Ny meningsmåling: Får dårligste måling i to år

Socialdemokratiet er under valgresultatet. Rød blok fastholder lige akkurat føring.
Sidste uges kommunalvalg var en skuffelse for Socialdemokratiet, der gik tilbage i 7 ud af 10 kommuner.

I en ny meningsmåling får Socialdemokratiet opbakning fra 25,8 procent af vælgerne. 0,1 procentpoint under hvad partiet fik ved det seneste folketingsvalg. Det betyder, at tab på et enkelt mandat til 47.

0,1 procentpoint under hvad partiet fik ved det seneste folketingsvalg

Målingen er den dårligste for partiet siden 2019.

Det viser en ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau.

For de øvrige partier i rød blok er situationen mere eller mindre uændret i forhold til seneste måling.

V på vej tilbage

Venstre kom lidt bedre igennem kommunalvalget end forventet, og i den nye meningsmåling er der også fremgang til partiet.

Venstre står til 17,5 procent af vælgerne, hvilket er en tilbagegang på 5,9 procentpoint i forhold til valget i juni 2019.

Partiet står til et tab på hele 11 mandater i forhold til valget

Partiet står til et tab på hele 11 mandater i forhold til valget.

De konservative, som blev kommunalvalgets store vindere, går en lille smule frem og står i denne måling til 14,7 procent af stemmerne.

Også Nye Borgerlige, som stormede ind i mere end halvdelen af landets byråd, kan igen notere en mindre fremgang og partiet overhaler Dansk Folkeparti.

To partier lige under spærregrænsen

Alternativet, som de fleste kommentatorer og eksperter har haft travlt med at begrave, fik ved kommunalvalget valgt fem medlemmer til byråd, heraf to i Københavns Borgerrepræsentation og i denne måling er partiet tættere på at komme i Folketinget end længe.

Alternativet står nemlig til 1,5 procent af vælgerne, hvilket er de bedste resultat længe.

Alternativet står nemlig til 1,5 procent af vælgerne, hvilket er de bedste resultat længe

Til gengæld er målingen hård læsning for to af de partier, som kæmper med Alternativet om at være det grønneste parti, og som kæmper for at komme i Folketinget for første gang, nemlig Veganerpartiet og Frie Grønne.

Veganerpartiet står til 0,1 procent af stemmerne, mens Frie Grønne står til et stort rundt nul.

Heller ikke Kristendemokraterne er over spærregrænsen, men de er noget tættere på end de tre andre. KD - som partiet kalder sig selv - står i målingen til 1,7 procent af stemmerne.

Fortsat rødt flertal

Ser man på blokkene, så står de røde partier til 49,7 procent, mens de blå partier står til 49,0 procent. Det betyder, at der stadigvæk er et lille rødt flertal på 88 mandater mod 87 til blå blok.

Dermed kan valget i teorien blive afgjort af de fire nordatlantiske mandater fra Grønland og Færøerne. Ved det seneste valg blev det til tre røde og en enkelt blå herfra.

Om målingen

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 22. november 2021, baserer sig på telefoninterview med 1.250 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra den 15.-21, november 2021.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Blå bloks og de blå mediers strategi ser ud til at virke. Man skal bare råbe og skrige højt nok i dansk politik i de her konspirerende online tider, så er der nogle få procent som flytter sig. Om det er rigtig det der skriges betyder ikke noget. Bare man skriger højt nok. Sådan er dansk politik blevet i det her land og sådan er det blevet blandt mennesker i det her land. For politikernes adfærd bliver afspejlet i resten af samfundet.

Det ordentlige og anstændige Danmark er fortid. Nu venter der en fremtid, hvor bunden af det danske samfund ikke længere regnes som mennesker. Mennesker som kun har rettigheder på papiret, men som reelt ikke er andet end arbejdsheste for de mest velhavende.

Bare vend blikket mod Tyskland. Så ser du det "moderne" Danmark.

Ellemann står for det grove tilsviningsarbejde, mens ordentlige Pape forholder sig tavs i kulissen og venter i anstændighed på statsminister posten. Mange svage vælgere styres af deres følelser og ikke af rationelle handlinger. Det ved det "moderne" Danmark.

Store dele af en befolkning er ikke andet end køer, som ikke gør modstand når de slæbes til kniven. Og det er drivkraften i blå bloks "moderne" politik.

I et land som USA er det kørt til det ekstreme. Den "moderne" blå bloks mentor.

