Svirp til Ellemann: “Sådan kan man ikke lede et land”

Frontal angreb fra Venstres formand gav bagslag, da statsministeren mindede om, at Ellemann støttede aflivningen af alle mink “lige indtil han kom i mindretal i sin egen gruppe”
Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen satte tirsdag under Folketingets spørgetime ind med et frontalangreb mod statsminister Mette Frederiksens (S) lederskab. Men angrebet gav bagslag og endte i stedet med at sætte spørgsmålstegn ved Ellemanns eget lederskab.

Ellemann begyndte spørgetimen med at annoncere, at han ville begynde med at stille et spørgsmål om lederskab:

“Jeg vil gerne begynde med at stille et spørgsmål om ledelse. I mine øjne handler ledelse om at påtage sig et ansvar. Det handler om at gå forrest, om at stille sig foran, om at stille sig ud på planken - også nogle gange alene. Det handler om at stå ved de beslutninger, man træffer,” sagde Ellemann og fortsatte:

Det er dig, der har den

“Det har jeg selv lært. Både på den hårde måde i forsvaret og i forskellige lederjobs i det private erhvervsliv. Det er dig, der har den. Det er ikke medarbejderne. Det er dig, der er chefen. Det er man, når det går godt, det er man også, når det sker fejl. Man er det faktisk særligt, når der sker fejl. Så kan man ikke bare give medarbejderne skylden for de beslutninger, man har truffet.”

“Der gik ikke så lang tid, så fraveg man”

Og så satte Ellemann ind med sit nøje forberedte spørgsmål:

“Som leder står man tilbage med ansvaret for de beslutninger, der træffes. Pilen, den peger ét sted hen. Så jeg vil egentlig bare spørge statsministeren, om statsministeren er enig i den betragtning?”

Statsminister Mette Frederiksen svarede ved at hentyde til, at Jakob Ellemann tilbage i november sidste år først bakkede op om regeringens beslutning om at aflive alle mink i Danmark, men dagen efter vendte Venstres formand på en tallerken - godt hjulpet på vej af partiets landbrugs- og mink-lobby:

Der gik ikke så lang tid, så fraveg man, det man havde sagt af andre politiske årsager

“Meget, meget enig i, at man skal påtage sig ansvaret, når man er leder, og jeg kan jo huske tilbage, da vi i Danmark skulle træffe en meget svær beslutning om aflivning af mink, at Venstres formand bakkede beslutningen op. Og jo sagde ordret: “Det er jo en nødvendig beslutning og træffe af hensyn til danskernes sundhed. Så den bakker Venstre selvfølgelig op om". Der gik ikke så lang tid, så fraveg man, det man havde sagt af andre politiske årsager,” svarede Mette Frederiksen og fortsatte med at understrege, hvor vigtigt det er, at en leder står fast, også når det er svært:

“Og der er det jo vigtigt at stå fast. Også når det er svært. Også når det blæser. Også når der er lette point at hente på at gøre noget andet, end det, man måske enten intuitivt eller substantielt godt ved, er det bedste for landet.”

Ellemann lod som ingenting

Ellemann fortsatte i sit hjemmefra forberedte spor - og kommenterede ikke med et ord Mette Frederiksens hentydning til, at han i november sidste år - ifølge en række medier - over natten vendte på en tallerken i det helt afgørende mink-spørgsmål:

“Tak for det svar. Som statsminister, der er der jo ikke nogen vej uden om. Man bærer ansvaret, og man bærer ansvaret, uanset om man vil det eller ej. Og som statsministeren siger: Man bærer ansvaret uanset om det er populært eller ej. Det gælder selvfølgelig også, når man træffer en beslutning, som viser sig at være ulovlig: En beslutning om at aflive alle mink i Danmark,” lød det fra Ellemann, der fortsatte:

“En beslutning, som blev truffet i regeringens koordinationsudvalg, hvor statsministeren sidder for bordenden. For et år siden sagde statsministeren i medierne, sådan her om den beslutning. Og jeg citerer: “Det er mig, der har ansvaret for, at koordinationsudvalget træffer beslutningen”. “Det er mig, der har ansvaret for, at koordinationsudvalget træffer beslutningen.”

