Politisk kommentator havde dobbeltrolle

Søs Marie Serup lavede politisk lobbyarbejde samtidig med at hun uddelte ris og ros til politikerne. Ikke første gang at kommentatorer får kritik for dobbeltrolle.
Politisk kommentator Søs Marie Serup var højt betalt lobbyist, samtidig med at hun på tv og avis-klummer gav politikerne ris og ros.

Det skriver Frihedsbrevet, der kan fortælle, at den højtprofilerede kommentator sideløbende med kommentator-jobbet, lavede lobby-arbejde for fire nordvestjyske kommuner, Thisted, Morsø, Skive og Herning.

Hendes arbejde er sket i forbindelse med et ønske fra fire kommuner og det lokale erhvervsliv, om en udvidelse af rute 26 og rute 34 fra Hanstholm til Herning.

Afviser kritik

Søs Marie Serup afviser over for Frihedsbrevet at der skulle være et problem med hendes dobbeltarbejde. Hun fortæller, at hun altid sørger for at erklære sig inhabil i sager der handler om hendes kunder.

Efter otte år i Venstres pressetjeneste, har Søs Marie Serup siden 2011 været selvstændig kommunikations- og public affairs rådgiver.

Hun har sideløbende været en af landets mest benyttede politiske kommentatorer, både på TV2 News og B.T.

Begge medier siger til Frihedsbrevet, at de vil overveje om Søs Marie Serups rådgivningsarbejde fremover skal varedeklareres bedre.

Fik nye veje med i trafikaftale

Det er Morsø Kommunes Erhvervsråd, der har været sekretariat for lobbyindsatsen, som altså er sket på vegne af de fire kommuner, to regioner og en række lokale virksomheder.

Søs Marie Serup har, ifølge Frihedsbrevet, fået godt en million kroner for arbejdet, der begyndte i 2018 og sluttede i 2019.

Om det var Søs Marie Serups arbejde eller ej, der gjorde det, kan man selvfølgelig ikke vide, men udvidelsen af de to veje kom i hvert fald med i regeringens trafikaftale 'Infrastrukturplan 2035' som blev indgået før sommerferien.

Her blev der afsat 700 millioner kroner til at opgradere de to strækninger.

Flere kommentatorer med interessekonflikter

Det er ikke første gang, at der sat spot på at nogle af de politiske kommentatorer som TV2 News benytter sig af, tjener gode penge som lobbyister - sideløbende med deres optræden i TV2 News.

Michael Kristiansen, der er den ene halvdel af stationens veteran-kommentatorpar, Mogensen & Kristiansen, uddelte masser af kritik af daværende transportminister Ole Birk Olesen (LA) samtidig med, at han var betalt lobbyist af rederiet Scandlines, som forsøgte at bremse byggeriet af Femern-forbindelsen.

Samme Kristiansen blev i 2012 også kritiseret for sin dobbeltrolle, hvor han på den ene side var betalt rådgiver for det statsejede flyselskab SAS, der skulle igennem med en stor spareplan, samtidig med at han altså kommenterede på dansk politik.

Den anden halvdel, Peter Mogensen, der ved siden af jobbet som politisk kommentator er direktør i tænketanken Kraka, brugte bl.a. en undersøgelse betalt af Dansk Bank, som anledning til at kritisere erhvervsminister Simon Kollerup (S). Det skete på et tidspunkt hvor Kollerup havde kritiseret samme bank.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Gad vide hvornår Søs Marie Serup forlanger ligestilling og kønskvoter i natvejarbejdsbranchen, hvor hvide privilegerede mænd er ekstremt overrepræsenterede. Mit gæt er at 0 syriske kvinder er kloakmestre i Danmark. Hvor er antiracisterne og feministerne?

