmænd og sygeplejersker, sosuer, pædagoger, medarbejdere, jordmødre, osv.

Lars Løkke Rasmussen har viljen, evnerne og indsigten!

Af skade bliver man klog, men sjælden rig.

Mette Frederiksens tese om større rigdom er tankevækkende.

Et klogt Danmark kræver kloge politikere.

Hvad foretrækker du?

Et rigt Danmark eller et klogt Danmark?

Et klogt landbrugsforlig gør Danmark rigere! Heri ligger velfærden! Valget er dit!

Og heldigvis er Lars Løkke Rasmussen på banen med moderate løsninger for den almindelige dansker! Midt i en global klimakrise!

Aksel, få dig nu er fritidsinteresse fx frimærker.

Aksel for hel.... alt for meget skriv. Hvornår lærer du det ? Hold dig til 5 linjer, så er det muligt folk gider læse hvad du skriver.

Aksel for hel.... alt for meget skriv. Hvornår lærer du det ? Hold dig til 5 linjer, så er det muligt folk gider læse hvad du skriver.

Aksel, hvordan synes du selv det går? Du skriver:
"Lars Løkke Rasmussen har viljen, evnerne og indsigten!"
Synes du selv, at Lars Løkke passede sit arbejde, da Inger Støjberg,
under 4 samråd, vildledte folketinget, ved at ændre forklaring.
Lars Løkke havde ikke evnerne til at tage ansvaret for sine
ministre, eller også havde han ikke viljen til det, for han havde
jo indsigten, da han blev advaret af Justitsministeren Søren Pind.
Under sin forklaring til "Instruks kommissionen" havde han muligheden,
men ønskede ikke at sige hele sandheden, det er hans egne ord.
Han har oplyst, at han vidste mere, er det en værdig optræden.?

Når bare man er "BLÅ" er det mindre væsentligt med partiprogrammet. "BLÅ" tiltrækker sagtens uden. Folk er desværre nemme at besnære. Og manipulere med. Så kommer det hele af sig selv. AK og atter AK.

Moderaterne har ingen partiprogram - nuvel hvis man hører efter ved man meget om retningen i deres politik ! LLR har mange fejl - javist, men nævn lige en politiker der er fejlfri ! mange politikere siger hans tid er forbi ! det er en måde at tage afstand når man er nervøs for ham ! Vil LLR blive den bedst tænkelige statsminister efter et valg - nej nok ikke, men han vil muligvis blive den bedst mulige. Tilslutningen til moderaterne er op til vælgerne, og husk LLR fik god fremgang ved sidste valg på midtsøgende politik !

Lars Løkke Rasmussen var trods alt ikke så stor en skatteplyndrer som Mette Frederiksen

Annonce