En kold decembermorgen demonstrerer sortklædte mod corona: “Et kæmpe fup-nummer”

Foran Retten på Frederiksberg demonstrerer en gruppe borgere mod regeringens ‘løgne’. Budskabet er klart: De vil have statsministeren for en rigsret.
Alle påstande og holdninger i denne artikel er udelukkende et udtryk for de medvirkendes overbevisninger - ikke Netavisen Pios.  

Trods slagord og larm, startede det fredeligt.

Men så udviklede pladsen sig foran Retten på Frederiksberg, hvor statsminister Mette Frederiksen, torsdag sidder i vidneskranken i Mink-kommissionen, i et virvar af aggressive demonstranter. De smadrede en baglygte på statsministerens bil og politiet måtte gribe ind og få bilen fjernet.

Men historien starter et andet sted.

Alt imens morgenlyset viser sit ansigt over København, cykler almindelige og travle københavnere på arbejde, følger deres småbørn i skole og handler ind til aftensmad i det lokale supermarked, marcherer flere selverklærede 'frihedskæmpere', trods decemberkulden, mod Retten på Frederiksberg.

En lang række politikere og embedsmænd er blevet afhørt, og torsdagen markerer en kulmination med afhøringen af vidne nummer 55 i form af landets statsminister, Mette Frederiksen.

“Ind med Slette Mette” 

Allerede inden jeg ankommer, fylder tilråb gaderne på det ellers stille Howitzvej midt på Frederiksberg, og lyden af trommer, der hamres på, er øredøvende.  

Nogle demonstrerende er iklædt sorte uniformer med hætter, andre har taget deres børn under armen, på ryggen er “Ind med Slette Mette” klistret fast på dunjakken.

Det er en broget skare af ‘frihedskæmpere’, der er samlet en kold december morgen ude foran Retten på Frederiksberg.

Fælles for de fleste er, at de vil bekæmpe den unødvendige aflivning af samtlige mink i Danmark, mundbind, corona-restriktioner, vacciner og de ‘manipulerende’ medier, der ikke er til at stole på.

Og så vil de have Mette Frederiksen for Rigsretten.

De vil vække den resterende befolkning, os, der følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger, lader sig vaccinere og bærer mundbind.

Jeg er taget til retten ude foran Frederiksberg for at tale med de danskere, der mener, at corona er en sammensværgelse mod befolkningen og det hele grundlæggende handler om to ting: Magt og penge.

Som diktatoren i et østland

Til min højre side står to midaldrende mænd og vifter med et stort, lamineret skilt: “Ind med Slette Mette. Lev med det”, står der med store bogstaver foran et billede af Mette Frederiksen bag sorte tremmer.

“I de gamle østlande, der rejste man sig mod diktatoren. Det mangler vi at gøre i Danmark,” lyder det fra Poul Hansen.

De fleste folk, de er skræmte

Han er stået op klokken halv 2 om natten, for at tage turen hele vejen fra Mariager i Kronjylland til Frederiksberg og demonstrere mod det, han kalder et verdensomspændende ‘fupnummer’.

Til højre står Poul Hansen, en af demonstranterne ude foran Retten på Frederiksberg.     Foto: Sarah Gratløv/ Netavisen Pio

“Det er jo et kæmpe fupnummer, der er lavet. Ikke bare i Danmark, men i hele verden. Verdens ledere er hoppet med på det, fordi de får magt over befolkningen. De fleste folk, de er skræmte,” fortæller han mig.

Corona-restriktioner er propaganda

Musikken brager i baggrunden, der bliver spillet techno gennem højtalerne, og folk nikker over deres to-go kaffekopper.

Jeg stiller mig ved siden af to mænd, den ene har hætten trukket op over sig, og den anden bærer en maske - ikke at forveksle med et mundbind.

Da jeg nærmer mig, og fortæller, at jeg er journalist, fryser de og træder skeptisk et par skridt tilbage.

