Mogens Jensen skulle tage mere ansvar og første ejendomsvurderinger sendt ud

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Minkkommissionen afdækker under sine afhøringer torsdag spændende lige på-kommunikation mellem departementschefen i Statsministeriet, Barbara Bertelsen, og departementschef i Miljø- og Fødevareministeriet, Henrik Studsgaard.

Og så er de første ejendomsvurderinger - siden 2011 - sendt ud torsdag.

Dermed velkommen til dagens Aktuelt.

 

De første boligejere har fået deres ejendomsvurdering

De første boligejere har i dag modtaget nye ejendomsvurderinger.

Af ejendomsvurderingen fremgår både ejendomsværdi og grundværdi for boligen. Oplysningerne skal bruges som beskatningsgrundlaget for betaling af ejendomsværdiskat og grundskyld.

”Vi er glade for, at vi efter planen nu sender de første ejendomsvurderinger til boligejere. Vi er også glade for de værdifulde erfaringer, vi får fra borgernes modtagelse af de nye deklarationer og nu også af modtagelsen af de nye ejendomsvurderinger. Det er erfaringer, vi tager til os og vil bruge, så vi er endnu bedre rustet til at sende næste bølge af ejendomsvurderinger ud,” siger direktør for Vurderingsstyrelsen, Poul Taankvist, ifølge en pressemeddelelse.

På grund af skattestop på ejendomsværdiskatten, der fortsætter frem til de nye boligskatteregler indføres i 2024, vil den altovervejende del af boligejerne ikke opleve en stigning i deres ejendomsværdiskat – heller ikke selvom de modtager en højere vurdering.

Frem til 2024 er der derudover en stigningsbegrænsning på, hvor meget grundskylden kan stige. De fleste boligejere vil derfor ikke opleve, at en stigning i grundværdien får væsentlig indflydelse på det beløb, de skal betale i grundskyld. Derudover kan stigninger i grundskylden indefryses til den dag, hvor boligejeren fraflytter ejendommen.

Det er første gang siden 2011, at der foreligger nye ejendomsvurderinger. De offentlige ejendomsvurderinger har været videreført siden 2011, mens arbejdet med et nyt ejendomsvurderingssystem har været undervejs.

Læs mere her.
 

Barbara Bertelsen: Mogens Jensen skal tage mere ansvar

Under torsdagens afhøringer i Minkkommissionen har offentligheden fået et opsigtsvækkende indblik i kommunikationen mellem to departementschefer.

Barbara Bertelsen, departementschef i Statsministeriet, sendte, ifølge flere medier, en del SMS’er til daværende departementschef i Miljø- Fødevareministeriet, Henrik Studsgaard, 9. november om aftenen.

I en af sms’erne fra Bertelsen hedder det, af miljø- og fødevareminister Mogens Jensen (S) skulle tage mere ansvar for beslutningen om at aflive alle mink.

“Max ydmyghed. Hører hele tiden fra jeres folk/SR (Den særlig rådgiver, red.), der prøver at komme uden om selv at tage ansvaret på sig. Jeres ministers eneste chance for at vende denne er imidlertid at tage den oprigtigt og helhjertet på sig. Enhver rest af hidtidige transparente forsøg på at kaste den videre på andre - herunder regeringen bredt og dermed stm (Statsministeriet, red.) - kommer jo til at ramme ham selv endnu hårdere,” skriver Barbara Bertelsen.

I en anden opfølgende sms fra Bertelsen til Studsgaard hedder det, ifølge Ekstra Bladet:

"OK. Men i offentlighed vigtigt at erkende, at det er en fejl, som man beklager - ikke kun brevet, men hele rodet om hjemmel. Bare hiv plastret helt af ;)."

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er yderst interessant med de afhøringer, aben kan ikke finde en rede, men springer fra skulder til skulder,
Mogens Jensen måtte gå, men hans embedsmænd har skyld, de rådgav ham ikke og fortalte ham ikke i tide, der ikke var hjemmel. Tværtimod forlød det der var hjemmel, men det kom der først en uges tid efter. Tror dog når man læser diverse udsagn, at situationen var langt langt mere alvorlig for folks sundhed og det gav panik. Smitten steg og steg i Jylland, og selv om det var en barsk beslutning og forløbet ikke var godt nok, så var det en god beslutning og den rette. Tør slet ikke tænke på hvis smitten havde ekspoloderet.

Det er ikke kun “den stærke kvinde”, der dikterer regering og Folketinget. Der er faktisk 2 særdeles autoritære kvinder, der ikke lader sig distrahere af lovene og demokratiske procedurer og hensyn.

Det er da helt logisk, at når huset brænder, så må man indkalde husets beboere for at høre alles meninger om hvad man skal gøre. Måske skal der nedsættes et udvalg, og indhentes høringssvar.
OK, huset nedbrændte, men alle regler blev overholdt.

Minksagen er jo en tilståelsessag. Mest sandsynligt blev loven brudt. Jura er jo ikke naturvidenskab. Demokratiske procedurer kan bruges i fredstid men i krige, kan autoritære beslutninger være mere hensigtsmæssige. Disse 2 kvinder gav mig tryghed under pandemien lige som min dygtig kaptajn i koldkrigstiden.

Nåh, Mogens Jensen.
Hans forbrydelse var ikke værre end at han fik en trøsteprmie: Kulturministeren har udpeget tidligere fødevareminister Mogens Jensen til bestyrelsespost for Folketeatret.

https://www.berlingske.dk/politik/regeringen-udpeger-mogens-jensen-til-f...

Annonce