Annonce

Birk om fravær: Indikerer “at man også lægger sig syg uden reelt at være syg”

Liberal Alliance har et næsten lige så højt sygefravær som kritiserede social- og sundhedsmedarbejdere
Søndag harcelerede Liberal Alliances gruppeformand og fungerende beskæftigelsesordfører, Ole Birk Olesen, der også er kandidat til den københavnske Borgerrepræsentation ved kommunalvalget på tirsdag, over fraværstallene for social- og sundhedsmedarbejdere.

Tallene viser, at sosu’er i gennemsnit på landsplan havde 17,1 fraværsdage i 2020:

Det er et uacceptabelt højt sygefravær

“Det er et uacceptabelt højt sygefravær, og det indikerer meget kraftigt for mig, at der ikke alene er tale om, at folk er syge, men at man også lægger sig syg uden reelt at være syg,” sagde Ole Birk Olesen til Berlingske søndag.

Birk Olesen føjede til, at han finder det “forargeligt”, at man skal betale verdens højeste skat, “og så bliver en stor del af de skatter brugt på, at folk har mere sygefravær, end de behøvede at have”.

FOA: Ole Birk kender ikke virkeligheden

Hos fagforbundet FOA siger sektorformand for social- og sundhed, Torben Hollmann, at Ole Birk Olesen tydeligvis ikke kender den virkelighed, som sosu’erne arbejder i:

“Her har vi med en mand at gøre som overhovedet ikke er klar over, hvad det er for en virkelighed FOA’s medlemmer arbejder i hver eneste dag. Virkeligheden er, at vores medlemmer er utrolig pressede. Dels på grund af corona, dels fordi der mangler medarbejdere,” siger Hollmann til Netavisen Pio.

Sygefraværet blandt sundhedspersonale vil altid være højere

“Sygefraværet blandt sundhedspersonale vil altid være højere. Simpelthen fordi vi er tættere på patienterne. Hvis patienterne snotter, så gør vi også. Sådan er det, når vi giver personlig pleje. Den anden ting er, at der simpelthen ikke er medarbejdere nok,” siger Hollmann og fortsætter:

“Det betyder, at sosu’erne ikke kender deres vagtplaner, de ved ikke hvornår de skal komme og gå, de arbejder meget ekstra, de arbejder hurtigt, de får ikke lov at gøre deres arbejde ordentligt. De går kede af det hjem fra arbejde, fordi de skal efterlade ældre mennesker, som ikke er glade, som sidder og græder.”

Torben Hollmann mener, at man kan tale om, at social- og sundhedsmedarbejderne er ramt af noget, der er værre end stress:

“De er ramt af skam. Ja, de er ramt af stress, men i virkeligheden er de ramt af skam. Det er værre end stress. De skammer sig over ikke at kunne udføre deres arbejde godt nok. Og skammer du dig længe nok, så bliver du syg. Så bliver man angst, får depressioner og alt mulig andet.”

Stort sygefravær i LA-folketingsgruppen

Hos Liberal Alliance er man ikke ukendt med sygefravær.

Partiets folketingsgruppe tæller - efter at Simon Emil Ammitzbøll-Bille forlod folketingsgruppen i oktober 2019 - pt. kun tre personer: 

Partiformand Alex Vanopslagh, Henrik Dahl og Ole Birk Olesen.

Netop partiformand Alex Vanopslagh har været officielt sygemeldt på grund af stress i august-september 2020. Ifølge Vanopslagh selv.

Ud over de to måneders fravær på grund af stress, varslede Vanopslagh i januar, at han i de kommende måneder ville “drosle ned”.

Ser man bort fra Vanopslaghs delvise fravær på grund af neddroslingen, som efter det oplyste strakte sig over otte måneder, er der altså tale om to måneders fravær inden for perioden august 2020 til og med 31. juli 2021.

