Meningsmåling: Igen solid rød føring

Enhedslisten fortsætter sin fremgang og er med til at sikre rød blok hele 11 mandaters forspring til blå stue.
Den seneste meningsmåling fra Voxmeter udført for Ritzau viser, at de blå partier har svært ved at omsætte deres angreb på regeringen til mandatgevinst.

Trods den store medieopmærksomhed på afhøringerne i Mink-kommissionen og den heftige kritik af statsminister Mette Frederiksen for slettede sms-beskeder står De Konservative og Venstre stille med udsigt til henholdsvis 15,1 og 16,4 procent af stemmerne.

EL har hver 10. vælger

På den røde fløj fortsætter Enhedslisten sin fremgang og runder nu for første gang 10 procent af stemmerne. Nærmere bestemt 10,3 procent - svarende til 19 mandater. Mod partiets nuværende 13 mandater.

Socialdemokratiet må med 25,7 procent konstatere, at partiet pånær 0,2 procent holder valgresultatet fra 2019. De 25,7 procent ligger dog ganske langt under tilslutningen til regeringspartiet under coronakrisens første tid i foråret 2020, hvor Socialdemokratiet i enkelte målinger røg helt op over 35 procent.

Den langsomme nedtur for Nye Borgerlige fortsætter.

De radikale henter lidt af det tabte land fra Morten Østergaards Metoo-sag og får 6,4 procent - dog stadig godt to procentpoint under valgresultatet. SF står til 8,4 procent.

Det betyder samlet set, at rød blok nu igen trækker fra de blå med i alt 51,9 procent - svarende til 93 mandater mod 82 mandater til de blå.

Langsom nedtur for Nye Borgerlige

Den langsomme nedtur for Nye Borgerlige fortsætter. Partiet står nu til 4,9 procent. Det er en halvering sammenlignet med flere målinger i foråret.

Sidste uge stod Nye Borgerlige til 5,5 procent. Der er altså røget yderligere 0,6 procentpoint i svinget på en uge. Til gengæld er der en vis fremgang hos Dansk Folkeparti - trods al formandsballaden. Sidste uge stod DF således til 6,2 procent af stemmerne. Denne uge står DF til 6,6 procent af stemmerne.

I afdelingen for stemmespild er begge fløje nogenlunde lige hårdt ramt. På den røde side står Veganerpartiet og Frie Grønne til et stort rundt nul, mens Alternativet mønstrer 1,1 procent.

På blå fløj ligger Kristendemokraterne til 1,6 procent, mens kategorien ”Øvrige”, som forventes at dække over Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne, står til 1,1 procent.

placeholder

Målingen er gennemført af Voxmeter for Ritzau i perioden fra 29. november til 5. december. Målingen er baseret på 1.003 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år, som har svaret på spørgsmålet, hvilket parti, de ville stemme på, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Den statiske usikkerhed i målingen er på +/- 3,1 procentpoint.

 

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kommentar:

Meningsmålinger er, som at lege med en JO-JO, det går op og ned, men mon ikke; meningsmålingerne næste gang, viser en nedafgående tendens for de såkaldte "Røde-Partier" da man har fravalgt det såkaldte "Håndværkerfradrag" i Byggebranchen..Igen et svigt fra de "Røde-Partier"...

God eftermiddag,
Erling Drews...

Det er godtnok på tide at stoppe det håndværkerfradrag fuldstændig. Det ødelægger konkurrencen og er endnu en skattefri fordel for selvejere. Egentlig er det tyveri fra fælleskassen.

Det er godtnok på tide at stoppe det håndværkerfradrag fuldstændig. Det ødelægger konkurrencen og er endnu en skattefri fordel for selvejere. Egentlig er det tyveri fra fælleskassen.

Det er godtnok på tide at stoppe det håndværkerfradrag fuldstændig. Det ødelægger konkurrencen og er endnu en skattefri fordel for selvejere. Egentlig er det tyveri fra fælleskassen.

For det første bør vedligehold m.m. af ens bolig være noget, man har budgetteret med.
For det andet er det indlysende usundt at pumpe ekstra omsætning i et erhverv, der i forvejen er ophedet.
For det tredie kunne man jo overveje at flytte dette kunstige tilskud til andre brancher, hvor behovet er større. Gøre restaurantbesøg og hotelovernatning momsfri, hjælpe kulturen eller, eller, eller.
Blot ikke erhverv, der i forvejen ikke kan nå tingene.