Det er muligt at finde samme omgang med sandheden på DR1 - udsendelsen Set i bagspejlet - Jeg tror selv lyttere fra alle højrefløjens partier, vil krumme tæer, når de hører de dårligt anlagte angreb på forsvarsløse politikere.
Der var engang man kaldte DR for De Røde Lejesvendes forum - nu bliver vi svinet med indlæg der støtter det sorte DK - tag selv en lytter fra lørdag

Så vil jeg hellere høre på nyheder fra de røde lejesvende, end blive svinet til med mink, hvor politikere med flere
fremtrædende politikere fra blå side, som nok er på lønningslisten.
Med Venlig Hilsen
Ole Simonsen

Jeg synes, man skal droppe de kommentatorer, som har dobbelt job. Man skal og må og kan ikke være kommentator, hvis man har været minister, spindoktor eller lobbyist. Det med at teksten skal udlægges, når vi har hørt det første gang, er jo pjat. Skal man analysere og fortolke noget, må det være uvildige journalister, som ikke har haft tilknytning til ministerier eller været det selv. F. eks skal Joakim B. Olsen, Søs M. S, Mogensen og Kristiansen, ikke kommenterer. Hans Engell er det længe siden, så det er ok, men jeg synes virkelig der skal ryddes op og rystes posen, så nye ala Hans Redder og Nile T. Dahl, kommer til eller Holstein, de er rimelig " rene".

Helle. God Ide lad så TV2 starte med at rydde op.
Ole

Jamen det er da helt klart. Er man først blevet politiker må man ikke 'rende af pladsen'. Man skal blive der til man bliver båret ud med fødderne forrest.
Som brokkehoved kan jeg fint i næste sætning erklære at det er for galt med alle de levebrødspolitikere der bare sidder og varmer taburetten, og at de har jo aldrig været ude på det rigtige arbejdsmarked.

Joakim B er jo ikke politisk aktiv mere. Han kommenterer med fine vinkler, sætter ting på spidsen, udstiller hykleri han selv har været en del af… det er da st rydde op.. sms er man kun efter fordi hun ikke er rød.. ..
Sms er ren

Man kunne vel lige så godt ansætte Ellemann som politisk kommentator.

Hun har jo som resten af TV2 tungen langt oppe i røven på Venstre og Konservative.

Ret beset er det nu en del mere Venstre end Konservative. Men ellers enig.

Man kunne godt afskaffe to tredjedele af alle disse kommentatorer. De har været og er stadig spindoktorer for en blå politiker. Ellers ville de optræde så ofte på TV2 News. Den eneste, der er værd at lytte til er gode gamle Hans Engell, der er ufatteligt godt inde i det han taler om.

Sjovt nok er netop Hans Engell - trods sin fortid som formand for de de konservative - ganske rigtigt en af de mest nøgterne og fair af TV2s politiske kommentatorer.

Thor - Meget enig i din beskrivelse af Hans Engell - som altid er meget sober i sine kommentarer -

Altså : Søs-Marie og Peter er dygtige - og problemet ER ???? Bh 🤣🤣🤣🤣🌹🌹🌹🌹

Det til at brække sig over!!!

I fodbold har de Messi. I dansk politik har vi Søs-Mari!

Verden vil bedrages! Og penge er en gang det bedste middel!

Spændende hvornår udenlandske kommentatorer ser potentialet i dansk politik?

I Herning er der penge i udenlandske aktører!

Og Herningborgmesteren allierede sig med en fremmed socialdemokrat da Storsygehuset skulle til Gødstrup.

I dag spiller Holstebro i røven af fjerde division.

Tænk hvis det socialdemokratiske Holstebro havde haft ansat Søs-Marie som spindoktor for bevaring af det naturlige centrumssygehus for regionen.

Nu er det snart helt ude af divisionerne!

En million ville have været småpenge!

Selv minkavlerne ærgrer sig over at de ikke havde hende ansat!

Axelborg bliver sikkert den næste der kalder.

10 millioner i løn til Søs-Marie er peanuts i forhold til hvad dansk landbrug kan miste de kommende fem år!

Det kører for Messi, som det gør for Søs-Mari!

Spørgsmålet er blot? Hvem har råd? Hvem har råd til ikke at ansætte hende?

Resultaterne taler for sig selv! I politikkens superliga!

Søs Marie Serups er gift med Frank Serup Laybourn tidligere ansat som politisk rådgiver( spindoktor ) for Troels Lund Poulsen - så man skal være mere end almindelig naiv , hvis man påstår at hendes politiske synspunkter og analyser ikke er farvet af disse kendsgerninger -

Annonce