Tænk, at jeg som socialdemokrat må indrømme, at jeg synes at statsminister og justitsminister med hjælp fra statsministerens departementschef i mink- og sms-sagen, har opført sig for at sige det pænt molboagtigt. Blot det at fortsætte med at slette sms’erne efter at granskningskommissionen har bedt dem stoppe, siger måske en hel del om, hvorfor.
Den tænksomme.

Ingen regner jo med, at de sms betyder noget, det er intern kommunikation, og hvis ikke der sad nogle fra oppositionen i den G- kommission og bad om at se de sms, så var de aldrig kommet på tale for normalt er sms uinteressante. Og ja man kan kalde det molboagtigt, hvis man er arrogant, men hvem tror I havde klaret den situation hvis ikke BB havde haft is i maven og undersøgt tingene for alvor, vi kan ikke takke hende nok- Og en frisk tone kan tilgives i den situation , jeg gentager der er intet juridisk i den sag at komme efter. Kom dog videre.

Tænk, er det virkelig arrogance at undre sig over at regeringsmedlemmerne ikke stopper med at slette sms’erne, når de bliver anmodet herom. Måske er det mere arrogant at se bort herfra i argumentationen, og være fuldstændig ukritisk. Skulle vi ikke lade kommissionen træffe afgørelsen.
Den tænksomme.

Nu skal vi passe på ikke at kloge os på noget, vi ikke helt er inde i. Men jeg mener ikke, at der er slettet SMSer EFTER kommissionen bad om, at de skulle udleveres. Det er jeg ret sikker på.
Og som BB sagde under afhøringen, så havde hun slet ikke den tanke, at SMSer ville blive inddraget i undersøgelsen. Det havde andre kommissioner aldrig gjort. Hvilket jo kan undre os alm. mennesker, at den borgerlige regering slap for. Det var der mærkeligt nok INGEN borgerlige der foreslog den gang.

Jo netop, lad kommissionen træffe afgørelsen, det gælder vel også dig selv.

Helle, har det ikke undret dig, at alene Statsministeriet via Barbara B. har anbefalet Mette F. mfl. sletning af sms`er efter 30 dage, uden denne praksis har været taget i brug i øvrige ministerier?
Måske er det bare tilfældigt, at de pågældende ikke længere sletter sms`er efter 30 dage som hidtil?

Da Barbara Bertelsen var departementschef under Pape som justitsminister, slettede hun gamle mails helt som nu.

Tsk, tsk - husk nu hvordan det gik stakkels Hilary, da hun kaldte blå vælgere deplorables. En usædvanlig ubegavet kommentar.

De er røde. Altså de blå i USA.
Sammenlign ikke USA og DK. Vi er et velfærdssamfund, så vi har jo ikke en "basket of deplorables" i DK.

Kommentar:

Dansk politik er som en JO - JO, der går op og ned og engang imellem i spind...

"Måske" kan tilbagegangen skyldes Mink-Sagen, men så er man jo også ude hvor man ikke kan bunde, da Granskningskommissionen slet ikke er færdigt med deres undersøgelser, for først her efter, kan man efter min mening, danne sig et overblik over den såkaldte Minksag...

Ser man på selve Regeringens fremlagte og vedtagne love, så må man da sige, at det er positive tiltag der er vedtaget, og i dag udmeldes, at der virkelig er gang på arbejdsmarkedet...

Personligt syntes jeg borgerne glemmer ret hurtigt, hvad denne Regering har fremkommet med, især er jeg glad for den såkaldte "Arne-Pension" blev vedtaget, og tak til DF for at de lagde de afgørende stemmer, så et flertal var i hus, og nej jeg stemmer ikke på Socialdemokratiet, og min begrundelse må I da godt få at vide:

Fordi Socialdemokratiet i 2011 stemte ja til at forringe Efterlønsordningen...

God Eftermiddag,
Erling Drews...

"Fordi Socialdemokratiet i 2011 stemte ja til at forringe Efterlønsordningen..."

Dette er ikke korrekt.

Regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti) har den 13. maj 2011 indgået en aftale med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om en reform af tilbagetrækningssystemet, som blandt andet indebærer, at både efterløns- og pensionsalderen bliver gradvist hævet.

https://bm.dk/arbejdsomraader/politiske-aftaler/politiske-aftaler/2011/t...

Men som sædvanlig gennem de sidste 20 år stemte Dansk Folkeparti ja endnu en gang til forringelse af lønmodtagernes forhold. Det parti har snydt og bedraget sine vælgere i årtier. Og Venstre og anstændige Konservative har manipuleret med vælgerne lige så længe.

