Annonce

Sexisme på TV2 og stor søgning til Arne-pension

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Her får du Netavisen Pios opsamling på nyhederne i andre medier her på ugens første dag.

I dag med nyt om rollemodelller på erhvervsuddannelserne og antallet af ansøgninger til den nye Arne-pension.

Tak fordi du læser med.

 

Bredt flertal udvider ordning med rollemodeller på erhvervsskoler

Regering er blevet enig med forligspartierne (V, DF, R, SF, K og LA) på erhvervsuddannelsesområdet om at bruge yderligere 21 millioner kroner på at videreføre elevorganisationernes arbejde med rollemodeller på erhvervsuddannelserne frem til 2026.

Her og nu omfatter projektet 60-80 rollemodeller, som når ud til omkring 10.000 elever. Det tal forventer partierne nu bliver fordoblet.

”Vi har hårdt brug for dygtige faglærte i fremtiden, blandt andet til den grønne omstilling. Derfor skal vi understøtte de indsatser, der giver unge smag for erhvervsuddannelserne,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i pressemeddelelse.

 

Sexisme viser ledelsessvigt på TV2

I dag har dokumentaren "Metoo: Sexisme Bag Skærmen" haft premiere på discovery+.

Den fortæller om en kultur med stærke seksuelle over- og undertoner på tv-stationen TV2

I dokumentaren fortæller en kvindelig medarbejder om en TV2-chef, som angiveligt lovede en fastansættelse, hvis medarbejderen indvilgede i at have sex med chefen.

”Det er indlysende, at der har været et ledelsessvigt fra TV2's side,” lyder fra direktør på tv-stationen, Anne Engdal Stig Christensen. Læs mere her.

 

Magdalena Andersson valgt - for anden gang - som Sveriges statsminister

Socialdemokraten Magdalena Andersson bliver Sveriges næste statsminister efter en afstemning i dag i det svenske parlament, Riksdagen.

Allerede onsdag i sidste uge blev Andersson udnævnt til Sveriges første kvindelige statsminister.

Men Miljøpartiet valgte efter blot syv timer at trække sin støtte til regeringen, efter at en Riksdagen stemte en borgerlig finanspolitik igennem.

Med dagens afstemning kommer Magdalena Andersson til at stå i spidsen for en socialdemokratisk mindretalsregering.

Læs mere her.

 

30.000 har søgt tidlig pension

Siden 1. august har omkring 30.000 borgere søgt om ret til tidlig pension.

De første kan komme på den nye ordning efter nytår, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Aftalen om ret til tidlig pension kom på plads i efteråret 2020.

Ordningen gør det muligt for borgere med lange og ofte hårde arbejdsliv at trække sig op til tre år tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet.

Tidlig pension bliver i videst muligt omfang administreret digitalt med oplysninger fra en række offentlige systemer og registre.

Derudover kan ansøgere om ret til tidlig pension selv indsende dokumentation for anciennitet på arbejdsmarkedet.

”Der har været et behov for en løsning med en objektiv ret til de borgere, der har knoklet på arbejdsmarkedet i rigtig mange år. Jeg synes kun, det er fair, at de kan trække sig tilbage inden de er slidt helt ned," udtaler fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye.

Læs mere her.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvornår kommer der bare lidt balance i kønsdebaten. Hvor bliver artikler om mænds vilkår og ligestilling af? Opskæring, skoledrengenes mistrivelse, kun død mandlige soldater, blokeret lov om forældre rettigheder, 25% barnløshed, ingen krisecentre for voldsramte mænd, korter levealder, osv.

Ja, Dan - sikke du har ret!
Nu, hvor der igen er nogen, der taler om konkrete overgreb mod kvinder, så lad os endelig skifte emne og tale om noget andet. Hvorfor? Fordi .... øh. Bare tal om noget andet, for pokker! Alt andet må da være vigtere. Mænd! Specielt mænd!
Og alle de emner er da vigtige og relevante. Det er bare ikke dem, det drejer sig om her, så træk vejret og ... lyt!

Jeg lytter gerne. Jeg har ingen problemer med at disse overgreb skal frem og behandles i presse, men denne TV2 sag har være fremme 6 eller 7 gang tidligere. Mens medierne enøjede fokus i ligestilling debatten på kvinder er ikke særlig demokratisk. Det er faktisk mændenes ligestilling der står for tur.

Apropos TV2 kan det måske være, at BTs Michael Dyrby snart kan få andet at tænke på end den i hans øjne så forfærdelige regering, minkene og de famøse SMSer.

https://ekstrabladet.dk/underholdning/filmogtv/thygesen-smider-bombe-det...

Thor han blev jo "fyret" af samme årsag og kom til B.T. hvor han har kørt det smudsblad siden. Han og E.B. redaktør Henrik Q er jo så snavsede i deres journalistik. Det er lidt beskæmmende medierne skal have statsstøtte for de er ikke værdige mht. objektiv journalistik, jeg synes de er blevet rigtig slemme på det seneste.