Thomas fortæller mig, at han har meldt sig ud af systemet og ikke har noget efternavn.

Han demonstrerer mod ‘den lange propaganda’, der er ført af staten de sidste atten måneder. Det er ‘globalisterne’, fortæller han mig, en gruppe mennesker, der står bag terrorangrebet 9/11 og finanskrisen i 2008, der også har skabt corona-pandemien.

Vi er indoktrineret gennem et helt liv

Hvis du har ret i de påstande, du kommer med, hvorfor står hele Danmark så ikke ude foran Retten nu? 

“Fordi vi er blevet lullet i søvn de sidste tyve år. Vi har haft det, desværre, lidt for mageligt. Vi er indoktrineret gennem et helt liv til at tro på, at der er en stat, som vil passe på os. Men når man kigger på, hvordan Danmark har udviklet sig siden terrorlovgivningen i 2001 - hele cirkusset med 9/11, så er det de samme globalister og kræfter, der står bag alt det her,” siger han.

Dem, der adlyder, er får

En gruppe kvinder klædt i sort, fanger mit blik. Det er gruppen ‘Modstand Fyn’, der er taget til København for at demonstrere mod “restriktioner i dagens Danmark, mod Mette Frederiksen, mod mundbind og vaccinerne”.

Tenna Jensen og Christina Rasmussen fra gruppen 'Modstand Fyn'. Foto: Sarah Gratløv/Netavisen Pio

“Problemet er, at mange hopper med på bølgen. Mange følger troppen. Når vi måske i grov tale, kan kalde nogen for får, så er det fordi, at hvis du tager en fåreflok, så er der én leder af dem. Og så følger resten efter,” siger Tenna Jensen, en af kvinderne fra ‘Modstand Fyn’.

For kvinderne handler det slet ikke om corona - det handler om noget helt andet:

“Hvis der var en pandemi i dagens Danmark, så havde vi også set nogle flere døde. Jeg tror ikke, der er en pandemi. Jeg tror det handler om penge og magt,” siger Christina Rasmussen, en anden af kvinderne fra gruppen.

Ude foran Retten På Frederiksberg ser vi ikke - som ved tidligere mink-demonstrationer i Jylland - politikere fra Christiansborg. Bortset fra Mette Thiesen fra Nye Borgerlige, som lader sig interviewe af DR om, at hun med sin tilstedeværelse vil markere sin støtte til minkavlerne.

Sarah Victoria Gratløv er studentermedarbejder på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Mette skal vi være glade for som statsminister. Og de demonstranter udenfor, ja de må jo mene hvad de vil.De har ikke ret og de er som trumpister

Tænk hvis man fjernede den offentlige forsørgelse for disse selvudråbte "anarkister" og hooligans, så ville deres lømmelrevolution, midt i danskernes arbejdstid, hurtigt stoppe. Mit gæt er at de ikke har noget som helst imod staten hver måned den første, kun alle de øvrige dage.

Peter Jensen, nu var det jo ikke bare arbejdsløse anarkister der deltog i demonstrationen, men også tidligere minkavlere med opbakning fra de borgelige partier. Dog var det positivt at de kun kunne mønstre ca. 100 deltagere i demonstrationen som endte med at "PØBLEN" angreb politi og ministerbil. Her kunne en bedre overvågning være til hjælp for politiet til at finde "vandalerne" og stille dem til ansvar for deres ugerninger med en stor bøde og straf.

