Pilou Asbæk har meldt sig ind i Socialdemokratiet

Den kendte skuespiller vil tale imod partiets flygtningepolitik ”indefra”.
Den 39-årige skuespiller Pilou Asbæk, der ofte har kritiseret Socialdemokratiets flygtningepolitik, har nu meldt sig ind i partiet, hvor han satser på at gøre en forskel ”indefra”.

Det skriver han i et opslag på Twitter sent onsdag, hvor han også har lagt en kopi af et af partiets velkomstbreve.

 

placeholder

”Der blev sagt, if you can’t join them, beat them. Jeg tænker omvendt. Join them, talk to them. Så nu har jeg altså meldt mig ind i Socialdemokratiet for at tale deres flygtningepolitik imod indefra. Wish me luck. Jeg skal nok blive en total fiasko, men intet vove intet vinde," skriver Pilou Asbæk.

Bydes velkommen

Flere socialdemokrater - både fremtrædende og mindre fremtrædende - byder i en række kommentarer deres nye partifælle velkommen.

Socialdemokratiets kulturordfører, Kasper Sand Kjær, inviterer eksempelvis Pilou Asbæk til at engagere sig i partiets kulturpolitiske netværk.

”Er sikker på du vil kunne bidrage med mange spændende perspektiver og indsigter!,” skriver Kasper Sand Kjær.

Vakte opsigt med kritisk kronik

Pilou Asbæk vakte i maj i fjor opsigt med en kronik i Berlingske med overskriften ”Nationen, der gik baglæns”,hvor han skarpt kritiserede både S-regeringens ord og handlinger i flygtningepolitikken og især regeringens håndtering af sagen om danske børn i de kurdiskkontrollerede fangelejre i Syrien.

Han kaldte ved den lejlighed regeringen ”bedrøvelig og farlig for samfundets evne til at hænge sammen”, ligesom han mente, at debatten opildner til fremmedfjendsk retorik.

Bedrøvelig og farlig for samfundets evne til at hænge sammen”

I den efterfølgende debat skrev Netavisen Pios chefredaktør, Niels Jespersen, en lederartikel under overskriften ”Skammens vækkelse”. Her gik han i rette med kritikken fra Pilou Asbæk, filminstruktøren Thomas Vinterberg, forfatteren Carsten Jensen og den radikale Zenia Stampe, som han kaldte forloren og falsk og sammenlignede kritikerne med Oxford-bevægelsen.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja, ja, spændende. Pilou synes at mene at han kender sandheden og besidder de rette og helt rigtige holdninger. Det er vi så andre der ikke synes han gør, men derfor kan han jo godt være en god skuespiller.

Helt enig med Pilou og er ikke begrænset af, om har er skuespiller eller tømrer!

Men han er jo ikke socialdemokrat. Det svarer til hvis Morten Messerschmidt melder sig ind i Enhedslisten alene med det formål at få opmærksomhed fra journalister og Twitter.

Det fremgår af Tingbogen, at den seneste salgspris for Johan Philip Asbæks ejerlejlighed i Dronningensgade i indre by i 2017 var 9.395.000 kroner. Man kan hjælpe urimeligt mange flygtninge for et sådan beløb. Så kan Johan Philip Asbæk flytte "almennyttigt" i Mjølnerparken, Urbanplanen eller Blågården.

Hvorfor ikke hjælpe etniske danskere, fx noget der ikke får så meget opmærksomhed: Julemærkehjemmene.

Vores hus i Nordsjælland er omtrent det samme værd - det har vi, som Pilou knoklet os til. Der er forskel på klasse udgangspunkt og klasse holdning. Pilou er hjertelig velkommen. Er helt på linje med ham. Bh

Hvad vil det sige at være socialdemokrat? Jeg er socialdemokrat, men jeg deler bestemt ikke dine synspunkter.

Både en god skuespiller og socialdemokrat

Kommentar:

Skønt at se, uanset hvilken borger det end er, at man indmelder sig i en politisk forening for at forbedre forholdene, især på flygtningeområdet..

Socialdemokratier har mistet deres kerneværdier, ene og alene for at kunne køre i Ministerbiler, så blæse være borgerne, som man i dag iøvrigt kan se i deres udkast til at udsætte hele familien fra boligen, hvis bare ét familiemedlem har overtrådt loven - Hermed er retssikkerheden i Danmark igen trådt under fode...

God Dag,

Erling Drews...

Kære Erling Drews
Hvor mange flygtninge har du plads til derhjemme? Hvor mange flygtninge tror du Johan Philip Asbæk har plads til?

