Sms-forløb: Støttepartier kritiserer både regering og Ellemann

Enhedslisten og SF kritiserer regeringen for at prioritere helt forkert og for dårlig kommunikation - og Ellemann for at påstå at statsministeren lyver
Enhedslisten og SF - to af regeringens tre støttepartier - kritiserer regeringen for at prioritere helt forkert og for dårlig kommunikation omkring sms-forløbet og samarbejdet med Mink-kommissionen.

Partierne kritiserer samtidig Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, for at beskylde statsminister Mette Frederiksen for at lyve - blandt andet i TV-Avisen kl. 21 17. november:

så ville det klæde Ellemann at bevise, det han siger

“Hvis man slynger om sig med den slags beskyldninger på TV, så ville det klæde Ellemann at bevise, det han siger. Og det har jeg ikke hørt ham gøre,” understreger Enhedslistens coronaordfører, gruppeformand Peder Hvelplund over for Netavisen Pio.

Ellemann har flere gange på TV udtalt, at han “ikke stoler” på Mette Frederiksen.

Blandt andet stoler Ellemann ikke på, at det er sandt når Mette Frederiksen siger, at der ikke står noget i de sms-beskeder, der nu er slettede, der viser, at hun var vidende om den manglende lovhjemmel til at aflive samtlige mink i Danmark. Elleman stoler tilsyneladende heller ikke rigtig på, at de forseglede kuverter fra politiet har ligget urørte og uåbnede i Justitsministeriet fra fredag i sidste uge til de blev åbnet onsdag.

“Men det gør jeg. Det har jeg ingen grund til at betvivle,” understreger Hvelplund.

EL: Vi skal ikke gå og lege granskningskommission

Peder Hvelplund maner i det hele taget til besindighed:

“Det afgørende er, at Mink-kommissionen kan udføre sit arbejde. Og så skal vi ikke hver især begynde at lege granskningskommission. Vi har nedsat en kommission, og så er det vores opgave som politikere at sørge for at kommissionen får de bedst mulige arbejdsbetingelser. At den får adgang til de oplysninger, som kommissionen efterlyser, og at vi i øvrigt ikke blander os i kommissionens arbejde.”

Hvelplund er langt fra tilfreds med sms-forløbet, hvor statsminister Mette Frederiksen, Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen, statsministerens særlig rådgiver Martin Justesen og departementschef i Justitsministeriet, Johan Legarth, først åbner deres forseglede kuverter fra politiets it-teknikere onsdag - dagen efter kommunalvalget:

Det er udtryk for en helt fejlagtig prioritering

“Det er udtryk for en helt fejlagtig prioritering, at man ikke sikrer, at når nye oplysninger bliver tilgængelige, at man så ikke sørger for at få oplysningerne viderebragt til offentligheden.”

Danner grobund for spekulationer

Hvelplund mener, at den fejlagtige prioritering åbner op for allehånde konspirationsteorier:

“Det danner netop grobund for spekulationer om, om der kunne være gedulgte motiver for, at man ikke får oplysningerne offentliggjort. Der er ingen som helst grund til at skabe den form for mistanke.”

Der er ingen som helst grund til at skabe den form for mistanke

“Det afgørende er, at granskningskommissionen får adgang til oplysninger. For kommissionen er det næppe afgørende, om de får oplysningerne mandag eller onsdag. Men i forhold til at skabe mest mulig åbenhed og transparens, da kan jeg simpelthen ikke forstå, hvorfor man ikke sørger for at få tingene offentliggjort, så snart det er muligt.”

Forkert prioritering

Statsministeren har vel også lov til at føre valgkamp?

“Jo, selvfølgelig har hun det. Men pointen er jo det der med, at man også skal prioritere opgaverne. Og jeg synes hun har prioriteret forkert. Man er nødt til at prioritere det her med gendannelse af sms’er - og det at få eventuelt genskabt sms-materiale bragt videre til kommissionen - højt. Og så kan man føre valgkamp derefter.” 

Hvelplund kritiserer desuden kommunikationen omkring håndteringen af eventuelt gendannet sms-materiale:

“Man får ikke kommunikeret klart. Der har været en sparsom og uklar kommunikation omkring forløb og samarbejde med kommissionen,” understreger Hvelplund.

SF: Forståelse for at statsministeren har travlt, men...

Regeringens andet støtteparti SF, er også ganske kritisk over for sms-forløbet:

“Jeg har generelt stor forståelse for at statsministeren har travlt op til et kommunalvalg. Men set i lyset af den store interesse for, om der var genskabt sms’er, burde hun have fundet tid til det,” skriver SF’s retsordfører, Karina Lorentzen, i en sms til Netavisen Pio.

Akkurat som Hvelplund understreger hun, at den fejlagtige prioritering åbner op for mistanker om urent trav:

Det efterlader igen indtryk af, at der stikker noget under, og det dur altså ikke

“Det efterlader igen indtryk af, at der stikker noget under, og det dur altså ikke.” 

Karina Lorentzen understreger - som Hvelplund - at det er uklædeligt, at Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, beskylder statsministeren for at lyve - uden at dokumentere påstanden:

"Jeg synes, man skal holde sig for god til at beskylde andre for at lyve - med mindre man kan dokumentere sine påstande," skriver SF's retsordfører og føjer til:

"Nu må det være på tide, at kommissionen får ro til at arbejde, og når konklusionen foreligger, må vi tage bestik af den."

