Ny meningsmåling: Bedste måling for Venstre i år

Venstre lægger i en ny meningsmåling afstand til de konservative. Socialdemokratiet stopper tilbagegang.
Dagen inden kommunalvalget, kan Venstre glæde sig over den bedste meningsmåling til partiet siden nytår.

Samtidig kan Socialdemokratiet glæde sig over at flere ugers tilbagegang er stoppet.

Og så er der igen fremgang til rød blok, der til gengæld ikke kan forvente sig meget hjælp af nyt parti.

Det fremgår af en ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Målingen er mere præcis end normalt, fordi Voxmeter har spurgt knap 600 flere end normalt.

placeholder

Ellemann vinder tilbage fra Pape og Vermund

Her lige op til kommunal- og regionsrådsvalget står Venstre til sit bedste resultat i år.

Men med opbakning fra blot 16,3 procent af vælgerne er der næppe mange Venstre-borgmestre og -byrådsmedlemmer, som sover helt roligt i nat.

Venstre ligger nemlig fortsat cirka syv procent under valgresultatet fra 2019. Omsat til mandater står Venstre til 30 mandater - en tilbagegang på 13 i forhold til valget.

Venstres fremgang sker dog på bekostning af to andre borgerlige partier, nemlig Nye Borgerlige og De Konservative. Nye Borgerlige er denne målings største taber.

Pernille Vermunds parti går hele 1,3 procentpoint tilbage og står til 5,7 procent, mens de konservative taber 0,8 procentpoint, og står nu til 14,3 procent.

Socialdemokratiet stabiliserer sig

Da valgkampen til kommunalvalget for alvor gik i gang efter sommerferien lignede det i første omgang paradekørsel for Socialdemokratiet, der stod stærkt i målingerne.

Opbakningen til coronahåndteringen og et skamskudt Venstre skulle sikre flere nye borgmesterkæder til partiet.

Men debatten om mink-kommissionen og de slettede sms'er i Statsministeriet har taget toppen af euforien i regeringspartiet, der er rutsjet ned i målingerne de seneste fire uger.

I denne uge stopper tilbagegangen for Socialdemokratiet, der står til 26,5 procent af stemmerne, blot 0,1 procentpoint mere end i sidste uge. Det vil give Socialdemokratiet 49 mandater - et mere end ved valget i juni 2019.

Dårlig start for Frie Grønne

Denne uge er der debut til et nyt parti i Voxmeters måling. Sikandar Siddique og Uffe Elbæks udbrydere fra Alternativet, Frie Grønne, er nemlig for første gang blevet målt.

Der er dog et stykke vej igen, hvis partiet skal i Folketinget efter næste valg. Partiet, som slår sig op på anti-racisme og kompromisløs klimakamp, står nemlig kun til blot 0,2 procent af stemmerne.

Mere fornuftigt ser det ud for Alternativet, der står til 1,1 procent af stemmerne.

Det er ikke nok til at komme i Folketinget, men det burde være nok til at sikre partiet et eller to mandater ved kommunalvalget i København.

Rød blok vinder to mandater

Ser man på det samlede resultat viser meningsmålingen en lille fremgang til rød blok, der står til 90 mandater - to mere end i sidste uges måling.

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 1. november 2021, baserer sig på telefoninterview med 1.593 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover.

Svarene er indsamlet i perioden fra d. 8. til d. 14. november 2021.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i målingen er på +/-2,2 procentpoint.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja 93/86, en lille men dog pæn forskel. I 2015 var der kun et mandats forskel i blåt favør, og mon ikke forskellen øges i rødt favør, når Minkkommissionen har talt og man vil konkludere, der intet er at komme efter for alvor. Og når Mette Frederiksen har været i samråd og forklaret sig om det at slette sms. Jeg har altid gjort det. Fordi det fylder. Men husk Merkel fik sin telefon hacket og andre hende. Hvis man journalisere de vigtigste som loven foreskriver, synes jeg roligt, man kan slette resten. Og ikke bruge mobilen til ting der ikke kan tåle at se dagens lys. Mere åbenhed vil løse mange konspiratoriske udsagn.

Helle. Det håber jeg for vores dygtige statsminister, fås ikke bedre. Det der med slette Mette. Skal konservative passe på med for det passer også på Mette Abildgaard. Jeg tror på folkets sundhed vinder over nogle kedeldragter i Mink.
Ole Kloster Simonsen

Hvordan ser det så ud når eksperternes mener øvrige stemmer fra Lars Løkke primært går til blå blok ?
Og hvorfor må resultatet af Politiets tjek af SMS ikke offentlliggøres nu og tidligst efter Valget - man tænker sit !

Tyv tror hver mand stjæler. Mig bekendt er de i fuld gang justitsministeriet og kommissionen med at sortere. Hvad er er relevant FOR KOMMISSIONEN. For hvad rager det rent ud sagt politikeres private sms os. De. der er relevante, er relevante for G kommissionen ikke for hysteriske kommentatorer eller populistiske oppositions politikere og deres medløbere. De sms har overhovedet ingen relevans for et KVL valg. Og Berlingskes tåbelige konspiratoriske historier vil ramme dem som en boomerang, når sagen er færdig.

Tyv tror hver mand stjæler. Mig bekendt er de i fuld gang justitsministeriet og kommissionen med at sortere. Hvad er er relevant FOR KOMMISSIONEN. For hvad rager det rent ud sagt politikeres private sms os. De. der er relevante, er relevante for G kommissionen ikke for hysteriske kommentatorer eller populistiske oppositions politikere og deres medløbere. De sms har overhovedet ingen relevans for et KVL valg. Og Berlingskes tåbelige konspiratoriske historier vil ramme dem som en boomerang, når sagen er færdig.

OM SMS har nogen betydning får vi at se i aften ! Men det har sikkert styrket Mette og hendes parti !
Og hvis du mener Mette og Statsministerie bliver pure frikendt i iKommisionen er jeg klar til et væddemål - du bestemmer indsatsen !
Ellers er det vel pressens skyld igen !

De her udsving på 0,1 eller 0,2 procentpoint ift. sidste måling betyder altså ikke nødvendigvis andet og mere, end at 1 eller 2 af respondenterne havde telefonen liggende til opladning, eller var på toilettet, da analyseinstituttet ringede.

Annonce