De kan jo mene, hvad de vil, sådan er demokratiet. Jeg kan også mene, hvad jeg vil: At de lige er undsluppet kolbøttefabrikken. Men er der ikke grænser, også i et demokrati, for hvordan man offentligt må sværte andre mennesker til -- selv hvis andre mennesker er politikere? At kalde (i dette tilfælde) Mette for morder og lystmorder og nazist -- ingen af delene ment pænt, selv om de folk sikkert selv er på den linje -- må da være injurier, helt bortset fra, at det ligger milevidt fra demokratiets samtale, respekt for andre mennesker og accept af andres meninger. Hvis man vendte deres udsagn mod dem selv, så er de vel i kategorien terrorister og bør spærres inde, ikke? Men mere skræmmende end nogle få sindsforstyrrede konspirationsfanatikere er det vel, at de værste borgerlige medier, ikke mindst Berlingske, flintrer ud ad samme tangent, helt har opgivet almen presse-etik, og boltrer sig i Goebbels' opskript på svinsk propaganda: Løgnene skal bare være store nok, for så tror folk på dem (da man ikke forventer, at noget så vildt kan være frit opfundet).

Ahem, lad os prøve at holde en pæn tone. Jeg tænker for det meste pænt om Mette, hun er passioneret, men hun laver sikkert en smutter i ny og næ. Jeg kunne ikke drømme om at kalde hende hverken for lystmorder eller nazist. Berlingske bryder jeg mig ikke stort om, men jeg ser dagligt hvad jeg nu kan se af avisen på internettet. Jeg har dog ikke lagt mærke til ligefrem Goebbelske løgne i avisen. Hvad går disse løgne ud på?

Dejligt at se alle de intelligente mennesker der er samlet uden for retssalen. Jeg er glad for at Danmark har så gode mennesker, der gider at stille op så tidligt på dagen. Hvad skulle vi dog gøre uden disse pligtopfyldende mennesker. Danmark kan være stolt af vores betjente. Trist de skal spille tiden på at passe på en flok underbegavede tumper, der TROR de er intelligente.

hans Jensen, du har da ikke forstået en skid Hans,
disse sikkert mindre begavede mennesker har opdaget,
at hvis de slår på et grydelåg med en ske, så får de den
lyd som de har forventet, når disse mindre begavede
mennesker hører de borgerlige politiker, så får de også
de svar de forventer, at Mette Frederiksen lyver, at Mette
Frederiksen skal stilles for en Rigsret, at Mette Frederiksen
har aflivet alle mink uden grund, at Mette Frederiksen,
siden hun begyndte som statsminister, har haft ønsket om
at aflive hele mink erhvervet, at hun hele tiden har vidst,
at hun ikke havde lovhjemmel til at aflive en eneste mink,
uanset smitte zone 1 og smitte zone 2 dem har hun selv
opfundet til lejligheden, selv om alle vi der følger med
ved at de er opfundet af Jacob Ellemann Jensen.

Arne, jeg tror du misforstår. De første 3½ linie er en ros til vores betjente.

Hans hele mit indlæg var en kommentar til hele dit indlæg,
og især til de sidste 2-3 linjer hvor du rammer ind, hvor
tåbelig den borgerlige opposition har ageret i det sidste år.
Og at demonstranterne spiller med på de borgerlige politikeres
Mette Frederiksen hetz.

Sarah Gratløv, for en anden gangs skyld, så prøv dog at stille
et modspørgsmål, til disse overbeviste konspirations teoretiker,
den person som rejste hjem fra Syd Afrika, hvorfor smittede han
sine omgivelser med "OMIKRON" det var ikke en variant som vi kender
i Danmark, kunne det for disse kvinder være en anden forklaring
end den, at vedkommende er blevet smittet i Syd Afrika.
Et spørgsmål kunne man også spørge den borgerlige opposition
omkring, hvorfor bliver skolebørn smittede, når forældrene ikke
er smittede, det kunne være den simple forklaring, at de bliver
smittede i skolen. Hvorfor vil disse kloge begavede borgerlige,
så ikke stemme for at børnene få 3 ugers ferie, i stedet for
de 2,5 ugers ferie som de normalt ville holde, det er da nu der
skal sættes ind, og ikke om 3 uger, sådan hører jeg myndighederne.

