Ny måling: Rød blok under 50 procent for første gang i tre år

Den borgerlige opposition har indhentet den røde bloks forspring.
Tre år med solidt forspring i meningsmålingerne til den røde blok er slut.

Den borgerlige opposition har nemlig indhentet forspringet, og det er nu kun marginaler, der skiller Mette Frederiksen og Jakob Ellemann-Jensen i kampen om statsministerposten.

Det viser en helt ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Målingen viser, at den røde blok holder fast i et papirtyndt forspring på 89 mandater, mens de blå partier går frem til 86 mandater.

Socialdemokratiet står i målingen til 27,1 procent af stemmerne, hvilket er en lille fremgang i forhold til folketingsvalget for 2,5 år siden. Det vil give Socialdemokratiet to ekstra mandater.

Det er dog langt fra toppen under coronakrisen, hvor partiet i enkelte målinger fik over 35 procent af stemmerne.

Blandt regeringens støttepartier er det kun Enhedslisten, der står til en lille fremgang, mens SF står stille og De Radikale fortsat står til at tabe en tredjedel af mandaterne.

Venstre lukrerer på andres fremgang

Selvom Venstres Jakob Ellemann-Jensen kan glæde sig over, at den borgerlige blok rykker tættere på magten, så står hans eget parti fortsat til en nærmest historisk vælgerlussing.

Venstre står i den aktuelle Voxmeter-måling til 14,3 procent af stemmerne. Det er en tilbagegang på hele 9,1 procentpoint og et minus på 16 mandater i forhold til valget i juni 2019.

Det er især De Konservative som tiltrækker vælgere. Partiet står til mere end en fordobling af de 12 mandater, som partiet fik ved det seneste valg. I den aktuelle måling står de konservative til 13,9 procent af stemmerne, hvilket er en fremgang på 7,3 procentpoint. Det giver 26 mandater til De Konservative.

Også Liberal Alliance, der længe har ligget og rodet rundt nede ved spærregrænsen, kan notere sig en pæn fremgang. Partiet står i målingen til 4,2 procent af stemmerne og otte mandater. En fordobling i forhold til valgresultatet.

Endelig kan Dansk Folkeparti notere sig, at partiet - i hvert fald i den her måling - overhaler Nye Borgerlige. Kristian Thulesen Dahls udskældte parti står til 6,9 procent af stemmerne, mens Pernille Vermunds meget hypede Nye Borgerlige står til 6,6 procent.

Til gengæld må enhver snak om en Jens Rohde-effekt hos Kristendemokraterne forstumme. Partiet fortsætter de seneste ugers rutsjetur og lander i denne måling på blot 1,2 procent af stemmerne.

Mangler stadig Løkke og Sikandar

Inden for ganske få uger vil to helt nye partier blive medtaget i Voxmeters målinger.

Målingen medtager stadig ikke Lars Løkke Rasmussens kommende parti Moderaterne, som stadig ikke har bedt Indenrigsministeriet om at blive opstillingsberettiget, selvom det efterhånden er et stykke tid siden at partiet indsamlede de nødvendige digitale vælgererklæringer.

Sikandar Siddique og Uffe Elbæks udbryderparti fra Alternativet, Frie Grønne, nåede i weekenden op på 20.000 underskrifter. Partiet er nu kun et mulehår fra at have de nødvendige 20.182 underskrifter, som er nødvendige for at kunne stille op.

I den aktuelle måling er de to partiers vælgere derfor stadig gemt i kategorien øvrige, som står til 3,6 procent af stemmerne.

Fordelingen af de vælgere, er derfor pludselig helt afgørende for stillingen i dansk politik.

Der er godt halvandet år til der senest skal være folketingsvalg igen.

Om målingen

Meningsmålingen fra Voxmeter baserer sig på telefoninterview med 1.003 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover, og den er gennemført i perioden fra den 18. oktober  til den 24. oktober 2021.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/- 2,6.

