Annonce

Utålmodighed hos Radikale: Nu vil de indføre kønskvoter i erhvervslivet

Det går for langsomt med ligestillingen i Danmark. Derfor rykker Radikale Venstre sig på en central position og vil nu have kønskvoter i erhvervslivet.
Flere mænd end kvinder slider stadig gangene i virksomhedernes ledelse, og træder du ind i et bestyrelseslokale, er der stadig et fåtal af kvinder.

Der skal flere kvinder i topposterne i Danmark og derfor vil Radikale Venstre nu indføre kønskvoter i landets børsnoterede bestyrelser - en position partiet tidligere har været imod.

“Alle talenter skal (i) spil og derfor er tiden kommet til, at vi skal have kønskvoter i erhvervslivet. Så vi får mere ligestilling. Hvis vi sætter os ned og venter på, at ligestillingen kommer af sig selv skal vi vente mere end 100 år,” skriver ligestillingsordfører Samira Nawa (Rad.V.) på Facebook.

S: Vi skal dialogens vej 

Hos regeringen er man ikke begejstret for kønskvoter, og håber på at virksomhederne selv kan løfte opgaven.

“Der er ingen tvivl om, at der er for mange mænd i de danske bestyrelser, men vi håber, at virksomhederne selv kan løse det, og min oplevelse er, at mange gør en masse for det.”

“Derfor tror jeg også stadig på, at dialogens vej er den bedste, frem for at vi på Christiansborg skal sidde og detailstyre, hvem der skal sidde i en bestyrelse,” siger ligestillingsordfører for Socialdemokratiet, Lars Aslan til Berlingske.

Det er meget kærkomment

Enhedslisten er positivt stemt over for Radikale Venstres kursændring og henstiller til at flere partier tager et opgør med kønsuligheden: 

"Det er meget kærkomment, at de melder sig på banen også. Det er væsentligt. Jo flere partier vi bliver, som gerne vil være med til at tage et mere systematisk opgør med nogle af de store uligheder, vi ser på arbejdsmarkedet, jo bedre," siger Eva Flyvholm, folketingsmedlem for Enhedslisten, på vegne af partiet til Netavisen Pio.

I kølvandet på Radikale Venstres nye position, skal spørgsmålet om kønskvotering nu drøftes i SF’s folketingsgruppe. Det oplyser SF til Netavisen Pio.

Ingen appetit på forslaget tidligere 

Debatten om kønskvoter i de danske bestyrelser har ikke vakt udbredt begejstring blandt Christiansborg-partierne gennem tiden.

I en artikel fra Kristeligt Dagblad fra 2015, var det kun Enhedslisten der erklærede sig ‘helt enig’, når det gjaldt implementering af kønskvoter i forskellige professioner.

I rundspørgen fra 2015 erklærede Radikale Venstre sig ‘helt uenige’ med begrundelsen, at de ikke mener ligestilling opnås bedst gennem indførelse af kvoter.

Men her - seks år efter - er vi ikke nået tilfredsstillende langt med ligestillingen i Danmark, mener partiet. Og derfor er der nu behov for en kursændring.

Sarah Victoria Gratløv er studentermedarbejder på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Vi må simpelthen have en LGBTQIAXVHKA-politik for bestyrelser.
Det går simpelthen ikke med den skæve repræsentaion

Hvornår vil Samira Nawa indføre kønskvoter i natvejarbejdsbranchen, hvor der ikke er en eneste minoritetskvinde, men alene hvide priviligerede mænd?

Som jeg skrev i en anden tråd:
https://piopio.dk/colin-powell-er-doed-radikale-skifter-holdning-og-grae...

"Kurt Jensen - 19 oktober, 2021 - 10:57 - #15315
"Radikale vil have kvoter på kvinder
Det går for langsomt med at få flere kvinder i toppen af erhvervslivet".

Enig. Bare de ikke er radikale. Deres virkelighedsfornægtelse ser vi resultatet af hver dag."

PIO, hvad ligner det at vise et billede af Samira Nawa uden varsel. UF!

Tjeah - Lars Aslan er ordfører for noget, som han helt åbenlyst saboterer ?? Svarer lidt til at gøre Mogens Jensen til ordfører for privatisering af DR ???? Bh 🌹🌹🌹🌹

Lars Aslan har tydeligvis slet ikke fattet, at det mest presserende ligestillingsproblem netop er overklassekvinders underrepræsentation i bestyrelser og direktioner.

Noteret. Så venter jeg bare på, at Det Radikale Venstre begynder at kræve ligestilling håndhævet inden for den offentlige sektor!