Og så fulgte Ellemanns opfølgende spørgsmål: 

“Mener statsministeren fortsat, at det er statsministeren, der har ansvaret for at koordinationsudvalget træffer beslutningen om at aflive alle mink i Danmark? En beslutning, som viser sig at være ulovlig?”

Mette F.: Beklagelig fejl at regeringen ikke fik besked

Statsministeren understregede i sit svar, at det var en beklagelig fejl, at regeringen ikke fik besked fra embedsmændene om, at der manglede lovhjemmel til at aflive alle mink i Danmark:

til forskel for andre regeringer, så har den her regering jo erkendt fejlen

“At regeringen ikke bliver gjort bekendt med, at der ikke er hjemmel til at træffe den beslutning, som træffes, det er en meget beklagelig fejl. Og man kan sige til forskel for andre regeringer, så har den her regering jo erkendt fejlen, og i det øjeblik man bliver gjort opmærksom på det taget kontakt til Folketinget. Og det synes jeg er det rigtige at gøre. Jeg kommer ikke til at gå ind i juridiske diskussioner. Der er en mink-kommission, som arbejder. Men den her regering lægger ikke op til at ændre i grundlovens bestemmelser om hvordan regeringer arbejder.”

Ellemann: Det her handler ikke om jura, men om lederskab

Ellemann-Jensen lod statsministeren forstå, at hans spørgsmål slet ikke handlede om jura, men slet og ret om lederskab:

Mit spørgsmål handler om lederskab

“Men det her handler ikke om jura. Mit spørgsmål handler om lederskab. Det handler om at tage den på sig. Det jeg spørger til, det er om statsministeren vil tage det politiske ansvar på sig for de politiske beslutninger, som træffes, når statsministeren sidder for bordenden,” lød det fra Ellemann, der fulgte op med et tredje spørgsmål:

“Mener statsminister, at man kan være en troværdig regeringsleder i Danmark, når man ikke vil tage ansvaret for beslutningen om at aflive alle mink i Danmark? Den beslutning, der blev truffet i regeringens koordinationsudvalg med statsministeren for bordenden.”

“Apropos lederskab”

Mette Frederiksen understregede indledende, at hun står ved beslutningen om at aflive samtlige mink i Danmark:

“At regeringen ikke bliver gjort opmærksom på, at der ikke er hjemmel, er en klar fejl. Men jeg - og regeringen - står fortsat på mål for den beslutning, der blev truffet. Og det gør vi - og det gør jeg - for det var en nødvendig, en rigtig beslutning: Det var en hård beslutning, det var en svær beslutning.”

Afsluttende svarede Mette Frederiksen, at det ville have været forkert at se bort fra at minkbesætningerne i november sidste år udgjorde en fare for folkesundheden i Danmark. Og så føjer hun til, hvad hun tidligere under spørgetimen kun antydede:

At Ellemann november sidste år vendte på en tallerken, fordi han kom i mindretal i sin egen gruppe. Og at det at vende på en tallerken netop ikke er udtryk for godt lederskab:

det var vel egentlig også derfor, at Venstres formand bakkede regeringens beslutning op

“Det ville ikke have været en rigtig beslutning, og det var vel egentlig også derfor, at Venstres formand bakkede regeringens beslutning op - indtil - apropos lederskab - at Venstres formand kom i mindretal i sin egen gruppe. Sådan kan man ikke lede et land.”   

