Mink-kommentator konkluderer: “Den rygende pistol findes ikke”

Politisk redaktør vurderer: “Ingen ureelle hensigter, ingen eventuelle lovovertrædelser med åbne øjne i ond vilje”
“Den rygende pistol findes ikke”.

Det konkluderer mink-kommentator, tidligere taleskriver for flere konservative ministre, tidligere pressechef for De Konservative, Frank Korsholm, der har fulgt hovedparten af afhøringerne i Mink-Kommissionen, i en analyse i netmediet POV International.

Nu hvor Mink-kommissionen har foretaget sine sidste afhøringer denne uge er Frank Korsholms konklusion krystalklar:

Men billedet afslører intet komplot

"Men billedet afslører intet komplot. Ingen ureelle hensigter, ingen eventuelle lovovertrædelser med åbne øjne i ond vilje. Den rygende pistol findes ikke. Statsministeren var uvidende om den manglende lovhjemmel og havde intet motiv til at handle uagtsomt," skriver analytikeren i POV International, hvor han er politisk redaktør.

Diverse svigt begrunder ingen rigsret

Frank Korsholm noterer, at mink-sagen er en “perlerække af politiske og faglige svigt, forsømmelser og elendig kommunikation”. Men det meste skete som følge “af en ekstrem stresset beslutningsproces, hvor ministre og embedsmænd ikke tog sig tid til at slå koldt vand i blodet”. Og så konkluderer Frank Korsholm:

“Men det begrunder ingen Rigsret.”

Om de svigt, der var undervejs, skriver han, at intet tyder på, at “svigtene er sket med overlæg eller har haft en alvorsgrad, der gør, at minkavlerne har lidt unødig overlast”.

Frank Korsholm noterer også, at beslutningen om at aflive samtlige mink i Danmark var blevet gennemført “uanset om alle beslutningsprocesser var gået snorlige efter bogen med lovhjemmel fra starten”.

Frank Korsholm har i mere end syv år arbejdet for De Konservative, dels som pressechef, dels som særlig rådgiver for tidligere økonomi- og erhvervsminister, tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen og tidligere sundhedsminister Jacob Axel Nielsen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Den rygende pistol" i den absolut nødvendige aflivning af mink for at undgå en mulig farlig mutation af corona virus med potentiale til at gøre de udviklede vacciner ubrugelige er en ren og skær blå konspirationsteori for at skabe en stemning mod Danmarks statsminister Mette Frederiksen. En helt uhørt handling bygget på svindel, løgn og manipulation af den danske befolkning.

Den blå svindel fortsætter med løgn og manipulation af den danske befolkning. Metoder, som IKKE hører hjemme i retsstaten Danmark - Hvor længe skal det have lov til at fortsætte?

Hvad er det næste? Jorden er forresten flad? “Udryd lortet” var der en der sagde og Mette havde mere end travlt med at sende politi og forsvar.

Kommentar:

Personligt mener jeg, at Regeringen med Statsminister Mette Frederiksen, har håndteret Covid 19 Pandemien på en god måde...

Vedrørende Mink Sagen, så må vi alle vente med at se, hvad Granskningskommissionen fremkommer med, når deres rapport fremlægges...

Når teksten i indlægget bla. siger:

"Ingen eventuelle lovovertrædelser med åbne øjne i ond vilje"

Det er jeg helt enig i, da udgangspunktet vedrørende aflivning af Mink, selvfølgelig gjaldt borgernes sikkerhed...Når det så er sagt, er der så alligevel en mellem regning, hvor man uden lovhjellem forlangte Mink uden for aflivningszonerne aflivet, det var selvfølgelig en fejl, som fik konsekvenser for den tidligere Fødevarerminister Mogens Jensen, men alligevel bliver det ret interessant at se Granskningskommissionens rapport om flere "måske" skal drages til ansvar ???

God Weekend,
Erling Drews..

2-0 til regeringen.

Først begår de borgerlige selvmål med Støjbergs "barnebrude", så laver de gudhjælpemig et selvmål igen med minksagen.

Den borgerlige inkompetence skriger til himlen.

Man har jo altid aflivet dyr når der var smittefare. Besætninger blev helt tilbage fra 40erne slået ned på grund af kogalskab, fjerkræ besætninger på grund af fugle influenza. så hvorfor er det så, så forfærdelig når det er mink. Jeg kan ikke se forskellen. I disse tilfælde har man ikke snakket om det var lovligt.

