S-profiler: Blå toppolitikere har kæmpe ansvar for Trump-retorik og mistillid

Pape og Ellemann er med deres adfærd med til at legitimere Trump-retorikken og smider “brænde på bålet”, lyder anklagen. Blå politikere afviser indigneret.
En række S-profiler er rystede og beskæmmede over de voldsomme scener med hærværk, vold og Trump-retorik, der torsdag udspandt sig foran Retten på Frederiksberg i forbindelse med afhøringen af statsminister Mette Frederiksen (S) i Mink-kommissionen.

S-profiler som social- og ældreminister Astrid Krag, beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, politisk ordfører Jeppe Bruus og hovedstadsordfører Ida Auken giver på hver deres måde udtryk for forfærdelse, beskæmmelse og stor frustration. Flere af dem har et bud på, hvordan det er kommet dertil:

“Men hvornår er vi i herhjemme i vores dejlige Danmark kommet dertil, hvor man på ren Trump-vis demonstrerer med voldelig adfærd og ”lock her up”-retorik? Det gør mig oprigtigt trist,” skriver social- og ældreminister Astrid Krag (S) på sin Facebook-profil.

Blå toppolitikere smider brænde på bålet

Hun mener, at blå toppolitikere som Søren Pape Poulsen og Jakob Ellemann-Jensen med deres adfærd har været med til at legitimere Trump-retorikken og “smide brænde på bålet af polarisering”:

“Men når formændene for landets to største oppositionspartier – Venstre og Konservative – på landsdækkende TV beskylder statsministeren for at lyve.”

“Når de to partier stemmer for, at statsministeren skal for en rigsret, og fælder dom inden granskningskommissionen har færdiggjort sit arbejde og fremlagt sin konklusion.”

Når Venstres Ungdom kører ”Lock her up”-kampagne om statsministeren

“Når Venstres Ungdom kører ”Lock her up”-kampagne om statsministeren,” noterer Astrid Krag i sit opslag.

placeholder


“Kyniske forsøg på karaktermord”

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, der er på barsel indtil næste uge, er på akkurat samme linje. Han mener blå partiledere deltager aktivt i et kynisk forsøg på karaktermord:

Det mest kyniske forsøg på karaktermord i dansk politisk historie

“De borgerlige partier og partiledere bærer et kæmpe ansvar for de her amerikanske tilstande. Det mest kyniske forsøg på karaktermord i dansk politisk historie. Man må håbe, at de er ansvarlige nok til at rydde op i egne konspirationer når Kommissionen er færdig. Føj,” skriver han på Twitter.

placeholder

 

Socialdemokratiets politiske ordfører, Jeppe Bruus, er inde på samme tanker i et tweet, hvor han henviser til en fotocollage begået af en tidligere formand for Venstres Ungdom med teksten: “Mette for Prison”:

opildner den til øget splittelse, mistillid til vores myndigheder og fodrer de mest ekstreme kræfter

“Den Trumpkampagne som borgerlige partier kører i øjeblikket er alt for voldsom. Ud over usaglige og løgnagtige påstande, så opildner den til øget splittelse, mistillid til vores myndigheder og fodrer de mest ekstreme kræfter - som lige nu er kamp mod politi og presse.”

placeholder

 

Ida Auken: Det må stoppe

Socialdemokratiets nye hovedstadsordfører, Ida Auken, er først og fremmest beskæmmet over den voldsomme retorik på gade-niveauet, som fik fuld skrue foran Retten på Frederiksberg, hvor Mink-kommissionen afhører vidner:

“Billederne af Statsministerens ankomst til granskningskommissionen ryster mig ærligt talt. Vanvittige folk, der stiller sig op og råber "landsforræder", demonstrerer med skilte, hvor der står “Ind med Slette Mette - lev med det”, og som rækker fuckfingre af landets statsminister,” skriver Ida Auken frustreret og fortsætter:

det må simpelthen stoppe

“Det er jo amerikanske tilstande - og er helt uforeneligt med demokratiet. Jeg er simpelthen rasende. Hadefulde konspirationsteoretikere og deres løgne er en hån mod vores folkestyre. Og det må simpelthen stoppe.”

placeholder

 

Blå politikere skyder med skarpt

S-profilerne får svar på tiltale fra en række blå politikere fra andet geled.

