Mette F. til Vanopslagh: “Man tager ikke ansvar ved at holde taler”

Frontalt sammenstød mellem Alex Vanopslagh (LA) og Mette Frederiksen (S)
Under Folketingets spørgetime tirsdag slog det gnister mellem statsminister Mette Frederiksen (S) og Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh.

Vanopslagh sagde i sit partilederindlæg, at S-regeringen efter Liberal Alliances opfattelse er ved at miste grebet i håndteringen af coronakrisen:

“Et andet område, hvor man kan få indtrykket af, at regeringen er ved at miste grebet, det er i håndteringen af coronaepidemien i Danmark. For kapaciteten i sundhedsvæsenet nu er mindre, end da coronakrisen ramte os i marts 2020.” 

Dén opfattelse var statsministeren mildt sagt uenig i:

“Det er, når man sidder i Epidemiudvalget, man bekender kulør lige nu. Tager man ansvar som politisk parti? Gør man det, som myndighederne anbefaler? Eller gør man sådan her, spurgte statsministeren og holdt sine håndflader frem, som for at vise, at Liberal Alliance efter hendes opfattelse forholder sig passivt og uden vilje til at tage ansvar i Epidemi-udvalget.

“Liberal Alliance har gjort sådan her gennem et stykke tid. Det overrasker mig ikke længere,” sagde Mette Frederiksen.

“Det er i Epidemi-udvalget, man tager ansvar”

Statsministeren var mere overrasket over - med henvisning til De Konservative og Venstre - at gamle, tidligere regeringsbærende partier på samme måde som Liberal Alliance ikke tager medansvar ved ikke at bakke op om myndighedernes anbefalinger. Eller ved direkte at stemme imod anbefalingerne.

Statsministeren understregede over for Alex Vanopslagh, at Danmark gik ind i vinteren med ret godt styr på tingene, og hvor samfundet i høj grad stadig er ret åbent - i modsætning til situationen i en række lande omkring os:

det er i Epidemi-udvalget man tager ansvar

“Omikron har ændret spillereglerne, men det er i Epidemi-udvalget man tager ansvar. Ærgerligt, at alle ikke gør det.”

Alex Vanopslagh skulle så egentlig efter dagsordenen stille sit næste spørgsmål, men måtte lige give igen på statsministerens svada:

“Jeg har taget ansvar allerede for et år siden, hvor jeg har foreslået statsministeren at sætte hårdt ind mod afbureaukratisering, sådan at der bliver frigjort kapacitet i sundhedsvæsenet. Jeg har nævnt det flere gange hernede, og faktum er, at for anden vintersæson i streg har man ikke gjort noget for at øge kapaciteten. Kapaciteten er mindre, og det giver mig det indtryk, at man har mistet grebet om corona-håndteringen i Danmark.“

“Sådan kan vi jo ikke arbejde”

Vanopslagh stillede derefter et spørgsmål om noget helt andet. I besvarelsen af det spørgsmål vendte Mette Frederiksen så lige tilbage til spørgsmålet om håndteringen af coronahåndteringen:

Man tager ikke ansvar ved at fremføre påstande

“Jeg er bare nødt til at sige: Man tager ikke ansvar ved at holde taler. Det gør man altså ikke. Man tager ikke ansvar ved at fremføre påstande. Eller ved at deltage i spørgetimen. Man tager ansvar, når man stemmer i Epidemi-udvalget.”

Mette Frederiksen sluttede af med endnu en verbal røffel - ikke bare til Liberal Alliance, men nok så meget til Venstre og De Konservative:

“Nu har vi lavet en organisation i Danmark, hvor der er en epidemikommission, der kommer med anbefalinger, og næsten ved førstkommende lejlighed, ikke helt, men næsten, så er der en række borgerlige partier, der siger: “Det vil vi sørme ikke tage ansvaret for”. Sådan kan vi jo ikke arbejde. Sådan kan vi jo simpelthen ikke arbejde.”    

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kommentar:

Så debatten i Spørgetimen i dag !