Enig i at man burde overveje at fjerne momsen i oplevelsesbranchen.
Jeg har selv benyttet håndværkerfradraget, men i udlandet, fordi vi har et sommerhus i udlandet. EU-reglerne..., suk, det fik jo ikke flere danske håndværkere i arbejde!

Nu handler fradraget jo lige så meget om at komme sort arbejde til livs ved at gøre det mere attraktivt at hyre håndværkere på papir. Hvis jeg lige må hoppe ind og pointere det åbenlyse.... :)

Håndværkerfradraget gavner personer med bedre indkomster der ikke bor til leje. Der er alligevel ingen håndværker at få til ens byggeprojekt. Økonomien kører i for høj gear og skal nedsættes. Det varet et rigtig godt tiltag.

Hvorfor er det et rødt svigt? Tænker du beskæftigelsesmæssigt eller hvem der får fordelene ved at bruge fradraget eller tænker du på noget helt tredje? Fortæl?

Håndværkerfradraget har da alle dage først og fremmest været en gave til de bedrestillede. I en tid med stor mangel på håndværkere er det da helt oplagt at fjerne det fradrag.

Hvorfor skulle de røde partier forsvare de riges ombygningsregninger betalt af staten?

Nej det tror jeg ikke, de der har råd til håndværkerfradrag, stemmer ikke på de røde partier, det har været fint , da der skulle gang i hjulene, men nu kan håndværkerne ikke følge med , man kan ikke opdrive en der har tid før i 2023, så det er klogt at stoppe op nu. Og rengøring og andre service ting, som ofte giver sort arbejde, fortsætter jo. Jeg synes det er en yderst ansvarlig finanslov.

Det er virkelig positiv og opmuntrende læsning, at rød blok har en solid føring. Når minkkommissionen om kort tid stadfæster Statsminister Mette Frederiksen's uskyld, så kommer den store regning til det blå svindlerhold med massivt vælgerflugt. En næsten lige så god nyhed er Nye Borgerliges fortsatte deroute. Forhåbentlig forsvinder de helt fra dansk politik ved det næste folketingsvalg i juni 2023 - Sådan nogen mennesker og deres værdier høre ganske enkelt ikke hjemme i Danmark. Så grav venligst dem ned. Tak.

At det er lykkedes Statsminister Mette Frederiksen og hendes højt ydende og fremragende regering og ministerhold at få iværksat opførelsen af to energi øer i henholdsvis Nordsøen og Østersøen med tilhørende havvindmøller med en samlet last på potentielt op mod 13 GWH er helt fantastisk. Det er den vigtige beslutning i Danmark i årtier. Mange tak for det.

Rart, at der også er gode nyheder ind imellem det blå svindlerholds svinerier.

Kære Jeppe Lindholm!
Det kan ikke siges mere sandt og rigtigt, end du gør her. Det bør vække til eftertanke hos alle!

Tænk, J Lindholm kender allerede udfaldet af minkkommissionens undersøgelse. Det er godt med de to energiøer, men lang vej endnu. Det er knap så skønt at trafikministeren vil lande det forurenede slam fra Lynetteholmen i Køge bugt. Sejl det hjem til Als eller hæld det bare ud over spunsvæggen, så bliver det der, hvor det skal ligge. Det er bemærkelsesværdigt,, at der nu skal smides mange millioner i en undersøgelse af muligheden for etablering af en fast forbindelse mellem Fyn og Als. Hvem er det lige, der bor i Sønderborg. Men sådan er der jo så meget.
Den tænk(S)omme.

Og, Hr. Tænksomme, jeg tager aldrig fejl i mine analyser. Så det sker næppe heller denne gang.

Undskyld. En samling løse postulater har altså ikke noget med analyse at gøre. Det er lige en spids for selvovervurderende.

Fakta er analyse. Det burde du vide. Løse postulater overlader jeg til det blå svindlerhold - De har ikke andre argumenter for deres sag. Den del af dansk politik gør deres bedste for at efterligne Donald Trump og han fake news opsætning. Sådan opføre sig kun mennesker for hvem intet er hellig.