De Konservatives finansordfører, Rasmus Jarlov, skriver i et twitter-svar til Peter Hummelgaard:

Hvis I vil undgå den slags scener så overhold loven

“Ved ikke hvad I havde regnet med. Hvis I vil undgå den slags scener så overhold loven. Særligt når nogle af os igen og igen siger det til jer, mens I bare fortsætter ufortrødent.”

De konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard medgiver, at de demonstrerende foran Retten på Frederiksberg torsdag optrådte både respektløst og kritisabelt over for Mette Frederiksen. Men også at Astrid Krag må skamme sig:

“Det Konservative Folkeparti er et lov og orden parti, og vi har aldrig legitimeret hærværk eller trusler mod en statsminister. Skam dig for at påstå det, Astrid,” skriver hun på Facebook.

placeholder

 

Venstres boligordfører, Heidi Bank, betegner Hummelgaards beskyldninger som “ikke fair”:

"Kære Peter. Det er ganske enkelt ikke en fair beskyldning. Du splitter lige nu mere end du samler med din retorik. I har et massivt forklaringsproblem i den her sag. Stå ved det, i stedet for de her langt ude beskyldninger.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Men hvornår er vi i herhjemme i vores dejlige Danmark kommet dertil" at vi har et bandemiljø hvor der skydes i det offentlige rum med drab til følge. Hvorfor tror du Astrid Krag, tidligere SF'er?

Ida Auken hovedstadsordfører (tidligere SFer og radikal), hvor mange gange og hvornår har du været lige så pissed over bandemiljøet i hovedstadsområdet?

Jeres forargelse i denne sag er hyklerisk!

Det fik vi i 80'erne under borgerligt styre med alle rockerbanderne. Det stoppede aldrig igen. Det kan vi takke jer borgerlige for ikke at gøre noget ved, dengang det kunne stoppes. Nu er der for mange våben, for meget kynisme og for meget forråelse i samfundet, især skabt under årtierne med borgerligt styre.

Efter Schlüter kom Poul N Rasmussen til i 1993 og sad til 2001. Blev rockerbanderne da afskaffet i den periode?

Kurt. og hvad har det med de borgerliges hadske attitude mod regeringen at gøre.
Vi har ikke i nyere tid, set så hadske og splittende udtalelser som de borgerlige præsterer for tiden.
Trist at man ødelægger en fin debat-kultur og splitter landets befolkning, fordi man føler sig magtesløs og svag.

Og vi har ikke oplevet så megen stupid og afstumpet vold som efter indvandringen fra menap. Som jeg har skrevet før så har Piopio berøringsangst med dette emne så når lejligheden byder sig for at drage paralleller så skal det gøres.

Jeg var slet ikke klar over at disse mennesker ikke var her for 2 år siden, og at der slet ikke var problemer under de borgerlige regeringer.
Men godt du gør opmærksom på det, så vi alle kan blive klogere, eller....

?

Glem idioten.

Han er sendt i byen af hans leder Pernille.

Nej 'idioten' er ikke sendt i byen af Pernille. Pernille er ikke hans leder.
Men tak Jan for at løfte tråden op på et højere niveau!

Glem idioten.

Han er sendt i byen af hans leder Pernille.

Ja Jan, han er en idiot, ham K. Jensen.
Du skal bare skrive det samme igen og igen, så bliver han sur,
så vil han ikke lege med mere.
Ja hans leder, er Pernille Vermund!
Fuldstændig logisk.