14,7 fraværsdage i snit hos LA 

To måneders fravær er lig med mindst 44 fraværsdage. 44 fraværsdage fordelt på tre personer giver et gennemsnitligt fravær på 14,7 dage i LA’s folketingsgruppe i perioden august 2020 til 31. juli 2021.

giver et gennemsnitligt fravær på 14,7 dage i LA’s folketingsgruppe

Heri er så ikke indregnet de eventuelle sygedage, som Henrik Dahl og Ole Birk Olesen eventuelt har haft i perioden.

Netavisen Pio har bedt Ole Birk Olesen foreholde sig til sygefraværet i Liberal Alliances folketingsgruppe sammenlignet med fraværet hos sosu’erne, som altså i 2020 lå på 17,1 fraværsdage i gennemsnit. Men Ole Birk Olesen har ikke reageret på Netavisen Pios henvendelser.

Vi har også bedt Ole Birk Olesen svare på, om han anerkender, at sosu’er udfører et hårdt fysisk arbejde, og at sosu’erne er ekstra udsatte på grund af den ekstra smitte-risiko, som borgernær-pleje indebærer.

Men det spørgsmål har Ole Birk Olesen heller ikke svaret på.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ole Birk Olesen behøver jo ikke selv at sygemelde sig.

Han laver jo ikke en skid i forvejen!

Hvis man er lønmodtager og man ikke er død, så er man ikke syg, men bare doven. Noget helt andet er mennesker som Alex Vanopslagh, som blev sygemeldt med dybt alvorlig stress og blev sygemeldt af sin fine og meget dygtige doktor.

Sååå syg og sååå alvorlig syg af sååå alvorlig stress bliver dovne lønmodtagere ikke. Det gør kun fine mennesker.

Det er Liberal Alliance vi taler om, hvorfor er det overraskende?
Lighed gælder kun til egen fordel.

Kan man ikke bare skyde lønmodtagere, som melder sig syg? Det er da ellers nemt nok og koster kun 5 kroner for en kugle. Eller er det mennesker som Ole Birk Olesen, der er det virkelige problem i det danske samfund?

A tro Jeppe, du til sidst til sidst fandt ind til det rigtige.

Hvorfor tage det der kommer derfra seriøst, det sker jo løbende, der kommer underlige udsagn fra La politikere. Deres formand opfører sig som en dreng i puberteten.

Vi er mere værd.

Hvornår træder danske lønmodtagere i karakter og stiller krav som vi gjorde det før i tiden gennem solidaritet og strejke til modparten blev blå i hovedet af åndenød?

Og tro mig. En lønmodtager har stor magt, når vi handler i flok. Uden os går verden i stå. Komplet til stilstand. Det er på højeste tid vi genopdager og genoptager den magt sammenhold og solidaritet står for. Det er den kraft, som har skabt velfærdsstaten Danmark.

Det er den magt de blå svindlere har forsøgt at slå i stykker gennem mere ind 20 år. Og ovenstående er et udtryk for de blå svindlers metoder.

Lad os stoppe det nu. Rød er ikke kommunisme. Rød er, at alle får en ordentlig behandling og en rimelig andel af værdierne vi skaber. En rimelig del af kagen.
Jeppe Lindholm
Opskriften hedder stem rødt, overenskomstbærende fagforeninger, samt solidaritet og sammenhold gennem strejker.

De 10% kan ikke sætte dagsorden over for de 90%. Medmindre de 90% vedbliver med at stikke halen mellem benene.

Hvi ikke du kom hjem til en som Ole Birk Olesen og reparerede hans toilet stod han hver dag i lort til langt op over knæene.

Jeg forstår nu godt, at det LA-personale, der skal arbejde for for dem i LA’s folketingsgruppe, bliver syge af det selskab.

"At kaste med sten ..."
----
Sosu'er bliver formodentligt fyret, når de har haft 120 sygedage.
Folketingsmedlemmer behøver ikke engang at melde sig syge.

Når sosu'er bliver fyret, kan de modtage dagpenge i op til to år.
Dagpenge udgør max. 19.300 om måneden før skat.

