Annonce

Minister: Mobning og trusler hører ikke hjemme på arbejdsmarkedet

Peter Hummelgaard (S) efterlyser reaktioner fra borgerlige partier på baggrund af sagen, hvor en arbejdsgiver fyrer en ansat på grund af 3F-medlemskab

"Mobning og trusler hører ikke hjemme på arbejdsmarkedet."

Sådan siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til Netavisen Pio, som reaktion på den aktuelle sag, hvor mælke­-giganten Hejrskov Mælk Aps har fyret en rumænsk medarbejder, Florin Porosnicu,  fordi han havde meldt sig ind i fagforbundet 3F.

Arbejdsgiverens trusler dokumenteres af en båndoptagelse, som Fagbladet 3F offentliggjorde onsdag.

Arbejdsgiver-tvangs-sagen er stort set ikke nævnt af politikere i blå lejr. Hverken på sociale medier eller andre steder. Helt modsat situationen september sidste år, hvor borgerlige politikere massivt angreb fagforbundet 3F, fordi den daværende næstformand for 3F-klubben i bagageafdelingen i Københavns Lufthavn - dokumenteret af en båndoptagelse - pressede en kollega til at skifte fagforening - fra Ingeniørforeningen i Danmark  til fagforbundet 3F.

Tog afstand fra fagforeningspres

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard tog dengang skarpt afstand fra episoden i lufthavnen:

"Det, der har fundet sted i Københavns Lufthavn, er fuldstændig uacceptabelt og udtryk for en kultur, som burde høre fortiden til. Trusler og tvang er selvfølgelig helt uacceptabelt, og kan selvfølgelig aldrig være den rigtige måde at løse konflikter eller organisering på,” sagde Peter Hummelgaard blandt andet tilbage i september sidste år.

Denne gang er interessen ikke helt så stor. Det er ærgerligt for jeg svarer ellers gerne på deres spørgsmål og deltager i samråd, også i denne sammenhæng

Nu efterlyser Peter Hummelgaard at også borgerlige politikere tager afstand fra den nye tvangs-sag, hvor altså en arbejdsgiver har fyret en ansat alene fordi den ansatte meldte sig ind i 3F:

"Jeg vil gerne gentage, hvad jeg har slået fast før. Mobning og trusler høre ikke hjemme på arbejdsmarkedet. Jeg oplevede tidligere stor interesse for forskellige enkeltsager fra de borgerlige partier. Denne gang er interessen ikke helt så stor. Det er ærgerligt for jeg svarer ellers gerne på deres spørgsmål og deltager i samråd, også i denne sammenhæng. Mere end gladeligt," siger Hummelgaard til Netavisen Pio.

Ny sag langt værre end lufthavns-sagen

SF's beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, understreger over for Netavisen Pio, at den nye tvangs-sag efter hans mening er langt-langt værre end lufthavns-sagen:

hvor er den blå forargelse nu i denne her sag, som i grovhed langt overgår lufthavns-sagen

"I lufthavns-sagen var det to ansatte, der var oppe at skændes. Altså to ligestillede. I den her foreliggende sag taler vi om en arbejdsgiver, der truer en ansat. De to er meget langt fra ligestillede. Men hvor er den blå forargelse nu i denne her sag, som i grovhed langt overgår lufthavns-sagen? Ingen steder. Der er rungende tavshed i den blå lejr. Det er pinligt afslørende," siger Karsten Hønge til Netavisen Pio.

Socialdemokratiets social dumping-ordfører Bjørn Brandborg undrer sig også over, hvor de borgerlige politikeres forargelse i den nye tvangs-sag er blevet af.

Flertal kræver udvidelse af underssøgelse

Et flertal på Christianborg bad i forbindelse med lufthavnssagen beskæftigelsesministeren nedsætte en arbejdsgruppe, der skulle afdække tvang på arbejdsmarkedet.

På baggrund af den aktuelle tvangs-sag er der nu flertal for også at undersøge arbejdsgiveres tvang over for ansatte - a la det aktuelle tilfælde, hvor en medarbejder fyres, fordi han er medlem af en fagforening, som arbejdsgiveren ikke kan lide.

Både S, SF og Enhedslisten står bag en udvidelse af undersøgelsen. Kravet støttes også af Dansk Folkeparti. dermed står et flertal bag en udvidelse af undersøgelsen:

Uanset hvad, så er det at fyre en person, fordi man er i den forkerte fagforening, meget forkert

"Det her emne bliver en af de ting, undersøgelsen også skal fokusere på. Der er behov for at få det hele kigget igennem. Uanset hvad, så er det at fyre en person, fordi man er i den forkerte fagforening, meget forkert. Det burde ikke foregå i et moderne samfund som Danmark," siger Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted over for Fagbladet 3F.

Enhedslisten kalder samtidig beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i samråd om sagen:

"Det er et kæmpestort problem. Det undergraver vores ret og muligheder til at organisere os," siger partiets beskæftigelsesordfører Victoria Velasquez til Fagbladet 3F.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

test, test

Annonce