DSU-formand skammer sig over kampagne - EU-kritik af Tesfaye

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Den socialdemokratiske ungdomsformand, Frederik Vad Nielsen trumfer sin voksne politikerkolleger og tager afstand fra DSU-kampagne mod Lars Løkke. Desuden har et flertal i Folketinget presset regeringen til en minimal lempelse af corona-restriktionerne.

 

DSU-formand skammer sig over kampagne

Formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), Frederik Vad Nielsen fortæller til mediet denuafhængige.dk, at han skammer sig over DSUs tidligere kampagne mod den tidligere V-formand og  daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen.

»Jeg vil gerne tage afstand fra den systematiske kampagne, vi kørte i en fem-seks år mod Lars Løkke Rasmussen, og som ikke handlede om politik, men som måske var satirisk første gang, men som bestemt ikke var det anden, tredje og fjerde gang, vi gjorde det, og som jo spillede på et rygte, om at han havde et problem med alkohol, og det skammer jeg mig over på vegne af min organisation,« lyder det fra DSU-formanden.

Udtalelsen kommer få dage efter, at statsminister Mette Frederiksen appellerede til, at gå imod udviklingen af en politisk debat som i USA, hvor »feje personangreb« fylder mere end at løse befolkningens problemer.

Ved den lejlighed fremhævede statsministeren et eksempel på en Venstre-kampagne, der i hendes øjne var over grænsen. Det viste sig senere, at den pågældende kampagne ikke var produceret af Venstre, men af Venstres Ungdom.

Efterfølgende har Socialdemokratiet og Venstre i Berlingske anklaget hinanden for at være skyld i den dårligere debatkultur i dansk politik.

 

Flertal hæver forsamlingsloft uden om regeringen

Et flertal i Folketingets epidemiudvalg har markeret, at de går ind for at indføre den såkaldte superliga-model for kultur- og sportsarrangementer.

Det er de radikale, som sammen med de blå partier, der nu vil tillade 1.500 personer - fordelt i adskilte sektioner med 500 personer i hver - ved indendørs kulturarrangementer.

Regeringen har derfor besluttet at følge flertallet og omsætte flertallets forslag i en bekendtgørelse, der træder i kraft allerede fra søndag.

Socialdemokratiets kulturordfører Kasper Sand Kjær siger til TV 2, at når der er et flertal i Folketingets epidemiudvalg, retter regeringen sig efter det.

”Derfor arbejder vi også på, at den her sektionering, det man kalder superliga-modellen - det kan træde i kraft fra på søndag,” siger han til tv-stationen.

Regeringen havde oprindelig lagt op til – på linie med Epidemikommissionens anbefalinger – at indføre et loft på 500 personer.

 

Kritik af Danmark for ”usolidarisk asylpolitik”

Ved en høring i EU-Parlamentets borgerrettighedsudvalg i dag torsdag kritiserede flere EU-parlamentarikere Danmark og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S)for reelt at eksportere asylsøgere til andre EU-lande, når Danmark angiveligt presse syrere til at rejse videre til andre EU-lande.

Det skriver Ritzau i et nyhedstelegram, som er gengivet i flere medier..

Dermed er Danmarks praksis på området ifølge kritikerne usolidarisk med de øvrige EU-lande.

Mattias Tesfayes svar på kritikken er, at der er behov for en ændring af asylsystemet for at stoppe menneskesmuglere.

Han fremhæver samtidig den officielle danske vurdering, som er, at syriske asylsøgere kan vende tilbage til visse områder af landet - eksempelvis hovedstaden Damaskus.

 

Jeppe Kofoeds departementchef siger op

Lars Gert Lose har meddelt, at han med udgangen af januar måned fratræder sin stilling som departementschef for Udenrigsministeriet for at tiltræde en nyoprettet stilling som Head of Global Public Affairs, Communication and Marketing i virksomheden Copenhagen Infrastructure Partners.

Lars Gert Lose har været ansat i Udenrigsministeriet i næsten 25 år og kan skrive bl.a. ambassadør i USA på sit C.V.

”Lars Gert Lose har leveret en forbilledlig indsats som departementschef, og det er utvivlsomt et tab for udenrigstjenesten, at han har valgt at takke ja til en topstilling i det private,” hedder det i en udtalelse fra udenrigsminister Jeppe Kofoed.

Lars Gert Lose fratræder ved udgangen af januar måned. I sin tid i Udenrigsministeriet har han desuden været ministersekretær for udenrigsminister Per Stig Møller, pressechef i ministeriet og departementsråd i Statsministeriet.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg vil gerne udtrykke min respekt for Den socialdemokratiske ungdomsformand, Frederik Vad Nielsen. Han er blevet klogere og erkender det åbent. Mit ønske er, at mange andre politikere og vælgere vil følge hans linje op. Ordentlig tone over for sine politiske modstandere - i respekt for demokratiet.

Min mand og jeg er helt enige med Lone Købmann

Jeg er også enig!
Lad os håbe, at ALLE - inklusive den "frie" presse - snart vender tilbage til en ordentlig tone og en debat baseret på fakta.

Annonce