For det første, er det utroligt trist at se; en del politiske partier konstant omtaler den såkaldte Mink-Sag inden alle vidner er hørt, samt at Granskningskommissionen ikke har fremlagt deres Rapport endnu...

Samtidigt ser man Peter Skaarup Dansk Folkeparti for åben TV-Skærm udtale, at Statsminister Mette Frederiksen også skal i en Rigsret, AK JA, Rønnebærene er sure når det ikke går Dansk Folkepartis veje, og at Peter Skaarup så har tabt sutten ved udtalelsen om, at Statsminister Mette Frederiksen skal i en Rigsret...

Nu er der jo en væsentlig forskel på, at Inger Støjberg bevidst har handlet ulovligt, hvor Mette Frederiksen lavede en fejl, da Statsministeren ikke har fået besked om at en lovhjellem manglede vedrørende aflivning af Mink-uden for aflivningsområderne...Det er jo en helt anden tilgang, når der omtales Rigsretssag...

Da jeg har set Spørgetimen i dag og læst de sidste fem linjer i indlægget, er jeg helt på linje med Statsminister Mette Frederiksen....Må jeg i al anstændighed gøre opmærksom på, at jeg ikke er Socialdemokrat..

God Aften,
Erling Drews...

….det sidste skulle du måske genoverveje … 😀

ooooooo oo o ooooo ooooo
o o o o o o o
o o o o o o
oooo o o o o o oooo
o o o o o o o
o o o o o o o
ooooooo o oo ooooo ooooo

Statsministeren bed fra sig i dag i spørgetimen, først Jakob Ellemann, "optrådte" meget arrogant med at konfrontere MF med , hvad godt leder skab var, det mente han vist han selv har patent på. Statsministeren svarede at hun da ville spørge ham, om det var godt lederskab, når man vendte 180 gr. efter at have lovet en ting først, for så at bakke ud, da ens parti ikke var enig. Pape kom på med private børnehaver skulle have lov at tjene på penge deres iværksætteri. Han vil jo rulle både Arnepension og minimumsnormeringer tilbage, hvis han blev statsminister, han kaldte det ren socialisme sidst. Og så kom LA på banen og mente MF havde håndteret Corona kaotisk, så blev hun gal, hvad jeg godt forstod. Han stod som en dum gymnasieelev og grinede fjoget. Til sidst kom Vermund, der påstod det skulle være MF skyld at vi har landets største skattetryk, men her kunne MF tilbagevise, at det var usandt, da det højeste skattetryk blev målt under Løkke i 2019, før MF trådte til.
De blå fik ikke mange ben til jorden, de undervurdere Mette Frederiksen og tro hun ligger ned grundet deres idelige angreb og retorik, men det gør hun ikke. og alle hendes relevante telefoner er ligeledes indleveret til politiet, så den kan de ej heller komme med mere.
Og det bedste nu jeg er i gang, var da journalisterne bagefter udspurgte Ellemann, og Ekstrabladets Joakim B, Olsen gik til ham. og sagde: nu du taler om godt lederskab, synes du så, det er godt lederskab at stemme for en rigsret for landets statsminister uden skygge af bevis i folketinget. uha han trippede og trak iland, han var så ynkelig. Det var godt at høre journalisterne gå til begge i dag., men på en god måde.
Og mest ynkeligt er det at høre Løkke trække i land, han svigtede sin tilsynspligt. DF svigtede ved at undlade at stemme for en undersøgelse, så der ikke var flertal, de er også medskyldige i den rigsret og havde Løkke og DF gjort deres arbejde, så var rigsretten undgået og Inger S fyret, men en masse penge sparet og retspraksis fulgt.

Tak for et sindssygt godt indslag, skrevet så fint, jeg er bare så enig med dig.

