Tidligere departementschef: Det der foregår i øjeblikket er hyper-demokrati

Embedsmænd er ordentlige mennesker - ikke snydepelse, mener tidl. departementschef Jakob Jensen
Tidligere departementschef i Beskæftigelsesministeriet, Jakob Jensen, advarer nu mod det han kalder pressens blodrus i forbindelse med Mink-kommissionens afdækning af ansvarsplaceringen af den manglende lovhjemmel for aflivningen af samtlige mink i Danmark.

forestås nu af en blodtørstig jagthund frem for af en velovervejet vagthund

“Pressens og Folketingets kontrol af regeringer forestås nu af en blodtørstig jagthund frem for af en velovervejet vagthund,” skriver han i en kronik “Stop klapjagten på embedsværket” i Politiken.

Støtter kontrol med magten

Jakob Jensen støtter fuldt ud, at magten kontrolleres, men han minder samtidig om, at hverken pressen eller Folketinget altid forstår, at embedsmændenes muligheder for at tage til genmæle “er nærmest ikkeeksisterende”. Og at embedsmændene er underlagt en vidtgående tavshedspligt.

Er man departementschef er sandsynligheden for, at man bliver genstand for en undersøgelse eller en kommission bliver i disse år større og større, vurderer Jakob Jensen.

Han nævner den tidligere TV 2-redaktør, Anders Langballes bog, ‘Forfra’, hvor Langballe fyldigt omtaler den blodrus, der eksisterer blandt de politiske journalister på Christiansborg.

Handler ikke længere om problemløsning

Jakob Jensen vurderer, at journalistikken i højere og højere grad handler om at positionere sig frem for om problemløsning. Grundholdningen er: “Toppolitikere og embedsmænd er som udgangspunkt nogle snydepelse.”

Jakob Jensen finder, at proportionerne er forsvundet

Jakob Jensen finder, at proportionerne er forsvundet. Og nævner som konkret eksempel, at ingen - i forbindelse med den informationssikkerhedsbegrundede automatiske sletning af sms’er i Statsministeriet - oplyser om, at Statsministeriet har “udleveret mange, mange tusinde sider om sagen til kommissionen.”

Jakob Jensen frygter at tilstanden medfører tre skadevirkninger:

1: Tilliden til embedsmændene svækkes.

2: Vi får dårligere løsninger på ualmindeligt komplekse problemer.

3: Man får sværere og sværere ved at rekruttere og fastholde dygtige mennesker til topposter i centraladministrationen.

Efterlyser besindelse frem for blodrus

Jakob Jensen opfordrer til besindelse - frem for blodrus.

Jakob Jensen uddyber søndag aften i DR2’s Deadline.

Her fastslår han, at det er et ubetinget gode, at vi har en fri presse og et parlament, der kan kontrollere magten, men:

Man fokuserer hele tiden på det, der styrker konspirationen

“Man fokuserer hele tiden på det, der styrker konspirationen.” Og man omtaler sms’er klasket op på storskærme “helt ude af kontekst”:

“Jeg er ikke sikker på, at det gør ret meget godt, men det gør os alle til mandagstrænere på embedsværket,” siger Jakob Jensen.

Jakob Jensen genkender ikke fra hans egne tyve år i centraladministrationen, at magten mere og mere er blevet koncentreret omkring departementscheferne, og at departementscheferne politiserer mere og mere:

“Det er ikke sket noget skred. Man tilpasser sig de forandringer, der er hele tiden.”

Jakob Jensen oplever, at pressen kræver hurtigere og hurtigere svar. Folketinget kræver også hurtigere og hurtigere indsigt og svar:

Det der foregår i øjeblikket, det er hyper-demokrati - politik på steroider

“Det er et atomkapløb, der går den forkerte vej,” mener Jakob Jensen.

“Det, der foregår i øjeblikket, det er hyper-demokrati - politik på steroider,” mener den tidligere departementschef.  

