Kulturlivet genåbner - Støjberg bliver klummeskribent

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Efter knap en måneds nedlukning er der udsigt at Folketinget vil lempe en del corona-restriktioner, og så skal Inger Støjberg være skribent på Ekstra Bladet.

Velkommen til Netavisen Pios daglige nyhedsoverblik.

 

Kommission anbefaler genåbning af kulturlivet

Fra på søndag kan zoologiske haver, biografer og teatre igen åbne for publikum. Sådan lyder anbefalingen, som den særlige Epidemikommission i dag onsdag har afleveret til Folketinget. Til gengæld lægger kommissionen op til, at restriktionerne i nattelivet skal fortsætte frem til 19. februar.

Sportsarrangementer i det fri er ligesom højskoler, kunsthaller og museer også blandt de heldige som ifølge Epidemikommissionen får lov at genåbne fra søndag, hvis vel at mærke Folketinget følger kommissionens indstilling.

Også koncerter bliver tilladt – dog med krav om faste siddepladser til alle tilskuere og en anbefaling om at begrænse antallet af tilskuere til 350 personer ved indendørs arrangementer.

I nattelivet må restauratører og barejere dog forvente, at de t nuværende stop for udskænkning klokken 22 og lukning klokken 23 vil fortsætte indtil midt i februar.

Det skriver flere medier - herunder DR - her onsdag eftermiddag.

Nu er det så op til Folketingets Epidemiudvalg, som i skrivende stund holder møde om sagen, at træffe den endelige beslutning.

Sundhedsminister Magnus Heunicke varslede allerede i går, at han forventede lempelser i de forskellige nedlukninger og restriktioner.

Statsminister Mette Frederiksen siger ifølge TV 2, at regeringen har tænkt sig ”at følge indstillingerne, og vi er fuldt ud opmærksomme på, at det er svært for store dele af dansk kunst- og kulturliv at have de her restriktioner, som har været gældende i en periode. Og det håber vi på opbakning fra Folketinget til,” siger statsministeren.

 

Corona: Antallet af indlagte er stabiliseret

Mens politikerne diskuterer lempelser i corona-restriktionerne oplyser Statens Serum Institut ifølge Ritzau, at der det seneste døgn er registreret 24.343 nye smittetilfælde ud af godt 200.000 PCR-tests.

Det bringer det samlede antal af danske smittede under pandemien op over 1 million tilfælde.

Antallet af indlagte med corona er lige nu 751. Det er tre færre end tirsdag. 25 coronasmittede er døde det sidste døgn.

 

Støjberg bliver klummeskribent

Mindre end en måned efter at den tidligere Venstre-minister Inger Støjberg blev idømt 60 dages ubetinget fængsel i rigsretssagen om lovlig adskillelse af asylpar, kan hun nu smykke sig med titlen ”klummeskribent”.

Det er Ekstra Bladet, som har sikret sig den detroniserede politiker som leverandør. Fremover skal Støjberg en gang om ugen skrive i bladet.

”Jeg er jo ikke holdt op med at have holdninger, bare fordi jeg er blevet smidt ud af Folketinget. Så det, synes jeg, er en sjov og rigtig god udfordring,” siger Inger Støjberg til avisen.

Hun varsler, at hun ikke vil holde sig tilbage med at skrive om politik. Dog bliver det ikke det eneste emne, hun vil tage under behandling.

 

Boris Johnson: Jeg deltog i havefest

Den britiske premierminister er nu efter længere tids kritik krøbet til korset og har erkendt , at han den 20 maj 2020 under den hårdeste del af nedlukningen i det britiske samfund, selv deltog i en af de kontroversielle havefester, som har kastet Johnson og hans konservative regering ud i en voldsom troværdighedskrise.

Det skriver TV 2.

Flere konservative partimedlemmer kræver nu sammen med oppositionen, at Boris Johnson træder tilbage som premierminister.

I forbindelse med sin indrømmelse, har Boris Johnson forsvaret sig med, at han troede, at festen var et arbejdsmøde. Han siger nu, at han personligt burde have stoppet festlighederne.

Det er langt fra første gang, at Johnson bliver beskyldt for ikke at overholde de regler, som hans regering selv har indført under corona-pandemien.

 

 

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

ja så Støjberg klummeskribent !!! nok en grund til ikke at købe ekstabladet

Tja havde Løkke passet dit job som statsminister i forhold til Støjberg, ville hun have fået en næse og en fyreseddel, men fortsat være i folketinget og måske ad åre igen blive minister. Nu er hun som Qvortrup straffet, skal ind og sidde i 60 dage, og det er hårdt at være ude i politik, se på Løkke, trives han?

Jeg håber at Støjsenderen bliver indkaldt til afsoning den dag næste valg bliver udskrevet, så vil hun være gået helt i glemmebogen...
I øvrigt var jeg et øjeblik i tvivl, for jeg syntes at der stod Dummeskribent, hvilke også ville være det mest passende, men jeg havde ikke mine briller på !!!

Tak for ordet !!!

Henrik, Inger Støjberg er LANGT fra dum!

"Dummeskribent, hvilke også ville være det mest passende" svine andre til er en spidskompetence hos visse medlemmer af 'Danmarks største partiforening' der skriver kommentarer her på Pio.

Henrik, hvorfor lytter du/I ikke til din/Jeres partiformand, og hjælper med til at højne niveauet?
"I bekræfter med al tydelighed det lave niveau, som MF hentyder til"

Kim Rædkær - 12 januar, 2022 - 20:21 - #18705
Egentlig ville jeg ikke kommentere noget som helst. Den tone mudderkastning der sker her barnlig og uintelligent.
I bekræfter med al tydelighed det lave niveau, som MF hentyder til
Hav en god dag.

Støjberg synes at det er en "sjov udfordring".
Tja, lidt har også ret.

Og så starter Støjberg med en klumme der viser at hun er rigtig Venstre-kvinde. Den oser af ikke at være ret begavet eller gennemtænkt. Den kunne sagtens være skrevet af en 15 årig VUer.

Annonce