Fagligt aktiv blev truet i eget hjem

En medarbejder i 3F Holstebro fik ubehageligt besøg på hjemmeadressen - politiet går ikke videre med sagen.
Peter Ymer Nielsen, der er ansat i foreningen 3F Holstebro, og arbejder med at bekæmpe social dumping, blev i september truet i eget hjem. Arbejdet indebærer, at Peter Ymer Nielsen ofte besøger byggepladser, hvor der benyttet udenlandsk arbejdskraft.

Eller rettere det gjorde hans kone, for Peter var ikke hjemme:

Og så går det ud over hele familien

“‘Hvis din mand ikke stopper med det, han har gang i, så kommer vi flere på besøg næste gang. Og så går det ud over hele familien’, råbte en meget aggressiv person lige ind i ansigtet på min kone, da han for anden gang den mandag ringede på hjemme i privaten,” fortæller Peter Ymer Nielsen til Netavisen Pio.

“Jeg går jo ude på arbejdspladserne, hvor der er udenlandsk arbejdskraft. Her oplever jeg selvfølgelig lidt af hvert, når jeg kommer fra en fagforening. Så jeg er vant til at blive truet. Jeg har også fået telefontrusler. Men at man kommer i mit private hjem, og truer min familie, har jeg heldigvis ikke prøvet før,” fortæller Peter Ymer Nielsen.

Overfaldsalarm og kameraovervågning

Peter Ymer Nielsen fortæller, at familien hjemme i Højbjerg syd for Aarhus nu har anskaffet sig overfaldsalarm og kamera:

Det gør mig rigtig ked af det, at mit faglige arbejde på´den måde går ud over hende og børnene

“Konen er selvfølgelig meget bekymret. Det gør mig rigtig ked af det, at mit faglige arbejde på´den måde går ud over hende og børnene,” siger han.

Hans kone meldte truslerne til politiet samme dag. Peter Ymer Nielsen og hans arbejdsplads, 3F Holstebro, anmeldte begge overfaldet dagen efter til politiet.

“Men politiet mener ikke, at det, der skete, er ulovligt. Det har de sendt mig et brev om. Havde det været en rangsperson, der på den måde var blevet truet hjemme i privaten, skulle de nok være rykket ud straks og med det samme,” fortæller Peter Ymer Nielsen.

3F skuffet over politiet

Da Peter Ymer Nielsen anmeldte sagen gik politiet kun modvilligt med til overhovedet at tage imod politianmeldelsen.

Peter Ymer Nielsen har en ide om, i hvilke miljøer truslen kommer fra:

er et vidne lige sprunget fra, fordi hans forældre i Litauen er blevet opsøgt i deres hjem

“Vi har gang i flere store sager, og nogle gange er mafia eller rockere involveret. Danske firmaer med udenlandsk arbejdskraft, der bliver misbrugt. I en anden sag er et vidne lige sprunget fra, fordi hans forældre i Litauen er blevet opsøgt i deres hjem,” fortæller Peter Ymer Nielsen til fagforeningens medlemsblad, TLB Nyt.

Morten Rasmussen, formand for byggegruppen i 3F Transport, Logistik & Byg, siger til TLB Nyt, at han er skuffet over, at politiet ikke tager sagen mere alvorligt.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er da det rene vilde vesten! Fedt at du bliver ved med at passe dit arbejde !

Jeg synets at det er forkert at det er forkert at politiet ikke tager det alvorlige Per er jo ansat i Fagforeningen og passer sit arbejde. Selvfølgelig skal Politiet gå vider med det. Jeg håber at 3F klager over poltiet.

Det er da det rene vilde vesten! Fedt at du bliver ved med at passe dit arbejde !

"Og så går det ud over hele familien".
Hvis ikke det er en trussel, hvad er så?
SKAL Politiet ikke tage imod en anmeldelse?
Det'en OMMER!

Hvad sker der lige her.
Politiet SKAL modtage den anmeldelse. Vil de ikke det, så indgiv en anmeldelse mod den politimand, M/K, der afviste, at behandle sagen.
Sådan, som det ser ud i beskrivelsen, kunne man jo forledes til, at tænke, at den pågældene politimand er personligt involveret.

Selvfølgelig kan politiet efterforske sagen. Der er tale om alvorlige trusler. Måske var det en studentermedhjælp, som passede telefonen den pågældende dag.

Elendigt politiarbejde

Elendigt politiarbejde

Det handler nok om en manglende lovgivning fra Folketingets side.

Var der en lov, ville politiet følge den.

Så politikerne må på banen.

Hvis ikke socialdemokraterne kan udfærdige et lovforslag, er Kristian Thulesen Dahl sikkert manden der kan føre pennen eller SMS’en.

Stop nu altså. Der er ingen som helst undskyldning for at en politimand afviser en anmeldelse om vold. det er sådan her - §266. Den, som på en måde, der er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.
Så der er INGEN som helst undskyldning fra politiets side for ikke at modtage anmeldelsen.
Den der med studentermedhjælperen - nej nej nej - hvis nogen politikreds skulle finde på den slags idioti, så er justitsminister Nick Hækkerup den øverste ansvarlige. Lad os håbe at folkene i 3F hurtigst muligt tropper op på nærmeste politistation og FÅR anmeldt truslerne. Der er intet at tøve efter. Truslerne skal anmeldes og man ved formentlig hvem der har fremsat truslerne. Ikke mere SNAK - handling.

Test, test

I 16oo.17oo,og 18oo tallet blev "pisken" svunget over "den lille mand". Og man havde "træhesten",og "tommelskruer", til at tæmme borgere der ikke ville lade sig underkue,eller parere ordre. I dag har man andre "metoder" der virker "uskyldige" men som langt fra er det. Det kan være besværligt at gennemskue hvad det egentlig ER der foregår. At ringe til offentlige instanser,f.e.x og give udtryk for uenighed,"HOLDNING/Synspunkt", kan f.e.x synes meget "forbudt".Så får man først en omstillingdame der spørger "hvad det drejer sig om".."Ring igen i morgen" eller... hvis man er heldig bliver man "stillet om" til den man skal snakke med. En sådan kan være meget ARROGANT og "SKOLET".Påpeger man "fejl" eller noget der synes at være "kryptisk", bliver man hovedsaligt "talt ned til".Efterlyses der et konkret svar" på ens spørgsmål bliver røret generelt lagt på.Der er IKKE så mange steder at gå hen med det man kan have på hjerte.
Tilsyneladende er taktikken at folk skal køres trætte. En tydelig "klar dig selv strategi". En udtænkt spareplan der skal se tilforladelig ud. AFMAGT nok det de fleste føler. Der er mange måder at "banke" den "lille mand" i jorden på. Hvoraf den væsentligste må siges at være ingen steder at have at gå hen med afmagten og frustrationen.

Annonce