Coronapille på vej, Løkkesponsor står til gigantbøde og nyt S-kritisk magasin

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Så er det blevet fredag og tid til den sidste udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt, med løst og fast fra verden omkring os.

I dag med blandt andet med godt nyt om coronabehandling, dårligt nyt for en storfisker og et nyt politisk magasin, der vække opsigt.

Tak fordi du læser med.

 

Ny coronapille på vej

Vi starter med coronavirus, hvor der er en mulig kur på vej.

Det amerikanske medicinalselskab Pfizer er nemlig langt i processen med at udvikle en pille til patienter, der bliver ramt af corona.

I det afsluttende forsøgsstudie har pillen reduceret risikoen for indlæggelse og død med 89 procent. Det viser de foreløbige resultater fra studiet, oplyser Pfizer i en pressemeddelelsen.

Pfizer vil nu ansøge den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, om at få godkendt pillen til behandling i USA.

Pillen skal ikke afløse vaccinen, men altså gives til patienter, der får sygdommen.

Læs hele historien her.


Regionskandidater vil stramme grebet om lægehonorarer

Danske privatpraktiserende læger får hvert år udbetalt mere end 9 milliarder kroner i honorarer, men efter afsløring af, at nogle læger har taget sig godt betalt uden at levere en ydelse til en patient, så er en lang række politikere klar til at stramme reglerne. Det skriver TV2.

Lægerne har blandt andet faktureret for opdigtede konsultationer, unødvendige blodprøver og e-konsultationer uden lægefagligt indhold.

Det er regionerne, der står for at udbetale pengene og otte ud af ti spidskandidater mener, at det er en god idé at indføre et system, hvor patienten modtager en kvittering efter hvert lægebesøg eksempelvis direkte i e-boks. Her skal det fremgå, hvad lægen har registreret, og hvilken pris, lægen har opkrævet for ydelserne.

På trods af afløringerne om snyd, ser formanden for Praktiserende Lægers Organisation, Jørgen Skadborg, ingen grund til at ændre på reglerne.

Læs hele historien her.

 

Løkkesponsor på anklagebænken

Storfiskeren Henning Kjeldsen fra Skagen, der er en af de såkaldte kvotekonger, står til en rekordstor bøde i sag om svindel med fiskekvoter. Det skriver DR.

206 millioner kroner skal Henning Kjeldsen og en kreds af påståede stråmænd betale tilbage, hvis de ender med at blive dømt i den såkaldte kvotesag.

Det står klart, efter anklagemyndigheden de seneste to dage har procederet.

Pengene har de tiltalte tjent på fiskekvoter, som de ifølge bagmandspolitiet ikke havde ret til at bruge, da der er regler for, hvor mange kvoter én fisker må kontrollere.

Derudover kræver anklagemyndigheden en bøde på 68,5 millioner kroner, og at Henning Kjeldsen - Danmarks rigeste fisker - skal frakendes retten til at drive erhvervsfiskeri.

Henning Kjeldsen var, sammen med andre fiskere, fast bidragydere til Lars Løkke Rasmussens LøkkeFonden ved årlige indsamlinger i Thyborøn.

Der forventes at falde dom i sagen inden jul.

 

Nyt "Mette-kritisk" radioprogram skal få de unge på Loud

Den borgerlige debattør Anne Kirstine Cramon bliver vært på Radio Louds nye politiske magasin ’Mette og Magten’, der i følge radioens chef Simon Andersen skal have "ét formål: At se kritisk på den meget bastante magtudøvelse, der udøves af Mette Frederiksen".

Programmet sendes første gang i morgen og sendes herefter hver lørdag klokken 11.

36-årige Anne Kristine Cramon er uddannet cand.mag i dansk og nordisk litteratur og har tidligere arbejdet som presse- og kommunikationschef i Liberal Alliance, skal altså stå i spidsen for programmet, der bliver et ’S-kritisk’ magasin.

Radio Loud, der årligt modtager 60 millioner i mediestøtte, har fået kritik for lave lyttertal. Det skal det nye program nu være med til at råde bod på.

Programmets vært bliver præsenteret i uniform og med rødt armbind, og det huer ikke ligefrem den socialdemokratiske kulturordfører Kasper Sand Kjær:

"Jeg er ligeglad med programmet. Men det her billede.. Shit hvor er det historieløst og skingrende skørt," skriver han på Twitter:

placeholder

 

Tidligere LA-pressechef vært for TV2/News politiske fredagsbar

Anne Kirstine Cramon er ikke den eneste tidligere pressechef i Liberal Alliance, der har fået nyt mediejob. Kathrine Hertz Mortensen, der var pressechef i partiet fra 2014 til 2017, skal fremover styrer TV2/News-programmet 'Bezzerwisserne'. Det oplyser TV2 i en pressemeddelese.

