Ny måling: Socialdemokratiet fortsætter tilbagegang

Dårligste meningsmåling for partiet i halvandet år.
Sagen om slettede SMS'er i minksagen har ryddet mediebilledet de seneste uger, men om det er det, som får vælgerne til at sive fra rød blok, kan man kun gisne om.

Men Socialdemokratiet går igen tilbage.

Partiet står i denne måling til 26,8 procent, hvilket er en tilbagegang på 0,3 procentpoint i forhold til sidste uges måling.

Det viser en helt ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Det er det laveste niveau som Voxmeter har målt partiet på siden marts 2020 - altså da coronakrisen begyndte.

Socialdemokratiet har tabt omkring to procentpoints opbakning siden Minkkommissionens afhøringer tog fart for en måned siden. Partiet er dog fortsat over valgresultatet på 25,9 procent.

Hos støttepartiet SF, er der til gengæld tilbagegang at spore. Partiet står i denne måling til bare 7,2 procent. SF er dermed under valgresultatet fra juni 2019.

De konservative størst

Til gengæld er der fremgang til De Konservative, som ifølge Voxmeter går frem med 1,1 procentpoint og igen er oppe på 15 procent. Det højeste, som partiet har været målt til siden foråret.

Dermed overhaler De Konservative, Venstre i kampen om at blive det største parti i den borgerlige opposition. Venstre står i denne måling til 14,6 procent af stemmerne.

Dansk Folkeparti, der står til 6,4 procent, og Nye Borgerlige, der står til 7,1 procent, har længe kæmpet med hinanden om hvem, der er størst. Tilbagegang til førstnævnte og fremgang til sidstnævnte betyder, at Nye Borgerlige igen tager føringen.

Liberal Alliance stod i sidste uge til hele 4,2 procent. Partiets bedste resultat siden valget, men partiet står i denne uge til kun 3,3 procent.

Mangler stadig Løkke og Frie Grønne

Hverken Frie Grønne, der i sidste uge fik samlet underskrifter nok til at blive opstillingsberettiget, eller Lars Løkke Rasmussens kommende parti Moderaterne, der fortsat ikke har bedt Indenrigsministeriet om en endelig godkendelse, er at finde som valgmulighed.

De to partier gemmer sig fortsat i kategorien ‘Øvrige’, som går tilbage fra 3,6 procent til 3,1 procent.

I forhold til sidste uges måling er styrkeforholdet mellem rød og blå blok mere eller mindre uændret.

Rød blok står til 49,1 procent af stemmerne og 89 mandater, mens blå blok står til 47,8 procent og 86 mandater.

Om målingen

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 1. november 2021, baserer sig på telefoninterview med 1.001 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover og er gennemført i perioden fra d. 25. oktober 2021 til d. 31. oktober 2021.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i målingen er på +/-2,7% point.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja men det ville da også undre, når man har set og hørt, de massive angreb som opposition og presse har kastet rundt med de sidste uger. Alt er forkert pludselig. Og er der ikke bevis på det, så digter man bare i egen tolkning. Pape går rundt og smiler huldsaligt, uden politik og stiger i målinger, hvorfor spørger man ikke ham om ,hvad han vil med magten. Ellemann er et pjok. Han burde stå ved egen lovhjemmel med underskrift fra 2019. Og de der arbejde en vis legemsdel ud af bukserne, de kanøfles. Sådan er jantelovens lille land, når det er værst. Men det går over igen.
Og der er fortsat rødt flertal 92/87, og Mette F, må så bare på banen igen og vise de tog fejl de vælgere som
lader sig besnakke. De færreste sætter sig jo ikke ind i substansen, hvis de gjorde så mange ting meget anderledes ud.

Du kan ikke la' vær.
Den samme smøre om og om igen om de onde, de løgnagtige historier, ....