Se hele målingen her.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kommentar:

Det kunne jo godt tyde på, at vælgerne har fundet sit sande jeg igen ?...

Erling Drews...

Tja, eller også har de talrige borgerlige medier held til at hjernevaske/påvirke befolkningen.
Så kan vi jo altid diskutere, om DET er et demokrati værdigt med en så ensidig presse.
Mit gæt er, at borgerlige vælgere synes det er helt i orden.

Jeg er faktisk lidt rystet over de borgerlige medier, Berlingske især, de mopper direkte, hetzer, vinkler, finder en syndebuk, et offer, som de forsøger karaktermord på, intet ben kan sættes rigtigt. Og for det ikke skal være lyv har man på News en kommentator, som er ansat på Berlingske, Bent Winther som kører det videre i Besserwizzerne, senest fik Kofoed en tur igen. Og avisen går efter vedkommende til de kan mærke vælgerne måske ikke følger med, så kommer der nyt offer og så er der medløberne fra Borgen. Især V og K er grove. Først var det Joy Mogensen, så Jeppe Kofoed, så Trine Bramsen og nu Astrid Kragh. Politik kommer der ikke meget af fra de blå, men fnidder, brok og angreb. Jeg er så træt af den form for politisk fnidder.

Berlingeren TV2 TV2 News Bezzerwisser skal vil have fundet en de kan sætte ind Søs Marie kæntrer

Ole Simonsen

Det er meget værre, at Politiken kan vinkle alting til kritik af regeringen. De har afsløret sig som stadig at være en avis, der støtter de Radikale, og som prøver at hjælpe dem i deres nød og isolation.

Er det da ikke også bare helt som forventet?

Er der slet ikke noget der hedder presseetik og pressenævn. Det der bliver skrevet/sagt er ofte noget der er forvansket og opdigtet.

Helle
Det kunne ikke være skrevet bedre, vi er mange som mener det du skriver.
Så bliv.ved med at udtrykke dig skriftligt, på samme måde.

Man ved jo fra psykologien, at mopper du, bagvasker, vinkler og fordrejer, som det vitterligt sker, hvis man ellers gider følge lidt med, læs har tiden, for det kræver lidt tid at være informeret og undersøgende, så oplever man det ja også i Politiken, som er de radikales forlængede arm. Jeg mener ikke, man skal ukritisk bakke de røde partier op, men det skal være fair og korrekt, det journalister og kommentatoer kommer med, og det er det ofte ikke, det er halve vinde og så vinkles det, så det sælger bedst. F. Eks hvem går til stålet overfor Søren Pape, han smiler bare hyggeligt og så er den hjemme. Eller til Nye borgerlige, man kan hudflette DF, men NB slipper såvel som LA og K, journalister har en pligt til objektiv, kritisk journalistik, som Jakob Tynell dyrker det.

Du har fuldstændig ret. Fra Blå Blok kommer der intet konstruktivt, kun brok. Specielt partiet Venstre dyrker ligefrem person-angreb og går tydeligvis altid efter det svageste dyr i flokken. Vi skal prise om lykkelige for at det ikke var en blå Statsminister der skulle lede landet igennem Corona-krisen.

KOMMENTAR til: Hans Jensen..

Tak for debat svar !

Man må da gå ud fra, at vælgerne stemmer på det/de politiske partier som varetager deres interesser mest, hvad pressen og diverse politiske medier menner, er vel fuldstændigt lige meget, de fester jo sammmen med politikerne, hvad selvfølgelig er helt fair, men politik er ens fuldstændige eget valg...

I øvrigt er politiske debatter eller politiske indslag i TV fordummende, bare tag Debatten på DR2, hvor alle afbryder hinanden, bare for at vise sig frem og pleje deres eget ego...

Må jeg til sidst tilføje, at Socialdemokratiet m.m egentligt "kun" er fremkommet med en positiv løsning, nemlig den såkaldte "Arne-Pension"...

