Podcasts til din mobil

Lyt gratis,

På iPhone: Apple Podcasts

På Android: Podcast Addict

Søg efter Netavisen Pio i app'en og lyt med glæde.

 

Vi producerer podcasts, som du kan hente ned fra din computer eller smartphone og høre, lige når du vil. I vores udsendelser

I ”Fagligt” og ”Politisk” kan du møde toneangivende politikere, eksperter og debattører, som hver uge tager nye samfundsaktuelle emner op til debat.

Hvis du er mere til en god historie, så lyt med på serien ”Roser og Torne” om de socialdemokratiske statsministre. Du kan læse mere om hver enkelt udsendelsesrække herunder.

God fornøjelse!

Faglige Stemmer #10: Spydspidsforlig i OK20: Tid til frit valg og barsel til far

I weekenden blev der landet overenskomstforlig for industriens ansatte.
Det faglige panel ser i podcasten nærmere på to centrale elementer i forliget: Fritvalgskontoen og øremærket barselsorlov til fædre.

Ifølge arbejdsmarkedsforsker, Søren Kaj Andersen, er det øgede fokus på fleksibilitet kommet for at blive, men bliver ordningen brugt efter hensigten ude på arbejdspladserne?

Med forliget har man skrevet historie, og vordende fædre kan nu se frem til otte ugers øremærket barsel med løn. Har fagbevægelsen hængt i bremsen, når det kommer til barsel og ligestilling? Eller var Brian Mikkelsens ’barselsbombe’ midt i OK-forhandlingerne en gratis omgang?

Faglige Stemmer er Netavisen Pios megafon for landets kloge hænder og stærke faglige. Her bliver der talt lige ud af posen om tiden aktuelle emner set fra et lønmodtagerperspektiv.

I studiet:
Mette Skovhus Larsen (Faglig sekretær i BUPL)
Dennis Kristensen (Tidl. formand for FOA)
og Danny Sjøberg (Tømrer og 3F’er )

Vært: Sarah Scheer, journalist på Pio

Kommentarer

Den danske model bevæger sig i sin tid. Mere af det. Tak. De løfterige veje fremad: flere løsninger på problemerne med at få arbejdsliv og familieliv til at hænge sammen (øremærket barsel - frit valg). Øremærkning og individuelle valgmuligheder er nødvendige når begge parter er i arbejde i familien, når en del af arbejdet er døgnarbejde. Lad os finde endnu flere veje: firedagsuge, den ottende ferieuge, orlov til uddannelse og opkvalificering, digitalisering og intelligente robotter, gen-opfindelse af efterlønnen og seniorordninger, tjenestemandssystemer med friboliger der kan sende højtuddannede tilbage på landet.