De blå partier bestå ikke af andet end svindlere og bedragere, som iklæder sig borgerlige bling ord som "ansvarlig", "anstændig" og "ordentlig" - Men bag den pæne slipsefacade gemmer der sig et ødelæggende monster, som vil give de ressource stærke rådighed over de ressource svage. Et over og under Danmark er målet, hvor under Danmark skal knokle udelukkende for at servicere over Danmark. Og det til mindst mulige løn.

Kommentar:

Tak for debat-svar Jeppe Lindholm !

"DU tager fejl Jeppe Lindholm" !

Socialdemokratiet stemte i 2011 ja til forringelser på Efterlønsordningen, og tag såmænt bare SF med...

Den Socialdemokratiske Folkevalgte på Christiansborg Bjarne Laustsen, stemte dog ikke for forringelserne af Efterlønsordningen...

Derfor er jeg ikke Socialdemokrat,

God Aften Jeppe Lindholm,

Erling Drews...

Erling Drews, du har selvfølgelig ret når du skriver,
at socialdemokratiet stemte ja til forringelse af efterlønnen,
men sandheden var den at en regering skal stemme for den lovgivning,
som den har lovbehandlet, og da et flertal i folketinget havde
vedtaget denne forringelse inden valget, og stadig havde et flertal,
efter valget, med de RADIKALE var der et flertal også efter valget i 2011.
En regering kan ikke modsætte sig et flertal i folketinget,
så må denne regering gå af. Så det eneste du kan klandre den daværende
S-R-SF regering er/var at de havde taget R med i deres regering.
Der var 72 mandater før valget som ville frede efterlønnen.
Der var stadig KUN 72 mandater efter valget, der ville frede efterlønnen.
Hvorfor tror du Erling, at der er indført en af R-V-C forhadt Arne pension,
der er da for at afbøde forringelse af efterlønnen.
Så de partier som har vedtaget forringelserne står afklædte tilbage,
da den nuværende regering har fået DANSK FOLKEPARTI til at stemme for
en nye gratis efterløn, Arne pension uden egenbetaling.

Kommentar:

Tak for debat-svar Arne Jensen !

Socialdemokratiet kunne jo have valgt ikke at danne Regering, så havde man troværdigheden i behold, men det ville Socialdemokratiet ikke, de ville hellere danne Regering- end at bevare efterlønsordningen som den var...

Socialdemokratiet har en utrolig dårlig moral, det så man også da Carsten Hansen for åben TV skærm, underskrev på et stykke papir at, hvis han blev valgt ind på Christiansborg ville Akut-Afdelingen på Svendborgsygehus blive bibeholdt...Nu blev Carsten Hansen så valgt ind på Christiansborg, og straks her efter nedlagde man Akut-Afdelingen alligevel...

Lige siden det vælgerbedrag, fik Cartsen Hansen et "nyt-navn" på Fyn, nemlig Den Fynske Baron Münchhausen...

Du kan da godt have ret i, at Arne-Pensionen er fremkommet for at bløde op pga af forringelserne af Efterlønsordningen, som du skriver..Jeg mener nu at det var det store pres fra fagbevægelsen som gav det resultat at Arne Pensionen blev taget op og blev vedtaget....

Men Socialdemokrat bliver jeg aldrig, man kan ikke stole på dem - Må jeg høfligt henvise til det indlæg fra Holger K. Nielsen i dag under:

"Holger K. Nielsen's tilbageblik udstiller en dysfunktionel Thorning Regering" - og hvor han ret !

God Eftermiddag,

Erling Drews...

Allerkæreste Erling
3 gange for Prins Knud. Du virker ærlig talt lidt faktaresistent.
De Radikale tvang Socialdemokratiet og SF til at stemme for. Det kunne de sekvfølgelig have undladt at gøre.
Men hvad tror du så der var sket? Forslaget havde stået, vi ville have fået Løkke eller Morten Østergaard som statsminister. Det er da fair nok at foretrække. Men læg skylden for uhyrlighederne for det flertal der tvang den igennem, hele blå blok + de Radikale.

Hej Erling, nu vil jeg ikke eksaminere dig i Svendborg sygehus,
for det du skriver har ingen gang på jorden, Svendborg sygehus
kunne sagtens blive et akut sygehus, men de som stod bag sygehus
strukturen var det såkaldte Erik Juul udvalg, og region syd Danmark
skulle blot forstå at de penge som dette ville koste ville blive
taget fra OUH (Odense universitets sygehus) og det ville regionen
ikke acceptere, regionen ville have at beløbet årligt skulle tilføres
region syd, samme problem havde region Sjælland, de ville også selv
bestemme, hvor der skulle være supersygehuse og akutafdelinger,
de fik ingen penge før de bed til bolle. Jeg har læst samtlige
høringssvar fra regionerne til Erik Juul Udvalget.

