Annonce

Lauritzen forlader politik, Messerschmidt taler (meget) grimt om Vermund

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Endnu en top-figur  fra Venstre forlader dansk politik. Og så viser en lækket lydfil fra et internt møde i Dansk Folkeparti , at tonen i den offentlige politiske debat trods alt er noget pænere, end hvad man kan risikere at lægge ører til, når man holder man holder møde med sine politiske venner.

Velkommen til Netavisen Pios nyhedsoverblik.

 

Karsten Lauritzen forlader Folketinget - skal være direktør i DI

38-årige Karsten Lauritzen – tidligere skatteminister - forlader Folketinget og Venstres folketingsgruppe for at tiltræde en stilling som direktør i Dansk Industri (DI) – helt præcist brancheorganisationen Dansk Industri Transport. Lauritzen har været folketingsmedlem siden 2007.

Jobskiftet kommer ifølge TV 2 samme dag som, at det kommer frem, at Venstres nestor Claus Hjort Frederiksen er sigtet for at have overtrådt sin tavshedspligt, og at Jakob Ellemann-Jensen er smittet med corona.

Lauritzens exit er nummer syv på listen over markante profiler, som af den ene eller anden grund har forladt Venstres folketingsgruppe - nemlig tidligere partiformand og statsminister Lars Løkke Rasmussen, de tidligere næstformænd Kristianjensen og Inger Støjberg samt folketingsmedlemmerne Brit Bager, Tommy Ahlers og Marcus Knuth

 

Messerschmidt i lækket lydfil: Vermund er en ”led kælling”

Nuværende næstformand og formandskandidat i Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, har angiveligt ikke meget til overs for sin politikerkollega Pernille Vermund fra Nye Borgerlige.

I en lækket lydfil fra et internt møde i Dansk Folkeparti, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, betegner Morten Messerschmidt Nye Borgerliges formand som en ”førsteklasses led kælling”, ligesom han omtaler Pernille Vermund som ”gimpen”.

Lydfilen stammer ifølge Ekstra Bladet fra et møde den 8. oktober 2019.

Morten Messerschmidt er ikke den eneste DF’er, der er skeptisk over for Nye Borgerliges folketingsmedlemmer.

Den tidligere formand for Folketinget og partistifter, Pia Kjærsgaard, betegner ifølge Ekstra Bladet Pernille Vermund som ”falsk som en slange”, mens Nye Borgerliges folketingsmedlem Mette Thiesen ifølge Pia Kjærsgaards udtalelser på lydfilen er ”dum som et bræt” og ”virkelig, virkelig dum”.

Hverken Pernille Vermund eller Mette Thiesen ønsker at udtale sig.

 

2000 ansatte i oprør mod københavnsk V-borgmester

Flere fyringer af topchefer i den københavnske beskæftigelsesforvaltning til at vende sig mod beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V)

Det skriver mediet NB-Beskæftigelse.

”Beskæftigelsesborgmesteren fortsætter en dybt problematisk politisk ledelsesstil, der er kendetegnet ved manglende tillid til forvaltningens medarbejdere, store dele af sin egen administrative ledelse og en manglende forståelse for, hvordan man skaber gode rammer for en veldrevet forvaltning,” skriver de ansatte i et åbent brev, som bakkes op af de faglige organisationer HK og DJØF.

I brevet, der er stilet til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Københavns Borgerrepræsentation protesterer de ansatte mod Cecilia Lonning-Skovgaard ledelsesstil.

Brevet kommer i kølvandet på, at Cecilia Lonning-Skovgaard har stået bag en fyring af en topchef i forvaltningen så sent som i denne uge, Ligesom hun stod bag en meget omdiskuteret fyring af chefen for de københavnske jobcentre i efteråret 2021.

Cecilia Lonning-Skovgaard og beskæftigelsesforvaltningens øverste chef Jeppe Bøgh Andersen har udsendt en fælles udtalelse, hvor de anerkender, at nogle medarbejdere er bekymrede over situationen.

”Samtidig beder vi om forståelse for, at vi ikke kan gå ud og kommentere en personalesag offentligt,” hedder det ifølge NB-Beskæftigelse i udtalelsen.

 

Danmark forlænger piratbekæmpelse i Vestafrika

Regeringen har besluttet at forlænge den danske tilstedeværelse i Guinea-bugten ud for Vestafrika i yderligere fem år.

Det sker ifølge en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet ved en ny bevilling på 175 millioner kroner, som skal gå til at styrke bekæmpelsen af pirateri.

”Sikkerhedssituationen i Guineabugten er alvorlig og bekymrende. Det har stor betydning for Danmark, danske virksomheder og udviklingen i regionen, at man kan sejle sikkert i området,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S), som suppleres af sin kollega, forsvarsminister Trine Bramsen.

”Danmark har sendt fregatten Esbern Snare til Guineabugten, og blot få måneder inde i missionen står det klart, at truslen fra pirater er reel. Esbern Snares tilstedeværelse i Guineabugten har allerede sendt et meget klart signal om, at pirateri kommer med en pris, siger Trine Bramsen (S).

»Det er vigtigt, at vi finder langtidsholdbare løsninger på pirateriet, og dette er et godt skridt på vejen. Det er nødvendigt for at skabe tryghed for danske og udenlandske søfolk, der sejler i Guineabugten.«

Læs mere her.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Har Karsten Lauritzen og andre fra den blå blok, ikke altid været mere eller mindre ansat af DI?

- Jo. - Det er blandt andet derfor, og nok ikke mindst grundet valgkampstøtte fra DI og DA m.fl., at DIs medlemmer m.fl. fortsat kan trække så store kontingenter fra i SKAT, som mange af dem kan/gør, mens lønmodtager-siden kun har et fradrag på 6.000 kr. for at være medlem af en fagforening.
Der er jo ikke forslag fra "folketingets blå side" (herunder de såkaldt Radikale") om fx at lave et maksimalt skattefradrag på 6000 kr. for virksomheders medlemskab af en arbejdsgiverforening.

https://piopio.dk/skattefradrag-medlemskab-af-arbejdsgiverforening-op-ti...

Der er i øvrigt heller ikke borgerlige forslag i folketinget om fx at fjerne støtten til borgerlige(s) medier.

Forståeligt, for det er jo også en dårlig fugl, der skider i egen rede....

Mediestøtten har efterhånden udviklet sig til skjult parti-støtte. Og da det store flertal af trykte medier er borgerlige, har det udviklet sig til et demokratisk problem. Besynderligt at det får lov at fortsætte.

For nogle år siden forlod Karen Hækkerup dansk politik.
Og alle politiske ’iagttagere’ var enige om at det var aldeles utilstedeligt at forlade politik midt i en valgperiode. Fordi politik er et ’kald’ og ikke en ’karriere’.
Hylekoret i pressen var næsten unisont.
Nu glæder jeg mig til at høre hylene, når ’iagttagerne’ og ’kommentatorerne’ vågner. For nu er endnu en markant politiker forsvundet over i en karriere.
Men lad os se om det er så forargeligt, når det ikke er en socialdemokrat, men en af ’vennerne’.

Annonce