De borgerlige aner simpelthen ikke hvad de skal mene. Det eneste de mener er at det ALTID skal være modsat det regeringen mener.
Derfor skal de lige høre hvad Mette F. siger, før de selv udtaler sig.
YNKELIGT med så svage borgerlige ledere.

At kalde disse mennesker for "frihedskæmpere" er den største hån mod de rigtige frihedskæmpere fra Danmarks besættelse.
Hvad der ikke fremgår af artiklen er, at de senere optrådte direkte voldeligt.
Det er, hvad man kan forvente af denne pøbel, og ikke en eneste af dem kan undskylde sig.

Korrekt. Det er æreskrænkende for de efterladte!

Enig!

En forsamling af mennesker, som aldrig har oplevet tillid i deres liv. En traumatiseret barndom uden tilstrækkelig omsorg er resultatet af de her menneskers handlinger. En flok stakler, som aldrig føler sig hørt selv om de mener netop de har ret til at blive hørt. En flok, som lever i deres helt egen virkelighedsopfattelse bygget på det liv de har måttet leve. Et liv, som ikke stemmer overens med den almindelige danske befolkning.

Statsminister Mette Frederiksen har opbagning fra mindst 75% af befolkningen for hendes håndtering af corona situationen.

De her demonstranter repræsentere ikke engang et mindre tal. Dertil er de alt for få. Og det er kun p.g.a. mediernes evige jagt efter gule overskrifter de her mennesker i det hele taget når frem til nogen. Ikke fordi der er nogen, som er enige med dem eller gider høre på dem.

Når demonstrationen er slut er der sikkert mange af deltagerne, som skal til en aftale med deres sagsbehandler henne på Jobcenteret.

En herlig forsamling!

De er jo mine kernekunder.

Mvh
Sølvpapirssælgeren
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Først i morges tænkte jeg , sikke en samling båtnakker, og da nogle så åbnede munden, troede jeg det var folk der var lukket ude fra en " psykisk afdeling", normal tale var det ikke. Selv for landbruget blev det for broget, de takkede af. men NB politiker var mødt op og støttede demonstranterne dom som sådan, men nok en . Her kommer hverken rigsret eller anden dom, men nok en konklusion på, at der var fejl undervejs, men det kan nok forklares med tidspres og situationens alvor. Den var jo livstruende.

Sproget ser underligt ud, men jeg skal vist ikke bruge hverken mobil eller tablet, men holde mig til PC, hvis der skal formuleres korrekt, beklager. Jeg har så hørt konklusionen af afhøringen til morgen og der er altså intet der indikerer at Mette Frederiksen har omgået sandheden. Og når jeg tænker på alle de gode tiltag der er sket under denne regering, trods covid og grove angreb fra de blå, så synes det er flot vi fortsat i rød stue har 94/85, og S ligger på 26,4. Og lur mig det vil stige de kommende mdr.

HVILKEN VANVITTIG VERDEN. HVEM ER MENNESKER DOG BLEVET ? Nogle DESVÆRRE helt uden logik og tæt på heller ikke
det intellekt der skal til for at kunne SE at hele kloden er TRUET TRUET TRUET af en virus der hvis den vil kan DRÆBE hver og en. METTE FREDERIKSEN og dem der står bag hende gør et kæmpe stykke arbejde for at borgere i Danmark kan forhåbentlig komme igennem den faretruende krise vi har på grund af en livsfarlig virus. Kun en "tåbe frygter ikke havet". Eller man kunne også sige "KUN EN TÅBE FRYGTER IKKE CORONA". Det er helt helt i orden at der dæmmes op for CORONAEN med de RESTRIKTIONER der skal og må til. Forkælelsen og selvforherligelsen og ideen om at man bare kan HYGGE HYGGE HYGGE sig igennem livet kan vel nedrosles til gavn for os alle. Eller er nogen bare så totalt EGOISTISKE at de kun tænker på sig selv hele vejen ????? Hvordan kan nogen da vel være så DUMME at de tror sig fredet for denne virus, der slår ihjel hos enhver ,der ikke kan tåle den ? Man kan ikke hygge sig eller "drikke sig i hegnet" igennem alt ....