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja statsministeren gav svar på tiltale, skarpt og præcist. Og det blev fulgt op af Ekstrabladet bagefter, hvor Joakim b.olsen spurgte Ellemann om det var godt lederskab, at stemme for en rigsrrt mod landets statsminister uden skygge af bevis? Det kunne han ikke svare på, men blev lille, og nå ja, nej et pjok er han. Det var en udmærket spørgetime, Mette Frederiksen giver igen på de spørgsmål som er direkte kun stillet for at genere, ofte uden relevans. Jeg synes oppositionen er nogle skvadder hoveder og høre på,

også jeg synes at opposionens ledere er nogle pjok,
slet ikke voksne, vidende, troværdige nok eller stabile til noget lederskab

også jeg synes at opposionens ledere er nogle pjok,
slet ikke voksne, vidende, troværdige nok eller stabile til noget lederskab

Rigtig GODT skrevet, Helle.
Ja skvadder hoveder, især Jakob Ellemann

Og to ting mere. I dag har juraprofessor Eva Schmidt fastslået, at hvis MF havde vidst der manglede lovhjemmel, kunne hun bare have sagt det, og det derfor hos embedsmændene hviler et tungt ansvar ved ikke at have oplyst statsministeren og Mogens Jensen m.fl. herom. Endvidere har vidne fra fødevarestyrelsen i dag fortalt, at der ikke er aflivet en eneste mink udenfor smittezonerne i tiden 3-8 november uden lovhjemmel på myndighedernes anbefaling.
Kan læses d.d 16.12 21 på JP. Eva Schmidts indlæg kan læses i Berlingske.

Jeg kan godt forstå, at oppositionen stadig forsøger,
at de stadig bruger den situation som regeringen har
erkendt, at der muligvis ikke har været hjemmel til at
beslutte at også mink i zone 3 skal aflives, men jeg
har endnu ikke hørt at oppositionen erkender, at det er
sket i samarbejde med de minkavlere som havde raske mink
i zone 3, som aftalte med fødevarestyrelsen at der
måtte pelses mink som sædvanlig, og sendes på auktion.
Det kunne da være rart hvis de regeringsbærende partier,
tog del i ansvaret overfor minkavlerne, så de kan komme
videre på en værdig måde, vi skatteydere kommer til at
betale kassen, og selvfølgelig skal de behandles fornuftig.

??????????

Ellemann har ingen principper af betydning. Han vil bare rigtig gerne være kalif i stedet for kaliffen.

Fuldstændig enig i at Venstres formand ikke har andre planer som leder end at han vil være statsminister når nu hans fars ikke selv opnåede det han dengang stilede efter, nemlig positionen som statsminister. Derfor vil Jacob Ellemann gerne indfri familiens ønske om en statsminister i familien

Fuldstændig enig i at Venstres formand ikke har andre planer som leder end at han vil være statsminister når nu hans fars ikke selv opnåede det han dengang stilede efter, nemlig positionen som statsminister. Derfor vil Jacob Ellemann gerne indfri familiens ønske om en statsminister i familien

Fuldstændig enig i at Venstres formand ikke har andre planer som leder end at han vil være statsminister når nu hans fars ikke selv opnåede det han dengang stilede efter, nemlig positionen som statsminister. Derfor vil Jacob Ellemann gerne indfri familiens ønske om en statsminister i familien

Fuldstændig enig i at Venstres formand ikke har andre planer som leder end at han vil være statsminister når nu hans fars ikke selv opnåede det han dengang stilede efter, nemlig positionen som statsminister. Derfor vil Jacob Ellemann gerne indfri familiens ønske om en statsminister i familien

Ellemann er et vrøvlehoved. Selvfølgelig skal regeringen stå til ansvar for sine beslutninger. Det bliver over for vælgerne, og IKKE over for Venstre.
Der er så meget Ellemann ikke fatter.

Hvordan er det nu ned den irankommisio??

Hvordan er det nu ned den irankommisio??

Den stoppede Lars Løkke jo da han blev statsmenister, ynkeligt.

Løkke nedlagde Irak kommisionen da det ellers ville komme saftige historier frem om den borglige regerings løgne for befolkeningen.Sørgeligt at vores ungdom skulle slagtes i Afhganistan og Irak blot fordi Anders Fjog skulle have en top stilling,nej de skulle stilles for en risret da det de gjorde var ulovligt,men det måtte sandelig ikke komme frem,så sidder Løkke den hellige fis og siger at han burde have gjort noget ved Inger han er da en latterlig nar ligesom resten af blå blok.