PETERSEN, det er sørgeligt så lidt du og Jan har at byde ind med i en diskussion. Er I også voldelige når I ikke længere kan klare Jer verbalt? Er det sådan man skal opføre sig når man er 'rød'?

Gå tilbage til dit hul, Surt Kurt.
Du spørger om mere end hvad 100 tosser kan svare på.

Kurt Jensen, nu har der jo været "bandeopgør" med skydevåben længe før LTF og Satudarah opstod.
I 1984 skød Jørn "jønke" Nielsen "Markellen" fra Bullshit i et bagholdsangrb i 1984. Fra 1994 til 1997 udbrød den store Nordiske "rockerkrig" med deltagelse af Hells Angels og Bandidos hvor anvendelse af håndgranater, panserraket og div. rifler og maskinpistoler blev brugt og hvor i alt døde 11 personer, heraf 2 civile. Jo Danskerne kunne godt selv deltage i skyderi inden "narkomartkedet" med de der tilhørende skyderier blev delvis overtaget af "muslimske" grupperinger.

Men var det drive-by skyderier hvor uskyldige risikerede at blive ramt?? Sådan husker jeg det ikke.

Nej K. Jensen, det er den ikke, forargelsen, du ta`r fejl.
Det var en flok ondskabsfulde syge hysteriske terrorrist paphoveder, der stillede
sig op og spyttede på ministerbilen, og smadrede en lygte.
Hele flokken skulle være lagt i håndjern og kørt væk.

Anonyme 'gider' jeg ikke svare!

Nå, og det skal du heller ikke, K.J.
Disse uhumske personer skulle fratages deres bistandshjælp, dagpenge og boligsikring,
og hvad de ellers får udbetalt,
så skaderne de forvolder kan dækkes.
Det er jo rigtigt hvad Sofie Carsten Nielsen siger, det er ligesom i USA
6. januar, det er tæt på.

En lille flok utilpassede mennesker, som mener de har retten til at begrænse det store flertals bevægelsesfrihed, tryghed, sundhed og frihed. De burde pålægges at betale for de omkostninger de påfører os alle sammen, fællesskabet. Et fællesskab, som er afgørende nødvendig for at vi alle sammen kan være her. De her mennesker tager os alle sammen som gidsler. Det er ikke os, fællesskabets flertal, som frygter noget. Det er dem. Frihed er ikke ansvarsløshed. Tvært imod er det frihed under ansvar. Også for hinanden. Det har den her lille flok utilpassede mennesker fuldkommen misforstået. Man kan ikke have et samfund med frihed til skade for andre.

Desvære er der en del forstyrede mennesker i dag som opfører sig upassende og forstyrer den offentlige orden mere og mere fordi de mener de har ret til at gøre lige hvad de vil til større og større skade for os andre.

"De burde pålægges at betale for de omkostninger de påfører os alle sammen, fællesskabet"
Ja, men ikke kun i denne sag.
Fx., de der lemlæster andre skal bidrage til deres hverdag lige så længe som ofrene er på forsørgelse eller på nedsat tid, det er ikke alene en samfundsopgave.
Hvad siger du til det Jeppe?

Kære Kurt

Tak for din dumhed. Det er sådanne personer som dig vi lever af.

Din Pernille

Et typisk indlæg fra en 'rød' der ikke har ret meget mellem ørerne!
Tænk at du vil udstille din dumhed offentligt.

Så længe man stemmer for en rigsret i folketinget mod landets statsminister uden bevis overhovedet, så er man medskyldig i den form for retorik, der er i gadens parlament, husk det Jarlov og Mette Abildgård, der er ikke meget lov og orden i den form for retspraksis. Og hertil lægges så Ellemanns helt vilde stunt om, at han ikke stoler på landets statsminister, sagt på TV med han sædvanlige arrogante flabethed, alt mens han mener at med den retorik kan man godt være en troværdig oppositionsleder. Radikale har ej heller været helt uskyldige. Man bør tænke sig om hvordan man optræder på Tv, radio og på de sociale medier.

