3F-formand træder tilbage

Fagforbundet 3F og forbundsformand Per Christensen har indgået gensidig aftale om, at han fratræder sin post.
3F’s ledelse og formand Per Christensen har i dag indgået en gensidig aftale, om at Per Christensen fratræder sin stilling som formand.

Det skriver 3F’s ledelse i en pressemeddelelse.

Per Christensens farvel til posten som forbundsformand sker på baggrund af sagen om hans privatliv, hvor han ifølge dagbladet BT i en årrække har haft flere sideløbende forhold til i alt fire kvinder, som ikke havde ikke kendskab til de andre forhold.

Ifølge 3F er begge parter enige om, at det er bedst for alle parter, at Per Christensen stopper i 3F.

Tvivl om tilliden

3F’s næstformand Tina Christensen udtaler:

”Der er i den seneste tid sået stor tvivl om tilliden til Per Christensen som 3F’s formand. Der skal altid være endda meget stor tillid til personen i spidsen for vores fællesskab, og derfor er både vi og Per Christensen af den opfattelse, at det er bedst for 3F og vores medlemmer, at han nu stopper,” siger Tina Christensen, som fortsætter:

”Måske var det engang sådan, at man kunne skille privatliv og arbejdsliv, når man var en fremtrædende figur. Det kan man ikke, når det vedrører forhold af en karakter som i den aktuelle situation. Det har både vi og Per Christensen erkendt - derfor stopper han nu som formand i en gensidig forståelse,” lyder det fra Tina Christensen, som samtidig sender en stor tak til Per Christensen for ”hans engagement og de mange sejre, han har været hovedmanden bag”.

”Per har i næsten 40 år været en stærk og meget dygtig tillidsvalgt, der har været populær og vellidt blandt både de 265.000 kolleger og samarbejdspartnere,” slutter udtalelsen.

3F’s næstformand Tina Christensen har tidligere understreget, at ”med de oplysninger, vi har i sagen, har vi ikke kendskab til forhold, der tyder på misbrug af hverken embede eller 3F-midler i forbindelse med Per Christensens privatliv.”

Per Christensen selv skrev allerede torsdag i sidste uge på sin Facebook-profil, at han fortryder dobbeltlivet.

placeholder

Opdateret

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

At bedrage mennesker der har tillid til en i en sådan grad er utilgiveligt.
Simpelt hen noget svineri.

Før i tiden skulle homoseksuelt til lægeligt behandling. Det har ændret sig. Nu er polygamiet en sygdom, da,at elske flere kvinder kun kan være forkert.

Amerikanske forhold! Hvad folk går og roder med i deres privatliv rager ikke andre mennesker. Det næste bliver vel at man bliver fyret, hvis ikke man sover med hænderne over dynen.

Hej kammerat, du har vist misforstået temmelig meget.

Hvis alle der er utro, skal miste jobbet bliver der meget travlt på jobformidlingen. Og hvis de alle også skal omtales i sensationspressen, bliver der ikke plads til reklamer.
At en mand i denne stilling, så burde have et mere retvisende moralsk kompas, kan ikke diskuteres. Men det er da imponerende at han kunne holde styr på alle historierne. Os andre der har en kone med røntgen-blik, har altid måttet holde os på måtten. ( Så vidt jeg husker :-))

Hvis alle der er utro, skal miste jobbet bliver der meget travlt på jobformidlingen. Og hvis de alle også skal omtales i sensationspressen, bliver der ikke plads til reklamer.
At en mand i denne stilling, så burde have et mere retvisende moralsk kompas, kan ikke diskuteres. Men det er da imponerende at han kunne holde styr på alle historierne. Os andre der har en kone med røntgen-blik, har altid måttet holde os på måtten. ( Så vidt jeg husker :-))

man bør vel lykønske Berlingske. Altinget og alle de andre blå "meningsdannere" for at få sat brand i gaden og 3F. - Ingen af dem har nogensinde haft en ide om at fagforeninger var et gode for almindelige mennesker. Fagforeninger for ansatte er noget skidt - så hellere en arbejdsgiverforening, hvis man skal op det sociale sammenholds niveau.
Det vil i nogen grad lykkes for de sorte at få flyttet nogle "sort" tænkende over i de gule klubber, - i klubber hvor moral ikke er det samme som at nasse på andre.
Når BT laver denne historie og andre af de mørke følger efter, er det ikke fordi de har moralske overvejelser, - har de overvejelser, er det at få salgstallet op og samtidig slå en kile ind i fagbevægelsen.
- Hvad der gør historien interessant, er, at det samme har MeToo bevægelsen dokumenteret i mange af de blå/gule forenings toppe/eliter.
Misundelse eller moral har mage ansigter.

