LA og K i vildt slagsmål om borgmesterkæden i Solrød: Men S løber med posten

LA’s formand Alex Vanopslagh kaldt til Solkysten, men lige meget hjalp det
Liberal Alliance og De Konservative er røget voldsomt i totterne på hinanden. Begge partier satsede i den grad på at få borgmesterkæden i Solrød natten til onsdag. Liberal Alliance så voldsomt, at partiformand Alex Vanopslagh pludselig dukkede op i forhandlingslokalerne.

De Konservatives spidskandidat i kommunen, Morten Scheelsbeck, beskriver dramaet - set med konservative briller - på Facebook:

“Klokken 02.00 i nat indgik K, V, S og HavdrupListen en konstitueringsaftale, der gjorde mig til ny borgmester i Solrød Kommune. Vi kiggede en sidste gang rundt på hinanden og bekræftede, at vi havde en aftale. Men..,” lyder det indledningsvist fra Scheelsbeck, der fortsætter:

Så skete der det totalt bizarre, at Emil Blücher kontakter Socialdemokraterne

“Så skete der det totalt bizarre, at Emil Blücher kontakter Socialdemokraterne og tilbyder dem borgmesterposten, hvis de springer fra aftalen og i stedet gør ham til viceborgmester. Alene for at undgå, at Solrød fik en konservativ borgmester.”

placeholder

 

LA: K brød aftale

Hos Liberal Alliance har man en ganske anden anden opfattelse af forløbet.

“Hej Morten. Jeg var også til stede i lokalet, da alle undtagen dig og Konservative var klar til at gøre Emil til kommunens nye borgerlige borgmester. Du tøvede, da muligheden var der og brød den klare aftale, der var indgået på forhånd. Det bekræftes nu af alle tilstedeværende,” skriver kampagnechef hos Liberal Alliance på Christiansborg, Mads Korsholm, på Twitter.

placeholder

 

Morten Scheelsbeck afviser pure i debattråden på Twitter:

Det er forkert

“Det er forkert. Vi spurgte Vores Solrød tre gange, om de støttede Emil, og ikke én gang kunne de svare ja. Emil har så sent som for et kvarter siden i en livedebat med mig i Radio4 bekræftet nøjagtigt det.”

LA’s Mads Korsholm er bestemt ikke enig. På debattråden skriver han:

“Vores Solrød sagde klart og tydeligt at hvis du bakkede op om Emil, som du havde aftalt med ham, så ville de gøre ham til borgmester. Da det skete styrtede du ud af lokalet for at indgå aftale med S og V.”

K- spidskandidat Morten Scheelsbeck er af den stik modsatte opfattelse:

“Nu påstår du jo noget andet end det, Emil lige har erkendt i radioen? Han har lige sagt, at nej, Vores Solrød sagde ‘ikke direkte,’ at de ville støtte ham. Og vi spurgte dem tre gange, men nej, det kunne de ikke få sig selv til at bekræfte.”

Scheelsbeck hånes for lavt personligt stemmetal

LA’s Mads Korsholm tager et nyt våben i brug, nemlig antallet af personlige stemmer:

gik i stedet efter borgmesterposten med dine 167 stemmer mod Emils 1.581

“Morten… Hvis du og K nu havde overholdt den klokkeklare aftale der var indgået før valget, var det hele landet med en borgerlig borgmester i Solrød. Dét magtede du og K ikke, men gik i stedet efter borgmesterposten med dine 167 stemmer mod Emils 1.581. Længere er den ikke.“

Morten Scheelsbeck giver igen, og oplyser, at Socialdemokratiet i Solrød opfatter LA-spidskandidaten Emil Blücher som “yderligtgående”:

"Vi overholdt aftalen, men der var aldrig et flertal for Emil. Han kunne ikke blive borgmester. S kaldte ham yderligtgående, og VS kunne end ikke efter tre direkte spørgsmål bekræfte, at de støttede ham. Hvis I kan skaffe det, er vi som lovet selvfølgelig klar."

LA-borgmesterkandidaten Emil Blücher er også med på den vrede twittertråd - og går hårdt til K-borgmesterkandidaten Scheelsbeck:

"I nat valgte du at springe fra en klokkeklar aftale, om at pege på den af K og LA som fik flest stemmer. Dine egne ambitioner blev showstopper for en borgerlig borgmester."

Dine egne ambitioner blev showstopper for en borgerlig borgmester.

Stemningen mellem De Konservative og Liberal Alliance i Solrød er iskold natten igennem.

Vanopslagh iler til Solrød

Dramaet bliver ikke mindre af, at LA-toppen sender sit stærkeste Christiansborg-hold til Solkysten for om muligt at tilkæmpe Liberal Alliance sin første borgmesterpost nogensinde:

Nemlig selveste partiformand Alex Vanopslagh - bistået af blandt andet førnævnte Mads Korsholm.

En oplysning, som vi ikke har fra Liberal Alliance, men derimod fra den forsmåede, konservative borgmester-kandidat Scheelsbeck:

Det var i øvrigt en totalt besynderlig optræden af jer og Alex Vanopslagh

“Det var i øvrigt en totalt besynderlig optræden af jer og Alex Vanopslagh, da I pludselig sad i vores forhandlingslokale. Jeg ved ikke, om det skulle forestille at være en hjælp for Emil..?”

En melding, som LA-holdet afstår fra at kommentere offentligt.

Det hører med til historien, at Liberal Alliance fik hele tre mandater i netop Solrød. Og gik massivt frem med otte procentpoint til 14,9 procent af stemmerne. Og dermed har LA formentlig opnået sit absolut bedst valg i hele Danmark i netop Solrød.

Tilbage står, at borgmesterposten hverken gik til LA-borgmesterkandidaten Emil Blücher eller K-borgmesterkandidaten Morten Scheelsbeck.

Kæden tilfaldt i stedet socialdemokraten Jonas Ring Madsen.

Opdateret

Valgresultatet i Solrød

Socialdemokratiet i Solrød fik fire mandater. Partiet går 1,8 procentpoint tilbage og lander på 16,8 procent.

Venstre, som hidtil har haft borgmesterposten, har også fire mandater. Partiet gik ved valget hele 16,7 procentpoint tilbage. Og lander på kun 19,6 procent.

De Konservative fik tre mandater. Partiet gik ved valget 4,8 procentpoint frem, og lander på i alt 11,3 procent.

Lokallisten Vores Solrød fik også tre mandater. Partiet fik ved kommunalvalget 16 procent af stemmerne - svarende stort set til hvad Venstre tabte.

Liberal Alliance har meget usædvanligt tre mandater i Solrød. Partiet gik ved valget otte procentpoint frem til i alt 14,9 procent af stemmerne.

Dansk Folkeparti fik et mandat

Lokallisten Havdruplisten fik også et mandat.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Rævekage de opfører sig som forkælede børn, de tænker kun på sig selv, og blæser på hvad borgerne ønsker.
Et tiltag vi desværre ser flere steder, de lytter jo ikke til vælgerne det gælder om og tage til sig selv.
Ved sku ikke om jeg gider stemme mere 👹👹👹👹👹👹👹

De her politikere er ved at være totalt latterlige med deres tåbelige adfærd. Og det er voldsomt skadeligt for freden og roen i det her verdens lykkeligste land.

Politikerne skulle virkelig skamme sig.

Annonce