44-årige Katrine Hertz Mortensen serstatter dermed Anna Ingrisch - der fremover skal lave 'Genstart' på DR - i rollen som ordstyrer for landets politiske redaktører og kandestøbere, når de hver fredag vender ugen på Christiansborg og udfordrer hinanden på deres analyser og holdninger.

I Bezzerwisserne kan hun så give ordet til blandt andet den tidligere Liberal Alliance-politiker Joachim B. Olsen, der i dag er politisk kommentator på Ekstra Bladet, og til Jyllands-Postens politiske kommentator Niels Th. Dahl, der har en fortid som pressechef i ... Liberal Alliance.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

"Regionskandidater vil stramme grebet om lægehonorarer": JA TAK!

"Løkkesponsor på anklagebænken". Spørgsmålet er om han bliver dømt. Og hvis han bliver frygter jeg at han slipper 'for billigt'.
I mon optik har han ikke handlet i god tro (fx konen har kvoter til en jolle). Hiv bundproppen ud af ham.

Drop mediestøtten. De borgerlige hylder jo det private erhvervsliv. Så stop dog med at støtte de medier der ikke har læsere og lyttere nok til at de kan overleve.
Mediestøtten har efterhånden udviklet sig til partistøtte.
SÅ TAG DOG TYREN VED HORNENE OG STOP GALSKABEN.

Hvad så med DR?
Dybest set er multi-medie licensen jo tvungen mediestøtte (der snart bliver trukket over skatten).
Helt ærligt, så har jeg ondt i r.... over at DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn står til en årsløn på 3.785.796 kroner i 2021 - for at drive en genbrugsbutik.

Sjovt nok hører vi intet fra den borgelige side om at droppe mediestøtten når der målrettet gås efter Socialdemokratiet, de holdt sig ikke tilbage da det va PIOPIO der var oppe på lystavlen!

I sin tid fik Per Stieg Møller ødelagt det gamle P 2 i radioen. Og opfandt radio 24/7 det blev succes efter nogle år. Ikke min kop te, men mange andres. Så ødelage LA kulturminister Mette Bock med DF, radio 24/7, stor palaver, og så kom radio Laud, en fiasko kort og godt. Nu skal Simon Andersen m. fl have 60 millioner i støtte for at generere regeringen, hold da op for noget gak.

Ja så skal Simon Andersen nedgøre en Socialdemokratisk Statsminister igen,det var også ham med Helles mands skattesag da han var ansat på BT æblet falder ikke langt fra stammen,sløjf da den medie støtte til sådan en blå kanal,skal den ikke være neutral og ikke lede vores ungdom i forderv hvis de da gider høre på det fis han lukker ud.

Luk også Bessewisserne da det er et sammenrend af Liberal alliance Venstre med Søs den bedre vidende hvad Mette skulle gøre,den enest som er objektiv er Hans Engel.

Ulla, TV2 er en betalingskanal. Den kan du jo fravælge.

Nej det kan jeg ikke Kurt,da den hører med i den pakke jeg har.Jeg kan lade være med at se den men det er vel ikke mening når man betaler for tv2,det er jo ikke meningen at de skal køre ensidig for blå blok,jeg siger ligesom Støjberg,Statsmand bliver du aldrig Elleman,det har du slet ikke format til ej heller Pape,så landet vil se sølle ud hvis de blå smølfer kommer til magten.

Præcis som med EB, BT Berlingerne m.fl. man kan da bare lade være med at læse dem, men gennem mediestøtten betaler vi alligevel til deres blå propaganda, og uanset om man kam lide eller ej, så påvirker deres daglige hetz da danskerne i den blå retning.
Hvor kan vi da være stolte over vort demokrati, med en "upartisk" presse.!!!!!!

Ulla, ja det er jo ærgeligt at du ikke kan fravælge TV2. Det har jeg gjort for længe siden, et indholdsløst program.
Til de har mulighed for at sætte en parabol op, vil jeg anbefale det. Det har jeg gjort for mange mange år siden. Der er masser af gode og gratis tyske kanaler på 19grader øst. Men forstår man ikke tysk begrænses værdien sikkert betragteligt. Og tyskerne eftersynkroniserer tale, så ....

Annonce