Venstre skændes om regioner og nyt parti vil opstille til EU-valg

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
God eftermiddag,

Velkommen til onsdagens udgave af vores nyhedsoverblik Aktuelt som i dag handler om blandt andet indeholder et internt partiskænderi, et belejligt politisk hjørnespark og et nyt parti som er på underskriftsjagt.

Læs mere om vores udvalgte historier herunder. God fornøjelse!

 

Forsvarsministre i krig om regioner

Det resulterede i et regulært skænderi på Venstres gruppemøde tirsdag, da politikerne diskuterede den kommende sundhedsreform og afvikling af regionsrådene, erfarer B.T.

Avisen kan berette om hvordan at forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og tidligere forsvarsminister Søren Gade røg i totterne på hinanden, om regeringens planer om at lukke regionerne.

”Der er ifølge kilder i Venstre også lagt op til slagsmål på hovedbestyrelsesmødet i Venstre i København fredag, hvor der ventes at komme hård kritik af planerne for sundhedsreformen, formentlig anført af regionsrådsformand Stephanie Lose, der også sidder i hovedbestyrelsen,” skriver avisen.

Læs hele historien her.

 

Nyt lovforslag: Psykisk vold skal give tre års fængsel

Psykisk vold skal sidestilles med fysisk vold, mener Justitsministeriet, der fremsætter et nyt lovforslag.

Rent konkret går lovforslaget ud på, at personer, der i en periode udsætter andre med tilknytning til husstanden for groft nedværdigende, forulempende eller krænkende handlinger, fremover skal kunne straffes med fængsel i indtil tre år.

”Denne form for vold har vi ikke været gode nok til at tage hånd om i samfundet. Vi har set på de blå mærker, men vi har glemt de ar på sjælen, der måske stikker langt dybere, siger justitsminister Søren Pape Poulsen til DR.

”Med en ny bestemmelse i straffeloven om psykisk vold sender vi et klart signal om, at psykisk og fysisk vold er ligestillet.”

Læs hele historien her.

 

Minister sparker omstridt analyse af kontanthjælpsloftet til hjørne

Arbejdet med at belyse effekterne af kontanthjælpsreformen og 225-timersreglen trækker ud. Analysearbejdet har nemlig vist sig mere tidskrævende og teknisk vanskeligt end først antaget, lyder forklaringen fra Beskæftigelsesministeriet. Det skriver Altinget.

Derfor er analysen af, om kontanthjælpsreformen og 225-timersreglen får flere kontanthjælpsmodtagere i arbejde, udsat til et endnu ikke fastsat tidspunkt, lyder det fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i et svar til Folketingets beskæftigelsesudvalg.

Da regeringen præsenterede den første udgave af effektanalysen, viste den, at 600 fuldtidspersoner var kommet i job på baggrund af de to tiltag. Men Beskæftigelsesministeriets analyse kom efterfølgende i heftig modvind efter, at Cepos samt andre økonomer og forskere kritiserede ministeriets regnemodeller.

Læs hele historien her.

 

Nye Borgerlige vil også ud i Europa

Partiet Nye Borgerlige er begyndt indsamlingen af de over 70.000 vælgererklæringer, der kræves for at komme på stemmesedlen til europaparlamentsvalget i maj. Det skriver partiformand Pernille Vermund på Facebook.

”Det er i dag ikke muligt for danskerne at stemme på et borgerligt EU-skeptisk parti.

DF har med Kristian Thulesen Dahls udmelding i weekenden åbenlyst opgivet at arbejde aktivt for en folkeafstemning om dansk medlemskab i hele næste valgperiode.

Og LA, som før valget i 2015 lovede en reform af EU indefra, er vendt på en tallerken og omfavner i dag alt, der kommer fra EU,” lyder hendes begrundelse.

Der skal være valg til Europa-Parlamentet den 26. maj.

 

Podcast: De største politiske bevægelser i 2018

I denne udgave af Pio Podcast kigger vi tilbage på 2018, og de politiske bevægelser vi har set i løbet af året.

Vi runder blandt andet De Gule Veste i Frankrig, anti-eu- og leave- bevægelserne i Storbritannien, OK18 og kritikken af Finansministeriet og den finansielle sektor.

Med i studiet har vi Peter Hummelgaard (Socialdemokratisk medlem af Folketinget, medlem af Europaudvalget), Pelle Dragsted (Folketingsmedlem for Enhedslisten og demokratiordfører) og Lone Loklindt (Tidligere folketingsmedlem for Radikale Venstre og medlem af Frederiksberg Byråd).

Værten er, som altid, Netavisen Pios chefredaktør, Jens Jonatan Steen.

 

 

 

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Jeg vil bare rose jer for dette dejlige medie.!!