Selv Berlingske Tidende indrømmer nu der var hjemmel til aflivning af mink. Der har aldrig været noget at komme efter. Det hele er en opdigtet historie for at lække et medie røgslør hen over rigsretsagen mod Inger Støjberg, som står til 4 måneders ubetinget fængselsstraf for at svigte sit ministeransvar.

https://www.berlingske.dk/business/coronakrisen-koster-danmark-milliarde....

Det kommer til at koste det blå svindlerhold dyrt, når minkkommisionen frikender Statsminister Mette Frederiksen.

Enig med dig, lad København beholde deres giftige slam fra Trekroner i stedet for at hælde det ud i Køge Bugt, det bliver ikke bedre fordi de kalder Køge Bugt Øresund.

J.L, Der er mange sande ord i dit indlæg og de fleste burde kunne se at der er kæmpe fremskridt. Under den blå regering blev der konsekvent skåret ned på sundhedsvæsnet, det er så det regeringen nu forsøger at rette op på.
Hele formålet for nedskæringerne var, i min optik, et forsøg på at bane vejen for privathospitalerne.

Der var også en statsminister som havde svært ved at finde et par sko til under 2000,- og som nu især kendes for en fremvisning i DR som "den kloge mand om Færøerne". Lige op til stiftelsen af et nyt blåt parti.

En anden blå person påstod at han, for rullende kamera ville smøge ærmet op og så få det stik, som en del andre måske ikke var helt trygge ved. Det var han så heller ikke men det var da en fin optræden på DR.

De fleste husker forhåbentlig disse få ting og en masse andre når der skal stemmes.

I lyset af hvordan det ellers ser ud i det meste af verden, så priser jeg mig lykkelig for den regering der har holdt hjulene igang i Danmark under så sikre forhold som muligt.

Var den siddende regering blå og fulgte stilen i feks. England var langt flere omkommet med Covid og samtidig ville arbejdsmarkedet have det langt værre.

Det med meningsmålinger, som med vejret, forudsigelserne er lige så gode, som de programmer, der er altid usikkerhed omkring resultatet. I meningsmålingerne er det omkring 2,5 til 3%. Dvs. hvis f.eks. socialdemokratiet får 25% ved en given meningsmåling, så er alle resultater ved et folketingsvalg fra 22 til 28% inden for de sikkerhedsgrænser, der regnes med af analyseinstitutterne. Men den nederste grænse betegner et tabt valg og en øverste grænse normalt et vubdet valg. Dog kan man måske regne med en strømpil, hvis et parti ved flere målinger går tilbage eller frem! har haft en langtidsstigning eller fald

Godt igen at kunne konstatere, at det højre-rabiate segment udenfor pædagogisk rækkevidde ligger på et stabilt lavt niveau.
De pendler mellem DF og NB, alt efter hvem der kommer med de mest svinske udsagn.

Der er ikke forskel på DF og regeringen hvad angår fremmedfjendskhed. Man kan bevilget alle de penge man vil til sundhedsvæsenet. Der er ingen ledige. Der forsvinder 30.000 når Arne pensionen træder i kraft. Der er brug for løsninger og ingen hadsk retorik. Løsninger finder man sammen på midten og ikke i "sidegrøfterne"!

Det er glædeligt at de borgerlige ikke har flertal. Men det re historisk ukorrekt at det er første gang Enhedslisten er over 10%, det var partier en del gange under Thorning, mest markant med godt 14% i maj 2013. Men dejligt det går den vej igen.

Meningsmåling 96/83 med nord, er jo altid rart læsning, for vælgere der stemmer rødt. Og vismand o økononom Svare syntes finansloven var særdeles fornuftig i disse tider, ligeså med håndværkerfradrsgets ændring og udsættelse af forskellige boligprojekt er, det gav ro. Og at det er en ok finanslov er jo bevist, især når de blå brokker sig.

Sammenkog støttepartier nr gør det godt

Sidste sætning er vås, tabletten har en drillenisse. Der skulle stå regeringen og og dens støttepartier gør det godt.

Kære Pio-Pio
Lad det være ALLER SIDSTE GANG I forflader politik til en børnehave med en rød og blå stue.
Vi er et par stykker, der tager politik alvorligt.
Politik er INGEN børnehave, det er Pio-Pio vel heller ikke!