Når folketingsmedlemmer bliver fyret, kan de modtage eftervederlag
(eller hvad de nu har bevilget sig selv og hinanden) i op til to år.
Eftervederlag på 58.600 om måneden før skat.

Birk Olesen føjede til, at han finder det “forargeligt”, at man skal betale verdens højeste skat, men Danskindustri skriver “OECD har opgjort skattetrykket på arbejde i Danmark i 2020 til 35,3 procent, hvilket er relativt tæt på gennemsnittet blandt OECD-landene på 34,6 procent.
- For en enlig lønmodtager, uden børn og med gennemsnitsindkomst, er den danske skat på arbejde faldet en smule fra 35,6 procent i 2019 til 35,3 procent i 2020. Og for et gift par med to børn, hvor den ene har gennemsnitsindkomst, og den anden har en indkomst på 67 procent af gennemsnittet, er skatten på arbejde 30,5 procent mod 28,9 procent som snit for OECD, siger Bo Sandberg. vi har ikke verdens højeste skattetryk
- Efter mange års skattereformer med sænket skat på arbejde siden 2001, ligger Danmark efterhånden fint midt i feltet for langt de fleste lønmodtagergrupper. Gennemsnitsskatten i Danmark ligger lidt over OECD-gennemsnittet og lidt under EU-gennemsnittet. Samtidig er mange lønmodtagere også løftet ud af topskattepligten, i takt med at topskattegrænsen er hævet, senest fra 531.000 kr. i årlig indkomst i 2020 til 544.800 kr. i 2021, siger DI-skatteøkonomen.

Jamen den slags udmeldinger fra den fundamentalistiske liberale markedsmullah kan da efterhånden ikke komme bagpå nogen.
Udgydelserne består nærmest udelukkende af uvederhæftige påstande om markedet som det eneste sande etiske samfundsfundament for rettroende, og hvor forfærdeligt et land Danmark er for personer, der har fået møvet sig ind hvor pengestrømmene flyder rigeligt. I den position lever man fedt af alle de dummepetere, der drøner rundt og gør arbejdet. Også slaveejerne i Vestindien syntes at slaverne var dumme og dovne, medens de med pisken i den ene hånd og drinken i de anden og så til, at de ikke skulkede eller simulerede syge.
Ole excellerer meget i pinlige røverhistorier om lortelandet Danmark og det arbejdende folk, fordi mopperi nok er det eneste der er tilbage for at retfærdiggøre, at andre render rundt slæber, medens han selv nyder livet på første klasse. Jeg har faktisk meget svært ved at få øje på den nytteværdi, det negative orakel selv bidrager med.
Men lad ham dog. Meningsmålingerne taler deres klare sprog, og vælgerne er måske ved at være trætte af den forkælede overklassedreng, der trods sin uklædelige narcisisme trods alt skal vælges af de vælgere han nedvurderer på det groveste.

LA har bestemt deres berettigelse!
.
Det holder den politiske gejst oppe!

De røde faner findes frem!

Historien bliver genfortalt!

Måske det vigtigste i en moderne kontekst!

De unge skal lære af de ældre!

Men samtidig have det mod, der gør at enhver generation kommer lidt videre!

Mette Frederiksen elsker Alex Dominique Kristensen Vanopslagh.

Han minder hende så meget om hendes eget naive politiske udgangspunkt!

Og engagement!

Tænk hvad Mette Frederiksen kan af rævestreger i dag!

Hvis Alex Dominique Kristensen Vanopslagh har helbred og overskud og politisk tæft bare i hoftehøjde af Mette, ja, så bliver det ikke sjovt at være socialdemokrat i Danmark!

Spændende hvor længe Mettes psyke og energi og sundhed holder!

Men en statsminister kan jo ikke bare trække stikket!

Som en anden Løkke!

Uden arbejde ville Mette sikkert blive syg!

Arbejde er blevet kodeordet i Danmark!

Mor er på arbejde!

Læg mærke til hvor salig i blikket Mette Frederiksen bliver når hun udtaler ordet “arbejde”.