God Aften,
Erling Drews...

Erling du må ikke undervurdere pressens indflydelse. Det kan godt være at de få % der virkelig går op i politik, ikke lader sig så let påvirke af pressen, men et meget stort flertal af vælgerne ser desværre kun overskrifter og de let fordøjelige nyheder.
Hvis din teori ellers er korrekt, så er der jo ingen grund til, at vi kritiserer censuren og de regeringsvenlige medier i diktaturstaterne.

Kommentar: Igen tak for debat svar Hans Jensen !

Jeg kan sagtens se din pointe Hans, da alle vælgerer jo ikke er ens og gudskelov for det...

Men ens stemme burde selvfølgelig sættes der, hvor man har gennemlæst og gennemtænkt det politiske program som passer til ens politiske interesser...

Personligt har jeg igennem et langt liv, overvejet at stemme blankt for første gang i mit liv, da en stor del af vores Folkevalgte er "vælgerbedragerer" ved at blive overløberer elle løsgængerer eller opstarte et ny politisk parti, jeg kommer til at tænke på Baron Von Mûnchhausen, hver gang Folkevalgte skrider, fordi de ikke kan tåle lugten i butikken, har man MORAL - lader man selvfølgelig sin første suppleant overtage ens stol på Christiansborg...

God Aften,
Erling Drews..

Jeg forstår ikke den måling ved valget fik de blå, 47,7 prc. Det svarede til 79 mandater. Nu får de i dag 47 1 prc og pludselig svarer det til 86 mandater. ?? Rød blok har 89 plus 3 det er 92 og blå 87, hvordan kan fem mandaters forskel give dødt løb. Løkke vandt i 2015 med et mandat, blev statsminister pådf mandater, de fik formandsposten i Folketinget til Pia Kjærsgaard. Jeg tror ikke på den måling. Vil se flere før jeg tror på det.

Tjah…. Det var vel helt forventeligt efter en længere periode hvor især Enhedslisten og Radikale atter tiltvang sig alles opmærksomhed omkring deres håbløse udlændingepolitiske idiosynkrasier, - koste hvad det vil, idealisterne kan ikke styre sig i deres vildfarende blindhed og de baner vejen for Pernille Vermund, Thulesen Dahl & Co. Tillykke!

Der er intet i ovenstående der giver mening! På Altinget er der lavet en måling af Epinion og DR i perioden 14/10 til 21/10 (altså næsten samme perioden) som Voxmeter for Ritzau.
Her giver målingen på baggrund af 1634 spurgte vælgere, altså nogle flere end Ritzau, S+SF+Ø+R 94 mandater og + 2 fra nord, hvordan det skulle blive 50/50 ligger uden for min forstand men det har måske noget med at Ritzau er ejet af borgerlige aviser + DR ????

47,7 = 79 mandater i juni 2019, og pludselig i 2021 giver 47,1 % = 86 mandater. måske man skulle bede Voxmeter forklare sig.

Det ville da være en katastrofe med borgerligt flertal - det har de bevist de sidste 2 år - aldrig har jeg set så svinsk en tilgang til f.eks. en pandemi, hvor de borgerlige ville åbne "hele butikken" - helt ude i hampen - se hvordan pandemien stadig raser i verden...og vi har den under kontrol...takket være S, som turde tage en beslutning, der ikke var andre der ville...

Enig! Regeringen gør det godt, når den gør det godt....

Svar til Bjarne.
Fuldstændig rigtigt. Jakob Ellemann var med på at alle mink skulle aflives,
indtil han blev bedt om at ha` en anden mening af Sophie Løhde og Troels Lund Poulsen.
"Ja der skulle åbnes flere butikker, smittetallet er lavt", sagde han (Ellemann)
nu er der tæt på 1600 der bliver syge hver dag.
Håber ikke at han bliver statsminister i 2023.
Mette Frederiksen har klaret virus-pandemien godt.

