Venstre slår sig på mink

BT om YouGov-måling, der giver Venstre 14,3 procent af vælgerne: “En våd klud i ansigtet for Venstres leder”
Venstre slår sig på mink.

Det er den tydelige tendens, som de tre seneste offentliggjorte meningsmålinger fra Megafon, Voxmeter og YouGov viser.

Dagens YouGov-måling, som er udført for B.T., er en en ordentlig mink-lussing til Venstre. Vælgerne belønner absolut ikke Venstres meget aggressive fremfærd over for S-regeringen på grund af den manglende lovhjemmel til at aflive samtlige mink.

V-budskaberne “grundlovsbrud” og “har ødelagt et helt erhverv” har tilsyneladende ikke vundet tilslutning blandt vælgerne. Tværtimod.

YouGov-målinger giver således Venstre en vælgertilslutning på kun 14,3 procent. En voldsom nedgang i forhold til valget sidste år, hvor Venstre fik 23,4 procent af stemmerne.

I mandater står Venstre til kun 26 mandater - mod de nuværende 43

I mandater står Venstre til kun 26 mandater - mod de nuværende 43. Et tab på 17 mandater.

Socialdemokratiet står ifølge YouGov til 33,2 procent af stemmerne - mod 25,9 procent af stemmerne ved valget sidste år. I mandater står S - ifølge YouGov - til 60 mandater. Mod 48 ved valget sidste år.

BT’s politiske redaktør, Henrik Qvortrup, betegner målingens resultat som “en våd klud i ansigtet for Venstres leder”, Jakob Ellemann-Jensen.

“Hvad har du gjort forkert?”

Samme Henrik Qvortrup spørger på den baggrund Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, hvad han gør forkert:

“Der er kun en måling, der tæller, og det er den, man laver på selve valgdagen, efter at vi alle har stået inde i brusekabinen og sat et kryds," lyder svaret fra Ellemann.

Der er kun en måling, der tæller, og det er den, man laver på selve valgdagen

V-formanden føjer til:

“Selvfølgelig lytter jeg til det (Målingen, red.) Men helt ærligt, det får mig simpelthen ikke til at stoppe min insisteren på, at en statsminister skal tale sandt”.

Ellemann føjer til, at han ikke lægger Venstres politik fast “efter meningsmålinger”.

YouGov-målinger giver Venstre det hidtil dårligste resultat, men samme tendens kunne torsdag ses i en måling for TV 2 og Politiken foretaget af Megafon.

Målingen gav 30,5 procent til Socialdemokratiet og 16,4 procent til Venstre.

Mandagens måling fra Voxmeter for Ritzau gav Socialdemokratiet 31,2 procent, mens Venstre måtte nøjes med 19,2 procent.

“Har ødelagt et helt erhverv”-retorikken lagt på hylden

Uanset at Venstres formand ikke - med egne ord - fastlægger Venstres politik efter meningsmålinger, så er det en kendsgerning, at Jakob Ellemann-Jensen og Venstre de seneste dage har lagt stilen markant om.

Ellemann & co. taler meget mindre om mink og grundlovsbrud

Ellemann & co. taler meget mindre om mink og grundlovsbrud.

“Har ødelagt et helt erhverv”-retorikken er lagt helt - eller delvist - på hylden. Venstres formand har modtaget finanslovsaftalen mellem S-regeringen og dets tre støttepartier De Radikale, SF og Enhedslisten samt Alternativet overraskende positivt. Og Venstre har på det seneste deltaget i flere brede forlig med regeringen.

Mest markant den historiske aftale om stop for produktion af nordsøolie og -gas fredag i sidste uge, der også indeholdt en aftale om mindst 775.000 elbiler på vejene i 2030. Onsdag i sidste uge indgik Venstre forlig med regeringen om udbetaling af de sidste to ugers indefrosne feriepenge. Tirsdag i denne uge var Venstre med i det brede forlig om en grøn skattereform. Og netop i disse dage går forhandlingerne om erstatning til minkavlerne og følgehvervene ind i sin afgørende fase. Med Venstre som deltager.

