DSU-formand sigter efter Folketinget

Vil være den ene af to bud, når Socialdemokratiet i Slagelse skal finde ny folketingskandidat.
Der bliver kampvalg om at blive ny socialdemokratisk folketingskandidat i Slagelse, når kredsens medlemmer i næste måned skal finde en afløser for tidligere kulturminister Joy Mogensen.

Formanden for den socialdemokratiske ungdomsorganisation, DSU, Frederik Vad Nielsen, der forleden meldte ud, at han stopper som formand, når organisationen holder kongres til maj, vil være den ene af kandidaterne.

Det skriver han i et opslag på Facebook.

I kamp med byrådsmedlem

27-årige Frederik Vad Nielsen, der er opvokset i Vipperød nær Holbæk, men er bosat i København, har været formand for DSU siden november 2017.

Frederik Vad Nielsen skal op imod den lokale kandidat Unnie L.B. Oldenburg, der har siddet fire år i kommunalbestyrelsen i Slagelse, hvor hun er formand for børne- og ungeudvalget.

Den 35-årige lokalpolitiker, der til dagligt arbejder med HR, fik 526 personlige stemmer ved det seneste valg.

Slagelse-kredsen blev ledig sidste år, da tidligere kulturminister Joy Mogensen valgte at stoppe.

Kredsen gav senest valg til en socialdemokrat i 2011, hvor den nu tidligere borgmester i Slagelse, John Dyrby Paulsen, blev valgt.

Valget til folketingskandidat sker på en generalforsamling den 23. marts, men inden da vil de to kandidater først blive præsenteret i kredsens tre partiforeninger.

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det eneste jeg kan finde på den unge mands CV, udover politisk relaterede stillinger, er at han har læst journalistik og arbejdslivsstudier på RUC i 2014. Det fremgår ikke noget sted, om den unge mand har været opvasker, stået i lære som tømrer, arbejdet ufaglært i jord- og betonbranchen, været brolægger eller tagdækker. Jeg kan godt frygte, at han er en overakademiseret karrierepolitiker. Dem har "arbejderpartiet" vist rigeligt af på Christiansborg.

Peter Jensen, hvis du undersøger Morten Messerschmidts CV tvivler jeg på du finder andet end han blev student i 1999 og jurist i 2009. Herudover har han "kun" "arbejdet" for Dansk Folkeparti og Mogens Camre i EU inden han selv blev medlem af h.h.v. folketing og EU-parlamentet, så han er virkelig typen på en overakademiseret karrierepolitiker.

Check lige S folketingsmedlemmer om ikke noget tilsvarende findes der.

Kurt Jensen, spørger du som en god "ven" af Peter Jensen? eller hvorfor stiller du ellers spørgsmål under min kommentar til Peter Jensen?
Ja, der er vist mange folketingsmedlemmer og tidligere statsministre som heller ikke kan fremvise et CV hvor de har haft beskæftigelse i det private erhvervsliv som f.eks. J.O. Krag og Lars Løkke Rasmussen.

Et tillidsjob som folketingskandidat/medlem får man kun efter afstemning blandt medlemmerne i de pågældende kreds.
Forud for afstemningen går en periode med medlemsmøder, hvor de opstillede kandidater deltager.
Så det er kun partiets medlemmer, der afgør, hvem der skal optræde som folketingskandidat.

Mange vil sige, joh, den procedure kender vi godt.
Men en del ikke partimedlemmer blander sig ofte i hvilke tillidsfolk partierne opstiller, uden at ha' nogen indflydelse på valget.
Det finder jeg er tidsspilde at skrive og reagere på spørgsmålet.
Jeg vil opfordre til at de mange der ikke er medlemmer af partierne engagere sig, melder sig ind i det parti man ideologisk
er på linje med.
Så kan vi få debatten, så kan vi med til at afgøre, hvem der skal være vore tillidsfolk.

Jeg tror vi skal passe på ikke at få for mange i vores folketingsgruppe, der ikke har erhvervserfaring.
At snakketøjet er i orden, kan være godt nok, men der skal jo også træffes store beslutninger ind i mellem, og politikkere der snakker sig fra ansvaret, eller snakker uden om, er der nok af.
Så Frederik burde nok få lidt mere på CVet inden han fortsætter sin politiske karriere.

Kan han ikke få et job hvor han sælger øl til unge, synes ,at huske, at han var indblandet i en lobbysag om øl.

Hvilken baggrund han har ingen betydning. Det, som betyder er, at han har Socialdemokratiske værdier. Og i øvrigt er det frit for alle at forsøge sig som kandidat til folketinget og andre politiske poster. Det er en vigtig del af demokratiet. Men vi kan kun stemme på dem, som stiller op.

Så mener du de opstillede politiske kandidater har forkerte baggrunde, så er der jo kun en ting at gøre. Stil selv op. Hvis du da har en rammende baggrund, hvad den så ellers måtte være.

Det kræver KUN at have adgang til bla google...for at finde ud af hvem der egentlig er værdig til en plads i folketinget uanset parti! Personligt mener jeg man skal have noget erhvervserfaring, for at kunne besidde en plads i folketinget, så man ved hvad ens vælgere ønsker! De folkevalgte idag har måske en uddannelse men mindre erhvervserfaring, se bare Enhedslisten for at give et eksempel! Salon-kommunister, som vil ændre verden..... men IKKE selv giver slip. Giver mig kvalme må jeg indrømme!

Annonce