Det er jo også nærmest den samlede presse, der er gået helt mink-amok i en sand blodrus. Det kan vel ikke undgås, at det sætter sine spor selv blandt folk, der aldrig nogensinde vil få råd til at købe dyrets skind.

Og helt ærlig, hvad gavn har man af minkpels i Danmark og mange andre steder i verden, klimaet vender til mere varme, og det er dyrplageri at holde mink, og det gavner kun nogle meget rige mennesker, mens folkesundheden kommer under pres. Det er da synd for erhvervet, de folk som har ernæret sig på den måde, men de får 19 millarder, altså penge, kompensation for ti år frem, som vi andre skal betale til dem. Og mig bekndt var erhvervet på vej til konkurs flere steder.

Epinion sidste måling 25 okt. giver 94 mandater til de røde partier og
81 mandater til de blå, der er kun medregnet partier som er i folketinget.
50 procent point til røde partier og 44 procent point til blå partier.
Angående mink aflivningen skal man vel forstå, at den manglende hjemmel
som alle medier skriver om ikke har været tilstede, så er det KUN
fødevarestyrelsen som har tilkendegivet, at denne hjemmel ikke har været
tilstede. Hvis man læser bemærkningerne til den vedtagne lov, som er
vedtaget af et flertal i folketinget, så er lovteksten fra § 30 i
Loven om hold af dyr, samme tekst som da der blev vedtaget af regeringen,
at alle mink skulle aflives, og at det som det står i § 30 så er det
de veterinære myndigheder, samt sundhedsmyndighederne,
som afgør hvor stort et område skal være, hvor alle dyr skal aflives.
Så i princippet er den nye lov kun at fastsættelse af den daværende lov.
Men den nye lov fastsætter at alle mink skal aflives, ændringerne er
at nu er det sat ord på, at det gælder for minkerhvervet, og fastsætter
at der ikke må være minkdrift, for den periode som de veterinære
myndigheder fastsætter, i loven står der til udgangen af 2021.

Altid en glæde og læse dine indlæg Arne Jensen, sagligt og fagligt velunderbygget. Tak

Sund fornuft er altid vælgernes udgangspunkt! Hvem stoler man på? Hvem har et demokratisk sindelag? Hvem kan læse og løse landets reelle problemer.

Engang hed det pandemi! Og mink! Og sygeplejerskernes konflikt! Og landbrugsforlig!

Nu hedder det klima og inflation og varemangel og arbejdskraftmangel!

Mon de radikale og Enhedslisten har de rette svar på disse emner?

Straks flertallet skifter, står der minkskandale i alle avisoverskrifter!

Magtens arrogance er det formiddagspressen elsker!

Inger Støjberg i ringen mod Barbara Beatrice Bertelsen!

Barbara vinder allerede efter et minut på knockout!

På sidelinjen står Mette Frederiksen med håndklædet i hånden med kommentaren:

“Det var så det!”

Nu mangler kun rigsretten…

Og når den er stemt igennem, bliver Wammen valgt som nu oppositionsleder!

Præcist som hos SPD i Tyskland! Finansministeren skal på banen når klimakrisen og dens medfølgende inflationskrise skal løses!

Der venter landet hårde tider med de bedste folk på de vigtigste poster!

Om seks år er Nicolai Wammen landets nye statsminister!

At råbe og skrige flytter tilsyneladende flere vælgere end solide argumenter. Der er en del vælgere, som lider af forvirring. Og de er lette ofre for den skingre populistiske tone. Det er lidt som reklame med de gode tilbud på en liter mælk. For når først kunden er i butikken køber de også resten af pakken uden omtanke.

Nogen kalder det moderne politik. Jeg kalder det manipulation og vælger bedrag.

Det er ved at gå op for befolkningen,at med slette mette og de øvrige fordelingspartier ved roret,kan vi kun
se frem til stigende afgifter og skatter og et mildere diktatur.

Annonce