Ellermann erklærede sig som nævnt “nogenlunde tilfreds” med de rødes finanslovsaftale

Ellermann erklærede sig som nævnt “nogenlunde tilfreds” med de rødes finanslovsaftale. Altingets politiske redaktør, Erik Holstein, betegner det som “ret usædvanligt”, at Venstre modtager finanslovsaftalen så forholdsvis afdæmpet, men minder samtidig om, at Ellemann næppe har andet valg, fordi de toneangivende erhvervsorganisationer - Dansk Industri og Dansk Erhverv - var lynhurtigt ude og rose finanslovsudspillet fra rød stue.

Giver den som en anden Søren Brostrøm

Mandag beskrev Netavisen Pio, hvordan Venstres formand aktuelt giver den som en anden Søren Brostrøm og taler om at holde afstand, at huske at spritte af, og at vi skal passe på hinanden.

I en video lagt på Facebook søndag minder Jakob Ellemann befolkningen om, at Danmark kom godt igennem coronakrisen i foråret, fordi alle arbejdede sammen og sammen tog ansvar. Han fastslog, at "vi skal passe på hinanden" - og at det er alle partier på Christiansborg enige om:

Vi skal passe på hinanden. Det er vi også enige om herinde, uanset hvilket parti man så end tilhører

"Det er nu, vi kan se et lys, som nærmer sig ude for enden af tunnelen. Med håb om at der nu er vacciner på vej. Og at der måske er en hverdag for enden af alt det her. Forudsætningen for at nå dertil er, at vi tager ansvar. Allesammen. Vi skal passe på hinanden. Det er vi også enige om herinde, uanset hvilket parti man så end tilhører.”  

placeholder

 

Meningsmålinger eller ej. Venstre har set skriften på væggen:

Vælgerne er først og fremmest optaget af den sundhedskrise, som Danmark befinder sig i - og hvordan vi som borgere og land kommer mest sikkert igennem krisen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Meget interessant måling ovenpå mink-affæren. Måske havde Jakob Ellemann ret, da han i begyndelsen af mink-affæren i en mail til sine folketingsmedlemmer skrev, at Venstre skulle sige ja til mink-aflivning. Han havde nok forudset, at der ikke var stemmer i at gå imod en beslutning, der er taget til fordel for folkesundheden. Men så blev han kørt over af landbrugslobbyen i Venstre, der ville have konfrontation:

https://jv.dk/artikel/ellemann-blev-pelset-lige-inden-midnat

Da der ikke har været faglige grundlag for at slå mink ned pga. Corona, så er det jo en ren politisk beslutning. Ulovligt udført. Det skal de da være glade for, at de ikke har støttet hele vejen.

Smittefaren omkring minkfarme er altså 5,5 gange så høj, som andre steder. Det vil da være dybt uforsvarligt ikke at reagere på det.

Der er 2 forkerte udsagn: "ikke har været faglig grundlag" og "Ulovligt udført."
Dermed falder hele indlægget fuldstændigt til jorden og fremstår som det rene nonsens!

Thomas Sundgaar
Der er nu ret så mange, der stadig mener der var og er masser af god grund til at aflive/afskaffe alt minkavl herhjemme. Det er utvivlsomt sådan, at minkfarme er en kæmpe virusrede og det er også ubestrideligt halvdelen af dem der i nordjylland blev testet positive, var positive med netop en minkvariant. Ikke cluster5 nej, men andre minkvarianter.
Det er og det var en voldsom smittekilde.
og Nordjylland lå en kort overgang som en de områder med mest smitte, men efter at minkene var væk, blev vi meget hurtigt et område med mindst smitte.
Mange andre steder i verden har man også konkluderet at mink er yderst smitte-modtagelige OG at de har en høj evne til at omdanne vira og sende dem videre til mennesker.

og bortset fra det, vi behøver slet ikke mink, de laver ikke noget der er uundværligt.

Der er jo kvinder der går med pels

Dem der ødelægger det for V er Støjberg, Gertzen, Løhde, de er så ubehagelige i deres opførsel og finder huller i osten. Hvis de havde været i samme situation som regeringen, med pandemi, havde der ej heller været mere eller mindre lovhjemmel, den påstås at være der, skrevet i 2003 under Fogh det forbi går de totalt.
det vil jeg da gerne vide mere om.
Mette F og hendes regering har gjort det flot, der er begået fejl, det er undskyldt, der arbejdes på løsninger, men de blå hidser sig op. Vermund er helt grænseoverskridende. Kommunalvalget vil vise, hvor V reelet står og S og K også.