Henk Hansen, det tror jeg faktisk de fleste som debatterer og udtrykker deres holdninger her gør. En børnehave, og rød og blå blok, er lige lovlig arrogant udtrykt fra din side, og hvem er det lige, som bruger de termer hele tiden, det er aviser, journalister, kommentatorer, TV med flere og derfor bruger folk det generelt, fordi så ved man, hvem man mener. De aviser vi har p.t. er desværre ikke objektive med kritisk journalistik, det er holdningsprægede medier, de borgerlige fleste. Information er venstreorienteret, og Pio Pio er en centrumvenstre medie avis. Så er der tabloid aviser som B.T. og E.B. de sværter , hvor andre har lidt stil trods alt. Jeg er ikke imponeret. Og i øvrigt er rød og blå blok et dødt begreb ide 90% af alle love vedtages med denne regering med bredt flertal ofte henover midten.

Gud hjælpe mig er Statsministeren kaldt i samråd omkring telefoner omkring sletninger er de blå smølfer da rigtig klog for en større børnehave selv om det er en hån mod børnene at blive samlignet med de små smølfer i blå blok,man kan godt forstå de går tilbage i meningsmålerne uha hvis vi får en regering med så små hjerner som blå blok har så vil det da se sørgeligt ud for Danmark.Verden står i brand så går blå blok op i telefoner.

Det er ikke telefonerne som har de blå partiers interesse,
men at de kan have en vedvarende tema omkring Mette Frederiksen,
de blå ved da godt at Mette Frederiksen ikke har sendt en SMS,
hvor hun skriver, at der ikke er lovhjemmel til aflivning af mink,
hvorfor skulle hun dog gøre det. Har de ikke andre spørgsmål til
et samråd på 2 timer, så er der ikke behov for samrådet.
Det er spild af borgernes tid, vi vil gerne følge med, jeg vil
kalde det for en omgang telefonfis. Eller en fis i en hornlygte.
Selv underholdningsværdien måtte Mette Frederiksen stå for.

Enig, det var en tam omgang der viste en opposition som ikke havde noget reelt i posen. Spørgetiden var til gengæld bedre hvor Pape og Mette Frederiksen krydsede klinger.

Hej, Helle, jeg er næsten helt enig i din analyse af de danske medier, dog er Information ikke et venstreorienteret medie, det tilhører derimod centrum-højre, i en verden, hvor SD tilhører centrum-venstre. Det eneste venstreorienterede medie i Danmark i dag er Arbejderen.

Netavisen Pio er en glimrende avis, der - ligesom A4 - åbent melder ud, at den er socialdemokratisk. Ligesom Arbejderen melder klart ud, at den er kommunistisk. Så ved man, hvor man har dem, og det er al ære værd, at de to aviser således lader os vide, hvor de står, så vi selv kan lægge til og trække fra, alt efter politisk standpunkt. I modsætning til samtlige resten af landets aviser, som forsøger at fremstille sig som neutrale, mens virkeligheden er, at de alle er borgerlige. Også Information, den avis forsøger at fremstå venstreorienteret, mens den i virkeligheden er borgerlig på alle andre parametre end den snævreste kulturkamp. Ligesom De Radikale.

Og så er der lige Altinget - det er nok det eneste medie, som oprigtigt forsøger at være neutralt, og som slipper ret så hæderligt fra det. Altingets journalister forsøger at holde sig til fakta, og lader holdningsstoffet blive leveret af udefrakommende. Netavisen Pios journalister blander ofte fakta med holdningsstof, hvilket i mine øjne er helt okay, fordi avisen kommer med en tydelig varedeklaration.

Grunden til at jeg læser Pio er netop, at jeg gerne vil vide, hvad socialdemokrater tænker om tingene, ligesom jeg læser Arbejderen for at se, hvad kommunisterne tænker. Hvis jeg vil vide, hvad de borgerlige tænker, læser jeg resten af medierne.

Det blå svindlerholds opførelse har skyldet anstændigheden og ordenligheden og endelig ikke mindst ansvarligheden ud med toilettet.

