Jeppe Bruus: Forkert, forkert, forkert

S-ordfører angriber Venstre for at fremsætte grundløse beskyldninger
Lørdag sidst på eftermiddagen - i forbindelse med De Radikales traditionsrige nytårsstævne - rettede statsminister Mette Frederiksen en appel til partierne på Christiansborg om ikke at kopiere amerikanske politik, som, ifølge statsministeren, er fyldt med feje og udokumenterede personangreb.

Som eksempel på en forfladigelse af debatniveauet - efter amerikansk forbillede - fremhævede Mette Frederiksen en kampagne fra Venstres Ungdom, som kørte under logoet “Mette for prison” - flankeret af et foto af Mette Frederiksen. Formentlig stærkt inspireret af dengang Donald Trump op til forrige præsidentvalg igen og igen tordnede “Lock her up” om sin rival, den demokratiske Hillary Clinton.

Blå side slog igen med at henvise til flere kampagner fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU, hvor tonen har været meget direkte og rå. Ikke mindst har tidligere formand for Venstre, tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen været genstand for en del grovkornet DSU-satire.

Tirsdag bakker Socialdemokratiets politiske ordfører, Jeppe Bruus, op om Mette Frederiksens kritik og anfører, at Venstre gør sig skyldige i en blanding “blanding af løgne, personangreb og skræmmekampagner”.

De bruger løgne til at anklage regeringen og statsministeren for at lyve

“De bruger løgne til at anklage regeringen og statsministeren for at lyve. Det mindste, man kan forvente, er, at de har noget, der kan bakke deres påstande op. Men i langt overvejende grad er deres beskyldninger grundløse og uden dokumentation,” siger han til Berlingske.

Sendt videre til V-løjtnant

Berlingske har bedt Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, kommentere S-anklagen, men hun sender stafetten videre til en af hendes V-løjtnanter, formanden for Folketingets Retsudvalg, Morten Dahlin.

Han erkender over for Berlingske, at folk fra Venstre “givetvis” har sagt forkerte ting, men sender så en ny bredside mod regeringen:

Efterfølgende har de så slettet sms'er, der kunne kaste lys over sagen

“Vi har en regering, der har brudt loven, der har nedlagt et helt erhverv, der har sendt en regning på 19 milliarder kroner videre til skatteborgerne. Efterfølgende har de så slettet sms'er, der kunne kaste lys over sagen, de har modarbejdet kommissionens forsøg på at få ting frem i lyset, og de har tilmed forsøgt at forhindre oplysninger i at komme frem inden kommunalvalget.”

Jeppe Bruus finder svaret fra Venstre deprimerende:

Det svar indeholder desværre stribevis af faktuelle fejl

“Det svar indeholder desværre stribevis af faktuelle fejl. Det er ikke regeringen, der har “nedlagt et helt erhverv”. Det en beslutning, som et flertal i Folketinget har besluttet. Og det er heller ikke regeringen “der har sendt en regning på 19 milliarder kroner”. Erstatningsbeløbet til minkavlerne er aftalt mellem et bredt flertal af partier - herunder Venstre. Og det er ingen hemmelighed, at erstatningsbeløbet steg efterhånden som forhandlingerne skred frem,” siger Jeppe Bruus til Netavisen Pio.

Men slemmere end slem er Morten Dahlins påstand om, at regeringen “efterfølgende” har slettet sms’er”:

Det er så forkert, som det kan være

“Det er så forkert, som det kan være. Det rigtige er, at der blev slettet sms’er måneder før der var nogen som helst mink-sag. Så at fremstille det som om, at der er slettet sms’er for at dække over noget i mink-sagen, det er rygende forkert. Det er meget uklædeligt at påstå den slags,” siger Jeppe Bruus og føjer til:

“Altså kritik er velkommen, men det mindste man kan forlange er vel, at  kritikken hviler på et faktuelt grundlag.”

Venstre skyder på Netavisen Pio

Morten Dahlin forholder sig i et mail-svar ikke konkret til Jeppe Bruus' kritik. I stedet benytter han lejligheden til at angribe Netavisen Pio: 

men hvad kan man forvente af Netavisen Pio?

"Ingen steder i Danmark finder man en så kategorisk negligering af den socialdemokratiske regerings lovbrud som hos partimediet Netavisen Pio. Et seriøst medie havde selvfølgelig forholdt regeringen det ubestridelige faktum, at det var deres ulovlige handling der førte til den 19-milliarder kroner store regning, men hvad kan man forvente af Netavisen Pio? Det er jo trods alt et partimedie, der ikke laver andet end propaganda, designet til at socialdemokratiske politikere og spin-folk kan dele artiklerne på sociale medier.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Moderator efterlyses, der skal ikke være censur, men en rimelig ordentlig tone på Pio Pio netavisen, som jeg oplever mange gerne vil bidrage med indlæg til. Det er derfor ødelæggende, når nogen angriber hinanden i stedet for at holde sig til substansen. Andre medier har en moderator, som lige kalder til orden. Det bør Pio pio også gøre. MVH

Helle. Præcis, det har jeg efterlyst flere gange hos redaktør. Desværre sker der intet, og man mister lysten til at deltage i debatten.

Helle, du mener altså at det er indlæg fra fx.
Jan, N.Å., NÅ NÅ, FINN ERIK PETERSEN der er under lavmålet?

NÅ, K.J., Det er bare at gå tilbage til november-december, så kan man læse hvem der svinede hvem her, husker tydeligt at du kommenterede "Natp----- og "hvilken afdeling er du indlagt"? "Du skulle søge hjælp nu" Så kan man bare konstatere at DU ER JO IKKE VOKSEN NOK TIL AT SKRIVE HER.!!! Det er ikke forbudt at forsvare sig mod den slags uhumske udtalelser. Din uvidenhed er stadigvæk grænseløs, du er under lavmålet.
Der var en person der fortalte at du er p---- irriterende, i september, var det vist, det er jo ikke engang LØGN.

Tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen er blevet sigtet efter udtalelser om et tophemmeligt kabelsamarbejde med USA. Ja så er den gal igen med en politiker fra (V) men det vidste man for længe siden, og at han forsøgte at tørre historien af på Bramsen, den gik bare ikke, så Hjort-Frederiksen skal nok ikke regne med at være på Christiansborg ret meget længere.
Samtidig forsvinder Lauritzen fra Ellemanns svindlerhold, men han går selv, den anden bliver nok bedt om at gå.

Helle, som du kan se så kan 'N.Å.', 'NÅ NÅ', 'FINN ERIK PETERSEN', 'NÅ, OG' (som er en og samme person) ikke lade være med at få tilbagefald.
Det gik lige så godt her i det nye år, men ...

NÅ K.J. Du fortsætter med din uvidenhed! Den er jo grænseløs. Du er så klog så du kan undvære knolden, tror du.!!!
Du fortsætter med at spille forfulgt uskyldighed!!!!

Heldigvis.

"Forholdet mellem Venstres og Konservative er som et had-kærlighedsforhold. Bare uden kærlighed."
Sagt af Svend Auken om de borgerlige partier.

Sider

Annonce