Helle du har helt ret Pernille Vermund er uudholdelig person, det burde være det parti, der bliver straffet.hvis Jacob ellemands bagland var fornuftige, så havde den sag været afklaret.

Kære Helle Walther og Kære alle i andre der synes det var Ok at slå Minkene ned og sætte Politi og Hæren ind -jeg kan gå med til at det måske var i orden at slå minkene ned - men det var ikke i orden at sætte Politi og Hær ind - det var heller ikke i orden at grave Minkene ned - så VORES grundvand bliver forgiftet
Nåhh Ja sådan!!! i bor jo nok ikke i Karup eller Holstebro - så i er jo nok ligeglade med om vandet i Midtjylland bliver forpestet. Med hensyn til at grave Mink ned -- Skider i/du i jeres egen rede ?? Selv en høne kunne aldrig finde på at SKIDE i sin REDE - i reden ligger nemlig hønens afkom. Er det Det vi skal videregive og lære vores efterkommere -- At de bare skal smide deres affald i et hul ? - til fare for at "vores vand" bliver forgiftet.
Blot Et eksempel på hvor meget- eller snarer hvor lidt viden de HØNS der Styrer Danmark har. Når den viden ikke er til stede havde det været godt om der var sund fornuft at finde.
Meningsmålinger , mandater og politisk magtbegær, fnidder, fnadder - rager mig en høstblomst og jeg er modstander af blokpolitik -blokpolitik er ikke konstruktiv.
Hverken de blå eller røde formår at lede dette land med "sund fornuft"- jeg bliver bare så skuffet-når mennesker ikke har rygrad til at "stå op for sig selv" og tage ansvar hvem der giver ordre til hvad hvornår og hvorfor. Med kærlig hilsen og ønsket om en god 10. dag i advent fra Driftansvarlig på vandværk i Midtjylland gennem 24 år.

Hej Peter Schmidt
Ja, godt udtrykt. Måden minkavlere blev presset af regeringen til at aflive deres dyr er fuldstændig uhyrlig. En stat der sender politi og militær mod sin egen civilbefolkning? Er det sådan vi vil behandles af en regering, der har taget styringen i staten og fra staten? Vi skal også alle huske, at det altid vil være oppositionens opgave at kontrollere den til enhver tid siddende regering. Også selv om der er pandemi! Ja, det suspenderer nemlig ikke folkestyret. Derfor er der ingen grund til at tiltænke oppositionen dårlige motiver “at lugte blod” og hvad der ellers er blevet sagt herom. Nej, enhver regering skal lade sig udsætte for kontrol og kritik, og det gælder faktisk også den nuværende regering. Og selv om Mette F bliver irriteret over spørgsmål, ja, så kan det ikke nytte noget. Hun må lære at acceptere at andre har ret til at stille hende spørgsmål. Vi er alle på en fælles søgen efter det bedst mulige. Både rød og blå og andre farver har deres opgave her. Tænk sig hvis der kun var røde partier i dette land - eller kun blå? Nej vel! De har faktisk allesammen hver deres berettigelse.
Derfor: Hvis ikke der kommer en form for selvransagelse i de røde partier må man her forvente at dette uskønne forløb vil danne præcedens i en eller anden form. Det betyder, at der i fremtiden vil kunne komme en ikke-rød regering, der også kan sætte politi og militær ind mod civile grupper, som den selv synes er farlige. Den kommende ikke-røde regering vil også kunne nægte at svare på spørgsmål, nægte at stille op til interviews og i bedste Trump-stil primært kommunikere på en patosfyldt måde gennem de sociale medier. Ligeledes vil den ikke-røde regering kunne sætte sig fuldstændigt på samtlige poster i statsapparatet og tvinge embedsmændene til at være politisk loyale overfor den kommende ikke-røde regering. Hvis det er det, man ønsker fra de røde partiers side, så fortsæt ud ad den samme kurs. Men hvis et sådant scenarie omvendt lyder lidt skræmmende, var det nok en god ide, at prøve at påvirke sine egne politiske kanaler til at gå i en lidt mere demokratisk (ikke totalitær) retning.
Der er mennesker, der gav deres liv for at vi kunne få et folkestyre. Det skal vi ikke acceptere at der fifles Hverken fra den ene eller den anden form for regering.
Så nej, målet helliger IKKE midlet. Det betyder at vi ikke skal bekæmpe corona for enhver pris. Vi skal bekæmpe det for enhver pris inden for folkestyrets rammer.
Og til en orientering. Jeg stemmer nogle gange rødt, andre gange blåt. Men jeg bryder mig ikke om at se den form for regeringsudøvelse vi har haft et stykke tid nu.....Der er intet der er mere dyrebart end demokratiet.