Gør systemet bange

Jakob Jensen er enig i, at det alt sammen “gør systemet bange”:

“Konsekvensen er, at man får nogle dårlige løsninger, og det bliver sværere at rekruttere de bedste til de her enormt vigtige stillinger.”

Han understreger, at de embedsmænd, han kender, grundlæggende er “ordentlige mennesker”:

Det er ikke nogle snydepelse

“Det er ikke nogle snydepelse. Det er rent faktisk nogen, som er ude på at løse nogle meget vigtige opgaver for Danmark.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Dejlìgt med en tidligere embedsmand fortæller om arbejdsformen på Christiansborg, Tak til Deadline.

Det er utrolig dejligt at høre den kommetar fra en tidligere embedsmand
Den måde alle de kommetar fra nogen borgerlige formænd med de ikke stoler på Mette Frederiksen og politiet og så videre er utroligt ukloge kommetar

Det er utrolig dejligt at høre den kommetar fra en tidligere o/foetex/offers/12.png på Mette Frederiksen og politiet og så videre er utroligt ukloge kommetar

Det er en forfærdelig udvikling. Samtidig dybt uintelligent og meget trættende. Man føler at den måde at hetze folk, der ikke kan tage til genmæle er ækel. Og - Ihvertfald er det rovmobning. Gad vide, hvad de samme journalister siger, hvis det er deres børn, der i skolerne mobbes på den måde? Der er ingen tvivl om, at mange børn efterligner det, de stifter bekendskab med i hjemmet. Også i Journalisthjemmet. Og en dag kan de børn jo læse. Min "chefpsykolog sagde en gang: Du kan det, du har lært". Derfor er det mere end betænkeligt, hvad det er for former for narcisister vi er ved at udvikle i det her samfund. Hvordan får vi stoppet de her forfærdelige journalister. Kan Journalist-uddannelsesstederne udvirke noget?? - Eller er der bare at affinde sig med Quorttrupperne ?

Mest udbredte dagblades chefredaktører efterlever avisernes ejermænds ønsker, mener jeg. Det betyder blå tilgang.

Helt enig i Anje Holmstads indlæg 👍

Dejligt at nogen tør sige stop for pressens og oppositionens sensations-jagt.
MEN at Danmark har en fri presse kan diskuteres. De store trykte medier er styret af pengestærke fonde og kapitalstærke mennesker, hvis interesser IKKE er særlig demokratiske, men udelukkende styret af egne kapitalistiske hensyn.
Dertil er de borgerlige partier et nyttigt redskab.

Her må jeg give dig fuldstændig ret: at der er nogen, der sige stop, og at det med den fri presse er højest diskutabelt.
Jeg mener dog, at de blå partier har en væsentlig større andel i tingenes tilstand end blot at være nyttige redskaber.
De store medier, ikke blot de trykte, men også de statsfinancierede tv-stationer, opfører sig som nyttige idioter.

Enig, pressen både den trykte samt TV-blå, er hylende borgerlig, og ‘købt og betalt’ , som du selv skriver.
Men det forandrer jo ingen ting, blot at pege på fakta.
Hvad skal vi gøre ved det?
Hvem starter en ny, rød avis?
Hvor finder vi de dygtige, begavede og kritiske journalister der er brug for?

De er en uddød race. Folk som Mette Fugl, Jakob Tynell, journalister som gik til stålet men på en ordentlig måde. Det sælger ikke der er ikke ballade nok i det. Og hvor bliver man dog træt af det.

Ordentlighed er erstattet af konkurrence.

Hedder han ikke Jeper Tynell?

Undskyld slagfejlen: Jeg mener Jesper Tynell

Men specielt DR burde være mere nuanceret i deres almindelige nyhedsudsendelser. Der er fint, at det fremgår af debatter på DR2, men det er nok et forholdsvis i forvejen oplyst segment, der ser debatterne her.

