Annonce

Vil skaffe 2.900 billige boliger til socialt udsatte

Regeringen vil afsætte 780 millioner kroner til formålet - Rådet for Socialt Udsatte: “Stærkt”
Det er regeringens ambition at skaffe 2.900 ekstra billige boliger til socialt udsatte, som skal være med til at give kommunerne bedre rammerfor at sætte ind mod hjemløshed.

Det fremgår af regeringens boligudspil ’Tættere på II – Byer med plads til alle’, som tirsdag formiddag blev præsenteret af indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Baggrunden for forslaget er at antallet  af meget billige almene boliger over en årrække har været faldende. Derfor bliver det stadig sværere at finde en betalelig bolig for socialt udsatte.

De 2.900 ekstra billige, almene boliger foreslås skaffet på to måder:

  1. Via nybyggede almene boliger med fuld kommunal anvisningsret.

  2. Via eksisterende almene boliger, hvorhuslejen sættes ned.

1.200 lejligheder får nedsat huslejen

Regeringen foreslår, at der over de næste to år afsættes 100 millioner kroner til midlertidigt at kunne nedsætte huslejen i op til 1.200  eksisterende almene boliger til 3.500 kroner pr. måned.

Tilskuddet løber over en årrække og prioriteres til kommuner med det største behov og medbetingelse om fuld kommunal anvisningsret.

Boligerne målrettes borgere i hjemløshed ogandre udsatte borgere.

Der afsættes andre 680 millioner kroner til og med 2026 til et engangstilskud, som permanent nedsætter huslejen til 3.500 kroner pr. måned for op til 1.700 nye almene boliger.

Også det tilskud prioriteres til kommuner med det største behov og med en betingelse om fuld kommunal anvisningsret til boligerne.

En historisk mulighed

Den afgående formand for Rådet for Social Udsatte, Vibe Klarup, betegner intiativet over for de socialt udsatte som “stærkt”:

Stærkt at regeringen med dagens boligudspil sikrer 2900 markant billige boliger tiludsatte

“Flere billige boliger! Stærkt at regeringen med dagens boligudspil sikrer 2900 markant billige boliger tiludsatte. En historisk mulighed for at boligpolitikken kan bidrage til at stoppe den stigende hjemløshed,” skriver hun på Twitter.

placeholder

 

Det fremgår i øvrigt af af regeringens boligudspil, at regeringen inden længe fremlægger et egentlig hjemløse-udspil.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Lad os håbe, at det er 2.900 borgere med dansk indfødsret denne gang.
Det var en smal sag at finde 50.000 boliger til syrere og familiesammenførte i 2015. Jeg oplevede selv, hvordan min egen ventelisteposition i KAB sprang fra "+10 år" til "+30 år" fra den ene dag til den anden.

Bravo gode tanker. Håber det bliver til noget.

Så er venstre og konservetiv imod at der bliver bygget boliger som folk med lille indkomst kan bo i også for de hjemløse er det godt for hvis de kan lave noget byggeri de kan klare at bo i.Nej der skal bygges mere til de velstillede borger så kender man v.og k.igen,og ,og v og k frit valg hvordan skal meget demente borger tage stilling for frit valg og brugerne skal selv bestemme hvad mad de vil have at spise,det er godt for dem der ikke spiser dansk mad jo de er nogle sjove hovder Pape og elleman,Berits hjemmeservis måtte lukke ned og kommunen står med regningen,og skal lige pludslig stå med mange bruger som skal have hjælp fra kommunen så alt godt for frit valg og privatesering.I den kommune jeg kommer fra havde vi også et privat plejehjem,det var sørgeligt at være vidne til den behandling brugerne fik,det skal vi helst ikke frem til igen.Der kommer jo meget frem nu efter mange år hvordan de bliver misbrugt i privat ricis.

Jeg synes vi har tabt allerede før vi startede , jeg føler mig som en MenneskeDyr fordi jeg troede på demokratiet og så VÅGNEDE JEG OP DA JEG SO ET ALLE VERDENS LÆNDE SKULLE HOLDE KÆFT SOM NANTANYAHU SAGDE DEN 08.11.2023 OG DE HOLDT KÆFTEN OGSÅ. WOOW ET MAGT DE HAR. SELV DE SYGESTE DEMOKRATER SAGDE İNTET.. EN GANG TİL WOOOOWWW MÆND

Annonce