Annonce

Stigende energipriser: Flere pensionister søger varmehjælp

Antallet af pensionister, der søger varmehjælp er steget voldsomt i takt med energiprisernes himmelflugt.
De kraftige prisstigninger på energi sætter nu også spor i antallet af ansøgninger om varmehjælp til landets pensionister.

Ifølge Udbetaling Danmark ankom der i løbet af de sidste tre måneder af 2021 5.282 ansøgninger om varmehjælp fra landet pensionister. I samme periode året før lå tallet på 4.144, hvilket er en stigning på 27 procent.

Nogle borgere har fået månedlige stigninger på op mod 2.000 kroner

"Der har været en øget aktivitet omkring ansøgninger om varmehjælp i 4. kvartal 2021 sammenlignet med 4. kvartal 2020,” lyder det i en udtalelse fra Udbetaling Danmarks kommunikationsafdeling til Netavisen Pio.

Andre forhold kan spille ind

Udbetaling Danmark peger dog på, at andre forhold end prisstigninger kan påvirke antallet af ansøgninger om varmehjælp:

”Det kan ikke entydigt udledes, at stigningen i antallet af ansøgninger om varmehjælp alene skyldes de stigende energipriser, fordi tallene også dækker over for eksempel ansøgninger i forbindelse med flytninger og ansøgninger fra nye pensionister," lyder det fra Udbetaling Danmark.

Tirsdag i denne uge mødtes klimaminister Dan Jørgensen (S) med Folketingets partier for ”med et åbent sind” at drøfte energiprisernes himmelflugt og udveksle ideer til, hvordan politikerne kan hjælpe de mange borgere, som er i klemme efter at de månedlige el- og varmeregninger er steget voldsomt.

Nogle borgere har fået månedlige stigninger på op mod 2.000 kroner. Det har skabt overskrifter i medierne om, at folk kan blive tvunget til at gå fra hus og hjem.

 

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det skal bive interessant at se, om Europa kan/vil sætte en stopper for importen af gas og olie fra Rusland ifm. deres måske kommende invasion af Ukraine, og hvad det i givet fald så vil betyde for energipriserne.

Det bliver mere interessant at se, om Europa kan/vil sætte en stopper for importen af mandlige muslimske migranter i militæralderen, der ifølge Kriminalforsorgen i 2018 gjorde danskere til en etnisk minoritet i Danmarks lukkede fængsler og arresthuse.

Jo højere prisen på energi er, jo flere penge kommer der i statskassen.
Jeg fatter ikke at man ikke kan justere/nedsætte afgifterne så statens provenu er konstant.
Det vil afhjælpe en del problemer i forhold til prisstigningerne.
Jeg synes Socialdemokratiet er blevet lidt slapt efterhånden, ikke noget at sige til at meningsmålingerne er blevet svage.

Det er helt rigtigt hvad Hans Jensen skriver, pengene vælter ind i Statskassen pga. elafgiften. Jeg fatter heller ikke hvorfor man ikke nedsætter elafgiften. På min elregning og alle andres, udgør elafgiften + moms 60 % af regningen. Hvor mange tænker på ar moms på el blev indført i 2001 af Anders Foghs VK-regering: man kaldte det skattestop, men skjult blev det et afgiftssystem, så kunne erhvervslivet trække det fra som en udgift, Smart.

Jeg er en af de ramte af energi-krisen... har 2 varmepumper og en vandvarmer i mit hus, da vi gerne ville være grønne og følge anbefalingerne fra regeringen om, at få skiftet oliefyret ud. Jeg skal da love for, at det har givet bagslag!

Hørte i dag på P4 Midt/Vestjylland..... at man nu i Danmark vil sælge el til Norge..... Jeg kunne have taget min radio og kastet den ud af vinduet af arrigskab... Hvordan kan man dog "blæse og have mel i munden på samme tid"? Uhaaa vil laver så meget strøm via vindmøller i DK pt.....Nå gør vi det.. hvorfor i alverden skal vi så punge ud som vi gør? Det er jo det rene cirkus!

Kan godt forstå mange boligejere græder sig i søvn for tiden... stigende energipriser, som IKKE altid giver logisk mening!

Angel, jeg deler din fortvivlelse!

Fremtiden kommer til at stå i "AFGIFTERNES TEGN". Det bliver desværre den helt "jævne dansker" der endnu engang må betale med AFGIFTER på snart sagt alt. Imens
producenterne"skummer fløden". Og der står en ATK vogn eller "stærekasse" på hvert gadehjørne. Til at TYVSTJÆLE
folks penge, blot de kører EN "streg" over det tilladte. For det er jo ikke andet end "ran" på den ene eller anden måde.

Annonce