Kirstin Jacobsen, at politiet og militæret er brugt " mod " egen befolkning er selvfølgelig det rene vrøvl, og næppe nogen minkavler har følt sig truet, det er kort og godt en gang usmagelig propaganda fra højrefløjen, som slog gruelig fejl, ( se meningsmålingerne ). Og så var der lige Fogh som nedlagde Irakkommisionen før den var færdig. og endelig skal vi ikke glemme Støjberg. Men jeg er sikker på at vores stærke demokrati overlever, med og uden Mink.

Peter Schmidt.
Jeg kan anbefale dig at læse op på NOST, i stedet for at hoppe på "militær og politi" vognen, som nogle højrefløjspolitikere også har råbt om. NOST blev oprettet af Anders Fogh i forbindelse med tsunamien i Thailand - man ønskede at have en national operativ stab, som kunne træde ind i forbindelse med kriser i Danmark. NOST blev f.eks. indsat under togkatastrofen på Storebælt, hvor militær afskærmede toget, så medier og private ikke kunne fotografere døde og sårede. Det bevirkede ikke, at Lars Løkke blev udråbt som diktator. På samme måde er NOST blevet indsat under coronakrisen - og det har ikke gjort Mette Frederiksen til diktator.

At en del højrefløjspolitikere simpelthen ikke har været med som ansvarlig under kriser (f.eks. Vermund) eller åbenbart har været på så lavt et niveau i partiet (Ellemann og Pape) under tidligere kriser, at de ikke har opdaget eller gidet sætte sig ind i hvad NOST faktisk laver, er særdeles pinligt. Måske skulle de være mere til stede i folketingssalen mentalt i stedet for at sidde og opdatere på fb og twitter.

Den nationale operative stab (NOST)
Den nationale operative stab (NOST) træder sammen, når der opstår større kriser og hændelser i Danmark. Staben skal i sådanne situationer sikre det tværgående samarbejde og koordinering mellem myndighederne.
I tilfælde hvor Danmark rammes eller påvirkes af større kriser og hændelser, som fx ekstremt vejr, brand, eksplosioner, strømafbrydelser, ulykker eller angreb, træder Den nationale operative stab – i daglig tale NOST – sammen for at styre og koordinere den operative indsats på tværs af myndighederne.

Staben ledes af Rigspolitiet og består ud over Rigspolitiet af Politiets Efterretningstjeneste, Forsvarets Efterretningstjeneste, Forsvarskommandoen, Beredskabsstyrelsen, Udenrigsministeriet, Sundhedsstyrelsen og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Andre myndigheder kan indkaldes efter behov i forhold til hændelsens karakter.

NOST-medlemmerne mødes fysisk flere gange i døgnet både før, under og efter en hændelse og forbereder og koordinerer den operative indsats på nationalt niveau, indtil beredskabet kan reduceres og vende tilbage til normale tilstande.

Så de høns du snakker om, er altså politi, militær, fødevarestyrelse og miljøstyrelsen. Hvis ikke politikerne kan stole på dem - hvem skal de så stole på?