Det har været helt tydeligt for mange af os, at folketinget er det helt store problem omkring coronahåndteringen. Da MF sagde: "Vi anbefaler på det kraftigste" og gentog, så oversatte vi det til, at blå blok i epdemikommissionen har stemt imod, at der er SKAL - restriktioner. Derfor forsøgte MF at pointere meget kraftigt, at vi anbefaler....... Det er så usselt, at blå blok nu er mester for en hidtil uset smitteomfang med de følger det helt uvægerligt vil få. Jeg er af den klare opfattelse, at de synes "det er helt ok, at et stort antal ældre dør af det her, for så er vi fri for at forsørge dem i mange år fremad, og de er jo ikke en gevinst for samfundet." Sådan agerer de ihvertfald. Og det er et stort samtale emne, der hvor jeg går rundt. I virkeligheden ved næste pressemøde, bør det remses op - med navns nævnelse, hvem der i epidemikommissionen (som også er blå bloks værk), der stemte for og hvem, der stemte imod SSI's og SST's og andre sundhedsfagliges anbefalinger, sådan at vi kommer til at kunne se, hvem der gerne ser os døde.

Vanopslag er bare en stor opblæst selvhøjtidelig blærerøv, fyldt med floskler.

Hans Jensen. Hele partiet liberal alliance er til grin og total overflødig.
Ole Simonsen

Kære Hans Jensen
Den bemærkning er under niveau! Faktisk har Vanopslag indimellem bidraget konstruktivt til den politiske debat - endda så MF var imponeret!
PS: Jeg er socialdemokrat.

Det Ellemann havde dummet sig på var, at da mink skulle aflives, da sundhedsmyndighederne sagde det var eneste mulighed, et nyt Wuhan truede, så kontaktede statsministeren Ellemann, der lovede hende opbakning, han skrev så en mail til Venstres medlemmer i folketinget, om tingenes tilstand, han blev mødt af kaos, og blev banket på plads af landbruget s folk, der også i form af politikere sidder i Venstres gruppe , Troels Lund og Danielsen bl.a. den mail blev lækket og har været omtalt i flere medier, så hun var ikke ufin ved at nævne det i svaret til Ellemann på hans arrogante spørgsmål i dag i folketinget. Han nævnte det selv bagefter, da han skulle forsvare sig overfor journalisterne, men den hoppede de ikke på.

Jacob Ellemann skulle tænke på sin far når han ikke vil være med til at få begrænset smitten,din far var jo lige ved at tage biletten og heldigvis havde vi en statsminister der tog lederskab på sig,det er da sørgeligt at blå smølfer ikke har mere hjerne end et 3års barn,undskyld barn jeg tror nok du er kloger end både v k og liberal alliance den højrøvede nar df er i en nedre katerogi de går da vist ud ved næste valg

Når man har hørt Mette Frederiksen i de to seneste spørgetimer forstår man bedre hvorfor ingen af de ansatte i fødevareministeriet, justitsministeriet eller statsministeriet turde meddele “fruen” at hun var på afveje og manglede lovhjemmel i minksagen.

Hun lytter jo på ingen andre end sig selv.

Antallet af intensivpladser er faldet fra 400 til 300. I løbet af et år. Ikke rent fysisk. Men fordi der nu kun er personale til 300. Dette meddelte en af dem som ved noget!

Aleks forsøgte lidt klodset at fortælle statsministeren det samme.

Men hvad gør “vi alene vide- kvinden”. Dræber budbringeren.

I folketinget har statsministeren ingen magt over folketingsmedlemmerne!

Men i ministerierne kan hun valte og pjalte som hun vil!

Og det ved alle i ministerierne!

Kun socialdemokrater kan være i tvivl!

Og når kritikken så kommer!

Lad de andre stå, så ender jeg med kors og bånd og stjerner på!

I næste uge skal Inger Støjberg aflevere korset tilbage til dronningen.

Og hun styrede kun et ministerium!

I koordinationsudvalget styrer Fru statsminister Mette Frederiksen hele fem ministerier.

Og det gør hun bedre end en Inger Støjberg!

Men en dag lækker en simpel medarbejder i landbrugsministeriet sandheden!

Og dennes vidneudsagn lyttes der til snarere end en BBB.

Og så falder den juridiske hammer!

Politik bliver til jura!