Hun bliver straks rask og rørig!

At nedlægge et helt erhverv er et kæmpe “arbejde”!

Især når alle sporene skal slettes!

I LA nøjedes de med at kravle højt op i træet! Højdesyge står næppe på diagnosen i deres sygefravær!

At give plads til hinanden har altid været en god sygdomsbekæmpelse! For unge som gamle! Naive som fuldkomne!

Hos sæler forlader moderen ungen fra den ene dag til den anden! Kun 50% af ungerne bliver voksne!
His rener får årskalven et spark det aldrig glemmer når den nye diende kalv arriverer!

Virkeligheden er ofte barsk for dyr som mennesker!

Automatreaktion og empati er begge helbredende!

Se den nye TV2 dokumentar om folkeskolen!

Alle voksne burde være gode lærermestre!

Virkeligheden er ofte en anden!

Selv Mogens Jensen fik sparken og blev overladt til sig selv fra den ene dag til den anden!

Generelt har politikere et stærkt og godt helbred!

Og tak for det! Tænk hvis vi vidste hvad alle 179 folketingsmedlemmer reelt gik og fejlede?

Skatten skal op på de højeste indkomster. De vellønnede har oplevet en regulær lønfest år efter år de sidste 10 år, mens bundens løn i bedste fald har opnået løn stilstand. De aller rigeste har skovlet penge ind uden at rører så meget som en finger. En solid formueskat skal indføres. Virksomhederne har udnyttet billig arbejdskraft, som de seneste år har forgyldt dem. Det er på tide de tager et tilsvarende ansvar. Det gøres ved at hæve selskabsskatten og fjerne en række urimelige skattefradrag.

Og pengene skal bruges på, at give et lønløft til de mange, som lønmæssigt er blevet efterladt på peronen de sidste 10 år. Hvis sygeplejeskerne skal have 5.000 kr. mere i løn, er der mange andre, som skal have et lignende lønløft. Ikke mindst SOSUerne.

Mennesker som Ole Birk Olesen & Co stikker glat væk 11.000.000 kr. i lommen skattefrit med et par smarte manøvre. Og i den position er det jo nemt nok, at fremstillede hårdt arbejdende mennesker som dovne og uduelige.

Vil vi virkelig finde os i det?

En udtalelse som den Ole Birk Olesen ovenfor fremfører burde medfører en øjeblikkelig general strejke. Og hvorfor gør den ikke det?

Det gør den ikke, fordi det blå svindlerhold har haft held med at splitte de danske lønmodtagere fra hinanden, så de frem for at samarbejder bekriger hinanden. Slut med fællesskab og solidaritet, som har garanteret danske lønmodtagere deres rimelige del af kagen.

Hvis ikke sammenholdet styrkes på tværs af politiske tilhørsforhold blandt danske lønmodtagere er løbet kørt. Så simpelt er det. De gule veste i frankrig er et godt eksempel på tværpolitisk samarbejde blandt lønmodtagere.

Jeg håber virkelig at LA er UDE ved næste folketingsvalg! Hvad skal de egentlig gøre godt for?

Det er lidt som Sjöwall&Wahlöö i en af deres romaner skrev om klasseforskelle i alkoholforbruget
"Når overklassen drikker, kaldes det spirituskultur. Når medlemmer af underklassen udviser samme trang, kaldes de forsorgsmodne, hvorefter man efterlader dem uden dén forsorg, de åbenbart har brug for

Liberal alliance er en HÅN mod landets svageste grupper. Og mod enhver der ikke parerer ordre når den "blå elite"
kræver "EFFEKTIVITET". Hvor der ikke er plads til nogen form for humanistisk tankegang. Som slaver skal du bare agere "tjener" når der kaldes uanset hvordan du har det. TRÆLLE for profittens fyrster. Liberal alliance i hører ikke hjemme på Christiansborg.Det er en MENNESKERET at være syg og at blive hjemme fra job af samme årsag.