Altså Kurt, hvad er der galt i at skrive det samme 1000 gange hvis indholdet er sandt. Det kan da godt blive lidt kedeligt at læse, men så spring det over.
Om alle historier er løgnagtige, kan vi ikke på nuværende tidspunkt vide noget om, men at, stort set, den samlede presse er de borgerliges forlængede arm, kan man ikke være meget i tvivl om.
Langt de fleste skriftlige medier er borgerlige, og en del andre har den negative sensation som hovedmål.
Desværre har kritisk og informativ journalistik udviklet sig til at være negativ kritik.

Ja, lad det drive over. Det er ren opvigleri, de smås store tid. Pressen er gået i selvsving, elsker det her. Karaktermordene på Anker, Nyrup, Lykketoft og Thorning er deres inspiration. Men Pressens omdømme og faktiske styrke er ødelagt, så vær saglig og kølig.

Hvorfor fremsætter regeringen lovforslag om dansk indfødsret til somaliske, irakiske og tyrkiske statsborgere, der er født og bosiddende i Somalia, Irak og Tyrkiet, uden betingelse om, at de leve op til kravene eller skal deltage i en grundlovsceremoni?

L 56 - Forslag til Lov om indfødsrets meddelelse
Fremsat den 28. oktober 2021 af udlændinge- og integrationsministeren (Mattias Tesfaye)
Forslag til Lov om indfødsrets meddelelse

94) Axmed Abdi Mahamud Awale, bosiddende i Burao i Den Føderale Republik Somalia.
95) Barwaqo Abdi Mahamud Awale, bosiddende i Burao i Den Føderale Republik Somalia.
96) Omar Abdi Mahamud Awale, bosiddende i Burao i Den Føderale Republik Somalia.
97) Ibrahim Abdi Mahamud Awaleh, bosiddende i Burao i Den Føderale Republik Somalia.
98) Migo Abdi Mahamud Awaleh, bosiddende i Burao i Den Føderale Republik Somalia.
99) Zaynab Abdi Mahamud Awaleh, bosiddende i Burao i Den Føderale Republik Somalia.
132) Las Ahmed Kamal, bosiddende i Erbil i Republikken Irak.
133) Lida Ahmed Kamal, bosiddende i Erbil i Republikken Irak.
136) Esma Köse, bosiddende i Konya i Republikken Tyrkiet.
137) Nisa Köse, bosiddende i Konya i Republikken Tyrkiet.
138) Omar Köse, bosiddende i Konya i Republikken Tyrkiet.

Følgende fremgår af bemærkningerne:
94) Axmed Abdi Mahamud Awale, født 2009 i Den Føderale Republik Somalia. Ansøgeren er statsborger i Den Føderale Republik Somalia. Ansøgningen er behandlet efter cirkulæreskrivelse nr. 9779 af 14. sept. 2018 om naturalisation.
95) Barwaqo Abdi Mahamud Awale, født 2008 i Den Føderale Republik Somalia. Ansøgeren er statsborger i Den Føderale Republik Somalia. Ansøgningen er behandlet efter cirkulæreskrivelse nr. 9779 af 14. sept. 2018 om naturalisation.
96) Omar Abdi Mahamud Awale, født 2006 i Den Føderale Republik Somalia. Ansøgeren er statsborger i Den Føderale Republik Somalia. Ansøgningen er behandlet efter cirkulæreskrivelse nr. 9779 af 14. sept. 2018 om naturalisation.
97) Ibrahim Abdi Mahamud Awaleh, født 2012 i Den Føderale Republik Somalia. Ansøgeren er statsborger i Den Føderale Republik Somalia. Ansøgningen er behandlet efter cirkulæreskrivelse nr. 9779 af 14. sept. 2018 om naturalisation.
98) Migo Abdi Mahamud Awaleh, født 2004 i Den Føderale Republik Somalia. Ansøgeren er statsborger i Den Føderale Republik Somalia. Ansøgningen er behandlet efter cirkulæreskrivelse nr. 9779 af 14. sept. 2018 om naturalisation.
99) Zaynab Abdi Mahamud Awaleh, født 2005 i Den Føderale Republik Somalia. Ansøgeren er statsborger i Den Føderale Republik Somalia. Ansøgningen er behandlet efter cirkulæreskrivelse nr. 9779 af 14. sept. 2018 om naturalisation.
132) Las Ahmed Kamal, født 2005 i Republikken Irak. Ansøgeren er statsborger i Republikken Irak. Ansøgningen er behandlet efter cirkulæreskrivelse nr. 9779 af 14. sept. 2018 om naturalisation.
133) Lida Ahmed Kamal, født 2005 i Republikken Irak. Ansøgeren er statsborger i Republikken Irak. Ansøgningen er behandlet efter cirkulæreskrivelse nr. 9779 af 14. sept. 2018 om naturalisation.
136) Esma Köse, født 2011 i Republikken Tyrkiet. Ansøgeren er statsborger i Republikken Tyrkiet. Ansøgningen er behandlet efter cirkulæreskrivelse nr. 9779 af 14. sept. 2018 om naturalisation.
137) Nisa Köse, født 2010 i Republikken Tyrkiet. Ansøgeren er statsborger i Republikken Tyrkiet. Ansøgningen er behandlet efter cirkulæreskrivelse nr. 9779 af 14. sept. 2018 om naturalisation.
138) Omar Köse, født 2013 i Republikken Tyrkiet. Ansøgeren er statsborger i Republikken Tyrkiet. Ansøgningen er behandlet efter cirkulæreskrivelse nr. 9779 af 14. sept. 2018 om naturalisation.

