Nyt venstrefløjsparti klar til valg

Partiet Frie Grønne har indsamlet de nødvendige underskifter til at blive opstillet.
Partiet Frie Grønne - Danmarks Nye Venstrefløjsparti - har fået vælgererklæringer nok til at komme på stemmesedlen til næste folketingsvalg.

Det står klart mandag aften, hvor Frie Grønne har passeret de nødvendige 20.182 vælgerklæringer, der er kravet for at blive opstillingsberettiget.

Formelt skal Frie Grønne godkendes af Indenrigs- og Boligministeriet, inden partiet kommer på stemmesedlen. Det er normalt en formsag.

Udbrydere fra Alternativet

Frie Grønne blev stiftet i april sidste år og blev stiftet af en række tidligere medlemmer af Alternativet, som havde meldt sig ud, efter at Josephine Fock vandt formandsposten i partiet over blandt andet Niko Grünfeld.

Partiet ledes af folketingsmedlem Sikandar Siddique og foruden ham er også folketingsmedlemmerne Uffe Elbæk og Susanne Zimmer. Desuden er førnævnte Niko Grünfeld partiets eneste medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

Partiet har især slået sig op på at være et antiracistisk parti og så på klimakampen.

Ønsker en "demokratisk revolution"

Det er da også nogle af de emner som den politiske leder Sikandar Siddique peger på i en kommentar på Facebook, hvor han kommenterer på nyheden om at partiet er blevet opstillingsberettiget.

Henvendt til partiets medlemmer skriver han, at Frie Grønne er:

"Et parti, der vil kæmpe indædt mod racisme, diskrimination og økonomisk ulighed, og som nægter at acceptere flere uambitiøse klimaaftaler.

"Sammen har vi givet Danmark muligheden for en ny politisk retning, hvor alle borgere har medbestemmelse, og hvor livskvalitet og frihed prioriteres over økonomisk vækst."

Partiet skal nu igang med at forberede sig på valgkampen, der kan komme når som helst i løbet af det næste godt halvandet år:

"I dag er en festdag, og jeg har svært ved at få armene ned, men det er også nu, kampen for alvor begynder. Vi skal forberede en valgkamp, og vi skal opbygge en organisation, så vi er klar, når Mette Frederiksen udskriver valg."

"Nu er det en realitet, at Danmark har fået et nyt venstrefløjsparti, som ønsker en demokratisk revolution af samfundet."

Mindst 14 partier at vælge imellem

Med godkendelsen følger også, at partiet fremover vil blive inkluderet i de forskellige meningsmålinger.

For vælgerne vil det kommende folketingsvalg blive en stor buffet at vælge imellem.

Foruden Frie Grønne har også Kristendemokraterne, Veganerpartiet og Lars Løkke Rasmussens kommende parti Moderaterne fået vælgererklæringer nok til at stille op, og det betyder at der minimum vil være 14 partier at vælge imellem til næste folketingsvalg.

Ved valget i 2019 var der 13 partier opstillet og 10 blev valgt.

Rekorden for opstillede partier var ved folketingsvalget i 1987, hvor 16 partier stillede op, blandt andet Socialistisk Arbejderparti (SAP) og Danmarks Kommunistiske Parti Marxister/Leninister (DKP-ML) som begge fik 0,0 procent af stemmerne.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Vi har ikke brug for endnu et klovneparti i folketinget.
Sikandar Siddique's CV på FT.dk (https://www.ft.dk/medlemmer/mf/s/sikandar-siddique) vidner om en person uden erfaring fra det virkelige liv. Og et høres tydeligt når han åbner munden. Tomme tønder buldrer mest.

"Et parti, der vil kæmpe indædt mod racisme, ...", SS så begynd med dine egne, du ved dem der er mørkere i huden end de etniske danskere.

Bare rolig - de kommer ikke ind. Til gengæld bliver Alternativet udryddet og Enhedslisten barberet. Pernille Vermund og Sikandar Siddique er de to bedste folketingskandidater for den yderste højrefløj.

De frie grønne fra kassen skal være ovenud lykkelige for hver stemme de måtte modtage. Ingen stemme herfra, jeg stemmer ikke på racister.

Det må da vække jubel i Sikandars pakistanske bagland samt blandt hans gamle venner i Hizb-ut-Tahrir. For hvis der er noget, der ligger dem på sinde, er det helt klart regnbueflaget og de seksuelle minoriteters ve og vel. Og sikkert også klimakampen.

Sikander Siddique's Frie Grønne skal være et klimaaktivistisk og antisracistisk venstrefløjs parti. Efter SF er rykket over mod Socialdemokratiet, mener han åbenbart det er nødvendig. Underforstået SF og Socialdemokraterne er racistiske!?
Da Sikander og de Frie Grønne fik de sidste underskrifter var TV News troppet op. Her viste de optagelser af seancen, hvor en orange plakat lyste op, hvorpå der stod: "Udlændinge: Efterlad os ikke alene med danskerne"
Så må i tolke det i får ud af det.

Komme ntar:

Alle Folkevalgte som er valgt ind på Christiansborg, skal selvfølgelig representerer det politiske parti vælgerne har sat sit kryds på...

Såkaldte "Vælgerbedragerer" som bliver Løsgængerer eller Overspringerer til et andet politisk parti, har over hovedet ingen moral over for deres vælgerer, som havde sat sin tillid til disse overløberer/løsgængerer, have man moral havde man selvfølgelig sørget for, at ens første suppleant overtog ens plads i Folketingssalen...

God Dag,
ERling Drews..

Forhåbentligt kommer Frie Grønne ikke i folketinget.
MEN husk nu, der kommer penge i partikassen alligevel.
https://valg.im.dk/media/18951/oversigt-over-udbetalt-partistoette-for-2...
Det er en HÅN mod befolkningen at denne lov ikke ændres.

Annonce