...........og den "flok" skal være FORÆLDRE engang...eller er det måske allerede. Den "flok" ER eller skal BÆRE fremtiden... SUK SUK SUK det ser sørgeligt ud. Hvad bliver det dog for en verden. Kan BØRN overhovedet gro og vokse op i en sådan verden der er lagt op til ? CHOK....

Rolig nu, Ika. Disse individer bliver ALDRIG bærende kræfter i Danmark, og får ALDRIG nogen indflydelse. De vil altid leve i en forskruet fantasi-verden, som max. vil have en underholdende effekt for alm. intelligente mennesker.
Lidt som komikere på en scene.

Det bliver jo så rigtigt spændende, når de menneskeskabte klimaforandringer rammer befolkning og menneskeligheden. Indtil nu har det jo kun været små dønninger, der har ramt os. Indtil nu som sagt. Jeg håber inderligt, at også her, vil 75% af befolkningen stå sammen og samarbejde om de skridt, som bliver nødvendige at tage. Også de knap så behagelige. Det bliver bruge for mere end nogensinde før - Selvfølgelig helst 100%. Men sådan kommer det jo ikke til at gå.

Men når befolkningen i det store hele står sammen, så kan vi løfte selv de tungeste opgaver og slippe bedst muligt igennem.

Det mest skræmmende er at både TV2 og DR lægger sendetid til, at disse tåber uimodsagt kan lukke deres løgne ud. En sølvpapirshat af et kvindemenneske fik udtalt at STM igen og igen bryder grundloven, uden at det bliver modsagt/konfronteret af intervieweren, men sendes direkte ud i ansigtet på godtroende danskere. Skam jer DR og TV2! Har efterhånden det indtryk at den blå medie propagandamaskine også har sat sig på de politiske redaktioner på de landsdækkende TV kanaler.

Ja omtalte dame, har aldrig læst grundloven og ved hvad den indeholder, for så ved hun der intet grundlovsbrud er.
Og tidl. departementchef Rosted udtalte, at han aldrig i sin tid har talt om hjemmel på et KU møde, aldrig, man forventer det er lavet før KU mødet afholdes. Det har de personer, der deltog online på det møde også forventet som afhøringerne fortæller. Så oppositionen skuffes, ingen rigsret, men nok reprimande, måske, og måske nogle ændringer og retningslinier i embedsmamds apparatet og forretningsgangen til ministerierne.

Det er smerteligt og dybt forstemmende at være vidne til den uværdige og fuldstændig usaglige hetz, som Mette Frederiksen p.t. er skydeskive for fra såvel oppositionen som medier, herunder TV2 og DR. Forstandige tidligere departementschefer og juridiske professorer har manet til besindighed og klart kritiseret det, som vi oplever.
Kæmpe respekt for Mette og Barbara. De fortjener begge den største anerkendelse. I en krise som den aktuelle sker der fejl. Det kan ikke undgås. Men læg mærke til: Danmark rager markant op både med hensyn til sundhed og økonomi, når vi ser, hvordan vi har håndteret Coronaens virkninger.