Det interessante ved ovenstående sammenstilling af sagsforløbet er at Mette Frederiksen aldrig ville lytte på flertallet i sin folketingsgruppe, hvis hun som leder mente anderledes.

Den bliver svær at fjerne fra sin grundholdning. For hvis et flertal af folketingsmedlemmer mener anderledes end fruen, så kan det kun skyldes “ godt hjulpet på vej af partiets landbrugs- og mink-lobby:” eller må man forstå alle de andre lobby’er der findes i Socialdemokratiet. Mette Frederiksen er den rene. Den der er fri af lobby’er. Hun bliver kun rådgivet af BBB.

Lad os håbe BBB overlever til en Ellemann, Pape, Støjberg bliver statsminister.

Så er det slut med lobby’ismen i dansk politik!

Alle fagforeninger og organisationer, Kræftens bekæmpelse, Ældrerådet, osv., osv. Deres tid er ude!

Ingen med viden om hvad der foregår skal høres!

Det kræver at statsministeren skal på læsekursus. At ministrene skal på læsekursus! At statsadministrationen skal på læsekursus!

Statsministeren understregede i sit svar, at det var en beklagelig fejl, at regeringen ikke fik besked fra embedsmændene om, at der manglede lovhjemmel til at aflive alle mink i Danmark.

Men hvad hjælper en besked?

“Og der er det jo vigtigt at stå fast. Også når det er svært. Også når det blæser. Også når der er lette point at hente på at gøre noget andet, end det, man måske enten intuitivt eller substantielt godt ved, er det bedste for landet.”

Mette Frederiksen er standhaftig! Ja nærmest dumstædig!

Og det ved de i ministerierne!

Kun en landsret med krav om at sige sandheden kan få eleven ved bagerste bord der udarbejdede papiret om hjemmel til at åbne munden!

Desværre!

Vi så Inger Støjberg under Løkkeregeringen!

Mette Frederiksen retorik, kropssprog og handlinger er som et frådende hav set imod Inger Støjbergs storm i et glas vand!

Måske fru statsministeren skulle begynde at lytte til kritikken i egne rækker!

En Holstebro-borgmester har for længst været ude med fløjlshandskerne lavet af blød minkskind!

Blot øjnene jager selv Ekstrablads-journalisterne langt væk!

Ekstrabladet - når ingen andre tør!

I Rusland og Tyrkiet forsvinder journalister!

I Danmark lister de blot bort fra statsministeren!

Hvis øjne kunne dræbe!

I Venstre tør de sige formanden imod!

I et demokratisk land som Danmark, bliver valget uendeligt let ved næste folketingsvalg!

Mette Frederiksen og Lars Løkke er kommet på samme hold!

Demokrati er så arbejdskrævende at statsledere i krisetider ender som despoter!

Despoti (fra græsk: δεσποτεία, despoteia, voldsherredømme) er en styreform baseret på frygt og uindskrænket, vilkårlig magtudfoldelse. Magthaverne skræmmer ved trusler om straf borgerne til at underordne sig.

Spørg blot minkavlere, sygeplejersker, læger, iværksættere, skoleledere, sundhedsmyndigheder, folketingspolitikere, ansatte i ministerier, journalister, støttepartier, osv.

Vi alene vide! Mette alene vide! Hvorfor skal en Jacob Ellemann dog spørge sit bagland?

Om folkesundheden rækker til at udholde Mette Frederiksen i endnu en mandatperiode er tvivlsom.

Selv den superpopulære hærfører og premiereminister Churchill blev efter Hitlers pandemi ikke genvalgt!

Vælgerne har fået nok af coronaen og Mette!

Som englænderne fik nok af krigen og Churchill!

Samarbejdspolitik under en krig kræver et særligt politisk talent!

Hærføreren har sjældent de samme egenskaber som befrielses-statslederen.

Metaltræthed opstår over tid!