Og i tyske aviser skriver de om føje år:

Dänemark hat jetzt eine TRUMPine

Ja man kan bare ryste på hovedet af dig og dine dommedagsprofetier

Vanopslagh - han snakker og r.... går
bla bla - sænk skatten - bla bla - sænk skatten - bla bla - sænk skatten

Vandopslag og hele hans parti ville,hvis de kunne.
Stoppe al hjælp til alle dem der ikke arbejder
For ham og alle hans slags har så ondt i røven
over at de skal betale skat, der går til mensker der ikke arbejder

Og det er ligegyldig om man ikke gider arbejde eller ikke kan arbejde
så mener jeg at vi har pligt til at hjælpe alle danske statsborger

Men der er desvære nogle der har nok i sig selv og deres nærmeste
og aldrig får penge nok

Over 75% af befolkningen bakker op om Statsminister Mette Frederiksens håndtering af corona krisen. Ikke så sært det blå svindlerhold er helt blå i hovedet af misundelse og kun kan diske op med argumenter og kommentarer langt langt under bæltestedet og helt uden for skiven af danske værdier.

En pandemi af den her karakter har verden ikke været ramt af i over 100 år. Og der findes ingen smarte nemme løsninger. Men sådan, som den Socialdemokratiske regeringen har håndteret krisen kun med befolknings sundhed og sikkerhed som første prioritet kan ikke gøres bedre. Og hvis ikke mennesket kommer først i et samfund, hvad i alverden skal vi så med et samfund?

Min støtter og min sympati går 100% til Statsminister Mette Frederiksen.

Gad vist hvad den unge lømmel Alex Vanopslagh (LA) forestiller sig. Tænker han synes den brasilianske Jair Bolsonaro løsning med at stikke hovedet i sandet og bare lade pandemien race er den rette løsning. At det vil koste 10.000 vis af danskere livet gør jo ikke så meget. Det er jo bare mennesker og ikke penge. Desuden går det jo højst sandsynligt mest ud over de overflødige ufaglærte og faglærte, som ikke kan gemme sig hjemme bag hævesænkebordet mens pandemien racer ud.

Sådan er det blå svindlerhold. For dem er kun de mennesker med rettigheder. Vi andre har bare et uheldigt vedhæng.

Gudske lov for vi har en Socialdemokratisk regering. For kun de kan styre Danmark i krise tider, så alle kommer godt igennem. Danmark er ikke et rigt og velfungerende land på trods af velfærdsstaten, men på grund af velfærdsstaten. De synes mange at glemme i de her moderne online timer. Ligegyldigt hvor alvorlige kriser har været ramt af i nyere tid, så har velfærdsstaten Danmark klaret uden så meget som en ridse i lakken. Tvært imod. Selv under en corona pandemi har der aldrig været så mange i arbejde og aldrig har Danmark været så rig som nu. I mange andre lande verden over har kriser sendt almindelige mennesker ud i en dyb krise, hvor de må gå fra hus og hjem med en stor gæld helt uden nogen former for hjælp. Det har ødelagt mange familier og sendt mange i døden. Men ikke i Danmark takket være velfærdsstaten. Velfærdsstaten Danmark er ikke en underskuds forretning som det blå svindlerhold forsøger at bilde befolkningen ind. Det er en overskudforretning med en kæmpe succes.

Og det ikke på trods af velfærdsstaten, men på grund af velfærdsstaten.

Fakta, som det blå svindlerhold er dybt missundelige over og slet ikke kan hamle op med. Det er præcis derfor vi lige nu ser en tilsvining fra det blå svindlerholds side, som er langt under bæltestedet og en fuldkommen uværdig opførelse.

"Sundhedsordfører Martin Geertsen (V) mener at regeringen har sovet i timen henover sommeren".
Så kan man så undre sig over at Geertsen siger sådan, det handler om sundhedsvæsenet, men det var hans partifælle Lars Løkke der var statsminister i mange år, til juni 2019, så var det slut. Sundhedsvæsenet er jo blevet dårligere og dårligere igennem de mange år han troede han styrede skuden, og nu får M.F. også skyld for at hun har forringet det, igen er det blå svindlerhold i gang med uhumskheder.

Annonce