Thulesen til Pia K.: Du skal ikke være en del af den nye ledelse

Partistifteren Pia Kjærsgaard retter ind: OK med mig
Søndag vælger Dansk Folkeparti sin nye formand på et ekstraordinært årsmøde i Herning.

Afgående formand Kristian Thulesen Dahl, der er ramt af corona deltager ikke selv i årsmødet, men han har en meget klar besked til hans forgænger på formandsposten, Pia Kjærsgaard:

Tidligere formænd i Dansk Folkeparti - altså Kristian Thulesen Dahl selv og Pia Kjærsgaard - skal ikke være en del af den nye ledelse. Han mener at eks-formændene må træde et skridt tilbage:

Vi skal lade andre køre butikken videre nu

“Jeg mener hverken, at Pia eller jeg længere skal styre partiet. Vi skal lade andre køre butikken videre nu," siger han til Radio4.

Meldingen er nok så meget henvendt til Pia Kjærsgaard, der åbent peger på Morten Messerschmidt som hendes formandsfavorit. Og ikke mindst hendes melding om, at hvis Messerschmidt vinder, så er hun klar til at træde ind i ledelsen.

Kristian Thulesens Dahl siger lige ud til Radio 4, at eksformændene må træde et skridt tilbage for “ellers ødelægger vi det for de andre”.

Pia Kjærsgaard retter - modstræbende - ind.

I hvert fald siger Pia Kjærsgaard fredag formiddag til Ritzau ifølge Ekstra Bladet, at hun er parat til at give afkald på en plads i en mulig, ny DF-ledelse under Morten Messerschmidt:

"Hvis vi kan få samling på partiet på den måde, så gør jeg gerne det. Og så stiller jeg op til det, efter formandsvalget, hvor partiet kan se mig i den bedste rolle."

Markant melding fra DF-nestor

Også DF’s nestor, Søren Espersen, der heller ikke deltager i årsmødet på grund af sygdom, kommer med en markant opfordring op til årsmødet.

Opfordringen er rettet til de to favoritter til formandsposten i DF, Martin Henriksen og Morten Messerschmidt.

Han opfordrer begge til, at de inddrager hinanden i en kommende DF-ledelse. Og begraver stridsøksen.

Jeg forlanger af de to, at de tager den anden med i en eller anden form for lederskab

“Jeg forlanger af de to, at de tager den anden med i en eller anden form for lederskab, så vi kan få ro i partiet, uanset hvem der bliver ny chef,” siger Søren Espersen til Ritzau ifølge Jyllands-Posten.

Efter hans mening bliver det umuligt at skabe ro i Dansk Folkeparti “hvis den ene bliver frosset ud på indlandsisen, og den anden sidder tilbage”.

Ud over Martin Henriksen og Morten Messerschmidt stiller også tidligere medlem af Folketinget, nuværende medlem af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse, Merete Dea Larsen, op som formandskandidat.

Opdateret

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Martin Henriksen eller Morten Messerschmidt som formand og ud af EU. Dansk Folkepart er virkelig ved at være desperat - Et færdigt parti efter sandheden bag deres virke er gået op for den danske befolkning. 20 år som brækjern mod den danske model og velfærdsstat bygget på udlændige politik.

I det mindste her er den blå svindel gået op for den danske befolkning. Forhåbentlig har de fået øjnene op for resten af det blå bedrageri.

...Tænk, at nogen kan være så tåbelig, at mene Danmark skal ud af EU.

Med Messerschmidt som ny formand siger vi så endeligt farvel til Dansk Folkeparti.

De kom, de så og de forsvandt efter at have været misbrugt af det blå svindlerhold som brækjern til at ødelægge den danske model og den dansk velfærdsstat. Næsten.

Efter to årtier har deres vælgere endeligt fundet frem til virkeligheden bag Dansk Folkeparties virke.

"Du kan bedrage alle mennesker en gang imellem; du kan bedrage nogle mennesker altid; men du kan ikke bedrage alle mennesker altid."

Gode gamle Abraham Lincoln.

Tror ikke du skal undervurdere DF. Pia som det står i dag er ude af bestyrelsen.... så skal de nok komme fremad og at Martin Henriksen IKKE blev formand, kan være deres styrke. Jeg er personligt IKKE selv så blå så jeg støtter DF.... men må indrømme, at trods Mortens retssag står de IKKE dårligere end hvis de havde valgt Inger Støjberg, som så selv sagde fra. UD af EU kommer vi ALDRIG.... selvom jeg selv er modstander af EU, men dog IKKE rød eller så blå at det gør noget!

Annonce