Kilde:
https://www.ft.dk/ripdf/samling/20211/lovforslag/l56/20211_l56_som_frems...

Peter Jensen,
HVIS det er rigtigt at regeringen fremsætter lovforslag om dansk indfødsret til somaliske, irakiske og tyrkiske statsborgere, der er født og
BOSIDDENSE i Somalia, Irak og Tyrkiet, altså
UDEN for Danmarks grænser, så må jeg sige at det er dybt godnat.

Hvor er jeg dog enig med dig.

Lad hende dog ! Den samme smøre om overgreb på hendes kære parti har nu kørt igennem en årrække !

......og HVEM ude i landet støtter op om regeringen for at sætte "det blå kompagni" på plads. End ikke Enhedslisten eller SF støtter Socialdemokraterne. I virkeligheden er det "de blå magthavere" der styrer landet.
Udover EU. Hvor længe vil "den lille mand" og "jævne borger" blive ved med at "nøjes" ? DET ENESTE RIGTIGE AT GØRE VAR AT AFLIVE ALLE MINK. Som det blev gjort. Kunne landet være tjent med andet ? NEJ....det ville have kostet menneskeliv. Og menneskeliv bør ophøjes i forhold til SYGE mink. Udover DET kan man sige at minkavl ikke tjener andet formål end at berige minkavleren.
Det "blå kompagni" har konstant LEDT og SØGT efter noget at klantre den siddende regering. Minksagen blev grebet udfra DET. Timet fra ende til anden. Der vil ALDRIG kunne føres en RETFÆRDIG politik med "rød tone".
For det tillader "blå" ikke. Og de vil ikke løfte så meget som en fem og tyve øre ud af pungen, til at støtte
og gavne en eneste af landets svageste borgere.

"End ikke Enhedslisten eller SF støtter Socialdemokraterne".
SKAL de da det?
Ubetinget?
Hvis de ny synes der er noget muggent ved sagen, hvorfor skal de så tie?

Partier på venstrefløjen står IKKE sammen. En fasttømret
venstrefløj er et uigennemtrængeligt bolværk.

Her er een der koster Liste A 1000'er af stemmer - hver gang
https://www.ft.dk/medlemmer/mf/c/christian-rabjerg-madsen

Hvad vil du med dit link ?
Skal jeg svare med et link til Ellemann, eller Tulle ?
Så bliver det en lidt kedelig debat.

