Annonce

Minister vil sikre sport på TV og støttepartier støtter stop for hjemsendelser

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til tirsdagens udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt, som samler stort og småt fra dansk politik og omegn. I dag med nyt fra sportens verden, et borgerforslag som får opbakning på Christiansborg og to fagforeninger, som langer ud efter regeringsplaner.

Tak fordi du læser med.

 

Minister vil sikre sport på TV

Regeringen vil genindføre den såkaldte sportsliste, som en liste der giver DR og TV2 førsteretten til - på markedsvilkår - at byde på rettighederne til en række store sportsbegivenheder - ikke mindst VM i fodbold og OL.

Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

"Jeg mener, at fodboldlandskampe og andre store sportsbegivenheder af national interesse bør kunne ses af størstedelen af befolkningen, da de bidrager væsentligt til fællesskabet i samfundet."

"Derfor bekymrer det mig, at en del af disse begivenheder vises på tv- stationer eller streaming-tjenester, der kun kan ses af en begrænset del af befolkningen," siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Hun tilføjer, at problemet er at tv-rettighederne til sport er blevet ekstremt dyre, og der derfor er behov for at rejse problemet på EU-plan.

Den tidligere sportsliste blev ophævet den 1. januar 2019 efter en aftale mellem den tidligere regering (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti.

Læs hele meddelelsen her.


Støttepartier støtter borgerforslag: Stop hjemssendeler

Et borgerforslag om at stoppe "hjemsendelser af syriske flygtninge til farlige og usikre forhold", som har rundet 50.000 underskrifter, får støtte af både Enhedslisten og De Radikale. Det skriver Ritzau.

"Vi støtter selvfølgelig borgerforslaget. For situationen i Syrien er ekstremt alvorlig. Det er rigtig, rigtig farligt at sende folk dertil," siger partiets udenrigsordfører Eva Flyvholm.

SF støtter i princippet forslaget, men har endnu ikke haft tid til at drøfte det i folketingsgruppen.

Støtte det, gør Socialdemokratiet til gengæld ikke.

Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl havde denne kommentar til sagen på Twitter:

placeholder


Fagforbund kritiserer plan om grønne erhvervsskoler

Regeringens plan om at oprette tre grønne erhvervsskoler, får kritik af to af landets toneangivende fagforbund, 3F og Dansk Metal. De mener, at man sender et signal om ar de øvrige erhvervsskoler er sorte. Det skriver Finans.dk.

"Hvis de tre skoler skal males grønne, hvad er resten så? Sorte?" siger Metal-formand Claus Jensen.

Han bakkes op af Mads Andersen fra 3F's Industrigruppe, som mener at man i stedet bør bruge pengene på at renovere de eksisterende skoler.

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil afviser kritikken.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Man bliver altid lidt urolig når magthaver leverer underholdning til folket. Uroen bliver ikke mindre når magthaver bidrag til opdeling af folket ved at øge antal personer i parallel samfundet. I øvrige et parallel samfund. der er farlig, fordi de ikke lad sig vaccinere.