En lille krølle på din historie er også, at BT har vist flere billeder af 3F formanden sammen med Mette F. og BT har også nævnt at 3F yder store bidrag til Socialdemokratiet. Hvorfor Mette F. og Socialdemokratiet skal kædes sammen med formandens utroskab, må udelukkende have politiske hensigter.

- Sammenkædningen er for mig at se endnu et af mange led i de såkaldt borgerliges vej tilbage i regeringskontorerne.

- Sammenkædningen er for mig at se endnu et af mange led i de såkaldt borgerliges vej tilbage i regeringskontorerne.

- Sammenkædningen er for mig at se endnu et af mange led i de såkaldt borgerliges vej tilbage i regeringskontorerne.

3F - og før dét Specialarbejderforbundet, Dansk Arbejdsmands- og Specialarbejder Forbund og Dansk Arbejdsmands Forbund - har altid været snævert forbundet med Socialdemokratiet, og jeg kan da ikke se nogen grund til at dét skulle forandres fordi nogle småbjæffere på diværste sociale medier hopper rundt i ophidselse.

Bent, jeg ved ikke helt hvordan jeg skal tolke dit indlæg. Men nu er det ikke nogle småbjæf på sociale medier jeg henviser til. Det er til BT, som trods alt er et halvstort borgerligt medie.

Som privatperson synes jeg, han burde skamme sig over, at han som privatperson har holdt både sin kone og sin kæreste for nar. Og det gør han nok også.

Som 3f-medlem vil jeg sige, at han har gjort en glimrende figur som formand, og det er bestemt ikke for min skyld, han skal stoppe.

Så kan det vist ikke siges kortere og mere tydeligt. Jeg er helt enig!

De borglige aviser er da ligeglade med de kvinder det er gået ud over,nej når de lige kunne vise Per sammen med Mette og lige få fortalt at fag bevægelsen giver masse af penge til mettes parti,hvad med at skrive om jeres egen chef på bt som sendte sine kønsdele rundt til unge kvinder det var da enormt vammelt,og hvor mange penge giver arbejdsgiverne til de borlige samrend,Per du har været en god formand,det var da godt de borlige aviser fik dig ned med nakken,hvis de kunne få lukket fagbevægelsen så der kun var de gule fagforeninger tilbage,de er i øvrigt begyndt at ringe rundt til folk så de mangler nok medlemmer

Det er ret sørgeligt og trist at en superdygtig fagforeningsformand har den karakterbrist. Det er ikke umoralsk at elske to kvinder eller tre, men det er forkert at lyve og bedrage dem bag deres ryg. Det er en tabersag for alle. Håber dog 3 F får en ny dygtig formand, hurtigst muligt. Det er virkelig en fin fagforening.

- Og så er de så fine og rundhåndede, at de giver millioner af kr. til den nuværende regering.

Holger, præcis som de store virksomheder, landbrugsorganisationer, minkavlerne m.m.fl. som yder store bidrag til de borgerlige. Så faktisk er dit indlæg noget ensidigt vrøvl.

Den type løgn og bedrag kan være grundlag for civile søgsmål. Ikke mindst når det indebærer juridisk bindende kontrakter og underskrifter, fx i forbindelse med ægteskab, bolig, bil og børn. Så, jo, det er kriminelt.

https://evida.dk/om-evida/organisation/
Per Christensen sidder i bestyrelsen for Evida,

"Per Christensen er endvidere bestyrelsesformand i PensionDanmark
og i Arbejdernes Landsbank A/S,
næstformand i Det Kongelige Teaters bestyrelse,
bestyrelsesmedlem i Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP)
samt A/S A-Pressen".

Med det dobbeltliv han har ført nægter jeg at tro at alle de vellønnede jobs har fået
den opmærksomhed som de retteligt burde have. Og så også jobbet i 3F.
Gnaveben til vennerne. Var det som tak for 3Fs bidrag til A?
FØJ!

Hvis du havde fulgt med i medierne, ville du havde observeret at formandsposterne i Arbejdernes Landsbank og Pension Danmark er ulønnet for ham, da det er poster han havde som formand for 3F. Honoraret for dette tilfalder 3F.

Annonce