Støjberg: En række DF'ere har spurgt om jeg vil være formand

Den tidligere Venstre-politiker har fået flere opfordringer til at stille op som formand for det kriseramte parti, fortæller hun.
En række medlemmer af Dansk Folkeparti har henvendt sig til løsgænger og folketingsmedlem Inger Støjberg og opfordret hende til at stille op som formand for partiet.

Det fortæller Inger Støjberg selv, forud for et møde i Rigsretten onsdag, hvor hun er anklaget for i 2016 ulovligt og bevidst at adskille asylpar, hvor den ene var mindreårig.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at der er en række DF'ere, der har spurgt," siger hun til Ritzau ifølge Ekstra Bladet.

Flere lokale DF'ere har, blandt andet i Avisen Danmark, peget på Inger Støjberg som deres foretrukne formand.

Posten som DF-formand er som bekendt ledig efter at Kristian Thulesen Dahl meddelte sin afgang som partiformand efter partiets katastrofale kommunalvalg, hvor DF mistede mere end halvdelen af sine byrådsmedlemmer.

Er hun overhovedet medlem?

Der er ingen oplagt arvtager til posten, bl.a. fordi næstformand Morten Messerschmidt også er tynget af juridiske udfordringer.

Den situation fik forleden partiets medlem af Europa-Parlamentet, Peter Kofod, til at foreslå, at man udskød det ekstraordinære landsmøde til efter Messerschmidts ankesag er afsluttet.

Hvis Inger Støjberg skal være formand for partiet, så kræver det i første omgang at hun melder sig ind i partiet. Det har hun ikke gjort, oplyste partisekretær Steen Thomsen for en uges tid siden.

Der står i Dansk Folkepartis vedtægter, at man skal have været medlem i fire måneder for at kunne varetage en tillidspost - men også, at det er muligt at dispensere fra den regel.

Tilbud fra flere sider

Siden Inger Støjberg i februar meldte sig ud af Venstre, har der været ret åbenlyse tilnærmelser fra både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige for at få Støjberg til at vælge deres parti.

Nye Borgerlige har blandt andet lavet en indsamling med sloganet 'Vi Støtter Støjberg'.

Inger Støjberg har dog lænet sig mest mod Dansk Folkeparti. Blandt andet deler hun kontor med partiet på Christiansborg, og hun havde også en gæsteoptræden på DF's årsmøde tidligere i år.

Risikerer at blive smidt ud

Bliver Støjberg idømt en fængselsstraf, risikerer hun at blive smidt ud af Folketinget, fordi der i grundloven står, at man ikke må være 'uværdig', hvis man er folketingsmedlem.

Der er dog intet krav i partiets vedtægter om at formanden skal være medlem af Folketinget.

Samme risiko befinder Morten Messerschmidt sig i. Han har lige nu har en ankesag kørende, efter at han i august fik en betinget fængselsstraf i sagen om svindel med EU-midler.

Først når den sag er endelig afgjort - og der er flere ankemuligheder - vil Folketinget tage stilling til, om Messerschmidt er værdig til at sidde der.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Støjberg som formand og Messerschmidt som næstformand for Dansk Folkeparti. Så er der styr på den kriminelle bande.

Jeppe, pas nu på at du ikke får PETERSEN på nakken med de injurier.
Ved noget om hvad de er dømt for?

Formand for hvad ?

?

SURT KURT MR 0. Du kom op af dit hul. Igen en af dine uhumske åndssvage kommentarer, gå tilbage til din lille indskrænkede verden.

Annonce