Kan ikke være mere enig, i dag i Politiken skrev en journalist en artikel, så konspiratorisk, at jeg tog mig til hovedet, uden belæg for for indholdet, simpelthen kun for at hælde benzin på et bål, der er ved at brænde ud af mangel på brænde. Accepter de sms er slettet og der er tusindvis af ark og mange afhøringer, som fortæller et forløb, der er intet juridisk at komme efter, som kan hænge statsminister eller BB op. Embedsværket har arbejdet i døgndrift og troet at den ene gjorde noget, som den anden troede, den ene gjorde og derfor skete det ikke, det er beklageligt, men menneskeligt i sådan en krise og pres, og kom så videre. Det er ækelt at opleve journalisterne på Borgen og diverse kommentatorer. De er nemlig i en blodrus.

Ja, det er pinagtigt, at alt for mange kommentatorer prøver at mistænkeliggøre frem for at få lagt kendsgerninger frem for os sagesløse læsere! I USA havde de Tumf i 4 år. I Danmark har vi en gruppe af meget kendte kommentatorer i bl.a. TV. Når analyserne nærmer sig det urimelige i alle mulige teoretiske muligheder - så er der rig mulighed for, at Fake News opstår. Skal man tage nogle af de meste gennemtærskede analyser frem, ender det jo med, at de politikere, som har udtalt sig, ikke engang nærmest ved hvad de har ment! Men så er det jo dejligt" at vi kan få det af vide af de dygtige og velbetalte kommentatorer. Trumf skabte Fake News direkte. Her til lands gøres det mere indirekte. MEN HVAD ER EGENTLIG FORSKELLEN?

Tak og stor ros til dig, Jacob Jensen, for et flot og vedkommende indlæg. Mange hilsner fra skolemesteren i Tornby

Det var et meget sagligt indlæg.

Men husk på, at hvis i selv klikker på EB´s og BT´s såkaldte BREAKING NEWS artikler, er i selv med til at finansiere dem.

I øvrigt kan deres mistanke om svindel alle steder ikke overraske, når man ser på deres chefredaktørers blakkede generalieblad.

Jeg har det sådan, at jeg er fuldstændig ligeglad med de SMS'er. Og at oppositionen og deres presse klamrer sig til dem, skyldes jo bare, at de vil have en anden regering, og her er rig mulighed for at fostre konspirationstænkning, så for dem er det bare at give den fuld gas.

Jeg er med på, at SMS'erne alene pga. sprog og tone er aldeles uegnede til offentliggørelse, hvilket i øvrigt ikke overrasker mig nævneværdigt, men at regeringen og embedsværket åbenbart slet ikke havde overvejet (og taget højde for) den mulighed, at de kunne bive krævet udleveret ifm. aktindsigt eller som nu en undersøgelseskommission, finder jeg mildest talt amatøragtigt. Selvom det muligvis ikke har været tilfældet før, kunne jeg, som ingen indsigt har i offentlig administration o.l., sagtens have fortalt dem, at det var kun et spørgsmål om tid.

Forhåbentlig kan der snart ikke koges mere suppe på det ben, og så kan vi måske komme videre.

SMS er en kort meddelelse som er hurtig at afgive. Havde det været pr telefon kunne det heller ikke reetableres, mener jeg.

Jeg har i min tid i det offentlige aldrig oplevet nogen, der forventede at SMS’er blev journaliseret eller skulle kunne fremlægges som dokumentation på noget tidspunkt. Pressen og de blå partier går efter et ikke-eksisterende problem. Kritikken af pressen, som kommer frem i denne tråd, er jeg helt enig i.

Jeg opfatter det netop også sådan, at SMS'er ikke tidligere har været journaliseret eller skullet fremlægges i nogen anledning. Men for mig er det som sagt helt åbenlyst, at det kun var et spørgsmål om tid, før SMS'er ville lande i samme kategori som emails.