“Alle metaller deformeres (strækkes eller komprimeres), når de er stressede, i større eller mindre grad. Denne deformation er det synlige tegn på metalbelastning kaldet metalbelastning og er mulig på grund af et kendetegn ved disse metaller kaldet duktilitet - deres evne til at være aflang eller reduceret i længden uden at gå i stykker.”

Metaltræthed i politik er evnen til at strække sig og lade sig reducere uden at miste selvkontrollen.

En evne som finansminister Nicolaj Wammen besidder i langt højere grad end Mette Frederiksen.

En positiv arvefølge er således allerede etableret! Se blot hvor støttepartier og journalister smiler og trives i hinandens selvskab, når Nicolaj Wammen holder pressemøder med fremlæggelse af fælles arbejdsresultater.

Selv Ekstrabladet tør hvor andre smiler!

Sådan kan man lede et land!

Bemærk hvor afslappet Søren Brostrøm er når Mette Frederiksen ikke er nærværende!

Bemærk samtidig hvor nuanceret og nærværende manden er over for journalisterne og hvor meget klogere vi alle bliver i hans “uden-despoten” attitude.

Tænk hvis SSI var blevet mødt tilsvarende. Så var Wuhan måske bare Vendsyssel!

Og alle mink behøvede ikke at vende sig i graven!

Kun socialdemokrater krummer ikke tæer når de ser Mette Frederiksen!

Militærmanden Ellemann spørger rekrutterne til råds!

En ufattelig tankegang for Mette Frederiksen!

Og metoo trives i forsvaret som under ingen anden regering!

Hov hov !

Hov-hov var en dansk tv-revy, der blev sendt på Danmarks Radio fra 1968-70.
Udsendelserne huskes bedst for deres tilbagevendende sketches med Buster Larsen, som dels altid skældte ud på sin kone Magda (som man aldrig så ansigtet af), og dels altid sluttede af med i raseri at kalde Danmark for et "Lorteland!".

Magda er 50 år senere genopstået fra de døde!

Synd og skam at hun kun lever på de sociale medier!

Mette Frederiksen ville være guf for forfatterne Benny Andersen, Johannes Møllehave, Knud Poulsen, Lise Sørensen og Paul Hammerich.

Stakkels ansatte i statsadministrationen! Ingen turde sige:

Hov hov!

Kun Venstres nye formand lyttede!

Inger Støjberg gik med den stramme indvandringspolitik!

Nu er der kun Danmarks lederskab at stemme om!

Hvor sygeplejerskerne sætter deres kryds næste gang er enkelt!

Nicolaj Wammen! Her findes milliarderne!

Aksel Jensen. Jeg har læst dit alt for lange indlæg. Og det var spild af tid. Et lang usammenhængende og forvrøvlet fremstilling af alt det du synes, mener og tror. Ikke antydning af viden, indsigt eller forståelse. Hvorfor skal andre dog ulejliges med sådan en omgang langtrukket pis?

Klovn🙄

Aksel Jensen , nåede at læse halvdelen , så gav jeg op ,hold da kæft en omgang sludder, du er garanteret også antivaxer og så langt ude på højrefløjen at du er lost …. Fjols

Aksel Jensen , nåede at læse halvdelen , så gav jeg op ,hold da kæft en omgang sludder, du er garanteret også antivaxer og så langt ude på højrefløjen at du er lost …. Fjols

Hvad for en afdeling,er du undviet fra ???? Kors,en omgang gylle. !!

Karsten Lauritsen: Venstre har et medansvar. Derfor dømmer vi Inger Støjberg uværdig til at sidde i folketinget!

Spørgsmålet er herefter hvor mange af Venstres folketingsmedlemmer der herefter er værdige til at sidde i folketinget?

Måske de i Venstres folketingsgruppe på skift skulle tage Ingers fodlænke? Og på skift stemme om den enkeltes værdighed til pladsen i folketinget?

En for alle. Alle for en!

Eller er det blot et socialdemokratisk slagord?

Alle for den samme stramme indvandringspolitik, som Støjberg blev genvalgt på med kæmpestore stemmetal!