DANMARK FOR FOLKET er en kerneværdi for Socialdemokratiet. Folketinget, folkekirken, folkeskolen, folketeater, folkebiblioteket, folkepension, folketidende, folkeferie, folketælling, folkeuniversitet, osv. Danmark er en ide om et folk der bor i vores geografisk område. Alle der gerne være i vores fællesskab tilhør folket, ASSIMILATION og ikke integration. Det er ikke nemt at assimilere i Danmark fordi vi ikke er en forsamling af adskilte grupper med vidt forskellige kulturer, normer og religioner som USA. Men vi er meget attraktive land fordi folkets samfundssind har give os betingelserne for den socialdemokratiske velfærdsstat. Når 350,000 muslimer og 250,000 østeuropæiske katolikker er i vores område/land og alt for mange vælger at HOLDE SIG ADSKILT, nedbrydes sammenhængskraften. F.eks se Belgiens folketinget, se ex-Jugoslavien kirker, se Nordirlands skoler, se Libanons universiteter, osv. Men se den manglede velfærd uden fra Scandinavian hvis nationer bygger på et folk. Vil du undvære fri uddannelse, fri sundsydelser, statspensioner, stor økonomiske lighed, samfundssindet under næste pandemi og alt det vores socialdemokrati har skabt? Socialdemokratiet har som kerne i deres forståelse en SOCIOLOGISK tilgang til politik med fokus på hele samfundet. Dette er i modsætninger til de liberale som har fokus på den enkeltes motivationer. Der er antallet af indvandrere der segreger i egen nationer der har ændret sig, til fare for folket.

Jeg synes regeringen gør det godt. Bortset fra at jeg er helt uenig med deres flytningenpolitik.
Jeg tænker at den hårde fremmedpolitik bunder i et ønske om at tage stemmer fra Dansk Folkeparti. Det ser ud til at være lykkedes. Problemet er så at få vælgerne til at skifte holdning så regeringen kan have en mere menneskelig flygtningepolitik uden at miste stemmer. Vi skulle nødig tilbage til DF’s indflydelse på en blå regering, hvor denne kunne gøre kløften mellem velhavere og almindelige mennesker større og større med hjælp fra DF bare de fik flere og flere absurde stramninger overfor såkaldte fremmede.
Den store spørgsmål er hvordan får vi almindelige mennesker/vælgerne tilbage til en mere menneskelig holdning til flytninge og andre med en anderledes baggrund?

Bodil, jeg synes din kommentar er lidt besynderlig. Hvis et politisk parti ikke har genklang i befolkningen, så må de nøjes med de stemmer der er enige i deres politik. Partier skal da ikke lokke vælgerne med politiske løfter, for derefter at forsøge at omvende dem. Det lyder lidt falsk i mine ører.
Hvad angår flygtninge/indvandrere handler det i bund og grund om hvor mange Danmark kan optage, både socialt og økonomisk. Der står millioner på spring til at indvandre hvis vi gav los. Vel at mærke mennesker der stort set er ufaglærte og ikke integrerbare. Det vil koste os vor velfærd. Allerede det nuværende niveau koster de danske skatteydere mindst ca. kr. 30.000.000.000 i udgift pr.år.
Selvfølgelig skal vi hjælpe de "rigtige" flygtninge, men at ødelægge Danmark er nok en for stor pris.

Min første tanke var, da jeg kun havde set overskriften, at kunne han dog ikke have valgt et andet parti. Men så ser jeg, at hans plan er at bekæmpe partiet indefra, og så giver det selvfølgelig mening på sin egen bizarre måde.

Han ved selvfølgelig lige så godt som alle andre, at der ingen chance er for at få en folketingssammensætning, der vil føre en politik efter hans smag, så hans rationale er tydeligvis, at det så vil være nemmere at få Socialdemokratiet til at forråde deres vælgere i stedet. Det har han givetvis ikke ret i, hvilket tiden meget gerne må vise med meget klare bogstaver.

Og så vi han forhåbentlig ende med at finde et parti, han er mere enig med. Der er jo en hel del at vælge imellem lige fra RV over Kristendemokraterne til Enhedslisten, Alternativet og Sikandars 4 Grønne. Ja, måske endda LA eller SF kunne komme i spil?

bekæmpe... eller få Socialdemokratiet tilbage på sporet. Der var engang, hvor Poul Nyrup turde tale DF midt imod, nu sidder toppen i partiet og kopierer deres program linje for linje!

"kopierer deres program", det håber jeg da ikke, men de har vel taget ved lære af virkeligheden.

bekæmpe... eller få Socialdemokratiet tilbage på sporet. Der var engang, hvor Poul Nyrup turde tale DF midt imod, nu sidder toppen i partiet og kopierer deres program linje for linje!

Jeg har bare sådan på fornemmelsen, at du slet ikke har læst de to partiers programmer. Eller nogen andre partiers programmer for den sags skyld.