Vi har i Danmark et fantastisk loyalt og troværdig embedsværk. Det har vi haft i årtier. Noget at være stolte over. I alle de mange år jeg har levet, har der ALDRIG været noget at komme efter. Tværtimod har der igennem årtierne været ros fra alle politiske sidder for et velfungerende embedsværk. Men nu vil dett blå hold skabe mistro og miskredit også her, som de angriber alt det Danmark står for. For nu skal kapitalismen gennemsyrer det danske samfund efter det blå svindler holds mening. Og alle svinske metoder bliver anvendt. Som Søren Pape Povlsen siger det, så vil Konservative gøre op med de sidste rester af den Socialdemokratiske arbejder romantik som han kalder det danske samfund og de danske værdier vi i generationer har været så stolte over. Nu skal det være hver-sin-egen-lykkes-smed, der skal tælle.

Et samfund, hvor de rige udnytter resten af befolkningen ind til knoglerne. Præcis som det er i Tyskland. Først skal lønnen for de lavtlønnede udhules, så de ikke længere har mulighed for at anskaffe sig en ejerbolig. Siden skal de levere halvdelen af deres nettoløn i husleje til de velhavende, som lige nu opkøber lejligheder som aldrig før i historien. Det er i disse år kimen bliver lagt til for alvor at dele det danske samfund op i et over og under Danmark. Dem der har penge og dem der ikke har. Og er det først sket, er der ingen vej tilbage. De her år er skæbnesvangrende for vores børns fremtid. Ikke kun grundet klimaet, men også for deres økonomi, velstand og mulighed for et godt liv. Det er ved at blive taget fra dem i disse år.

Det blå angreb på det danske embedsværk er blot en del af planen.

Et samfund regeret af egoisme og psykopati frem for fællesskab og empati.

- Sådan ser det blå samfund ud. Alle skal være i konkurence/krig med alle.

Efter at have hørt Jacob Jensen i Deadline, fremstår talspersonerne
fra de borgerlige partier, som folk der burde være under behandling
for HJERNEVASK. Morten Dahlin fra Venstre, Per Larsen fra Konservative,
siger de samme ting uge efter uge, som om de ved, gentager vi det ofte
nok, så må den dumme del af befolkningen da tro på det.
Og journalisterne har den samme opfattelse, at løgn blive sandhed, hvis
de vedblivende fremsætter disse løgne.
Hvorfor bruger journalisterne sætningen AFLIVNING af ALLE danske MINK.
Og fortsætter er aflivet uden et LOVHJEMMEL.
Nu har medierne skrevet dette i 3 uger, selv om der bliver sagt, at alle
smittede besætninger, og besætninger indenfor en radius på 7,8 km,
DE SKAL AFLIVES EFTER DANSK LOVGIVNING, dette er en pligt som de veterinære
myndigheder har som et LOVKRAV om at skulle udføre.
Der findes ikke en eneste person i Danmark, som kan fortælle hvor mange mink,
dette omhandler, da ikke alle smittede besætninger er anmeldt til
FØDEVARESTYRELSEN, og de besætninger som også ligger indenfor disse ikke
anmeldte smittede besætninger. Og hvis der er nogen, som ikke tror på dette,
så blot dette enkelte spørgsmål, hvordan kunne over 300 personer så blive
smittede med covid-19 på pelserierne, hvor kun raske mink måtte indleveres.

.lige præcis, Jakob Jensen..👍

H-E. Fra årgang 1920. En stor tak til Jacob Jensen.
Hvorfor hører vi aldrig om de Journalister, der ikke kan, eller ikke vil, opføre sig ordentlig?