De værste er, at folk tror på de konspiration teorier. Ellemann er så arrogant og flabet, og Pape optræder som pauseklovn, jeg takker fortsat vorherre for at ingen af de to herrer havde magten da Covid kom til landet.
Der kommer snart en anden sag, som optager folk, og så kan det være fornuften vænner tilbage. Jeg er sikker på, MF fortsætter, måske ikke med 34 % , men mindre kan også gøre det. 91/88, ja flertallet er på plads fortsat.
Mette F har ikke været molboagtig, men situationen var kritisk, og tiden knap. De skal takkes de embedsmænd og ministre som tog det på sig at få os gennem den første bølge, jeg er dem så taknemmelige.

Med den intensive smædekampagne, som DEN BLÅ PRESSE er blevet beordret til at føre, kan det sgu ikke overraske.

Meeeen Socialdemokratiet bør også se indad, og blive mere åbne om beslutningsprocesserne.
Man skal ikke fodre dem, via stædigt at køre videre på samme facon!

Jeg tror desværre at medier og opposition får held til at splitte Danmark. Vi ser klare tendenser til mere og mere fjendtligt indstillede fløje, som bruger en ubehagelig tone i debatten.
Desværre er den tid, hvor vi kunne diskutere uden at blive uvenner snart forbi.
Antivac. problemet er et klart eksempel, men med de borgerlige partiers oppiskende stemning, vil de ubehagelige konfrontationer brede sig.

Det skyldes også at folk ikke sætter sig ind i substansen, Men snart er der rigsretssagen. Dømmes hun eller ikke. Så DF ny formand, bliver det Inger S eller hvem bliver det. Der skal nok komme ballade der. Kommer Morten Messerschmidt for retten og dømmes. Og ny covid 19 bølge skal håndteres. Godt Mf er så sej som hun er. Det slider, men hun fortjener opbakning.

Der er heldigvis længe til valget, hvis man skal se det fra den lyse side.

Hvad blev der af Papes boy friend sprit kørsel og lægge an på en bar gæst som sagde at han ikke var homo,og det fik han seks måneders fængsel for og udvist af Danmark han ankede sagen men det har vi heller aldrig fået svar på hvad med at Ekstra Bladet nu tør som ingen andre undersøgte det da Pape var justist minister da sagen kørte måske skulle man forlange Papes sms frem og tilbage.Det er så trættende at høre om de befriede mink for deres kommerlig tilværelse i en lille bur dag ud og dag ind indtil de skulle pelses alligevel,mange minkavler er blevet beriget da mange var ved at gå konkurs da mink skind er ved at blive udfases senest Frankrig.

Det niveau skal vi slet ikke ned på Ulla, det lader vi EB og BT om, Søren Pape er gift med sin kæreste, det skal du ikke tilsmudse. Resten giver jeg dig ret i og minkavlerne er grådige, 19 milliarder det er nok, rigelig, men de vil have 600 mill mere. det skal de ikke have. Håber de taber den sag mod staten.

Morten Dahlin fra Venstre er da utålig at høre på,da Kristian Jensen brød loven og vedtog noget som ikke var lovhjemmel til,Hjortens fiflen da han var beskæftigels minister,manglede der altid billag som var blevet væk vupti væk.Troels lunds chef i skatteministeriet Peter Loft som blev fyret netop for at være politisk i Tornings mands skattesag sidder og spiller hellig over for vores vattede tv medarbejder de blå smølfers parti

åh, ja. Som Ritt så fornuftigt påpeger - hvorfor bad man ikke om sms' ere i Thornings mands (?) skattesag.