Hvis det er relevant for artiklens indhold og vinkling så skal du vel hans Jensen, men vedhæft helst bare en enkelt sætning selv også om hvorfor ;D

Undskyld hvis jeg er fattesvag. MEN hvad vil du sige med dit link ?

Det der står.

Jamen det er jo et link til hans officielle folketingsside.
Der står jo intet ud over alm. info.
Så jeg fatter stadig INTET.

Læs kommentaren igen. Der står noget om indholdet af linket. Eller glem det. Du er nok bare ikke målgruppen.

Du har nok ret. Jeg er ikke målgruppen for dit pjat. Du evner simpelthen ikke at forklare, hvad hans officielle folketingsside har at gøre med din bemærkning om, at han koster 1000vis af stemmer.

Partisoldatens vilje til enfoldighed skal man ikke kimse af, men en cv-side angiver blandt meget andet en persons funktion - her pt. 'politisk ordfører'. Det var dog pinagtigt tungnem at være. fremtur ikke med det ;D

Troede meningen er man forholder sig til indholdet i artiklerne, ikke går efter debattører personligt.
Men hyg dig da endelig med det Kurt Jensen. Det kræver jo heller at man læser indholdet.

Tak, det gør jeg, og læser også dine indlæg med interesse.

Som Konservativ er jeg glad for de sidste målinger og hvis det sker også i nærmeste fremtid, så har vi forhåbentlig en Søren Pape Poulsen som landets statsminister. Der er jo gået Bananrepublik i Socialdemokratiet.

NEJ, der er gået bananrepublik i medierne. En helt uhørt ensidig dækning, hvor alm. info må vige for partiske interesser eller salgsbare sensationer.
Men som konservativ kan jeg da godt forstå, at du er tilfreds. Jeg ville ønske, at de røde havde samme muligheder for en partisk mediedækning. DET er et demokratisk problem, som ingen borgerlige kan se, selvfølgelig.

hans Jensen, det står da de 'røde' frit for at etablere en nyhedstjeneste med en anden vinkling end de 'borgerliges'. Men mon ikke der er mange 'røde' der køber og læser fx BT og Ekstrabladet?

Måske, eller også lever de af de mange millioner i statstilskud.
At de røde ikke etablerer egne medier hænger måske sammen med kapital og markedskræfter. Men arbejderne har aldrig været gode til at støtte egne mærker, desværre.
Som mediesituationen er pt. så udnytter pressen sin monopolstilling. Hvis det havde været inden for handel, så havde de stået til en klækkelig bøde.

De røde partier og De radikale har da DR til at tale for sig. Og helt gratis endda, så jeg tror det er en fin balance. Vi skal huske at der er mange forskellige baggrunde i dette land og disse stemmer skal høres og respekteres. Borgerlige (blå) er faktisk også mennesker. Ligesom de røde vælgere er det. Man et ikke mere "ren" eller "god" blot fordi man stemmer rødt. Omvendt er blå vælgere heller ikke forkerte. De har bare andre Holdninger og ser andre løsninger. Til sammen skulle vi meget gerne kunne korrigere og inspirere hinanden

Angel, Pape har hverken format eller evne til at være statsminister. Og det har Ellemann heller ikke. MEN det gør IKKE Mette Frederiksen til den bedste statsminister, kun den mindst ringe.
Jeg så Mette Frederiksen som et modsvar til Helle TS, en der kunne meget mere end svinge Gucci tasken. Men hun har skuffet mig.
For Danmarks (ikke MF's eller socialdemokratiets) skyld håber jeg at alt er foregået inden for lovgivningens rammer.

POLITIKERERHVERVET giver en god løn. Kommunalvalget er en konkurrence om at finde først ind på Christiansborg.

Statsministerens held er at vælgerne ikke ved hvor de skal gå hen?

Vælgernes sorg er at få at vide at Mette Frederiksen er parat til at slette sandheden om hendes egen ageren.

“Vi kommer til at begå fejl…”

Ja, men hvilke?