Det blå svindlerhold har gjort sig selv totalt til grin - Der burde køres en rigsretsag mod de ansvarlige blå politikere for bagvaskelse af Danmarks Statsminister. En mere illoyal handling over for sit land kan næppe begås.

Ja bagvaskelse, simpelthen.
Godt skrevet Lindholm

Jeppe, jeg glæder mig til at en sober debat når socialdemokratiet og de øvrige røde kommer i opposition. De udgydelser jeg har set her på Piopio forpligter Jer.

Nu vil de dælme indkalde Statsministeren i endnu et sammenråd angående de slettede sms,men er de da helt gak gak de blå smølfer som om statsministeren ikke har andet at lave,og hvad koster sådan et sammenråd ikke.Måske skulle den blå vise alle deres sms frem for eksempel Messersmits matriale om melt og felt som han ikke ville aflevere til ofla i eu,det er ren mobning af Mette ikke spor andet de har sådan en kløe for selv at komme til fadet.Marcardi og Jarlov fra konservat har sådan en kløe at man bliver helt paf hvad der kan komme ud af deres mund,ligesom med df 2 cirkus klovne

Og selveste FE (Forsvarets Efterretningstjeneste) kunne så heller ikke gøre mere ved sagen end politiets IT specialister kunne - Det mente det blå svindlerhold eller de kunne. Nok mest for at holde sagen i kog.

Det blå svindlerhold havde nok en ide om, at FE lige kunne ringe til deres fætter NSA, sådan out-of-record blandt særligt gode venner, og lige få en hemmelig udskrift over den danske Statsminister Mette Frederiksen's SMS korrespondance. Lige som NSA i sin tid aflyttede Mutti Merkel's A.D.. mobiltelefon.

Når nu oppositionen hverken kan få politiet eller efterretningstjenesten til at åbenbare indholdet i Mettes SMS'er, mener man, at så må nogle private da prøve. Håbet er jo at finde noget nyt, man kan føje føje til mediemøddingen, der så kan tage over, når der nu ikke er en rygende pistol i minksagen.
Men det er da helt vildt. Skal privatpersoner nu til at rode i statsministerens korrespondance, der jo netop er slettet for at undgå, at uvedkommende får fingre i den? Man må sige, at anstrengelserne er ved at udarte ud over grænsen for, hvor sund fornuft råder, og hvor den oversuttede og udkogte suppesten ikke længere magter at afsætte den ringeste smag.
Skulle man virkelig tro på, at statsministeren først i ond tro begår et helt motivløst lodret lovbrud, for tre dage senere at meddele offentligheden manglende mandat, når hun med Ellemands (dengang udtalte) støtte bare kunne spadsere ned i folketinget og få sit lovgrundlag, og så for at gøre det hele lidt mere spændende, lige skrydende sendte nogle SMS rundt til en kødrand af personer, om at hun i overmod sgu da gav fanden i lov og lovhjemmel - haha?? Det er jo ren Montepython!
I denne glade juletid kan jeg anbefale det borgerlige heppehold på dagbladet sølvpapirhatten at rette henvendelse til julemanden og af ham ønske sig en rygende pistol i julegave. Når de ikke gør det kan det jo selvfølgelig skyldes, at ingen af dem nærer nogen illusion om at have opført sig pænt i år.

»Det ER en lukning. Mange danske erhvervsdrivende, som i forvejen har det svært,
bliver hårdt ramt økonomisk,« siger Løhde (V).
Ja så kører det blå negative tog igen med Løhde som lokomotivfører,
hun har ikke noget pænt at sige om M.F, "Uhæderligt" "Respektløst" så skulle hun hellere holde mund.
Hun (Løhde) har stadigvæk ikke fattet at 6000 bliver syge hver dag med Covid19.
Godt at M.F. laver tiltag igen.

-Ja stem rødt,og få det som russerne har det.

Stem blåt og få det om amerikanerne har det. Efter finanskrisen måtte millioner af hårdt arbejdende familier forlade deres hjem og se sig selv i økonomisk ruin, 100 millioner amerikanere står uden adgang til sundhedsydelser da de ikke har råd, millioner af amerikanske familie må vælge mellem ordentlig mad på bordet eller behandling af deres syge børn.

Jo, "ansvarlig" blå er fedt.

Annonce