Britta Kristensen Nost er meget mere, end det som du beskriver
så flot og rigtig, i hvert af de 12 politikredse, som vores politi
består af, er der lokalafdelinger af NOST hvor der er politidirektøren,
for de enkelte kredse der står i spidsen for deres arbejde.
Og det er den myndighed som beder om hjælp fra NOST, som skal definere,
hvad den hjælp som de ønsker fra NOST går ud på, feks. ønskede
Fødevarestyrelsen hjælp fra Politiet og fra forsvaret, til at bemande
det såkaldte Calcenter som var oprettet, for at skabe kontakt til alle
landets minkavlere, hvor der skulle ringes for at tilbyde assistance til
opgaven med aflivningen af alle minkbesætninger, og der er ikke en eneste
minkavler, som har haft besøg af politi eller forsvaret, som ikke
selv har inviteret dem til at assistere med optælling eller slutopgørelse.
Så minkavlerne kunne få deres ekstra bonus for aflivningen.

Det er svært at forstå, hvad Venstre og andre centrum højre partier brænder for, hvad de drømmer om, at gennemføre, hvis de kom til magten. Andet end at kritisere regeringen og et godt betalt arbejde på Borgen. Hvorfor skulle vi stemme på dem? Hvad er de gode grunde?

Hej
Oppositionens opgave er faktisk altid at være kritisk. Det er deres pligt at stille de kritiske spørgsmål og at kontrollere den til enhver tid siddende regering. Derfor, Når de borgerlige partier for tiden er kritiske i den såkaldte mink-sag er det netop det, der kræves af dem. Magten skal afbalanceres af en opposition, der skal kontrollere regeringen. Det er der intet forkert i. Hvis man vil leve i et demokrati er det uomgængeligt. Ligesom det netop var de rødes partier, der gjorde deres pligt ved at tage Inger Støjberg ministeransvar op til nærmere eftersyn. Det er sundt for folkstyret og man skal altid spørge sig selv, når der kommer kritik: Kunne der være (bare en lillesmule) om snakken? Altså tage en kritik til sig. Her ved vi alle at Mette F har beklaget mange gange i minksagen. Jeg ved dog ikke, hvad hun egentlig mener, når hun siger : “Der er begået fejl”. Hvilke fejl mener hun? For mig er det uklart, hvad hun egentlig sigter til......

Det er korrekt at opposition og presse, skal stille spørgsmål. Men de skal altså også høre svaret, på spørgsmålet. Hvis svaret ikke passer ind i spørgerens agenda, er det spørgerens problem, og berettiger ikke til en hetz.

Det er korrekt at opposition og presse, skal stille spørgsmål. Men de skal altså også høre svaret, på spørgsmålet. Hvis svaret ikke passer ind i spørgerens agenda, er det spørgerens problem, og berettiger ikke til en hetz.

Det er korrekt at opposition og presse, skal stille spørgsmål. Men de skal altså også høre svaret, på spørgsmålet. Hvis svaret ikke passer ind i spørgerens agenda, er det spørgerens problem, og berettiger ikke til en hetz.

Måske kunne "venstrefolket " for en tid, have godt af at "tage plads " i nogen af de trange nu tomtstående minkbure.Sidde der, imod deres natur,på trådnet og fare febrilske rundt på mere end minimale kvadratmeter. Måske det kan "tæmme" de fleste "venstremænd og koner". Og få dem til at indse at enhver form for minkavl ikke er andet end regulær DYRPLAGERI. Rovdrift på dyr der har ret til at leve FRIT og eksistere i den pels de blev skabt med.

At aflive alle mink var og er den helt rigtige beslutning i situationen. Ingen tvivl om det. Og der skulle handles hurtigt før det var for sent. Det har man gjort i mange andre lande såvel i EU som andre steder. I Frankrig har de taget skridtet fuldt ud og nedlagt forbud mod mink avl for altid.

At de berørte minkavlere er dybt frustrerede over at få påbud om at nedlægge deres hverv og for nogen deres livsværk tænker jeg alle godt kan forstå. Det er aldrig sjovt, at være den det går ud over. Minkavlerne har så fået en fuldt dækkende økonomisk kompensation fra os alle sammen i form af erstatning fra staten. En erstatning på omkring samlet set 19 milliarder kr.. Men selvfølgelig. Tilbage står der frustrationen og følelsen af, at være løbet over enden af staten for de berørte mennesker. Men til tider er der vigtigere mål end hensynet til den enkelte.

Det blå svindlerhold ville have endt med at træffe helt den samme beslutning.

Annonce