Fuldstændig korrekt!

jeg er ganske enig med Helle

"Man bør tænke sig om hvordan man optræder på Tv, radio og på de sociale medier."

Helle, hvordan synes du de der ikke lige er 100% enig med visse andre skribenter her bliver omtalt, eller hvordan de blå politikere bliver beskrevet? Er I selv anderledes?

Tænk, hvor ville alt være meget nemmere, hvis regeringens medlemmer havde en bedre korttidshukommelse eller derfor havde en i gruppen, der skrev referat, evt efter lydoptagelse. Er det for meget forlangt?
Den tænkSomme

Næ, men det er der ikke nogle regeringer det har benyttet sig af. INCL. dine borgerlige venner, hvis hukommelse ikke er meget bedre.
Så jeg ved ikke rigtig hvor du vil hen med dit skriv.

Tænk, at skulle kaldes borgerlig, har været selvstændigt tænkende socialdemokrat i flere år end de fleste. Det er ikke kønt, den glemsomhed, regeringen udviser. Med sandheden kommer man længst. Jeg mener det vil være dumt at efterligne de borgerliges gøren og Laden.
Den tænkSomme.

Nu finder der trods alt flere tænksomme socialdemokrater end dig. Så jeg synes du skal udtrykke dig lidt mere nuanceret.

Tænk, der er længe mellem snapsene , er du F.eks. nuanceret Hans Jensen.
God weekend
Den tænkSomme

hans Jensen, det er tilsyneladende en MEGET smal sti at gå på som socialdemokrat. Træder man det mindste ved siden af så falder der brænde ned. Hvorfor tror du at socialdemokratiet har udviklet sig til det det er idag? Mon ikke det skyldes plads til nye tanker, kritik og inspiration fra anderledes tænkende.

Kurt, at du er uenig kommer ikke bag på nogen herinde.
Det jeg kritiserer "den tænksomme" for, er at han kritiserer regeringen for noget som også er generelt for borgerlige regeringer. Der efterlyser jeg noget mere tankevirksomhed.
At du synes vi socialdemokrater er blevet mere skarpe i retorikken, hænger sikkert sammen med at tryk avler modtryk, og der kan man kun beklage, at de borgerlige har fremturet og sammen med medierne oppisket en hadsk stemning i befolkningen. Hvilket jeg er helt på det rene med, at du er helt uenig i.

hans, kan vi ikke nøjes med her at forholde os til hvad der bliver skrevet i kommentarerne på Piopio?
Beskyldninger mod anderledes tænkende har ikke noget med 'skarp' at gøre.

"tryk avler modtryk, og der kan man kun beklage, at de borgerlige har fremturet og sammen med medierne oppisket en hadsk stemning i befolkningen". Og så kan I ikke styre Jer? Altså igen er det de andres skyld.

Og kan du så ikke forholde dig til dette:
"Hvorfor tror du at socialdemokratiet har udviklet sig til det det er idag? Mon ikke det skyldes plads til nye tanker, kritik og inspiration fra anderledes tænkende."

Kurt Jensen, at du er anderledes tænkende end de fleste socialdemokrater kommer ikke bag på nogen som læser dine kommentarer, men det bliver dine synspunkter ikke mere sympatiske af og slet ikke når de falder i "tråd" med det en hvis Peter Jensen skriver her i Netavisen Pio.

Bent, pudsigt at netop DU skriver "det bliver dine synspunkter ikke mere sympatiske af".
Søg på #16743. Du kommenterer på et indlæg fra Peter Jensen:
"Når man læser dine kommentarer bringer det stærke mindelser frem om en person som huserede i Tyskland fra 1933 til 1945, hvor han begik selvmord sammen med sin kone og 6 børn, navnet var Joseph Goebbels. En hver har sin smag når det gælder forbilleder, jeg siger "velbekomme" til din".
I en anden tråd, #15784, skrev du:
"... For mig er det en usmagelig sammenligning som du simpelthen ikke kan være bekendt at fremkomme med ...".
Jeg må ikke men du må godt.