Nu sidder Mette Frederiksen og regeringen og Tesfaye på denne værdighed!

Indtil Rosa Lund punkterer den og får den indestængte luft direkte i hovedet af socialdemokratisk åndenød!

Hykleriet dækker nu selv Enhedslisten som principielt har været imod grundlovens paragraf om at folketingsmedlemmer kan stemme hinanden uværdige til at sidde på tinge.

Så hvor er værdigheden i folketinget?

Stuerene bliver DFerne jo aldrig?!?

Tilbage er kun Nye Borgerlige! Og vælgerne strømmer til! Uden øje for at Himmelbjerget snart omdøbes til Nordens Alper!

Langt høiere Bjerge saa vide paa Jord
Man har, end hvor Bjerg kun er Bakke;
Men gjerne med Slette og Grøn-Høi i Nord
Vi Dannemænd tage til Takke;
Vi er ikke skabte til Høihed og Blæst,
Ved Jorden at blive, det tjener os bedst!

Langt kjønnere Egne, vil gjerne vi troe,
Kan Fremmede udenlands finde,
Men Dansken har hjemme, hvor Bøgene gro
Ved Strand med den favre Kjær-Minde[1],
Og deiligst vi finde, ved Vugge og Grav,
Den blommede Mark i det bølgende Hav!

Det ville være rart, hvis oppositionen holdt sig til politik, spurgte ind til politiske ting, som Ø, SF og R og K gør, mens DF og V og NB og LA altid bliver personlige, går efter manden ikke bolden. De angreb Ellemann satte i gang med Løhde fnisende og Ulla Tørnæs ditto i baggrunden, gik på Mette Frederiksen som person, og var under bæltestedet, og de blå har gjort pandemien til et politisk slagsmål, så usselt i min optik. Det var unfair og tarveligt. Han optræder som en farisær. Hun er så presset grundet corona problemer og arbejdermed sin regering og departement på at få os bedst gennem det her. Ansvar tager de ej heller i VKOLNB.

Irak krigen er det største bedrag den danske befolkning nogen sinde har været udsat for. Og det ansvar fejede Venstre ind under gulvtæppet. Sådan som det blå svindlerhold har til vane at gøre, så snart der skal tages et ansvar.

At Irak kommissionen blev nedlagt af Venstre kort tid før den var færdig med sin opgave er det største politiske svindelnummer i Danmarks historien.

Enig - Der er meget i den beslutning som stinker - hvorfor skulle kommissionen nedlægges i 2015 efter 3 års arbejde når den først skulle være afsluttet i 2017 - også meget påfaldende at manden bag Foghs “ Krigsnotat “ tidligere USA ambassadør Peter Taksøe-Jensen- pga beslutningen -aldrig kom til at vidne om sin rolle bag notatet -

Hvordan er det nu lige man leder et land? Når jo, jeg kan lige slå det op i min sergent håndbog.

Lad os gætte på - At der står noget om “kæft- trit - og retning” helt i Oberst Hackels ånd - Når nu Ellemann fremhæver sin tid i militæret som baggrund for lederskab - :)

I Tyskland, EU's økonomiske lokomotiv, har de oparbejdet en gæld på 480 milliarder euro under corona krisen. I Danmark derimod skoler staten penge ind på trods af corona. Og det er den danske model og velfærdsstat, som skaber rammerne.

Danmark er ikke en kæmpe succes på trods af velfærdsstaten, men på grund af velfærdsstaten. Og den camel er mere en svært at sluge for det blå svindlerhold, hvis hovedmål er at afskaffe velfærdsstaten. Ikke af nødvendighed, men udelukkende af princip og ideologiske grunde. Nogen reelle argumenter har de ikke. Men det er der vist heller ingen, som er i tvivl om med den desperate adfærd de har udvist de seneste måneder.

Det blå svindlerhold vil ødelægge det Danmark du kender. Ubegribelig, at man kan være så tåbelig.

Tillykke til Mette-mink med torsken! Som det endte for Schlüter får også hun sin bekomst..

Annonce