Jeg er med på at tage imod svenske og norske, ja sågar tyske, flygtninge, når de an dag finder forholdene i deres hjemlande ubærlige. Det varer næppe mange år, men jeg fatter ikke den imødekommenhed mange danskere synes at nære over for en voldelig, kvindefjendsk og dybt racistisk ideologi ved navn islam. Ideologien har rigeligt med tilhængere, herunder flere dybt kriminelle tilhængere, i Danmark i forvejen; vi skal bestemt ikke have flere af den slags.

Synes som socialdemokrat bestemt ikke at partiet skal ændre på deres flygtninge politik - den er som den skal være, synes faktisk ikke den er hård nok.

Kære Kim Nielsen
Jeg har fuld respekt for de socialdemokrater, der ønsker en lempeligere flygtningepolitik, hvis de samtidig underskriver en bindende erklæring på, at de er klar til at huse flygtninge selv, at de gerne vil have et udrejsecenter i deres by, og at de lover ikke at sende deres børn i en etnisk homogen privatskole, men derimod affinder sig med den folkeskole, som kommunen anviser.

Vi skal tage kvoteflygtninge gennem FN, og ellers have en fast udlændingepolitik. Antallet betyder noget. Men folk i landet har mange forskellige holdninger og en del er lidt bange for fremmede. Og ind i mellem er der nogle der skræmmer folk. Men det modsatte opleves også. Fint Pilou melder dig ind og ok han vil noget andet, men måske får han også bedre forståelse for regeringens politik, i stedet for det medierne fortæller.

Helle,
med "Og ind i mellem er der nogle der skræmmer folk" tror jeg du mener skræmmekampagner!
Derfor tager vi en skræmmende historie fra virkeligheden:

"En 17-årig mand er dømt for røveri, efter han både tog kvælertag og sparkede en jævaldrende ...."
Offeret havde 'kigget dumt', ja mere skal der tilsyneladende ikke til.
"... seks måneders betinget fængsel og en advarsel om udvisning".

https://www.sn.dk/lejre-kommune/17-aarig-doemt-for-roeveri-mod-jaevnaldr...

Jeg ved godt selv, hvad jeg mener, behøver ingen støttepædagog.

Helle, kunne du ikke forholde dig til artiklen jeg henviser til?
Hvem skræmmer hvem?

Altid rart med nye medlemmer der vil engagere sig. Hvis vi var enige om alt, så kom vi ingen vegne

Politik er debat, udveksling af synspunkter, refleksion og til sidst noget de fleste kan se sig selv i. Sådan har det været i de mere end 40 år jeg har forsøgt at påvirke vores partis linie

Altid rart med nye medlemmer der vil engagere sig. Hvis vi var enige om alt, så kom vi ingen vegne

Politik er debat, udveksling af synspunkter, refleksion og til sidst noget de fleste kan se sig selv i. Sådan har det været i de mere end 40 år jeg har forsøgt at påvirke vores partis linie

Altid rart med nye medlemmer der vil engagere sig. Hvis vi var enige om alt, så kom vi ingen vegne

Politik er debat, udveksling af synspunkter, refleksion og til sidst noget de fleste kan se sig selv i. Sådan har det været i de mere end 40 år jeg har forsøgt at påvirke vores partis linie

Altid rart med nye medlemmer der vil engagere sig. Hvis vi var enige om alt, så kom vi ingen vegne

Politik er debat, udveksling af synspunkter, refleksion og til sidst noget de fleste kan se sig selv i. Sådan har det været i de mere end 40 år jeg har forsøgt at påvirke vores partis linie

Om det er Pilou, Rasmus, Yrsa eller Kirsten, så er det èn stemme. Fordi man er berømt, er det ikke ensbetydende med, at man hverken er klogere eller mere indsigtsfuld.
Faktisk bryder jeg mig ikke om berømtheder, der skilter med, at deres mening er mere værd end Sørens fra Ydersnupstrup.

Det er rigtig fint, at Pilou har meldt sig ind i partiet. Derimod er det temmelig hovski-snovski at flere af dagens kommentarer mere eller mindre antyder, at han ikke skal tro, hans synspunkter er mere rigtige end deres. Partiet har længe været ude på et skråplan i forhold til de socialdemokratiske værdier - især når det gælder den måde, vi behandler flygtninge/indvandrere på.

Mette F. er god til at håndtere medvind - men har helt åbenlyst ikke nogen strategi til at håndtere modvind. På kongressen i september tog adskillige medlemmer ordet. Alle de som roste Mette & CO. blev nærmest omfavnet verbalt, så de nærmest rødmede - mens de få, som forholdt sig kritisk til formanden/statsministeren modtog en verbal skideballe fra Mette.

Mette F. omgiver sig med en lang række af rådgivere. Fælles for dem er, at de ikke kan vores historik eller har fornemmelse for retningen for en ordentlig og værdibaseret socialdemokratisk politik.