Og så var også den med Pape: #16877.

Moral er godt dobbeltmoral er dobbelt så godt.

Kurt Jensen, mon ikke det er uden for din kompetence at bedømme min moral. Når jeg i min kommentar til Peter Jensen sammenligner hans skriverier med Goebbels, er det fordi han skrive at der er 1 million muslimer i Danmark, hvilket er stærkt overdrevet, men en metode med overdrivelse som også Goebbels anvendte i sin propaganda. I følge Dansk statistik befinder der sig ca. 256.000 muslimer i Danmark og selv om en del af dem er på kontanthjælp, er der også mange af den som er i arbejde. Jeg har truffet muslimer både som bus- og taxichaufører, som ansatte på hospitaler som læger og sygeplejersker og som tandlæger. Der er også mange der er ansat i rengøringsbranchen, på pizzariaer og i butiksbranchen.
Nu er Peter Jensen nok ikke det rigtige navn, men et synonym for den person som tidligere skrev under "synonymet" Thomas og jens Peter Jensen her i Netavisen Pio.

Bent, udenomssnak igen. Hvorfor bringer du nu muslimer på banen, og om Peter Jensen er hans rigtige navn på banen?
Hvorfor må du godt bruge sammenligner til en nazist når jeg ikke må (uden at det er usmageligt)?????

Kurt Jensen, når man bruger en retorik om indvandrer fra MENAP-landene (muslimer) som minder om den Goebbels brugte om Jøderne i Tyskland, må man tåle sammenligningen eller "dæmpe" sin retorik eller "stå på mål for dine holdninger"
Når du og dine ligesindede giver udtryk for at hvis alle indvandrer fra MENAP-landene bliver sendt tilbage til deres oprindelseslande, vil det begrænse kriminaliteten væsentlig og staten vil spare kr. 33 milliarder som de borgelige så kan anvende til afskaffelse af arveafgiften og topskatten samt sænke selskabsskatten. De borgelige har jo en filosofi om at hvis dem som tjener mest skal betale mindre i skat vil de arbejde mere, hvorimod dem som tjener mindst skal tjene mindre, for så vil de også (blive nødt til) at arbejde mere???

Bent, hvordan kan du få "Og vi har ikke oplevet så megen stupid og afstumpet vold som efter indvandringen fra menap" til at minde om Goebbels retorik??? "må man tåle sammenligningen" og så spørger jeg dig igen: hvorfor må du og ikke jeg??? NU kan du ikke trække den længere Bent, kom nu med et svar.

" vil det begrænse kriminaliteten væsentlig" Jeg synes du skal bruge lidt tid på info fra Danmarks Statistik:
https://www.statistikbanken.dk/statbank5a/default.asp?w=1280 >Sociale forhold under kriminalitet/dømte personer vælger du STRAFNA4. Under OVERTRÆDELSENS ART vælger du 'Voldtægt' under OPRINDELSESLAND vælger du 'marker alle' og under ÅR du f.eks vælge de sidste 4 år. Vælg VIS TABEL, og så kan selv vælge hvordan du vil have resultatet presenteret, fx i et regneark. Og hvad finder du så ud af?

Kurt Jensen, med typer som dig er diskussion omsonst, så jeg stopper her.

Bent, nå blev sandheden / virkeligheden for meget for dig? Eller var opgaven med Danmarks Statistik for svær?
Jeg vil ikke tøve med at kalde dig en dobbeltmoralsk kryster.

