Annonce

Colin Powell er død, radikale skifter holdning og grænsekontrol forlænges

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til Netavisen Pios korte nyhedsoverblik Aktuelt.

Det er efterårsferie i denne uge, og det betyder at Netavisen Pio kører på nedsat kraft. Det betyder, at mængden af nyheder af færre og vores nyhedsbrev er kortere end normalt. Vi vender stærkt tilbage på den anden side af efterårsferien.

Tak fordi du læser med.

 

Colin Powell er død

Den tidligere amerikanske udenrigsminister Colin Powell er død. Han blev 84 år. Det oplyser familien på Facebook. Det skriver CNN.

Colin Powell havde en lang karriere i det amerikanske militær, hvor han endte som formand for generalstaben, inden han blev først national sikkerhedsrådgiver og siden den første sorte udenrigsminister i landets historie.

Som udenrigsminister var det Powells opgave at sikre amerikansk opbakning til krigen mod Irak, og det var i den forbindelse at han i FN's sikkerhedsråd prokalmerede at Saddam Hussein havde masseødelæggelsevåben. Noget Powell siden har kaldt en plet på sit eftermæle.

placeholder

Colin Powell døde som følge af komplikationer forårsaget af coronavirus.

Han efterlade sig konen, Alma Vivian, som han har været gift med siden 1962 og tre voksne børn.

Læs hele historien her.

 

Radikale vil have kvoter på kvinder

Det går for langsomt med at få flere kvinder i toppen af erhvervslivet. Det mener det Radikale Venstre.

Derfor ændrer partiet nu kurs og vil have indført kvoter, der skal sikre, at der kommer flere kvinder i landets børsnoterede bestyrelser. Det skriver Berlingske.

"Det går simpelthen for langsomt med ligestillingen, og vi har ændret holdning til kvotespørgsmålet i en erkendelse af, at tingene ikke sker af sig selv. Der er ikke tid til at vente på det længere," siger ligestillingsordfører Samira Nawa til avisen.

Partiet vil nu fremsætte et beslutningsforslag om emnet, men det vil ikke få opbakning fra regeringen, fortæller Socialdemokratiets ligestillingsordfører Lars Aslan til samme avis.

Læs hele historien her.

 

SF vil forhandle flyafgifter

SF mener, at der skal afgift på flybilletter, og nu tages forslaget så med til kommende forhandlinger i en opdateret udgave, efter at Tyskland har skruet sine afgifter op.

Forslaget tages med til forhandlingerne om regeringens nye udspil "Danmark kan mere 1" og er også i SF's forslag til finansloven.

Afgiften skal være på 100 kroner for korte ruter i Danmark, 300 kroner for mellemlange ruter og 700 kroner for de længste flyrejser ud af landet. For børnebilleter er der kun halv afgift.

placeholder

Regeringen er ikke for forslaget om en flyafgift. Men ingen forslag afvises på forhånd, fortæller klimaordfører Anne Paulin.

Rasmus Nordqvist vikarerer som SF's klimaordfører imens den normale klimaordfører, Signe Munk, har orlov for at gøre sin sygeplejerske-uddannelse færdig.

Læs hele historien her.

 

Danmark forlænger midlertidige grænsekontrol - igen

Der vil fortsat være grænsekontrol mellem Danmark og Tyskland.

Det har den danske regering meddelt EU i slutningen af sidste uge. Det fremgår af et brev underskrevet af justitsminister Nick Hækkerup (S). Det skriver TV2.

Forrlængelsen af grænsekontrollen sker, ifølge ministeren, på grund af truslen fra militante islamister og organiseret kriminalitet.

Danmark har siden januar 2016 haft midlertidig grænsekontrol mod Tyskland. Den er siden blevet forlænget med seks måneder af gangen.

Læs hele historien her.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Radikale vil have kvoter på kvinder
Det går for langsomt med at få flere kvinder i toppen af erhvervslivet".

Enig. Bare de ikke er radikale. Deres virkelighedsfornægtelse ser vi resultatet af hver dag.