Annonce

Medie: 113 millioner i erstatning til minkavlernes formand

Formanden for Danske Minkavlere, Tage Pedersen, og hans mink-koncern Sole Gruppe står til at modtage trecifre million-erstatning
Formanden Danske Minkavlere og minkauktionshuset Kopenhagen Fur, Tage Pedersen, og hans familie-minkkoncern, Sole Gruppen, står til at indkassere en meget stor erstatning i kølvandet på aftalen om erstatning til minkavlerne og følgehvervene: Nærmere bestemt 113 millioner kroner.

Det skriver Ekstra Bladet, der har foretaget en nærmere beregning på baggrund af oplysninger om omfanget af Sole Gruppens minkproduktion, tilgængelige regnskabsoplsyninger og deltajerne i aftalen om erstatning til minkhvervet.

Tage Pedersen - med hovedsæde i Hedensted mellem Horsens og Vejle - tæller en af Danmarks største minkbedrifter, og en meget stor minkfoderfabrik, der indtil nedslagtningen af samtlige mink i november, leverede minkfoder til 20 procent af de danske minkfarme og et ukendt antal minkfarme i det nordlige Tyskland.

Tage Pedersen udtalte tidligere på ugen, at aftalen om erstatning til minkavlerne og følgehvervene burde have været endnu større:

Prisen er i hvert fald ikke for høj - den er nærmere for lav

“Prisen er i hvert fald ikke for høj - den er nærmere for lav,” lød det fra minkavlernes formand.

Kinesisk minkfarm-ejer står til 54 millioner

Minkvirksomheden Kingley Financial International, der ejes af Hongkong-rigmanden Pat Wong, står bag tolv minkfarme i Vest- og Midtjylland.

der ejes af Hongkong-rigmanden Pat Wong, står bag tolv minkfarme i Vest- og Midtjylland

Pat Wong står ifølge Ekstra Bladets beregninger til at kunne få andre 54,4 millioner kroner i erstatning.

Hongkong-kineserens selskab, Kingkey Financial International, er ikke indregistreret i Hongkong, men derimod på Caymanøerne, som er kendt som skattely.

Det viser data fra Hong Kongs erhvervsregister, ifølge Ekstra Bladet.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Venstre har presset en formidabel erstatning igennem til deres sponsorer. Minkavlernes sponsorater har virkelig givet givet bonus og et flot afkast. Pinligt at S er hoppet på vognen.

Så er der også 100 års dagpengeperiode til arbejdsledige...

Så er der også 100 års dagpengeperiode til arbejdsledige...

Tænk at betale 33% mere end loven kræver i erstatninger! Det kan kun vedtages fordi minkfarmene ligger i Jylland. Så er det nu, at overførelse til skattely beskattes med 15%. Så ikke alle pengene ender i Kina.

Tænk at betale 33% mere end loven kræver i erstatninger! Det kan kun vedtages fordi minkfarmene ligger i Jylland. Så er det nu, at overførelse til skattely beskattes med 15%. Så ikke alle pengene ender i Kina.

Et par håndfulde nu forhenværende mink avlere har demonstreret mod aflivning af mink på traktor til København med krav om fængsling af Mette Frederiksen og andet godt. Men det store flertal af mink avlere har forholdt sig tavse. Og det næppe uden grund. For den danske minkbranche har de seneste år været en økonomisk tvivlsom forretning. En del kørte på randen af en konkurs og dermed en virksomhed uden værdi. De mennesker bliver nu forgyldte og kan leve af deres erstatning resten af deres dage. Hvis de vil. Og fred være med. For efter sådan et nødvendigt indgreb fra staten skal de selvfølgelig have en gehørig erstatning. Oppe i Nordjylland er der således kommet hele 35 nye millionærer inden for en kort afstand af hinanden. Her kommer der næppe klager fra.

Og det er jo ikke så træls og rige enda. Vel - Nu skal bileren udskiftes.