Opdateret

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

¨Støttepartierne kan med fordel læse et debatindlæg i JP af Rune Toftegaard Selsing. Det er dybt beskæmmende så populistiske SF og EL er.

https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/runeselsing/ECE13494345/naar-mett...

Jeg har læst den artikel som virker veldokumenteret og sober

En artikel i en 'blå' avis der kan bruges?
Ser man det.

Det er også et debatindlæg og ikke en journalistisk artikel.

Men absolut sober og velskrevet.

Jeg har læst den artikel som virker veldokumenteret og sober

En artikel i en 'blå' avis der kan bruges?
Ser man det.

Kære SF og Enhedslisten, lad nu må den gransknings gør deres arbejde færdig, og ikke falde i den grøft som venstre forsøger at få lavet et valg. SF vil gå tilbage og det vil enhedslisten også. Så Pernille Vældigdum Mette tag ansvar og udskriv valg. Senere sidder hun pisse fuld på en tyrkisk cafe. Ole Simonsen

'Pernille Vældigdum Mette' ???

NÅ, SURT VÆLDIGDUM JENSEN
YOU`RE MR ZERO

Nå, og dit ønske bliver nok ikke opfyldt de næste 12-18 mdr.

Ellemann har flere gange på TV udtalt, at han “ikke stoler” på Mette Frederiksen.
DET BLIVER EN STOR DAG NÅR HAN STÅR FREM PÅ TV OG GIVER FREDERIKSEN EN UNDSKYLDNING.
MEN DET ER HAN IKKE VOKSEN NOK TIL.

PETERSEN, er du voksen nok til at svare på det du bliver spurgt om?

JA OG HVAD KOMMER DET DIG VED?
ER DU HØJESTERETS DOMMER????
MIND YOUR OWN BUSINESS!!!!
YOU ARE PATHETIC!!!!

WHAT ARE YOU DOING HERE???
WHY DON`T YOU MIND YOUR OWN BUSINESS??
MR. PATHETIC!!!

WHO DO YOU THINK YOU ARE???
MR ZERO
MIND YOUR OWN BUSINESS
NOW AND FOREVER!!

OG HVAD SÅ???????, MR 0
ER DU KOMMET UD AF DIT ROTTEHUL???

Ellemann har flere gange på TV udtalt, at han “ikke stoler” på Mette Frederiksen.

Hvis hjernen tror at en bestemt person kan gøre noget bestemt, begynder hjernen at fortælle historier, der passer til det, som man tror!

Sådan fungerer vores hukommelse! Og med sociale medier ganges det med tifoldige cifre!

Derfor kommer rigsretten til at blive politikernes forsvarsbastion i fremtiden.

Det bliver hundedyrt! Men demokratiets eneste mulighed for overlevelse.

Et fjer bliver til fem høns! Eller en mink bliver til 11 millioner mink!

Massesuggestion kan ramme to ledende kvinder i panik, så et helt land får masseudryddet alle mink i løbet af en lille uges tid!

Rigsretten burde i fremtiden være en permanent størrelse, der i krisetider rykker øjeblikkeligt ud og holder politikerne i hånden, når de træffer deres forhastede beslutninger.

Lovhjemmel! Lovhjemmel! Lovhjemmel!

Politikerne vågner til dåd og fornuften genfinder sin plads i hukommelsen!

Indkald folketinget!

Minken skræmmer! Hvad bliver det næste? At benzinbiler forbydes fra den ene dag til den næste? At børn ikke må drikke komælk fra og med mandag morgen?

Typerne sidder allerede i Folketinget!

Den udløsende faktor “folkesundheden” eller hvad forskerne vælger at kalde det, mangler blot!

Ekspertvælde, en forskruet minister, befolkningens angst, og vi har en ny rigsretssag!

Endnu 100 millioner ud i den blå luft!

Rettidig omhu er at omdanne rigsretten til en nødværgeret, der kan aktivere sig selv.

Lovhjemmel! Lovhjemmel! Og folketinget indkaldes!

Mette Frederiksens magtfuldkommenhed under pandemien viser at rigsretten skal gøres til en permanent, selvudløsende nødværge-institution!

Millioner af ulykker og milliarder kan spares i det moderne fuldbyrdede sociale medier samfund!

USA er skræmmebilledet! I Danmark blev vi et foregangsland! Her lykkedes statsministerens mission!

Lad Danmark være proaktivt i stedet for efterrationaliserende!

Det ville have klædt Inger og Mette!

De er blot nødvendige velmenende politikere, der blev fanget i et forældet retssystem fra før computere, mobiltelefoner og sociale medier indtog verdens hjerner!

Skal vi der kommenterer her ikke forsøge at holde den gode stil, undgå angreb på andre der mener noget andet. Jeg starter med mig selv.😊

Hvorfor er Jakob Ellemann som sviner landets statsminister til ved enhver lejlighed, og offentligt udtaler " hun er fuld af løgn og at han ikke stoler på hende, sagt på direkte TV, hvorfor tager han med til Ghana. Hvordan kan han lade sig fotografere med en person, han omtaler så ringe. Eller ved han godt, han tager fejl, at alt det shit han lukker ud, er politisk strategi, alt for at generobre magten, som synes rigtig langt væk, alle kneb gælder. Det ved man, at V Løkke brugte i kampen mod Thorning, nu er det så Mettes tur og Ellemann leger bøddel. Det går så ikke så godt, det er for gennemskueligt.

GODT SKREVET, HELLE

Annonce