De kunne også have kastet sig over kønsfordelingen blandt rengøringsassistenter eller renovationsarbejdere. Men så ville vi jo meget dårligt kunne kende dem.

Ligestilling = fortrinsret for kvinder.
Kvinder er altså bedre fordi de er kvinder.
Jeg tror jeg bliver nødt til at tænke over det et par dage, før jeg forstår logikken.

Nu har jeg tænkt et par dage, og kan stadig ikke se logikken. Men hvis forslaget også gælder politiske ledere, så mændene er sikret en partileder-post hver anden gang, er der måske en lille smule fornuft i forslaget. Den røde fløj kan starte med det samme.

De radikale siger, at de går ind for diversitet, men det er løgn. Ser man på den sociale og uddannelsesmæssige profil i den radikale folketingsgruppe, er der tale om en overordentlig homogen gruppe, der er domineret af djøf'er. Meget sigende er en fjerdedel i folketingsgruppen cand. scient. pol'er. Man væmmes ved disse selvtilfredse, højrøvede bedsteborgere, der altid har så travlt med at pudse deres egen glorie samtidig med, at de pisser på os almindelige mennesker. Sørgeligt at Socialdemokratiet bliver nødt til at samarbejde med den slags mennesker.

- Det er den måde, man har valgt at arbejde på i regeringen. At når der skal flere penge på bordet, så foregår det hos finansministeren. Det er klart, at finansministeren har gode forhandlingsevner og andet, men det er også klart, at det hjalp rigtig meget, da der kom penge på bordet.

Når det gælder om at blive sorte-Per i regeringen, bør der måske også overvejes kønskvoter!

Alt der er svært besættes med et bestemt køn!

Skideballerne uddeles af et andet køn!

Hos de borgerlige er det stik modsat!

Måske regeringsledere på skift burde være af det modsatte køn!

Men ifølge de offentligt accepterede definitioner er vi snart oppe på 50 køn!

Så der er 50 omgange før en fru Frederiksen igen “indtager pisken!”

I såvel Jysk som Bestseller uddeles bonusser efter coronaen til medarbejderne!

Mette Frederiksen har blot holdt sig til den danske model! Og sygeplejerskerne jubler højlydt!

Måske Jysk fremover skulle være den danske model!

Ligestilling starter i toppen!

En mor der kun bruger ris, er en dårlig mor.

Børnenes statsminister har fejlet på sin manglende ros!

Kun Casper Hjulmand, der intet har med dansk politik at gøre, har modtaget ros!

Moderen der altid roser naboens børn og aldrig “sine egne”, ender ensom og alene.

Som en anden Lars Løkke!

Ligestilling handler om den enkeltes indstilling til alle omkring vedkommende!

Casper Hjulmand er et forbillede!

Hvornår når ligestillingen til fru Frederiksen.

Hvornår indser fruen, at alle på holdet ikke blot skal bidrage, men også føler og oplever at netop deres bidrag er vigtig for helheden! Og slutresultatet!

Det lyder jo fint med kønskvoter i erhvervslivet men hvem skal bestemme hvilke kvinder der skal ansættes måske politikkerne, men de Radikale kunne jo begynde med at indføre ligestilling for mænd i deres folketingsgruppe.

Nej nej nej...
Og så pyt med om kvinderne har evnerne - bare ind med nogle kvinder...Radikale er helt umulige...

Med kønskvoter falder aktiekurserne; det viser forskningen. Men det er vel også vand på den yderste venstrefløjs vandmølle. Danmark bliver ikke rigere af kvoter, hverken når det drejer sig om kvindekvoter eller flygrningekvoter.

Det kan ikke klares med en håndspålæggelse, der skal større politisk indsigt til

Den radikale Samira Nawa har næppe lyst til selv at blive opereret af en kirurg, der har fået sin stilling for at sikre ligelige kønsrepræsentation. Men så længe det bare går ud over andre, at det ikke er de bedste, der ansættes, synes hun sikkert, at det er helt fint. En ussel holdning.

Må den bedste kandidat vinde. Synes der går for meget Dansk Kvindesamfund i dialogen om kvinder skal have flere højtstående pladser inkl. politik. Det er jo op til partierne at rydde ud og ikke mindst de bedst kvalificerede til en stilling, som bliver valgt. Kvinder kan godt.... men kræver også et benarbejde, som mange mænd har gjort. De Radikale, har ryddet op i mænd, der piller ved dem og fremstår i dag som et næsten rent kvindeparti, med baglandet i orden - det er jo kvalmende at være tilskuer til.

Annonce