Jeg er helt enig 👍🏼

Hviderusland udnytter islam-invasionen og bruger muslimer, som politisk skydevåben.
Blå blok og blå medier udnytter Corona-krisen og bruger mink, som politisk skydevåben.

Opfordring til vestlige / EU politikere:
Hviderusland/Belarus kan glemme alt om normalisering af forholdet til vesteuropa / EU før alle migranter der er kommet den vej er sendt tilbage.
Punktum.

Enig med Marianne. Det har såmænd intet med mink at gøre men mere politisk fnidder som er med til at gøre folketinget til en børnehave med blå stue i spidsen

RØD BLOK er Hviderusland i det billede.

Der eringen vindere i den den minksag, nå ja måske lige dem ,der får 19 milliarder, men selv penge, kan jo ikke erstatte det nogle føler de har mistet. Men regering, embedsmænd, statsministeren, politi, alle var pressede, der var stor, dybt alvorlig krise, de tog ansvar for os andre, arbejdede i døgndrift, de blå burde bakke op, i stedet for at slå plat på situationen, og udnytte den til at fiske stemmer. Og minkavlerne har altså også afsløret sider der bestemt ikke gavner dem. Der er begået fejl grundet hastværk, grundet pres, men der er intet motiv eller bevis for noget bevidst har handlet uagtsomt. Så rigsret må de blå lede længe efter.

Ja så længe der er et rødt flertal.Støjberg fik først en rigsretssag da vi fik rødt flertal

“Den rygende pistol findes ikke”.

Til gengæld lever den total ud-slet-tende kanon i bedste velgående!

Forskerne sagde…

Minkerhvervet er borte!

Snart er 400.000 gasforbrugere borte!

Snart er svinebønderne borte.

Snart er mælkeproducenterne borte.

Forskerne sagde…

Og Enhedslisten og SF gør alt hvad forskerne siger.

Minkavlerne får måske erstatning?

Gasforbrugere bliver måske kompenseret?

Svineproducenterne må bankerne klare?

Mælkebønderne har pruttet og spredt gylle alt for længe?

Selv ikke en SFer har ondt af mælkebønder!

“Den rygende pistol findes ikke”.

“Den totalt ud-slettende kanon lever i bedste velgående!

Forskerne siger…

Putin kan med gas, svineproduktionen, mælkeproduktion, stålproduktion og overtagelse af alt det vesten er blevet for fine til overtage supermagtsrollen som efter 2. verdenskrig.

Den 3. Verdenskrig blev pandemier, klimakrise og bysnobberi.

Kanonerne er i stilling som aldrig før!

Den rygende pistol holder forsvarsministeren i hånden.

Sorte-Per går fra hånd til hånd i regeringen!

Alt imens erhverv på erhverv forsvinder fra det danske landskab.

Forskerne siger…

Kun dronningen kan med sindsro udtrykke sin stille tvivl!

Hun er ikke på valg!

Med mindre Enhedslisten og SF kan mønstre 50 % og deres rygende pistol gør det af med et årtusinde gammelt dansk erhverv.

“Den rygende pistol findes ikke”.

Til gengæld er de store kanoner bragt i stilling som sjældent før!

Så hold dig tæt på mobiltelefonen! Politiets næste actioncard kan udskrives i løbet af en enkelt nat!

Hvilket erhverv der elimineres næste gang står allerede skrevet i politisk neon-rødt!

"Men billedet afslører intet komplot. Ingen ureelle hensigter, ingen eventuelle lovovertrædelser med åbne øjne i ond vilje. Den rygende pistol findes ikke. Statsministeren var uvidende om den manglende lovhjemmel og havde intet motiv til at handle uagtsomt,"

Men familiers livsgrundlag og hele liv omforandres natten over!

Det som Inger Støjberg reelt røg i spjældet for.

I en højere sags tjeneste!

Danmarks redning! Danske familiers redning!

Kig ind i nu tom minkfarm!
Kig ind i nu tom grisefarm!
Kig ind i nu tomme gasopvarmede huse!
Kig ind i nu tomme kostalde!

Et kig ind i fremtiden!

Venstrefløjen har kikkerten for det forkerte øje!
Det øje der giver verdensmagter til Putin og Ørkenstaterne!

I Norge og Sverige og Midtjylland mærker befolkningerne allerede den sibiriske kulde!