Jeg kunne godt tænke mig en bedømmelse af, hvori det påståede grundlovsbrud helt præcist består. Der er flere love, der legitimerer nedslagtning af husdyrbesætninger med sygdomsforvoldende infektioner. Dertil er der regler for, hvornår og hvordan indgreb i den private ejendomsret skal følges op af ekspropriation, herunder hvem der bærer risikoen ved epidemisk sygdom.
Det meste er ikke direkte beskrevet i grundloven, med i anden lovgivning, f.eks loven om dyrehold eller epidemiloven, og så er det jo den lov, man i givet fald bryder.
Som jeg har hørt visse debattører, kan grundlovsbruddet i en sag begrundes med, at man iflg. grundloven skal overholde loven helt generelt. Men den måde at bryde grundloven på betyder jo en reduktion af betydningen af et grundlovsbrud til ren pladderretorik; for så er ethvert lovbrud jo et brud på grundloven, og hele udsagnet dermed frataget enhver meningsfuldt indhold, andet alarmisme og problemoppustning.
De eneste, der gider den slags argumentation, er dagens voldelige demonstranter, der bærer argumentet på plakater, medens de slår på grydelåg og optræder aggressivt. Jo, og så er der jo en stor gruppe oppositions- politikere, der gerne synger med på den melodi ligesom hisserne udenfor.
Men det er da en meget plat leflen for det helt lave debatniveau, og samtidigt en trist nedvurdering af danskernes intelligensniveau. Tillige er denne alarmretorik på det beklageligste voldsomt splittende og undergravende for klimaet omkring vores folkestyre.
Det er kun et år siden, at en flok bøller og fantaster angreb det amerikanske parlament med helt forvildede ideer om Trumps valgnederlag. Tag nu for f... ved lære af det.
Demokratiets største fjende er dumhed, konspirationsteori og balladesnak, og ansvaret for bekæmpelse af disse tendenser hviler tungt på systemets repræsentanter. Jeg synes her, at de i stedet forfalder til gyllespredning, hvor der bør være respekt om realiteterne og de reelle argumenters betydning som demokratiets ukrænkelige fundament; og de er en ufravigelig betingelse for opnåelse af den seriøse problemløsning på nationens udfordringer.

Fremragende indlæg - tak 👍

Poul Boie Pedersen, godt skrevet, jeg kan kun være enig med dig.

Ansvaret for hele den her ballade er 100% det blå svindlerholds. De bruger de samme metoder, som Donald Trump anvendte til at hidse en mindre udgrænset del af den amerikanske befolkningen op, som til sidst endte med et bølleoverfald på den amerikanske kongres - Lidt "sjovt" er det så, at de samme politikere fra det blå svindlerhold bekendtgjorde deres bekymring over en forstyret person som Donald Trump kunne blive USA's præsident. Man talte om et vesten i undergang og et Europa overladt til sig selv.

Men det blå svindlerhold anført af Jacob Elleman Jensen og Søren Pape Povlsen er jo ikke dumme. De ved godt det kan være 1 til 2% af stemmerne som skal flyttes for at afgøre et valg i Danmark. Og hov! Her kan Donald Trumps retorik jo bruges til at bevæge rundt på de vakkelvorne. Som sagt så gjort og den største tilsvining af en dansk Statsminister og undergravning af demokratiet blev sat i værk af de to bøller - Og effekten er jo heller ikke ude blevet. Det blå svindlerhold har i korte perioder hentet ind. Men det er heldigvis vendt igen.

PS. De to herre fra det blå svindlerhold har forholdt sig forbløffende tavse på det seneste.

PBP@ Når en politiker som Pernille Vermund. på et samråd med statsministeren, dels kommer tyve minutter for sent, lader en larmende mobillyd stoppe samrådet, for så da det passer fruen at deltage, stiller et uforskammet spørgsmål"vi ved jo godt man kun sletter sms, når man har noget at skjule"???? Hvad bilder hun sig ind?? Og på Folketingets taler stol i spørgetime med statsministeren udtaler, alt det du siger blablabla. Hun er vulgær og uværdig til at sidde i folketinget. Men da vi har demokrati og tak for det, er der også plads til politikere som hende, og hun har sine tilhængere blandt de demonstranter der optrådte i går.

Helle, er du stensikker på at der ikke blandt demonstranterne var nogle 'røde'?

Har du læst disse love og regler OG forstået dem?

Tænk at så mange gider flytte sig hjemme fra tastaturet blot for at deltage i demokratiet.