Det gør vi da, vi ser dem på Tv, i aviserne i deres klummer og artikler. Og efterhånden tør en objektiv journalist ikke være objektiv, for så er han udenfor flokken, ulveflokken, det er så ødelæggende forvort demokrati, det vi er vidne til både på KVL niveau og i dagspressen.

poul boie pedersen - 21 november, 2021 - 18:30 - #16528
Jeg hørte idag Pape sige, at det ikke er SMS'erne, der er det centrale i minksagen, men spørgsmålet om hvad Mette Frederiksen vidste om den manglende lovhjemmel.
De omtalte SMS'er og de frådende borgerliges udfald er, især efter Barbara Bertelsens optræden i vidneskranken, ved at sygne hen som årets største fis i en hornlygte. Med Papes egne ord i radioen i dag fik vi at vide, at der ikke er pligt til at gemme SMS'er, med mindre de skønnes særlig betydningsfulde og kræver journalisering. Da Bertelsen var kontorchef under Pape som justitsminister slettede hun på helt samme systematiske måde også sine SMS'er. Dertil kommer, at mistænkeliggørelsen i sagen så alene bygger på rygtemageri og den udokumenterede påstand, nemlig at Mette Frederiksen skulle have handlet i ond tro da hun lukkede minken. Pape fik også sagt, at Mette var kvik, og nu er mit i længere tid ubesvarede spørgsmål så:
Når Mette er så kvik. Men hvad i himlens navn skulle så få hende til at begå danmarkshistoriens største selvmål. Er der virkelig et troværdigt motiv til at handle i ond tro og begå lovbrud, for tre dage senere at melde ud til den måbende offentlighed, at hendes beslutning var ulovlig, og snarest ville blive ført ind på lovlig grund efter forhandling med partierne. Med dette ville hun forudsigeligt starte en politisk storm, risiko for egen og regeringens stilling og for hvad??, når hun bare på få dage (hvad det efterfølgende forløb beviser) kunne gå i folketinget og få sin lovhjemmel!!
Den antagelse bygger på en helt utænkelig handlemåde, der omfatter at Mette ikke skulle være for knøv og risikerede regeringens liv for det rene ingenting. Desuden er det kommet frem at Mette tre gange i forløbet skulle have spurgt, om det nu var sikkert, at lovgrundlaget var på plads. 0 gange da være rigeligt, hvis hun var i ond tro. Da nu valghandlingen er slut, og virkningen af pressens og de borgerliges helt urimelige støjsenderi har forvredet resultatet på et utilbørligt grundlag, kan det være, at støvet og den sunde fornuft kan finde de rette folder, og så må vi håbe, at selvransagelsen hos vælgerne gør ligeså og mindes episoden ved næste valg. Med præmiemopperen Ole Birks udfald i dag er vi ikke nået dertil endnu, men jeg mener nok ikke, at der er håb for ham Berlingeren og Se og Hør klonen Ekstrabladet og deres patetiske skandalejournalistik, for at nå ind på grundt vand i anstændighedens bugt.

God gennemgang. Tak for lige at sætte tingene på plads

poul boie pedersen, Hvis de regeringsbærende oppositions partier,
ikke havde obstrueret arbejdet i den lovgivende forsamling, FOLKETINGET,
ville en særlov være på plads, inden man begyndte at aflive de ikke
smittede besætninger, så de medlemmer som påstår, at regeringen har
aflivet raske minkbesætninger, uden hjemmel, ville ikke kunne angribe
regeringen for en eventuel manglende lovhjemmel.
Når landets statsminister, inddrager folketingets formand, og beder
formanden og folketingets præsidium iværksætte en hastelov,
så har folketinget kun en ansvarlig ting at gøre, at samarbejde
omkring denne hastebehandling af den foreslåede lovgivning.
Så snart det er om en pandemi, skal de ansvarlige myndigheder,
sikre at denne pandemi, ikke er til fare for folkesundheden,
det er deres pligt, og denne pligt indbefatter hele folketinget,
alt andet er dybt uansvarligt.
Når Venstre og Konservative ikke vil deltage i hastebehandlingen,
er det dem der er de ansvarlige, for at lovgivningen ikke er på plads.
Disse partier burde stilles for en kommission, for at skulle forklare sig,
og forklare hvorfor de hellere ville udbetale 19 Mia. kroner,
end at udbetale den til enhver tid rimlige erstatning for aflivning af dyr,
under et smitsom udbrud af smitte blandt dyr, som også har disse zoonotiske
smittespredninger til mennesker.