De er gode til at planlægge, lægge kortsigtede strategier i håbet om, at det sætter sig positivt i morgendagens meningsmålinger. Det er en noget naiv og især perspektivløs måde at bedrive politik på.

Regeringens ministre er alle relativt unge - og meget tyder på, at ingen for alvor tør sige statsministeren imod - uden at uvejret bryder løs. Den er en uklog måde at lede en regering og landet på.

Og det er mere end tydeligt, at det gamle ordsprog: "Erfaren mand (m/K) er værd at gæste" bestemt ikke er noget Mette & CO. benytter sig af.

Partiet mangler visioner. Fint med Arne-pensionen. Den kom i land. Og hvad så - hvilke politiske pejlemærker skal der satses på fremover?

Regeringen med Mette i spidsen mangler i den grad at levere nogle positive pejlemærker og signalere overskud. Det er der behov for - ikke mindst efter flere end to år med mundbind og restriktioner.

Tværtimod synes S-folk at bære rundt på nedadvendte mundvige - og befolkningen begejstres ikke af dén facon.

Hertil kommer, at hun har placeret folk som Stoklund og Tesfaye m.fl., som får det værste frem i en, når de udtaler sig og optræder på åben skærm.

Det er lykkedes regeringen på knap to år at få fremstillet Danmark som en bananrepublik med utrolig mange kriminelle; derfor skal vi eksportere dem til Ex-yougoslavien, lyder det fra højeste sted.

Vi vil ikke tage imod asylansøgere; de skal opholde sig i et afrikansk land, styret af et menneske, som har flere ligheder med en diktator end det modsatte. De øvrige EU-lande ryster på hovedet over denne danske ide, som formentlig er udtænkt på den lokale bodega.

Regeringen vil sende syriske flygtninge tilbage til det krigshelvede, som landet stadig er. Ike underligt, at resten af verden ser undrende til.

Senest har regeringen leveret årtiers største spionsag, hvor landets øverste efterretningschef sidder anklaget for noget, vi andre ikke kan få oplyst. Indtil vi kender anklageskriftet og bevisførelsen, så ved vi ikke, hvorvidt manden er skyldig eller det modsatte. MEN faktum er, at det ikke er en sag, som tæller plus i omverdenens tiltro og respekt for Danmark.

Tiden er inde til at overveje, hvem der skal overtage formandsjobbet efter Mette F., når den tid kommer - og med en minksag, flygninge- og asylsager, spionsag m.v., så kan det blive aktuelt, før vi aner.

Slutteligt: Velkommen til Pilou. Må flere følges hans eksempel. Vi trænger til det!

Hej Flemming, det var dog en ordentlig mavesur mundfuld. Mener du virkelig at Pilous synspunkter er mere værd end andres, bare fordi han er kendt og matcher dine meninger. Det er efterhånden en yndet frase at Socialdemokratiet har forladt sine kærneværdier. Nu har jeg kun været medlem i 31 år, så der er da nok nogle der kan huske endnu længere tilbage. Men at ting og situationer ændrer sig med tiden, ved alle. Og partier der ikke formår at tilpasse sig tidens problemer, de dør. Selv Grundloven og div. konventioner tager ikke højde for mange af nutidens udfordringer, og burde have et gennemsyn. At det skulle være en særlig Socialdemokratisk værdi, at tage et ubegrænset antal flygtninge/indvandrere fra lande der ligger flere 1000 km væk, skal vi vist rigtig mange år tilbage for at det var politikken. Og det store klassiske spørgsmål er så. Hvor mange ? DET er der aldrig svar på, for det bliver hurtigt ubehageligt.
At div. ministre ligner nogle hængemuler, har du helt ret i. Men ellers ligner dit indlæg noget som de borgerlige kunne have skrevet, altså at det er Mettes skyld alt sammen.

Hans Jensen, jeg kan kun være enig med dig i dine kommentarer til det Flemming Riedel har skrevet, man skulle tro han er Radikal med de synspunkter han har, langt væk fra virkeligheden. Mon ikke der skal være mere styr på de såkaldte Ghettoer, hvor en del af de uintegrerbare indvandre og flygtninge bor, som Danmark har modtaget de sidste 50 år. Først når det problem er løst kan Danmark igen modtage integrerbare indvandre og flygtninge under forudsætning at de vil indordne sig efter Danske normer og lovgivning. Dog skal vi ikke glemme at der også er mange som er kommet til Danmark som arbejder og opføre sig som alle os andre, desværre går det også ud over dem når der er nogen som ikke vil følge Danske normer og lovgivning.

Godt indlæg Flemming, jeg er helt enig.

Pilou Asbæk's film synes med et, at være blevet meget bedre :-)

Annonce