Svaret kan måske findes i at blå blok ikke har noget som helst i deres politik at tilbyde, de har præsteret at få skåret sundhedsvæsenet ind til benet, da så Covid'en kommer så knækker filmen for de mange 1000ende som igennem mange år har løbet hurtigere og hurtigere. Det kan størstedelen af den Danske befolkning så godt se. Det måtte ligesom ske på et tidspunkt. Ligeleds er resultatet af de mange andre blå nedskæringer blevet synlige. Da de blå ikke rigtig har andet at komme med, må man angribe hvor man kan og med hvilke våben man lige kan få fat i, utrolig godt hjulpet af vores medier. Går regeringen lidt frem bliver de angrebet, lidt tilbage mere angreb osv.osv. På trods af at Danmark er et af de lande der har klaret sig bedst igennem Covid krisen. Så det vi ser er ikke politik, det er blå magtesløshed der så udvikler sig til en slags desperation og had.

Sørgeligt, mad alle de Aere, også her i tråden, der er på NB niveau. Endnu mere sørgeligt, med vore ledere, der er på V og K niveau !!

Hvor kommer det der NB traume fra?

Når man ikke længere kan argumentere, tyr man til vold. Så længere det kun er verbal vold, er der ikke meget at gøre. Lev med det, som statsministeren selv sagde i anden anledning.

Hvis der er tale om fysisk vold og hærværk, er det en politiopgave. Jeg går ud fra at de ansvarlige stilles for en domstol.

Jeg ser hele denne affære som en gevinst for Socialdemokratiet. Det er lykkedes at sætte de borgerlige partier til vægs, på en måde, så de i ren og skær frustration over egen uformåen ikke ved, hvad de skal stille op. Det er derfor, deres vælgere nu bruger ufine meroder for at få luft for denne frustration.

Borgerskabet er i krise. Deres ledere er inkompetente, visse af dem er direkte kriminelle, det finder vi ud af på tirsdag, og de har intet - som i INTET - at byde på. De borgerlige ligger som de har redt.

Al min sympati går til Mette Frederiksen i denne sag.

Vold udført i tale og ord er ligeledes strafbart i forhold til straffeloven. Her et par eksempler:

Bagvaskelse er ulovlig efter § 268 i straffeloven, med en maksimal strafferamme på 2 år.

Injurier er ulovlige efter straffelovens § 267 og kan straffes med bøde eller fængsel i op til fire måneder.

Og så er der straffelovens § 119 og 119a om forbrydelse mod den offentlige myndighed.

Æreskrænkelse er ulovlig efter § 267 i straffeloven. Den, der fremsætter eller udbreder en udtalelse eller anden meddelelse eller foretager en handling, der er egnet til at krænke nogens ære, straffes for ærekrænkelse med bøde eller fængsel indtil 1 år.

I grove situationer træder straffelovens § 268 i værk - Den straf, der er nævnt i § 267, kan stige til fængsel indtil 2 år, hvis

1) en alvorlig beskyldning er usand eller

2) en beskyldning er fremsat eller udbredt gennem indholdet af et massemedie og beskyldningen er egnet til væsentligt at skade den forurettede.

Så vold udført i tale og ord er ligeledes strafbart i forhold til straffeloven. Og derned en sag for politiet.

Al min sympati går ligeledes til Mette Frederiksen. 100%.

Fuldstændig enig, Duus.
Min sympati er også hos statsministeren,
hun er ikke skyldig i noget som helst af det syge gætværk.
Idioterne der spyttede på ministerbilen skulle selv vaske deres
uhumskheder af, og betale for det,´+ lygten der blev smadret.
Det er strafbart at ødelægge andres biler, uanset hvem de tilhører.

Niels, hvad synes om sprogbrugen længere oppe i tråden fra Jan #17736 og PETERSEN #17749? Er det sådan vi skal diskutere med hinanden?

Hvor er det herligt, at se flokken af imbecile personager.

Det er den vælgergruppe, som jeg kan manipulere med.

Pernille

Sider

Annonce