Hej Arne
Jeg er ikke uenig. Pressen og oppositionen har med en uskøn kampage fremmanet et billede af regeringen som magtsyg og med intentioner om at skjule en række skandaløse benspænd for kommissionen. Den banale kendsgerning er, at ingen af de fremmalede dragehoveder har nogen substans, hvis Mette Frederiksen faktisk troede sig dækket ind af passende lovhjemmel. Hele mit (for lange) indlæg ovenfor er derfor at teste, om der kan tænkes et seriøst motiv, der skulle give hende nogen som helst grund til at løbe en så enorm risiko ved at handle ulovligt mod bedre vidende. Men i betragtning af, at det efterfølgende faktiske forløb nøjagtigt viser, hvilket forholdsvis udramatisk forløb hun ville opleve ved ved at starte med at søge lovhjemmel fra start, kan jeg slet ikke se en gevinst overhovedet, og da slet ikke en, der kan begrunde et så risikabelt foretagende. Hun har da selvklart troet sig på lovlig grund.

Mandagstrænere er skønne folk! Det er dem sporten lever af!

Det interessante er hvad demokratiet lever af!

Embedsmænd er ordentlige mennesker - ikke snydepelse, mener tidl. departementschef Jakob Jensen.

Prøv at erstatte embedsmænd med:

Landmænd!

Folkeskolelærere!

Sosuer!

Sygeplejersker!

Læger!

Først skulle landmændene kontrolleres i hoved og hale. Så skulle lærerne testes i hoved og bag katederet. Så skulle sosuer puttes i tidskemaer. Så skulle sygeplejersker dokumentere hvert et skridt og pille. Så skulle læger tvinges til Jylland.

Og hver gang skyldtes det mandagstrænerne efter en forsideartikel i Ekstrabladet!

Nu er turen så kommet til embedsmændene!

Den fjerde statsmagt er erstattet af sociale medier!

Og politikerne løber efter deres stemmer!

De siddende ministre er i samråd evig og altid.

Og som tidligere departementschef Jakob Jensen udtrykte det i Deadline: Ministerierne bruger mere og mere tid på at besvare spørgsmål og mindre og mindre tid på sagsbehandling!

Og her er det så at den almindelige samfundsudvikling nu også indhenter embedsmændene!

Landmænd, folkeskolelærere, sosuer, sygeplejersker, læger har råbt op om det samme ja, for nogles vedkommende i årtier.

Og hvad embedsmændene angår, er de kommet i den uheldige situation at folketingsflertallet ikke respekterer eller repræsenterer vælgerflertallet!

Malet hen over hele miseren står skrevet med rødt Inger Støjberg.

Dansk politik er blevet en evig valgkamp der kører i døgnets 24 timer.

Inger Støjberg reddede danskerne fra ……..

Mette Frederiksen reddede danskerne fra…..

Grundlæggende er alle danskere enige.

Det eneste problem er at der er stemmer i lortet!

Og selv i Manchester United bestemmer mandagstrænerne hvornår Ole Gunnar skal fyres! Selv om de blev nummer 2 i forrige Premierleague sæson.

Kun nummer et tæller. Vi skal være et foregangsland på alle parametre!

Landmænd, folkeskolelærere, sosuer, sygeplejersker, læger og nu også embedsmænd lider!

Selv om de er hverdagens helte!

Kun Søren Pind roser BBB til skyerne og mener at hun reddede os fra pandemien!

Sygeplejerskerne sidder fortsat kun med deres honninghjerte!

Sygeplejersker er ordentlige mennesker - ikke snydepelse.