Tænk at så mange gider deltage i ovenstående debat som et led i demokratiet!

Tænk!

Tænk om Regeringen og Mette Frederiksen fremover ser, hører og mærker alle de mennesker som rammes af deres beslutninger!

Da Inger Støjberg røg i rigsretten blev 0,0001 % af befolkningen påvirket af hendes politiske beslutninger!

Da Mette Frederiksen røg i rigsretten blev 99,9 % af danskerne påvirket af hendes politiske beslutninger!

Aldrig har en statsministers beslutninger haft så store daglige konsekvenser for en hel befolknings gøren og laden.

Selvfølgelig skal folk have lov at give deres besyv med!

Det er tifold mere værd end de indskrænkede borgerrettigheder som kan trækkes ud af ord som Wuhan, BBB og Trumpf og konspirationsteorier.

Fanden og hans pumpestok!

Folk der sendes i arbejdsløshed og fattigdom har lov at ytre sig som en vis Pio for over hundreder år siden.

Spedalske og fattige har et til fælles!

De frastødes og samler sig i små overlevelsesgrupper!

Og alle andre lever gladeligt videre som om intet er hændt!

“Mettes minder” står overalt i Jylland gabende tomme!

Monumenter så store som egyptiske pyramider!

På stenbroens cafelatte hytter går livet lystigt videre.

Alt imens vestjyder som arkæologer kører forbi “Mettes minder” og taler om det liv som forsvandt.

Og ind imellem en samtale om dinosaurernes dødsdom!

Tidernes gang! Tidernes ugunst!

Historisk begavede individer med vid, omtanke og fremtiden i kikkerten!

Tænk!

“Lev med det!” Sagde den ene dinosaur til den anden!

Thi det var en socialdemokrat!

Men Pio udvandrede til Amerika, hvor Louis Pio døde af tyfus i Chicago den 27. juni 1894.

Men det er en hel anden historie! Uden pyramider og “Mettes minder”.

Men den er lige så god! Og lærerig! Historien sletter sjældent sig selv!

Hverken for en Ninn, en Inger eller en Mette! Lev med det!

Retten at demonstrere er grundlovssikret i Danmark, og sådan skal det være i et demokrati. Men det fritager da ikke de demonstrerende fra at beherske sig fra at begå hærværk og truende adfærd, eller for den sags skyld at fremføre argumenter baseret udenfor facts og seriøse problemstillinger.
Minksagen har i minkavlerne en gruppe, der selvfølgelig har retten til at at være forurettede, men baggrunden var ikke en uvilje eller lyst til at genere dem, men en kaotisk situation, hvor folkesundheden reelt var på spil. Enhver ansvarlig regering måtte reagere på det.
Med 17 millioner individer mink kan man tale om, at smittereservoiret i Danmark var voldsomt forøget, og med det mutationspotentialet, der jo også repræsenterer en trussel for nabolandene. Derfor forekommer det lidt forkvaklet, så voldsomt at skose Mette F for netop for den del af håndteringen, som f.eks Ellemann i begyndelsen var ganske enig.
At der var kludder i lovhjemmelen, er så en helt anden sag.
Det skal dog siges, at det blev erkendt og meldt ud ikke senere end 4 dage efter det skete.
Så hvor mange mink var overhovet nået at blive aflivet i den periode, hvor ingen avler ville begynde med avlsbestanden?
Tilbage står, at Venstres formand, efter samråd med branchens tunge aktør og hans håndgangne ridder Troels Lund Poulsen, fandt ud af, at spændte man ben for etablering af den nødvendige hjemmel, ville det være scenen for et historisk pengeafpresningsscenarie, hvor man til en skrantende branche til vennekreds og støtteydere (hvor 25% af virksomhederne, efter nogle år forud, var på randen af konkurs) kunne udvirke en vild overkompensering på 19 milliarder kr., et beløb ingen investor i fri handel ville drømme om at røre med en ildtang.
Skal man derfor blame regeringen for sagens store omkostning, bør man nok lige huske netop Venstre og oppositionen er den væsentligste årsag til det astronomiske omfang der kom ud af det.
Der findes demonstrationer man kan lide eller ej. Jeg tror ikke, at mange billiger Trumps forsøg på, med snydeargumenter ballademagere at storme kongressen i USA. Demonstrationen mod MF forleden synes jeg i noget omfang bunder i en misforstået sammenblanding af sagens hovedtemaer, ordre og nedslagtning af mink og den manglende hjemmel, der handler og indgrebet mod en branche over for en forhandling om erstatningens omfang.
Sygeplejerskernes demonstrationer forekommer mig mere enkelt motiveret. De har i mange år været holdt fast i en fordelingsstruktur mellem faggrupperne, der fastholder et antikveret regime med lav løn i kvindefag.

