Debat i Horsens: Et socialt retfærdigt EU?

Hvordan kan vi sikre et EU, der tilbyder sine borgere størst mulig frihed til at rejse og handle, samtidig med at trygheden og solidariteten bevares?
Dato: 18. november 2021 - 16:00 til 17:00 

Vores liv er på godt og ondt formet af den tiltagende politiske og økonomiske integration mellem de europæiske lande.

Men hvordan ser det ud, når det kommer til EU’s påvirkning af arbejdstagernes vilkår?

Indenfor de sidste år har diskussioner om EU-mindsteløn, Working Poor og social dumping fyldt mere og mere. Emner, der har affødt bekymringer, som er kommet til udtryk i en større modvilje mod EU, og som potentielt kan være med til at true selve fundamentet for det europæiske fællesskab.

På samme tid har EU ved at fjerne barriererne for handel og bevægelse af arbejdskraft skabt en velstandseksplosion, som har medført en positiv udvikling for EU-borgernes leveforhold og velstand.

Tilmeld dig vores Facebook-begivenhed her

Hvordan kan vi sikre et EU, der tilbyder sine borgere størst mulig frihed til at rejse og handle, samtidig med at trygheden og solidariteten bevares? 

Detspørgsmål vil vores paneldeltagere prøve at give deres bud på, når Netavisen Pio inviterer til debat den 18. november kl. 16 på Industrimuseet i Horsens.

Paneldeltagerne er:

Debattør og tidligere kandidat til Europa-Parlamentet for Liberal Alliance, Anders Burlund.

Medlem af Det Radikale Venstres forretningsudvalg og folketingskandidat i Horsens, Rune Christiansen.

Formand hos 3F Horsens og omegn Hans A. Sørensen.

Vært er chefredaktør på Netavisen Pio, Niels Jespersen.

Det er gratis at deltage og åbent for alle.

Dato: Den 18. november 2021 

Tid: kl. 16.00 

Adresse: Gasvej 17-19, 8700 Horsens

Mette Skov Myrup er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er ærgerligt, at der ikke deltager nogen i panelet, som er af en anden observans end panelet, som jo alle er tilhængere at det indre marked, som gør social dumping mulig.

Der burde også være nogen til at fortælle, at EU er en protektionistisk toldunion, som sætter toldgrænser op mod den 3. verdenslande.

Ærgerligt at der ikke er balance i mødet. Det kunne ellers blive et spændende arrangement.

Nej det ville blive et umådeligt kedeligt møde, om fordele og ulemper ved EU, men vi er allerede medlemmer af dette triste foretagende og derfor må det dreje sig om at forbedrer det i en sådan grad at det er til at holde ud at leve med og modstanderne af EU er allerede enige med sig selv om at vi skal meldes ud af EU.

Jørgen Fabrin
Nu har vi været medlem af EF/EU i 48 år, og det er kun op til parlamentsvalgene hvert 5. år, at kandidaterne har så stor indflydelse, at de kan forbedre hele EU-systemet indefra. Det er bare ikke bevist endnu.

Jeg æder den op indefra, sagde musen, da den blev ædt af slagen. Den bedste måde at forbedre

Eneste måde at forhindre f.eks. social dumping, og lave et socialt retfærdigt EU, er at forlade EU og lade den danske model med forhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter bestemme, hvad der skal ske på arbejdsmarkedet

Hvordan kan vi sikre et EU, der tilbyder sine borgere størst mulig frihed til at rejse og handle, samtidig med at trygheden og solidariteten bevares?
Tilliden kan kun bevares, hvis hvert enkelt land i EU tager ansvar og betaler for de ulykker som borgerne laver i et andet EU-land.
Det dur ikke at et land f.eks. Rumænien lader sine kriminelle drage ud i resten af EU for at røve plyndre og bedrage, fuldstændigt omkostningsfrit. Rumænien ved hvilke borger i blandt dem der er kriminelle og disse skal de rumænske myndigheder naturligvis ikke udskrive rejsepapirer til, det giver i øvrigt også alle de hæderlige rumænere et dårligt ry.
Regningen for alle udgifter til kriminelle bør derfor betales af det land der har udskrevet, den pågældendes rejsepapir (pas eller lignende)

Annonce