Men dem er der jo ikke stemmer i for mandagstrænerne!?! A-trænerne!

Aksel - hvad er egentlig dit budskab?
Dobbelt linieafstand og indlæg i telegramtil/overskrifter - gør det jo ikke nemmere at forstå.

Nu skaber man sig også over, at oplysningen om at de slettede sms ikke kunne genfindes alle sammen, skulle være fremme før KVL. Hvorfor det, hvis det ikke kunne nås før. Den oplysning har jo intet med KVL valg at gøre. INTET.
De har en skrue løs en del af de politikere på Borgen, som ser syner og motiver, der ikke er der. Tyv tror hver man stjæler, det må jo være dagsordner de selv bruger som får dem til at mistænkeliggøre alting uanset der intet bevis er. Ja lad os håbe fornuften snart vender tilbage.

"Det, der foregår i øjeblikket, det er hyper-demokrati - politik på steroider,” mener den tidligere departementschef.
Enig - og desværre oplever jeg som ganske almindelig borger, at denne blodrus også florerer uhæmmet blandt nogle af de valgte politikere og borgere i almindelighed og breder sig overalt i samfundet.
Mon ikke det er på tide, at såvel journalister som politikere bliver deres ansvar bevidste?? de har muligheden for at nå ud til og dermed præge mange danskere.
Kritisk og dybdeborende journalistik er ikke ensbetydende med "heksejagt", men jeg synes at alt for mange journalister ukritisk kopierer de mest negative nyhedsformidlere i USA.
Mit spørgsmål er så, om disse danske nyhedsformidlere (- og deres chefer) vitterlig arbejder frem mod, at der kommer en storm på Christiansborg ?? så de får "deres" livs nyhed ??
Journalister, politikere og danske indbyggere har alle et ansvar for at vi ikke ødelægger det demokrati og den samfundsmodel, som generationer før os har bygget op.

Nu har PioPio taget emnet op omkring den tidligere embedsmands optræden
i Deadline, men hvor er de andre medier med deres analyse af Jacob Jensen,
og hans påstand om BLODRUS blandt journalisterne på Christiansborg.
Det må da være journalister som er ærlige og ædruelige, som kan bearbejde
denne påstand om blodrusen, eller om det er medierne der er mere blodhunde
end vagthunde, jeg synes ikke man kan fornemme vagthunden.
Hvis en journalist spurgte mig om jeg følte at medierne var vagthunden,
som skulle holde borgerne oplyst om Christiansborg, ville mit svar være NEJ.
Medierne oplyser intet af væsentlig information omkring minkavlernes ansvar,
for spredningen af smitte fra minkfarm til minkfarm, det burde da være en
væsentlig opgave for et medie, at finde ud af om minkavlerne har levet op
til deres ansvar for ikke at spredning af corona, blev neddæmpet eller stoppet.
I en SPF stald er der meget skrappe krav, da der ikke bruges penicillin,
så der kommer kun til denne form for svinebestande, og påpasseligheden i stalden.

Tak for alle indlæg.
Jacob Jensens kronik kan læses i Politiken fra den 17.11.
Jeg har vedhæftet et link her: der skulle være fri adgang.
https://politiken.dk/debat/kroniken/art8470297/Stop-klapjagten-på-embedsværket.-Den-er-blevet-en-blodrus-der-gør-mere-skade-end-gavn
Jeg tænker at pressen snart må evaluere sig selv. Det har de udsendelsen Presselogen til på TV2 play. Indtil videre har de bare godtkendt eget værd og været lidt uenige en gang imellem.

Hvorfor skal jeg betale via min skat til nogle mediehuse som kræver ekstra betaling for artiklerne og skriver loyalt for deres reklame penge. Drop mediestøtten og lav istedet en national samtale platform hvor alle danskere via nem id kan komme til orde. Det vil skabe et demokratisk forum som modsat de aktuelle medier kan informere befolkningen.

Annonce