Masseflugt fra Liberal Alliance

Personkonflikter og stridigheder har fået en hel stribe medlemmer til at forlade partiet.
Personkonflikter og interne stridigheder plager Liberal Alliance i det sydjyske og har kostet partiet en række byrådsmedlemmer, kandidater og lokale partisoldater.

Det skriver DR.

Partiet har siden kommunalvalget i 2017 mistet samtlige seks indvalgte byrådsmedlemmer - og i hele det sydjyske område er der nu kun een kommunal LA'er. En tidligere DF'er i Aabenraa.

Det er ikke kun byrådsmedlemmer, der har forladt partiet. To hele lokalforeningsbestyrelser, i Vejen og Vejle, har meldt sig kollektivt ud af partiet og vil i stedet stille op som lokallister, skriver TVSyd.

Desuden er partiets spidskandidat i Kolding blevet ekskluderet.

Konflikten er blusset op på et det værst tænkelige tidspunkter, blot få måneder før der skal være kommunalvalg.

Konflikt med folketingsmedlem

Ifølge flere kilder som DR har talt med, så bunder konflikten i en strid mellem partiets folketingsmedlem Henrik Dahl og den tidligere folketingskandidat Steen Holm Iversen, der nu er spidskandidat for de konservative i Vejen kommune.

Konflikten mellem Steen Holm Iversen og Henrik Dahl begyndte i 2018, hvor storkredsens medlemmer valgte Steen Holm Iversen fremfor Henrik Dahl som spidskandidat til Folketinget.

Steen Holm Iversen har som sagt meldt sig ud af partiet, men det har ikke fået partimedlemmerne til at begrave stridsøkserne.

Partiets organisatoriske landsformand, Helle von Wildenrath Løvgreen, vil ikke gå nærmere ind i konflikten:

"Jeg har af gode grunde talt med rigtig mange aktive i Sydjylland på det seneste og stemningen er god og konstruktiv. Nu skal vi videre," skriver hun i et svar til DR.

En national tendens

Det er ikke bare i Sydjylland, at Liberal Alliance har haft svært ved at fastholde byrådsmedlemmerne.

Af de 28 byrådsmedlemmer, som blev valgt ind ved kommunalvalget i 2017, har 17 valgt at forlade partiet her fire år senere.

Partiets katastrofale folketingsvalg i 2019, hvor partiet kun akkurat lige klarede spærregrænsen, fik også flere af partiets nationale profiler til at sige stop.

Således har tidligere minister Simon Emil Ammitzbøll-Bille, tidligere politisk ordfører Christina Egelund og tidligere beskæftigelsesordfører Laura Lindahl meldt sig ud af partiet.

Sidstnævnte stiller nu op for de konservative til byrådet på Frederiksberg.


 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Vælgeropbakningen bag Liberal Alliance ligger normalt lidt over 2%. Lidt under når den charmerende leder, Alex Vanopslagh, har sygeorlov, og godt over når han har været i tv-medierne. Henrik Dahl sælger næppe billetter hos ret mange.

At Alex Vanopslagh er charmerende kommer bag på mig og hans og partiets ultraliberale holdninger er ikke noget der virker tiltrækkende for mig, tværtimod. Liberal Alliance blev startet med støtte fra Lars Sejer Christensen, Saxobank og Cepos, begge ultraliberale foretagender. Stifterne af Saxobank startede i en gråzone som "sidegades vekselerer" som blev afdækket af Jens Ole Jersild for Danmarks radio, desværre var beviserne ikke stærke nok til at få dem dømt for økonomisk kriminalitet, hvis det var sket var vi sluppet for Saxobank som mest er et samlingssted for finansspekulanter der køber/sælger værdipapirer i rekordfart.

At Alex Vanopslagh har charme, har sandelig ikke noget med Liberal Alliances politik at gøre. Man skal skelne mellem mennesket og politikken.

Jeg mener ikke Alex Vanopslagh er charmerende, han er ikke en type jeg har lyst til at omgås.

Jeg vil gerne drikke en øl med Vanopslagh og høre hans bud på, hvordan vi gør Danmark bedre

@Bent Menck Andersen, du lyder da som den mest nederen og ondskabsfulde person, håber ikke du har lært dine børn at tale sådan om andre mennesker.
Gå forrest med et godt eksempel, hvis du vil ændre verden, det virker ikke at svine andre mennesker til.

"Liberal Alliance", hvad er det egentlig for noget?

Kan du tysk kan du få løftet lidt af sløret af her:

https://www.youtube.com/watch?v=CLiuS_-rD2U

Jo jo, hurra for demokratiet ikke...

Annonce