Det er simpelthen ikke i Storkøbenhavns økonomisk interesse at stemme på SD. Øget kommunal udligninger, udflytning af arbejdspladser, nedlæggelsen af studiepladser, tilskud til mobilnettet i udkanten , billige boligelån i udkanten, stor forskelsbehandling når trafikinvesteringer skal betales, stor forskelsbehandling i valg af trafik forbedringer, erhvervsstøtte er enormt til udkanten (landbrugsstøtten), osv. Den manglende satsning på Øresundsregionen medfører at Stockholmsområdet er nordens eneste metropol hvor videns virksomheder opstå eller flytter til. Derved forbliver Sverige et højindkomst land!!!. Mange bevidste mænd oplever også et SD der er feministisk. Stemmer mod omskæringsforbud og krisecenter for mænd, blokere EUs forældre rettigheder for fædre, staten over tage mænds rolle som forsøger og "sæddoner", støtter en feminine skole hvor drenge mistrives, osv. Vores klimaindsats er nærmeste en farce.f.eks kødproduktion nævnes ikke SD lovforslag. Vi har tabt de unge.
! Det er helt reelt at vi taber stemmer, fordi vi varetager ikke vælgernes interesser. Mink og SMS'ER er ligegyldiger.

Det var da godt nok en ordentlig smøre, du kom med der.
Jeg går ud fra, at du så ikke stemte på SD ved kommunevalget, når de svigter så voldsomt.
Nu blander du kommunalpolitik og landspolitik sammen i en pærevælling, så du finder nok ikke noget parti der opfylder alle dine ønsker. Og lige en ting til. Der ER altså også byer og mennesker uden for Valby Bakke.

Du tager ikke stilling til det politiske. Jeg er mangeårige SD medlem, stemt på Jette Andersen SD her lokalt i Greve (Storkøbenhavn) og Dennis Jørgensen SD Sjællandsregion og Mariane Wind SD i EU. Disse varetage mine økonomiske interesser bedst. Jeg stemt ikke for
Astrid Krag for hendes loyalitet ligger i Jylland. Hun blev også bannerfører for overførelse af flere penge til udkanten fra Greve hvor hun er valgt. En slags gøgunge der har skubbede en Københavner ud. Jeg har svært med den provinsorienteret regering.

Greve Dan? Men så bor du da næsten i provinsen.
Derudover forstår jeg ikke meget af det du skriver

Ja Greve ligger region Sjælland desværre,men Storkøbenhavn fortsætter ned til Køge. Det hade været bedre med en samlet hovedstadsregionen, men så blev vi for store synes de Jyderne. Så Køge og Roskilde fingerne blev skåret fra hovedstaden.
Grundlæggene er bistand fra København til udkanten blevet for stor. En af velfærdsstat opgave er mildne tilpasning af bosætning (affolkning) til erhversmulighederne/antal jobs i en periode. Men ikke i 5 årtier! Det er bare ikke længere i vores økonomisk interesse at forsætte med bistand til udkanten.
Mænds ligestilling er også på dagsorden her I KBH, og SD har flere gang stemt i mod mænds ligestilling. Ligesom vores klimapolitik er håbløse ud af trit med de unge.

Hvis det går godt i provinsen, så går det godt i hovedstaden.

Og nu skal vi snart alle til at drikke græs-mælk fra Thise!

Det er godt for jyderne og godt for københavnerne.

Skovene i Amazonas bliver bevaret og mælken kan sælges for 15 kroner literen.

Vi kommer alle til at køre længere på literen så at sige!

Ren win win!

Så måske ser vælgertilslutningen bedre ud for Socialdemokratiet næste gang!

Nye teknologier vinder klimakampen! Mettes motto! Og tak til Thise!

.......og de mange der kun kan klandre S og Mette Frederiksen skulle prøve at smage "den blå most" blot et par måneder. Det kan være DET kunne få disse personager på andre tanker. Hele DANMARK ville have lignet en sygdomsramt CORONASTAT såfremt MINKENE ikke var blevet aflivet hver og en. Og vi ville have virussmitten brede sig og set folk DØ i hobetal hvis ikke landet var blevet lukket ned.Som det blev. Vi ville have set et Danmark i samme stil som SVERIGE hvor folk der ikke kunne tåle CORONA simpelthen DØDE på stribe. Måske skulle de mange der kun kan klandre den siddende regering have mulighed for at SE hvordan folk har det når de ligger meget alvorligt syge og døende af CORONA. Måske ville den slags billeder få folk til at besinde sig. Det borgerlige manipulerende TV burde sende programmer der viser HVAD denne rædselsvirus gør ved mennesker.Et program hver dag. En ganske almindelig handletur er en skrækindgydene reminder der klart viser hvordan de fleste folk er komplet LIGEGLADE med andre. De holder ikke afstand og agerer som om der intet "farligt" er derude. Tankevækkende at mennesket i dag nærmest ingen RESPEKT har for døden. Hvad har folk efterhånden RESPEKT for ? INGENTING ....absolut INGENTING.....før det er for sent.

Annonce