Og forskerne luner sig i deres små kontorer på alverdens universiteter.

“Den rygende pistol findes ikke”.

Kun menneskelig lidelse….

“ Meget ser ud til, at der nu snart kan være en hjælpende hånd fra Christiansborg på vej til de mange danskere, der lige nu kæmper med tårnhøje varmeregninger.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) fortæller således til Finans, at regeringen vil lave en »varmecheck« til de danskere, som er hårdest ramt:

»Det vil konkret sige folk, der har individuelt gasfyr eller bor i fjernvarmeområder, hvor fjernvarmeforsyningen primært bygger på gas. Vi foreslår en skattefri check som en hjælp til at komme igennem en svær tid,« siger Dan Jørgensen ”

En enkelt barmhjertig samaritan i en rød røgløs regering.

Kan de ikke hyre dig Aksel.

Du er sgu så god til at lukke varm luft ud i stride strømme....

Nej nej, vi har nok af global opvarmning i forvejen.

Da minksagen var blevet til en politisk krise for regeringen i løbet af november, kom kronjuristerne i Justitsministeriet med et modangreb. Udtalelserne på pressemødet var ikke en ulovlig ordre, lød det.
Det skete i en notits, hvor det fremgik, at udtalelser på "pressemøder og politiske udmeldinger i øvrigt udgør hverken administrative retsforskrifter eller konkrete forvaltningsakter, der kan skabe rettigheder eller pligter for borgerne."
Sagt på en anden måde: Det, der bliver sagt på et pressemøde, gælder ikke i virkeligheden.

- Regeringen har styret landet via pressemøder gennem hele pandemien, og det er også det, Mette Frederiksen gør på pressemødet 4. november.

- Det kan godt være, at pressemøder ikke rent juridisk udgør en instruks, men det er i praksis det, der sker. Her bliver pressemødet netop det, som embedsværket agerer ud fra. Det bliver interessant at se, hvor kommissionen lægger snittet i det spørgsmål.

Inger Støjberg er blevet til Mette Frederiksen.

Fejl begås!

At en socialdemokratisk regeringsleder der sendte Inger Støjberg i rigsretten for en fejl, blot få år efter gentager den damme fejl, viser blot at

1) Historien gentager sig altid.
2) Man skal ikke lære af historiske fejltagelser.

En ting er flygtninge og indvandrere. Noget andet er mink. Og noget helt tredje er Mali.

Af skade bliver man klog, men sjælden rig!

Når de store kanoner går i krig, er en rygende pistol blot en biting, der uheldigvis rammer menigmand!

Flygtning, minkavler eller skatteyder!

Forskellen er helt tydelig i de to sager.

I Støjberg-sagen blev der fremlagt bevis for at hun havde presset embedsmænd og andre til at agere ulovligt i henhold til hendes udsagn på pressemødet, der derfor antog karakter af en ulovlig instruks.

I Mink-sagen er der ingen beviser for at Mette Frederiksen har presset politiet eller andre til at agere ulovligt i henhold til hendes udsagn på pressemødet. Faktisk forklarede Politichef Torsten Fogde meget konkret og tydeligt, at det var ikke sket. Ligesom politifolk længere nede i rækken indrømmede, at det var på eget initiativ og uden at tjekke med ministre, at de iværksatte action cards'ne. Derfor antager Frederiksens udtalelser på pressemødet ikke karakter af en instruks i og med, at der kun blev fulgt op fra hendes side med lovlige krav om handling, herunder at der blev tilvejebragt den nødvendige hjemmel.

Den slags bekymrede Støjberg sig slet ikke om.

Bananrepublik så det batter. Men må tilstå at regeringen gjorde det som andre IKKE har ville.... slå ned på minkerhvervet. De gjorde mange minkavlere en STOR tjeneste, da mange af dem IKKE var rentable. Min nabo og flere i omegnen, så kun nedgang i priserne og har selv overvejet at stoppe, da pelse i Europa i dag er NO-GO og modeindustrien nærmest bandlyser ægte pels.
Man forbød pelse fra ræv for flere år siden.... og nu opdrætter de chinchilla i stor stil! Hvad med at I forbød pelse generelt medmindre det er bæredygtig som det man får fra grønlandsk sæl. Vi ville være et forgangs land for mange og så må man da skide på, at kineserne mangler mink... de kan jo selv, da de har klimazoner der ligger nær den danske!

Annonce