Ifølge dansk demokratisk tradition har vælgerne krav på at vide hvilke fejl og under hvilke omstændigheder!

Herudfra vurderer vælgerne hvad fremtiden skal have af konsekvenser!

Jeg var på stranden og to kvinder der ikke talte dansk lod deres 4 til 8 årige døtre lege ved en mole med kæmpestore sten alt imens fædrene surfede ude i bølgerne.

Pludselig kommer en stor bølge og den yngste pige blev trukket i havet.

Gennemvåd og grædende kom hun i land hjulpet af storesøster.

Heldigt at bølgen ikke smadrede pigebarnet imod molen!

Ville kvinderne have taget imod den viden som alle vestjyder har vedrørende Vesterhavet?
Ville kvinderne have taget imod vejledning efter hændelsen?

Dansk politik har sløvet min agtpågivenhed for at rådgive andre i tide!

Hvorfor skal du altid være så klog?

Børnenes statsminister har svækket min evne til at tage sig kærligt af andre folks børn! Herunder folk af andet tungemål!

Hvor går vi hen, når vi kan se at noget bærer katastrofen i sig?

Hvem vil høre på mine erfaringer?

Tyskere drukner hvert år i Vesterhavet!

Danske politikere drukner i vælgerhavet hvert år!

Det mindste fejltrin i trafikken og du mister et barnebarn!

Årvågenhed og ærlighed og åbenhed og kommunikation redder dagligt børn overalt!

Sorgen over egen ufejlbarlighed er blevet statsministerens udstråling!

Og det bekymrer!

De to tyske kvinder lever fortsat videre med deres uvidenhed!

Men med een dårlig oplevelse mere!

Og måske har de selv lært lektien?

Hvor mange fejl skal man begå for at have opnået en hel befolknings viden?

Nordmænd kender til lavinefare! Jyder ved at Vesterhavet er lumskt! Svenskere ved at man ikke hopper på hovedet fra klippekyster!

Om politikere gælder særlige regler set fra vælgerne:

At fejle er en ting. At skjule sine fejl bevidst er noget helt andet!

Gid jeg havde advaret de to tyske kvinder i tide!

Det stakkels barn var utrøsteligt i 15 minutter. Mest fordi hun havde mistet sin tro på at moderen kunne passe på hende! Mor hvor kunne du lade det ske?

Barnets statsminister!

Kommentar:

Når Granskningskommissionen har fremlagt deres rapport, så kan der sagligt debatteres, hvad der er op og ned i den såkaldte "Mink-sag"...

Personligt er jeg virkelig bekymret over vores Folkevalgte, som inden Granskningskommissionen er helt færdigt og fremlagt rapporten, allerede er ude og fremkomme med såkaldte "Konspirationsteorier" ...Det er ikke noget som klæder demokratiet...

Personligt er jeg blevet død træt af danske politikerer, som gør, at mit gæt ved næste valg- bliver sat rekord i blanke stemmer...

God Middag,
Erling Drews...

Kommentar:

Når Granskningskommissionen har fremlagt deres rapport, så kan der sagligt debatteres, hvad der er op og ned i den såkaldte "Mink-sag"...

Personligt er jeg virkelig bekymret over vores Folkevalgte, som inden Granskningskommissionen er helt færdigt og fremlagt rapporten, allerede er ude og fremkomme med såkaldte "Konspirationsteorier" ...Det er ikke noget som klæder demokratiet...

Personligt er jeg blevet død træt af danske politikerer, som gør, at mit gæt ved næste valg- bliver sat rekord i blanke stemmer...

God Middag,
Erling Drews...

Erlig, du har ret. Det er skammeligt at de ikke afventer kommissionens afgørelse. Og må bekræfte vælgernes mistanke om, at det desværre ikke er nationens klogeste mennesker vi har valgt. Men kun dem der råbte højst.

Skift den regering ud,den er alt for dyr og ineffektiv.Den skal skiftes ud før flere erhverv går under.

For dyr. Hvordan ??

Annonce