Der skulle stå: der handler om en prisforhandling om erstatningens størrelse

Anonym?? Det er skrevet af mig på sædvnlig vis :-)

Nye “Mettes minder” står nu tomme:

10 ledige sengepladser på landets intensivafdelinger var, hvad der var tilbage mandag.

Fra 1. februar til 6. december er kapaciteten på hospitalernes intensivafdelinger faldet fra 406 til 310 senge. Det svarer til 23,7 procent færre sengepladser.

Det skriver Politiken baseret på en rapport udgivet af Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram

Ja - tænk Aksel……
Hvorfor er vort sygehusvæsen så presset ?
Kan det mon have noget at gøre med de blå’s årlige 2% besparelseskrav (som Mette fik stoppet med det samme)
Kan det have noget at gøre med at sundhedspersonalet i 1,5 år har ligget vandret i denne pandemi ?

Prøv at brug lidt tid på at få alle dine tanker sat ind i en fornuftig sammenhæng ..

Aksel J. Godt at vi disse " dødshaller " er tomme, så slipper befolkningen for den smitte som blev båret rundt af avlere som besøgte hinanden, af personale, (overvejende østeuropæere) som rejste frem og tilbage uden "coronacontrol), samt skrigende og skidende måger i titusindvis, og ikke mindst minkene i små bure.
Godt du "minder" os om hvad vi er sluppet for. Og TAk til METTE. Du er vores HELT !

Ja Ingolf, fuldstændig rigtigt.
Har lige læst noget af udtalelserne fra M.F. i går d. 9/12
Her siger hun bl.a:
" Der var ikke andet at gøre."

Sådan siger Mette Frederiksen (S) om beslutningen om at aflive alle mink, efter at SSI var kommet med en risikovurdering, der konkluderer, at forsat minkavl vil udgøre en risiko for folkesundheden.

" Det var den naturlige konsekvens af risikovurderingen", siger hun.

Ja og hvis man følger med i hvad der sker andre steder i Europa,
så har de 10 gange så mange syge med Covid19 i vores naboland syd for grænsen.
Man kan undre sig over at 90-100 personer stiller sig op og skaber sig på offentlig
vej med spyt og uhumskheder, åndssvage skilte og billeder, kun for at genere vores
statsminister. Det er fuldstændig de samme svinestreger som da alle bønderne var i København
med deres ose-traktorer og forpestede miljøet. Hun har gjort et godt stykke arbejde, indtil nu,
og hun fortsætter forhåbentlig efter valget i 2023.

"10 ledige sengepladser på landets intensivafdelinger".
Nå og måske at det har noget at gøre med at Lars Løkke Rasmussen
var statsminister i 7 år eller mere.
Det må jo være ham der har forringet sygehusvæsnet, også med hensyn til løn.

Nå Aksel Jensen:
Hvor har du det her fra:
"Da Mette Frederiksen røg i rigsretten blev 99,9 % af danskerne påvirket
af hendes politiske beslutninger"!
Statsministeren er IKKE stillet for en Rigsret.

Annonce